r u REDI ? (Kalasataman kauppakeskus)

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana 71 dB, 25.09.2018.

 1. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Minusta tuntuu, että liikkeiden perustaminen Rediin nähdään pitemmän aikavälin investointina, moni ei välttämättä tee vielä pariin vuoteen voittoa, mutta juuri Kalasataman alueen kasvaessa vuosi vuodelta, tilanne paranee ja tulevaisuudessa firmoilla on kannattava kauppa kuhisevassa ostoskeskuksessa. Niin kuin vemkki sanoi, naapuriin avautuu ensi keväänä K-kampus, josta on helppo sitten suunnistaa ostoksille naapuriin. Tien toiselta puolelta löytyy jo terveyskeskus, joka tuo alueelle päivittäin ihmisiä muilta alueilta. Ja Kalasatamaan valmistuu jatkuvasti uusia asuntoja ja uusia rakennusprojekteja aloitetaan sekä hyväksytään. Ensi keväänähän tuo miltei täyteen buukattu asuintorni valmistuu ja taloon muuttaa se 200+ asukasta, joiden lähikauppa on Redi. Siinä tuskin hirveästi haittaa kauppakeskuksen sokkelot, kun ostoksille pääsee hissillä. En edes tiedä sitten, kuinka monta asuntoa valmistuu kaupunginosaan tämän vuoden ja ensi vuoden aikana, mutta niitä kyllä tulee jatkuvalla syötöllä.

  Oli mestasta mitä mieltä tahansa, uskoisin sen olevan kannattava pitkällä aikavälilä.
   
 2. Tonza

  Tonza Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  379
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tälle illalle bookattu liput Cinamonin Kosmos saliin First Man leffan näytökseen.

  Yllättävää, että salien tekniikasta ei tunnu oikein mitään tietoa löytyvän edes teatterin omilta sivuilta. Lippuja valitessa isossa salissa oli tarjolla normi istuimien lisäksi VIP istuimia ja love seat paikkoja kahdelle. Nämä olivat kuitenkin aseteltu salin perälle, joten ei ehkä tyypillisen leffateatteri A/V kokemuksen kannalta optimaalisesti.

  Saman lafkan Tallinnan IMAX on tullut testattua, mistä ihan OK kokemuksia (paitsi että ko. teatterin IMAX projektori alkaa olla kuvakirkkaudeltaan mielestäni jo ehtoon puolelle).

  Noh, odotukset eivät superkorkealla ole, mutta toivottavasti ei silti joudu pettymään...
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Lokakuun ajan 1h parkkeerausta ilmaiseksi.
  Plus siinä rannan puolella rakentamattomalla osalla on sepelikenttiä, joilla on parkissa autoja taatusti ilmaiseksi.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Tuolla alueella kannattaa kyllä olla tarkkana mihin pysäköi, osaa tointeista valvoo joku parkkipate ja loppuja helsingin kaupunki. Jos pysäköinti on ylipäänsä sallittua niin siitä on kyllä joku kyltti kertomassa.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Juu, en tievarteen tai talojen pihoille kehottanutkaan pysäköimään, mutta se sepelikenttä keskuksen vieressä oli äskenkin täynnä autoja, kun menin pyörällä vierestä eikä yhdenkään tuulilasissa ollut sakkoa.
  Toki en mitään takauksia rupea antelemaan ja jokainen toimii kuten parhaaksi näkee, mutta kuhan kerroin, että on mahdollista auto myös ilmatteeksi parkkeerata. (ehkä)
   
 6. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  174
  Kävin tänään ekaa kertaa Redissä. Asun keskustassa, mutta ajattelin käydä tutustumassa Elixian kuntosaliin. Kuntosali on valtavan kokoinen, varmaankin Elixian suurin sali Suomessa. Kaikki kuntosalissa oli tietysti tip top, laitteet, vapaapainoalueet sauna jne., kun juuri avattu ja ilmeisesti jo rakennusta suunniteltaessa on otettu huomioon kuntosalin vaatimukset.

