Rare Exports (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana warre, 09.09.2009.

 1. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
 2. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
 3. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Elokuva on IMDb:n etusivulla näyttävästi "featured trailerina".
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2010
 4. mikros

  mikros Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä täytyy kyllä mennä katsomaan! :thumbsup:
  En kyllä muista milloin viimeksi olisi suomalainen elokuva kiinnostanut, toisaalta tämä on viimeinkin jotain muuta kuin perinteistä suomalaista väkivalta-toimintaa...
   
 5. JanneJ

  JanneJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvaus ja elokuvan värimaailma oli mieleeni. Pitänee mennä toljottamaan toistekin kun kohdalle sattuu.
   
 6. CharlesBronson

  CharlesBronson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  405
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei vieläkään kovin montaa (9), mutta lupaava suhde tässä vaiheessa.
   
 8. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tilanne tällä hetkellä: Fresh: 27 | Rotten: 1.

  Pakkohan tämä on jossain vaiheessa tsekata, vaikka yleensä uudemmat kotimaiset ei juurikaan kiinnosta. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2010
 9. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan se tosi hyvä leffa, tähtiä 4+. Tunnelma ja musiikit mainioita, visuaalisuus hienoa, näyttelijät erinomaisia. Onni Tommila oli yllättävänkin hyvä, kun näistä lapsinäyttelijöistä ei aina tiedä. No ehkä Korpelan hahmon lapsea esittänyt mukakoviksena ei ollut niin hyvä. No, ehkä lapset ton ikäsenä onkin vähän tollasia mukakoviksia, mutta jotenkin näyttelijä ei ollut siinä luonteva. Jorma Tommila, Korpela ja Juvonen nappivalinnat rooleihinsa.

  Jos jotain kaipasi elokuvaan, niin vielä enemmän kauhun ja jännityksen tunnelmaa. Ja ois se pitempi voinut olla (kun se oli vain 1 h 24 min). Mutta ei ihme, että elokuvasta ollaan tykätty ulkomaillakin. Itse asiassa, kun on lukenut kotimaisia arvosteluja, niin on siellä ollut yllättävän monta kakkosta. No ei kaikki voi tosta tykätä. Mutta tuntuu että ulkomailla ollaan tykätty enemmän, kuin Suomessa, mitä on lukenut kriitikoiden arvosteluja. No on tää saanut paljon nelostakin Suomessa, ja pääosin vähintään 3 tähteä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2010
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Jep, hyvähän tämä oli. Mutta aineksia olisi kyllä ollut parempaankin. Sinänsä toteutus oli oikein mallikelpoinen, mutta ehkäpä tavoitteena ollut lopputuloksen lapsiystävällisyys rajoitti hieman liikaa leffan tekijöitä. Jos kohderyhmäksi olisi selkeästi rajattu aikuiset niin näistä aineksista olisi saanut aikaiseksi vaikka mitä. Esimerkiksi: nyt tyydyttiin vain vähän pelottelemaan vuosikymmenen verikekkereiden sijasta... Mutta henkisesti kieroutunut loppuratkaisu pelastaa silti paljon. :thumbsup:

  Näyttelijöistä ei tosiaan valittamista löydy, tenavat nyt on tenavia mutta tässä sekään ei pahemmin häiritse vaan pikemminkin kuuluu asiaan. Hm, tämä on jo kolmas hyvä ja suosittelemisen arvoinen kotimainen tänä vuonna mitä olen nähnyt - helvetissä mahtaa olla aika kylmä.

  Erikoistehosteista vielä sen verran että ne on enimmäkseen ok mutta parissa kohtaa silti selkeästi tietokoneella tehdyn näköisiä. Ei se nyt varsinaisesti häiritse, jenkit tekee yhtä kökköä jälkeä isommallakin rahalla mutta silti, jotain valittamista piti keksiä... :rolleyes:

  Ai niin, tässä ei tainnut olla mukana yhtään naista näyttelemässä. Melko harvinaista. Joulupukin muorikin loisti poissaolollaan, säästettiinköhän sitä mahdolliseen jatko-osaan? Siitä saisikin sitten sen aikuisille suunnatun version tästä jouluaiheesta... ;)

