Ready Player One (2018)(Spielberg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 03.04.2018.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 410
  Saadut tykkäykset:
  336
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 007
  Saadut tykkäykset:
  264
  En ymmärrä, miksi pitäisi ensi-iltaan rynnätä. Lähiaikoina käyn katsomassa.
   
 3. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 506
  Saadut tykkäykset:
  15
  Kävin katsomassa Turun Kinopalatsin Scape -kuva-äänidemona. Oli kyllä viihdyttävä leffa, voisin kuvitella että alle 2-3kymppisille toimii vielä paremmin kuin tällaiselle setämiehelle. Spielberg osaa tehdä kyllä viihdyttävää elokuvaa ja vaikka hahmot ovat aika lailla karikatyyreja ja mustavalkoisia niin ei se menoa haittaa. Jos tuntee leffoja ja pelejä niin erilaisia cameo-hahmoja ja -juttuja löytyy vaikka kuinka.

  Tässä oli paljon samaa henkeä kuin Spelbergin 80-luvun tuotannossa Goonies ja miksei myös Gremlins ja E.T. eli junnujoukko pelastaa päivän. Siis sadun omainen tarina, jotkut voivat pitää vähän lapsellisenakin, hyvät ja pahat ovat selvästi eri porukkaa mutta kaikilla on selkeät motiivit. Ja tämä yhteneväisyys noihin kasarileffoihin on ihan hyvä asia, sillä nuo edellä mainitut ovat oikein viihdyttäviä leffoja, nyt perusidea on vaan tuotu nykyaikaan. Sopii aika lailla kaiken ikäisille.
   
 4. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 342
  Saadut tykkäykset:
  92
  Omalla viihtymisasteikolla tämä oli sellaista keskivertoa parempaa Spielbergiä. Elokuvan dystooppinen maailma varsinkin sen virtuaalisessa pakoympäristössään viehätti tietenkin tällaista populaarikulttuurista kiinnostunutta ja siitä jotain ehkä tietävää. OASIS ja tapahtumat jotka sijoittuivat sinne toimivat paremmin verrattuna niihin ihmelasien ulkopuolisiin hieman vaivaannuttaviksi jääneisiin pakkotilanteisiin. Tässä oli tavallaan siis kaksi elokuvaa, joista se toinen jäi kyllä selvästi sille vähemmälle arvolle.

  Tietokoneanimaation mahdollisuuksia hyödynnettiin isosti ja jälki oli sen osalta nykystandardein varsin näyttävää, vaikkakin kovin videopelimäistä. Jos kokee allergiareaktioita tuosta kyseisestä tyylisuunnasta, niin kohtauksia tulee kyllä saamaan varmuudella varsinkin tämän elokuvan parissa. Kaiken kaikkiaan elokuva oli ihan mallikelpoista viihdettä, vaikka lopussa tuli kieltämättä jo hieman sellaista ylensyöntiä vastaavaa olotilaa koko visuaalisesta rummutuksesta. Mutta hei, nörttivalmius ja siihen liittyvät mielleyhtymät. Pakoa todellisuudesta.

  3.5/5
   
 5. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 271
  Saadut tykkäykset:
  50
  Spielberg ohjaajana ja ei vain jaksa raahautua teatteriin. Ehkä omaan makuun hieman liikaa cgi:tä. Tekisi mieli lukaista kirjana, mutta on niin paljon muutakin luettavaa. Pakkohan tämä on katsoa jossain vaiheessa, vaikkei nyt kiinnostakaan...
   
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 738
  Saadut tykkäykset:
  24
  Olipa kyllä aika höttöinen ja sekainen videopelihirvitys. Ihan kivoja viittauksia 80-luvun popkulttuuri-ilmiöihin, mutta hiukan kuitenkin jäi epäselväksi että ketä varten tuo leffa varsinaisesti oli tehty: Vanhemmat eivät kestä tuollaista kreisiä tietokoneanimaatiohöykytystä ja nuoremmat eivät välttämättä ymmärrä viittauksia kaikkiin 80-luvun juttuihin.

