RAY-kaukosäädin. Lopullinen ratkaisu?

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana petrive, 03.04.2015.

 1. petrive

  petrive Member

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  1
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  299
  Ihan hyvä konsepti.

  Perusongelma on sama kuin vastaavissa älypuhelinsovelluksissa eli kosketusnäyttö, joka ei ole se intuitiivisin mahdollinen kaukosäädinkäytössä. Toisaalta tässä on ne ehdottomasti tärkeimmät volume-napit fyysisinä.

  Hyvää tietenkin käytännössä rajaton muokattavuus tarpeiden mukaan.

  Vaikea kuitenkaan syrjäyttää Harmonya (omassa tapauksessani One) olohuoneen kuninkaan paikalta. Fyysisissä napeissa vain on käytettävyyttä niin paljon enemmän. (Tietenkin monta asiaa voisi olla paremmin Harmonyssakin eli täydellinen ei ole sekään.)
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 094
  Saadut tykkäykset:
  116
  Ei kosketusnäyttö vaan voi mitenkään korvata nappeja. On kyllä tullut testattua kaikkien laitteitteni erilaiset android-kaukosäätimet läpi, ja kaikki ovat lähes käyttökelvottomia tuntumaltaan jokapäiväiseen asiointiin. Kaukosäädintä ei pidä joutua erikseen tuijottamaan silmin ja varovasti tähtäämään sormenpäällä juuri oikeaan nappiin, vain voidakseen esimerkiksi lisätä volumea. Perustoimenpiteiden täytyy onnistua sokkona, eli näppituntumalta sekä lihasmuistista.

  Ainut etu noissa sovellustyyppisissä kosketuskaukosäätimissä syntyy esim. nettiradioiden tai serverimusiikin valitsemisen helppoudessa, sekä joissakin harvinaisemmissa asetuksien vaihdoissa (ja tämäkin vain silloin, kun videotykki ei jostain syystä ole päällä, eikä siksi voikaan käyttää onscreen menuja).

  Edelleenkin normaaliin päivittäiskäyttöön vaaditaan ja tullaan jatkossakin vaatimaan pakollisesti nappuloin varustettu kapula.