  4/5
   
 11. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta, olisi se parempikin voinut olla. Mutta vaikka odotin elokuvalta paljon, niin en ihan viiden tähden lefaa uskaltanut odottaakaan, just odotin antavani tähtimäärän 4-4½, ja siihen väliinhän se meni. Verikekkereitä en odottanut/toivonut, mutta vieläkin enemmän tosiaan sellasta psykologista kauhun tunnelmaa olisi saanut olla. Loppu oli tosiaan hyvä, ja lopusta tulee plussa nelosen päälle, siis siitä
  miten joulupukki tuhottiin ja siten tonttu-ukotkin muuttuivat koviksista taviksiksi, mutta ois tullut vähintään 4½ tähteä, jos Onni Tommilan hahmo olisi toimiessaan sankarina kuollut tonttu-ukkojen käsittelyssä, kuten ensin näytti. Ajattelin, että tuleeko nyt tosiaan sellanen loppu, jossa pikkupoika kuolee toimiessaan sankarina, mutta tulikin tyypillinen Hollywood-loppu sikäli, että viime hetkellä sankari, eli Onni Tommilan hahmo, pelastuu, kun Jorma Tommila ja Korpela räjäyttivät joulun taian. Tosin, Onni Tommilahan näyttelee jälkimmäisessä Rare Export -lyhytelokuvassa, ja elokuvahan sijoittuu ennen lyhytelokuvien tapahtumia, joten olisi ollut ristiriitaista, jos Onni Tommilan hahmo olis kuollut elokuvassa, ja kuitenkin on myöhempään aikaan sijoittuvassa lyhytelokuvassa mukana. Toisaalta, onhan Onni Tommila tuossa lyhytelokuvassa viitisen vuotta nuorempi, vaikka lyhytelokuvat tosiaan sijoittuu myöhempään aikaan, kuin elokuva.:hitme: Olihan muuten nuo Helanderin lyhytelokuvat, varsinkin Rare Exportit visuaalisesti ja tunnelmaltaan niin hyviä, että mietin silloin joskus joitakin vuosia sitten, että tämän miehen pitää päästä ohjaamaan kokopitkiä elokuvia, ja nythän on Helanderilla avautumassa tie jopa Hollywoodiin.

  Oli muuten yllätys, kun selvisi, ettei joulupukiksi luulemani ollutkaan joulupukki, vaan yksi tontuista.

  Muuten, kun luin arvosteluista, että elokuvassa on paljon (yleisöä naurattavia) one-linereita, niin niiden määrään vähän petyin, kun odotin niitä olevan vielä enemmän. Korpelalla näitä oli ehkä eniten, kuten lopussa, kun
  Korpela sanoi joulupakettia hipelöivälle yhdelle joulupukeista jotakuinkin, että "Siellä ei ole sulle Parta-Jaakko mitään."

  Se oli koskettavahko ja tunnelmallinen kohtaus, kun
  Tommilat olivat ruokapöydässä, ja puheista ja tunteista sai sellaisen käsityksen, että pojan äiti/Jorman hahmon vaimo olisi kuollut aiemmin.

  Muuten, luin joidenkin ulkomaisten sivujen Rare Exportsin näyttelijäluetteloista, että Ville Virtanenkin olisi leffassa mukana, mutta ei ollut. IMDB:ssä ei tosin cast:issä häntä olekaan.

  Tämän elokuvan DVD-/Blu-ray -julkaisua pitää oottaa varmaan sitten puolen vuoden sijasta melkein vuosi, kun on joululefa kyseessä. :( No kuka sitä kesällä joululefoja kattoiskaan. ;) Tän vois kyllä kesälläkin kattoo.

  Mitähän Maskula on tälle antanut tähtiä?

  Korpelan hahmon, Aimon, nimi muuten lukee IMDB:ssä väärin, Amimo, ja varmastikin siksi löyty jo ainakin yksi arvostelu ulkomailta, jossa myös lukee Amimo.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2010
 12. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 398
  Saadut tykkäykset:
  114
  Maskula ei anna armoa, joten se perinteinen yksi tähti lätkäistiin.
   
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Itseäni huvitti erityisesti se mitä niille tontuille sitten tapahtui -
  mielleyhtymä orjuuteen ja ihmiskauppaan tuli heti. Tosi reilua uudelleen kouluttaa niitä ja sitten vaan pistetään pakettiin ja myydään asiakkaille...
  :rolleyes:
   
 14. redtag

  redtag Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, Maskula rankaisi taas :). Leffasta kuulemani perusteella jotenkin kyllä odotin, että tälle leffalle olisi voinut herua tähtiä Maskulalta enemmänkin.
   
