Rautataivas (Iron Sky)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 09.05.2006.

 1. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alun kohtauksessa ainakin olivat oikeita ihmisiä: http://www.youtube.com/watch?v=r9raYQYdh-E
   
 2. peejiitee

  peejiitee Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2008
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  9
  Nautin mistä on lähetty. 5/5. Hyvä pojat.\Tekijät.
   
 3. Bowser

  Bowser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suuri pettymys koko elokuva. Käsikirjoitus olisi voinut olla kuusi vuotiaan huumoritajuttoman kirjoittama. Tehosteet olivat ihan siistit noin pienellä budjetilla tehdyksi. Säälittää niitä jotka maksoivat 25 euroa ennakkokiertueesta :) Ei tälle voi oikeasti antaa juurikaan yhtä tai kahta tähteä enempää, vaikka kuinka olisi Suomalaistuotantoa. Positiivisena asiana voisi ajatella, että tekijät vielä harjoittelevat tekemistä ja ehkä he palkkaavat tulevaan elokuvaan (jos sellaista on tulossa) jonkun ammattilaisen käsikirjoittamaan leffan.
   
 4. ErkkiPertti

  ErkkiPertti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsikirjoittaja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Johanna_Sinisalo
  Kai siinä on ollut muitakin huseeraamassa ton lisäks ettei voi täysin tota syyttää.
   
 5. Brawndo

  Brawndo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moonin tapauksessa visuaalisten tehosteiden takana on kolme melko isoa ja kokenutta tehostefirmaa, Iron Sky'n takana on vain yksi firma (Energia).
  Valtaosa Iron Skyn visuaalisista efekteistä tehtiin käsittääkseni vain n. 20 hengen voimin kahdeksassa kuukaudessa, mikä saattaa selittää sen, miksi jotkut lähemmäs tuhannesta tehosteotoksesta ovat jääneet vailla viimeistä hienosäätöä.

  Henkilökohtaisesti täytyy kyllä sanoa, että yksikään efekti ei meikäläisen silmään pistänyt mitenkään karkeana, tehosteet sekä visuaalinen ilme pysyi koko leffan ajan melko yhtenäisenä.

  Eikä tuota Energian poppoota nyt voi millään tasolla aloittelijoina tai harrastelijoina pitää, kyllä kyseessä on kaikinpuolin ammattimainen tehostefirma, vaikkakin tätä leffaa varten palkattiin ulkomailta vahvistuksia, ainakin yksi tyyppi joka on voittanut Emmyn Battlestar Galactican tehosteista.

  Aika moni mainitsee arvosteluissaan kuinka leffa on hyvä "aloittelijoilta" ja "pienellä budjetilla" tehtynä, mikä itseäni häiritsee jonkin verran.
  Yksikään tämän leffan tekijöistä ei ole kyllä minkään mittapuun mukaan aloittelija tai harrastelija, toki leffa on varmasti isoin mitä suurin osa heistä on tehnyt, mutta kyllähän kaikki ovat kuitenkin ihan kokeneita ammattilaisia.

  Myös tuo lopullinen budjetti (10 miljoonaa dollaria) ei todellakaan ole mikään pieni budjetti, ainakaan mitä indie-leffoihin tulee.
  Tietysti rahamäärä on pienempi verrattuna Hollywoodin studio-elokuviin, mutta valtaosa niistäkin "sadan miljoonan dollarin" leffoista on oikeasti maksanut huomattavasti vähemmän.

  Mikäli oikeaa budjettia ei oltaisi kerrottu julkisuudessa, Iron Skyta markkinoitaisiin luultavasti 20 miljoonan dollarin elokuvana.

  Ei kyllä käy kateeksi elokuvaan sijoittaneita. 7 miljoonaa euroa on tänä päivänä todella suuri summa leffan tekoon, ja todennäköisyys siihen, että leffan tekijät ja sijoittavat saisivat rahansa takaisin saatikka voittoa on todella pieni.

  Niin, ja Johanna Sinisalo ei ollut varsinaisesti käsikirjoittaja, vaan kehitti tiimin kanssa elokuvan tarinaa eteenpäin, varsinaisen käsikirjoituksen teki Michael Kalesniko (mm. yksi Howard Sternin Private Parts -elokuvan käsikirjoittajista) ja Vuorensola käsittääkseni teki käsikseen muutoksia myöhemmässä vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2012
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Varietyn mukaan ainakin avausviikonloppu sujui varsin hyvin.