  Kyllä tuon kertaalleen katsoi ns. setämieskin, mutta tuskinpa enää toista kertaa viitsii tarinaltaan noin ohueksi jääneelle cgi-elokuvalle antaa 140 minuuttia omaa aikaansa, ***/*****
   
 7. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  59
  Aikamoista ajantuhlausta. Kliseinen hahmojen ja tarinan osalta, kaikki jää tosi pintapuoleiseksi, paljon selittelyä, ei kovin kummoisia näyttelijäsuorituksia, ei sisältöä vaikka pituutta on yli kaksi tuntia. Ilmeisesti easter eggien ja referenssien bongaamisen pitäisi korvata kiinnostavat hahmot ja mukaantempaava tarina? Ei minusta. Muutama hieno toimintaosuus, mutta tosi valjuksi jäi.

  Kai tämä oli lapsille suunnattu? Olisin ehkä lapsena tykännyt, mutta ei tämä mielestäni vähän teiniä vanhemmalle ja liudan elokuvia nähneelle elokuvaihmiselle tarjoa mitään ihmeellistä. Ehkä pisteet vielä siitä, ettei leffa junnannut liikaa paikoillaan missään.
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 007
  Saadut tykkäykset:
  264
  Huh, olipas pläjäys! Pää aika sekaisin näin teatterista tulleena. Spielbergin "Michael Bay" -leffa. Kameranliikkeet ja linssivalinnat olivat kyllä hienoa katsottavaa ja uusintakatselu Blu-ray:ltä varmaan avaa leffaa enemmän, niin "täynnä" se oli kaikkea. Koko ajan tunsi olevansa informaatiotulvassa ja varmaan 60 % kaikesta dialogista ei rekisteröitynyt päähäni. Mark Rylance oli jälleen kirjaimellisesti jäätävän hyvä. Hannah John-Kamen taas ei "byrokraattisuudessaan" vakuuttanut roolissaan. Yleisesti rooleissa tehtiin minusta pätevää jälkeä. Elokuva vihjailee sillä, että ihmisten pitäisi elää oikeasti sen sijaan, että hillutaan kaiken aikaa virtuaalitodellisuudessa. Viesti on aika hiljainen verrattuna Oasiksen pauhantaan. Aika näyttää, mutta ei tämä tunnu olevan Spielbergin parhaita elokuvia. Viihdyttävä, mutta ei kovin syvällinen. The Post on vielä näkemättä.
   
 9. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 271
  Saadut tykkäykset:
  50
  On elokuvassa pari kohtaa, joiden takia tätä voi suositella katsomaan, mutta aika huttua muutoin. Elokuvan suurin heikkous on hahmoissa, joissa ei ole lihaa luiden ympärillä.
   
 10. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mitäs mieltä kirjan lukeneet plazalaiset ovat elokuvasta? Pidin kirjasta kovasti, mutta tarjoaako elokuva mitään kokemisen arvoista?
   
 11. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 271
  Saadut tykkäykset:
  50
  Noin 30 sivua jaksoin kirjaa ja päätin, että katsotaan leffa - enkä leffastakaan välittänyt paljoa. Tosin olen kuullut, että osa kirjan lukeneista ovat pitäneet elokuvaa parempana :). Veikkaan siis, että ne, joille kirja kolahtaa, niin myös elokuvankin toimii.
   
 12. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  84
  Steven Spielberg on 1970-luvulta lähtien ollut yhdysvaltalaisen populaarikulttuurin kultapoika, joten on kiinnostavaa nähdä, millaisen keitoksen hän saa aikaan ryhtyessään luomaan eräänlaista metataidetta, jossa aineksina on myös hänen omaa tuotantoaan. Ei myöskään pidä unohtaa Alan Silvestriä, joka on kerran jos toisenkin elävöittänyt populaarikulttuuria sävelillään.

  Ready Player One täytyi tietenkin nähdä 3D:nä Tennispalatsi 1:ssä. Vaikka kyseessä on jälkikätinen konversio, näkymät ovat vakuuttavia ja 3D:ssä on mainiot hetkensä.

  Kiinnostavasta alkuasetelmasta huolimatta tarina kääntyy jossain määrin sovinnaiseksi aarteenmetsästykseksi, joka vain sijoittuu virtuaalitodellisuuteen, kuten jo muutamat muutkin elokuvat ovat ehtineet tehdä (The Matrix, Black Heaven, サマーウォーズ jne. jne.). Tarina on kuitenkin toteutettu niin sujuvasti ja jotkin käänteet ovat niin kekseliäitä, että elokuvaa seuraa loppuun asti, varsinkin kun osa hahmoista on sopivan omintakeisia. Toisaalta Ben Mendelsohnin konnahahmo on kovin sovinnainen.