 15. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  255
  Onkohan tuota itse arviota luettavissa missään vai onko sellaista olemassakaan? Olisihan se mukava myös tietää mitä sanottavaa Maskulalla tästä elokuvasta on, ettei tarvitsisi pelkkiä tähtiä tuijotella. Turun Sanomien nettisivuilla oleva arvio ei ole Maskulan kirjoittama, ikävä kyllä.

  Kohtuuttoman rankalta kuulostaa tuo yksi tähti, sama tuomio tuli myös esim. Jukka-Pekka Valkeapään Muukalainen-elokuvalle, vaikka tuostakin olisi voinut ennakkoon olettaa että Maskula olisi heltynyt arvostamaan ainakin kahden tähden verran, kun jo lähtökohtaisestikin tuo Muukalainen on ihan oikea Elokuva ja todella erilainen suhteutettuna siihen kamaan mitä muuten Suomesta tulee. Ei siis mitään tv-estetiikalla tehtyä rööperipaskaa ym. sponsorisikailua vaan kuvallisesti upeaa työtä ja kerronnallisestikin melko haastava (dialogia hyvin vähän, ei väännettä rautalangasta mitään jne.)

  Harmi jos ja kun Rare Exports ja Muukalainen ovat Maskulan mielestä samanlaista yhden tähden moskaa kuin jotkut paljon, paljon kehnommat elokuvat :( Muistelen lämmöllä sitä, kun Collateral sai muikeat viisi tähteä Maskulalta. Ja onpa parikin kertaa Maskula onnistunut yllättämään, saikohan Planet Terrorkin jopa kolme tähtöstä.
   
 16. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLE:n Tähtihetki -arvostelussa Satu Linnapuomi sanoo (kuten ainakin yhdessä ulkomaisessakin arvostelussa huomioidaan): "Yksi selkeä virhe käsikirjoituksessa kuitenkin mielestäni on: Tommi Korpelan esittämä isä ei ole lainkaan huolestunut, vaikka hänen Juuso-poikansa on kadonnut ja tilalle laitettu olkinukke."

  Suomen Kuvalehden nettisivujen blogissaan Kalle Kinnunen kysyy Helanderilta, tuleeko dvd:lle poistettuja kohtauksia: "”Ei, koska niitä ei ole”, Helander totesi.
  "Kaikki kuvat käytettiin elokuvaan. Ei tietenkään jokaista ottoa, mutta yhtään kuvaa ei jäänyt yli.”

  Samassa jutussa Kinnunen kirjoittaa kummasta jutusta: "Yksi asia Helanderia harmitti. Ruotsissa Rare Exports ei tule kankaalle 3.12., toisin kuin muualla Pohjoismaissa. Levittäjä Scanbox miettii vielä ensi-illan ajankohtaa, ja ilmeisesti se valuu joulun jälkeiseen aikaan - älytöntä, kun kyseessä on jouluteemainen elokuva."
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2010
 17. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 428
  Saadut tykkäykset:
  55
  Ei ole Maskulan arvosteluja ollut varmaan pariin vuoteen Turun sanomissa, pitkästä aikaa Tapani oli esillä lehden sivuilla tänä syksynä kun oli kaverin haastattelu koskien hänen kirjoittamaa dekkaria.
  En tiedä mihin nykyään kirjoittelee arvosteluja.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2010
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 992
  Saadut tykkäykset:
  432
 19. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Todella hyvä kotimainen elokuva. Dialogi paikoin oli yliammuttua ja pökkelöä, mutta ollakseen näinkin fantasiaiheinen, niin se lieni tarkoitusperäistä. Visuaalisuus oli hienoa ja Helander selvästikin on asianosaava kaveri. Leffan score oli hieno, mutta ehkä hieman sitä toistettiin liikaa.

  Parasta antia leffassa oli itse päätähti, jonka parrakas luiseva olemus jätti lähtemättömän vaikutuksen. Kiitosta ansaitsee myös Rare Exportsin pituus, joka alle puolitoistatuntisena ei aiheuttanut minkäänlaista vetelemisen ja täytteen makua. Kotiinpäin vedetään tähdissä niin että tuntuu, mutta nyt fiilikset taipuvat helposti nelosen puolelle:

  4/5
   
 20. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Trailerin perusteella vaikuttaa erittäin lupaavalta joten pitäähän toi käydä katsomassa. Luo sopivasti joulun henkeä...

  On samaan hengenvetoon tosin todettava että ainakin Helanderin lyhäri "Ukkonen" vuodelta 2001 oli uskomatonta paskaa. RE:n trailerissa vilahtanut helikopterikohtaus näytti hyvin samantyyliseltä kuin Ukkosessa.