  Variety
   
 7. Wreckie

  Wreckie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja perinteisiin miniatyyri tehosteisiin perustuvaa yritystä käsittääkseni. Moon on hieno osoitus siitä kuinka loistavaan uskottavuuteen pienoismalleilla voidaan päästä. Iron Skyn kaltaisen elokuvan toteutus toisaalta on todennäkäisesti halvinta toteuttaa CGI:lla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2012
 8. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  708
  Saadut tykkäykset:
  28
  Itseä ei kyllä häirinnyt yhtään erikoistehosteet. Ja vaikka siellä oiskin joku pistänyt silmään elokuvan aikana niin ei se elokuvanautintoa olisi pilannut. Huumorilla tuommoset CGI-kömmähdykset voi muutenkin ottaa näin yleisesti ottaen.
   
 9. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  En pysty kehittämään minkäänlaista mielenkiintoa tätä elokuvaa kohtaan, vaikka kuinka pinnistän ja yritän ajatella positiivisia ajatuksia.
  Juoni voisi sopia vaikka South Parkin jaksoksi, mutta tässä on nyt jotenkin liikaa yritystä ollakseen hauska. Katsoin tuon linkin missä oli elokuvan neljä ensimmäistä minuuttia ja vaikutelma vain vahvistui, aika amatööritouhulta näytti (enkä nyt puhu edes pelkästään CGI:stä).

  Jää katsomatta, ehkä sitten joskus telkkarista.
   
 10. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ottamatta kantaa itse elokuvan hyvyyteen, koska en ole sitä vielä nähnyt, niin tosi hyvin on leffa kuitenkin kerännyt yleisöä, vaikka "aika amatööritouhulta näytti". Että ei tunnu katsojia haittaavan, että tekijöinä ovat amatöörit (siis ei minun, vaan joidenkin mielestä amatöörit), kun menevät leffaa katsomaan sankoin joukoin, ulkomaillakin ilmeisesti ollut katsojia jo ihan hyvin. Ja onhan Iron Sky myyty jo yli 80 maahan. Ja kumma juttu toisaalta toi CGI-homma, kun toiset sanoo, että se näyttää amatöörimäiseltä, monista leffa taas näyttää tosi komealta CGI:n osalta.

  Luulen, ettei leffa omasta mielestänikään ole mikään loistava, koska en välttämättä ole ihan kohderyhmää. Monista scifi-leffoista tykkään, mutten niinkään Star Trek -tyylisestä avaruus-scifi:stä. Mutta ihmetyttää vaan nämä elokuvan tekijöitä (ja elokuvan menestystä) vähättelemään pyrkivät amatöörisyytökset. Star Wreck: In the Pirkinning oli toden totta amatöörien tekemä, sen elokuvan näyttelijätyö oli niin surkeaa, että jätin leffan kesken, mutta Iron Sky:ssa pitäisi olla kyllä ihan ammattilaisnäyttelijät.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2012
 11. priority

  priority Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffasta jäi varsin ristiriitainen mielikuva. Juoni ja kohtaukset ajoittain tökkivät, mutta silti leffa oli kokonaisuutena ihan viihdyttävä. Jos ei tietty B-leffamaisuus haittaa, niin kannattaa tämä käydä ainakin katsomassa. Alun muutaman hieman tökerön kohtauksen jälkeen ei tehosteista ole mitään pahaa sanottavaa ja olisi mennyt läpi kalliimpanakin tuotantona. 3-/5
   
 12. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  256
  Jäi vähän tyhjä olo kun tämän eilen kävin viimeinkin katsomassa. Ennakko-odotukset olivat korkealla mutta ei tämä nyt oikein kolahtanut, kovin oli epätasainen kokonaisuus. Paljon hyviä ideoita tässä toki oli mutta toteutus ei kovin usein päässyt ideoiden kanssa samalle tasolle. Lopussa vielä oli semmoinen väkisin tehty syvällinen moraalinen opetuskin tunnelmaa latistamassa. Kun olisi voitu revitellä oikein kunnolla niin ei uskallettu, ja kun olisi voitu tehdä vakavastiotettavaa elokuvaa isolla E:llä niin ei mitä ilmeisimmin osattu... tämmöisiä ajatuksia haudoin päässäni jo leffaa katsoessa. Tulipa taas tuhlattua pari tuntia elämästä (sis matkat leffateatteriin ja takaisin.)

  Julia Dietze: 5+/5
  Muut näyttelijät: 3/5
  Iron Sky: 2/5
   
 13. cuetec

  cuetec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä pidin tehosteista. En tiedä onko käsitykseni tehosteiden laadusta jostain 90-luvulta, koska en yleensä katso tällaisia leffoja teatterissa, mutta minun silmääni ne näyttivät hyviltä ja paikoittain erittäin hyviltä. En onnistunut bongaamaan valkokankaalta mitään suoranaisesti "kökköä". Tehosteita myös käytettiin fiksusti eivätkä ne tuntuneet itsetarkoituksellisilta. Se mikä sitten näytti huonolta ja missä imo näkyivät parhaiten budjetin rajoitukset, olivat oikeat räjäytykset New Yorkin (oliko oikeasti Frankfurt?) keskustassa. Sitä ei onnistuttu cgi:llä peittämään että räjäytys oli aika pieni tussahdus.

