Ready Player One (2018)(Spielberg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 03.04.2018.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 832
  Saadut tykkäykset:
  128
  Leffa näyttää hengästyttävän hienolta, 3D toimii, ja äänissä oli melkoisesti potkua. Eri aikakausien turinoita tässä riitti melkoisesti, aina hahmoja, elokuvia, sarjakuvia, oikeastaan kaikkea populäärikulttuurin saralta. Tykkäsin myös lämminhenkisestä menosta, vaikka värisävyt olivatkin enimmäkseen futuristisen siniharmaita (kuten Minority Reportissa), ei menty liiallisen "moderniin" tapaan synkistelyn puolelle, vaan kepeähkö tunnelma vallitsee oikeastaan alusta loppuun. Välissä on toki muutama roisimpi jakso, kuten tuossa yllä onkin jo vähän mainittu. Näyttelijöiksi on viisaasti valittu Keijo kokemattomampaa ja Pertti perusta, ettei hahmot olisi heti tunnistettavissa karikatyyrisiksi kuka selviää mistäkin pulasta -tyypeiksi. Juoni on melko "pelimäinen", etsitään avaimia vihjeiden perusteella, ja niihin päästään rymistelemällä/keksimällä reitti tietyn tason lävitse, mutta sopiviin väleihin on muuta rauhallisempaa setvimistä muistettu keksiä. Ainoastaan lopun takaa-ajo osuus tuntui liian teennäiseltä ja täysin turhalta lisukkeelta, jota katkomalla olisi tämänkin saanut noin kahden tunnin pituiseksi ja sopivaksi seikkailuksi. Kokonaisuutena hyvä kuitenkin jo tällaisenaan.

  Ja joo, mielestäni tässä elokuvassa olevat lainaukset muista elokuvista olevista kohtauksista ovat sen verran "erilaisia" kaikinpuolin, että niillä ei perseraiskata alkuperäisiä millään tavalla.

  4/5
   
 2. IlkkaP

  IlkkaP Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kaikilla tietenkin makunsa, mutta minusta Hohto kohtaus oli todella hienosti toteutettu ja omaperäinen. Enemmän se käsittääkseni oli Spielbergin kunnianosoitus Kubrickille kuin ”rankalla kädellä lainaamista”.
   
 3. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  676
  Saadut tykkäykset:
  112
  Joo ei napannut. Hienon näköinen ja kuuloinen mutta siinäpä se sitten olikin. Varmaan parikymppisenä ois uponnut paremmin.
   
 4. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 838
  Saadut tykkäykset:
  160
  Sama juttu, annoin mahdollisuuden mutta en jaksanut kauan katsella. Ei vaan mun juttu....
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 438
  Saadut tykkäykset:
  250
  Miettinyt tätä pidempään. Ehkä minulta menee liikaa ohi, kun itse en näitä pelejä pelannut ja kaikki tuon ajan nostalgiset tietokone-jutut menee täysin ohi. Vähän kuin tajuaisi vain puolet elokuvasta/kirjasta?
   
 6. Snafu68

  Snafu68 Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  763
  Saadut tykkäykset:
  50
  VMP *+ / 5

  Ei mitään odotuksia ollut, mutta oli huono. "Viittaukset", joita vilisi, olivat turvallisen tuttuja vähemmänkin nörtille jotta saisi "haa! mä muistan ton"-elämyksiä loppu oli kakaroille cgi-huttua. Ei varsinaista juonta ja ehkäpä ennalta-arvattavin elokuva koskaan...

  Itse asiassa harmittaa, että tuli katsottua.