  Tämä tuotos päätynee aikanaan kotiteatteriinkin.

  3½/5
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 385
  Saadut tykkäykset:
  317
  Heikointa Spielbergiä koskaan. Missä on se mies, joka teki Kolmannen asteen yhteyden. Ehkäpä vastaus on, ettei sitä miestä ole enää. Käsittämättömän kovat pisteet saanut mm. IMDb:ssa (katsoin vasta oman katselun jälkeen), mutta mikäpä uusi leffa ei saisi ansaitsemattoman kovia.

  Täysin turhanpäiväinen turhake, jossa ryminää kasvatettiin kun ideat oli loppu. Anorak the all knowingista (nimestä) irtosi hymy, suurimmasta osasta muusta ei muuta kuin ärtymystä ja kellon vilkuilua. Kestoksikin olisi hyvin riittänyt kasarimainen 90 min.

  1/5, joista puolet tulee kasarinostalgiasta viittauksineen ja puolet Ben Mendehlsonista.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Kyllä tämä minulle parasta 2010-luvun Spielbergiä edusti, mikä ei toki kerro paljon, sillä koko 2000-luvulle ei mahdu kuin Minority Report, jos puhutaan miehen elokuvista, joita kiinnostaa katsoa uudelleen (tosin esim. Lincoln vielä katsomatta). Nostalgiaviittaukset toimivat ja kokonaisuutena tämä oli kuin Tron- ja Neil Blomkamp -elokuvien rakkaudenlapsi pienellä Räyhä-Ralf -mausteella. CGI-maailma ei tällaisessa kontekstissa häirinnyt, vaan toimi erittäin hyvin. Pidin myös siitä, että rooleissa oli vähemmän tunnettuja kasvoja, eikä esim. mitään pakollista sivuroolin Hollywood-kermaa. Ehkä silti jotain jäi puuttumaan, sillä ei tämä klassikon leimaa saa.

  4-/5 :cool::cool::cool::cool::(
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 766
  Saadut tykkäykset:
  302
  Kirja oli huono, mutta niin oli tämäkin. Miksi ihmeessä Spielberg on tarttunut tähän? Ihan sama mitä ikäluokkaa on, sillä kyllä oli aika vessa. Siis suorastaan lapsellinen leffa. Tuli mieleen Power Rangers (2017) joka näytti hyvältä UHD:nä, mutta en sitä enää ikinä halua uudestaan katsoa.
  Kaminskin tasoinen on tuhlattu tähän höttöön?
   
 16. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  84
  Voi rähmä... 3D-blu-rayssa on pelkästään 5.1-kanavainen ääni, kun taas 2D-julkaisuissa (myös 4K) on Dolby Atmos...
   
 17. IlkkaP

  IlkkaP Active Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  33
  Kyllähän tuo "The Shining" kohtaus oli aika mahtava.
   
 18. IlkkaP

  IlkkaP Active Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  33
  Tässä vielä "The Shining" kohtaus youtubesta niille, jotka eivät jaksa katsoa koko leffaa. Ei spoilaa mitenkään pahasti.
   
 19. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 336
  Saadut tykkäykset:
  14
  Luin kirjan, ajattelin sen toimivan elokuvana paremmin kuin kirjana. Tilasin leffan, mutta VMP. Miksi tämmöinen ”kioskikirja” oli pitänyt tyhmistää vielä paljon tyhmemmäksi? Ja miksi 98% käsikirjoituksesta oli pitänyt keksiä ja muuttaa ja vielä typerämpään suuntaan?
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 410
  Saadut tykkäykset:
  336
  Yksi esimerkki siitä, miksi leffa ei kiinnosta. Tekeekö tuosta jotenkin hienon se, että Hohdosta on otettu muka merkittävimmät kohtaukset ja sitten niissä seikkaillaan? Ja näköjään Hohtokin tuossa saatu muutettua toimintaelokuvaksi.
  Jos leffa lainaa muistakin leffoista yhtä rankalla kädellä, niin mikä itu elokuvassa on?

  Noh, eiköhän tuo tule joskus telkusta sitten katseltua.