  Iron Skyn ongelma on tarinassa. Toisin kuin ehkä jotkut muut, en pidä perusideaa kuunatseista huonona, vaan itse asiassa aivan briljanttina. Harmi, että idean lähtölaukauksen jälkeen itse käsikirjoitus ei oikein pysy perässä. Tarkoituksellisia vitsejä oli elokuvassa aivan liikaa. Vitsailu on ok, mutta siitä ei pitäisi tehdä väkinäistä. Osa oli vitseistä oli hauskoja, mutta suurin osa ei oikeastaan ollut.

  Tarinankerronnan ontumisesta huolimatta viihdyin leffassa kohtuullisen hyvin, minkä vuoksi annan niinkin korkean arvosanan kuin 7/10. Ehkä se on vähän sinivalkoisten lasien läpi annettu, mutta täytyy tällaista yrittämistä ja sinnikkyyttä palkita mitä leffan tekijätiimi edustaa. Hyvään arvosanaan ja viihtymiseen vaikutti myös, ettei leffa ollut - luojan kiitos - ylipitkä, vaan kesto oli juuri se leffalle optimaalinen 90min.
   
 14. lp_rqvist

  lp_rqvist Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.09.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffa oli positiivnen yllätys.

  + kokonaisuus oikein mainio
  + näyttelijät pääsosin OK, pääosan esittäjätyttö Julia Dietze veti parhaimman suorituksen ja lisäksi oli niin suloinen
  + musiikki
  + Vuorensolan ohjaus kelpo työtä kokemattomaksi ohjaajaksi. Henkilöhjauksessa kehitettävää. Toivotaan, että pääse Hollywoodiin ohjaamaan joku päivä
  + onneksi ei vedetty aivan överiksi, tällaisenaan homma toimi paremmin
  + Chaplin Diktaattoriin viittaus nerokas
  3,5/5
   
 15. toskala0417

  toskala0417 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Star Wreck oli ihan hauska, mutta onko Iron Sky sen 7 euron leffalipun arvosta? Onhan toi varmaan sellanen kunnon aivonollaus leffa, mutta viitsiikö sitä maksaa sen katsomisesta. :O
   
 16. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistä saa 7 eurolla leffalipun?
   
 17. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä voin myydä tuolla hintaa. Voimassa toukokuun loppuun. (vastaus lienee sarjakortti)
   
 18. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, ei nykyään taida irrota samalla hintaa? Voisin tuon toki ostaakkin, jos en juuri äsken olisi käynyt hakemassa firmalippuja.
   
 19. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  151
  Kävin tänään katsomassa (päivänäytöksen lippu 6 €), ja pidin kovasti. Toisin kuin jotkut kriitikot valittivat, minusta tarina kantoi loppuun asti. Huumori oli monin paikoin hauskaa ja "pikkuisen tahallaan kökköä" à la Mel Brooks. Myös viittaukset Tri Outolempeen olivat onnistuneita. Elokuvan vahvinta antia lienevät monet nokkelat yksityiskohdat ja viittaukset (mm. Wagnerin musiikkiin, natsien pitkiin arvonimikkeisiin) sekä tietokonetehosteet (kuva ja ääni), jotka ovat enimmiltä osin onnistuneet. Tennispalatsi 3:ssa räjähdykset jyrisivät ihan kunnolla.

  Juoni sinänsä oli joissakin kohdin kömpelö ja muutamia kohtauksia olisi voinut tehdä paremminkin. Rouva Presidentti ("Yes She Can!") oli karikatyyrina kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Udo Kierin hahmoa olisi voinut käyttää tehokkaamminkin.

  Myönteistä oli se, että natsit saivat puhua saksaa eivätkä murrettua englantia.

  Loppu
  oli melkeinpä hyytävä, kun ydinohjukset alkoivat lennellä ympäri Maata. Ei siihen natseja tarvittukaan.
  Lopputekstit kannattanee katsoa kokonaan
  sillä lopussa vihjataan, minne ihmiset (ne kuuliaiset aseettomat suomalaiset?) joutuvat lähtemään.
  Kokonaisuutena Iron Sky on viihdyttävä parodiapläjäys, joka hyödyntää laaja-alaisesti sota-, viihde- ja tieteiskulttuurin kuvastoa eikä yritäkään tulla liian vakavasti otetuksi, vaikka käsittelee myös vakavia kysymyksiä. Matkan varrella on luvassa yllätys jos toinenkin.

  3½/5
   
 20. Wreckie

  Wreckie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 16.04.2012