  Suunnistus kauppakeskuksessa oli hankalaa ainakin ensikertalaiselle. Parkkikerroksista ei pääse yhdellä hissillä 4. kerrokseen Elixiaan, ja tätä oli aluksi vaikea hahmottaa. Ilmeisesti suunnistuksen hankaluus johtuu siitä, että metroasema ja Itäväylä halkaisevat kauppakeskuksen keskeltä. Kuten joku sanoi, pysäköinnin maksullisuus on jonkunlainen este, ei haluaisi maksaa muutamaa euroa siitä että käy kuntosalissa.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 649
  Saadut tykkäykset:
  516
  Joo. Itäväylä halkaisee itä-länsi-suunnassa kolmannen kerroksen kahtia ja kalasatamankatu halkaiseen katutason eli ensimmäisen kerroksen kahtia etelä-pohjoinen-suunnassa. Käytännössä "eheä" 2. kerros on hyvä kerros suunnistaa kauppakeskuksen sisällä joka suuntaan ja sieltä sitten sujahdella sopivista kohdin ala- tai yläkerroksiin. Se, että parkkikerroksista ei pääse yhdelläkään hissillä suoraan 4. kerrokseen on tosiaan pienoinen suunnittelumoka. o_O
   
 8. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  174
  Siellä oli kyllä yksi hissi, joka meni parkkikerroksesta 4. kerrokseen. Mutta kyseisestä 4. kerroksen hissiaulasta ei päässyt muuta kuin ulos kattoterassille, joten takaisin alas ja etsimään muusta kerroksesta hissiä jolla pääsee oikeaan kohtaan 4. kerrosta. Tässä vaiheessa soitin kuntosalille, että millä hissille teille pääsee...
   
 9. Tonza

  Tonza Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  379
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ihan positiivinen fiilis jäi teatterikäynnistä. Itsepalvelukonsepti näytti olevan vahvoilla aina snäksien ostosta siihen että liput skannattiin saliin mennessä automaatilla eikä salivahdin toimesta...

  Ainakin tuo ykkössali oli mielestäni teknisesti hyvätasoinen, ja vertailukelponen Finkkariin. Ainoa miinus, että salin uloskäynnin valaistu exit kyltti oli ihan kankaan vieressä ja ikävästi valaisi kankaan vasenta reunaa. Eipä tuota leffan tuoksinnassa enää huomannut, mutta toivottavasti jotain tuolle keksivät tehdä...

  On tuo Redi vaan parinkin käyntikerran jälkeen vielä melkoinen sokkelo. Hyvää tuuria mukana, että teatteri löytyi ennen kuin myöhästyttiin näytöksen alusta.
   
 10. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 607
  Saadut tykkäykset:
  211
  Mun mielestä Redi on helpompi hahmottaa sen jälkeen kun on nähnyt sen pohjakuvat. Kylmiltään toki sekava.
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 523
  Saadut tykkäykset:
  658
  Redissä jouduttu ottamaan konsteja käyttöön, nyt 4 h pysäköintiä ilmaiseksi. Mielestäni välttämätön ja samalla myös erinomainen veto (ja samalla testi ilmaisparkin vetovoimasta) ajatellen joulumyyntisesonkia.

  "TARJOAMME 4 TUNTIA ILMAISTA PYSÄKÖINTIÄ!
  Kuuntelimme teitä ja tarjoamme 1.11. alkaen 4 tuntia ilmaista pysäköintiä REDI-parkissa!"


  Näin se varmasti menee. Tällä hetkellä minulla käy suorastaan sääliksi yrittäjiä, sillä asiakkaita on todella vähän iltaisinkaan. Ravintolat ovat tyhjiä tai puolityhjiä lounasaikaankin. Cinamonin näytösten varausprosentit on iltaisinkin vain max 10 % näytöksen lipuista.

  Business ei siis voi mitenkään olla kannattavaa kauppakeskuksen nykyisillä kävijävirroilla. Samalla toisaalta vähän ihmettelen, miksei avajaispäivien suosio näy vahvemmin jatkokävijöinä.

  En tiedä voisiko yksi selittävä tekijä olla se, että kauppakeskus tuntuu edelleen erittäin sekavalle, vaikka käyntejä taitaa eri tarkoituksissa olleen nyt puolisen tusinaa tai enemmänkin. Uutta taisi olla lattiaan teipatut opasteet metrolle, mitä oli joissain kerroksissa. Joka kerta näkee eksyneitä asiakkaita ja aina on myös ollut hiljaista (pl. avajaispäivät). Minä väitän, että moni jättää tulematta uudelleen sekavuuden vuoksi. Kuka on voinut olla niin typerä, että on haastavaan lähtötilanteeseen (katu halkaisee yhden kerroksen, metro toisen ristikkäin alemman katukerroksen kanssa) suunnitellut orgaanisesti kaareutuvat käytävät ja hissit, mitkä on piirretty menemään jollain arkkitehtilogiikalla joidenkin kerrosten väliä, muttei tietenkään kaikkien. Tämä on yksinkertaisesti huonoa suunnittelua. Jos aikuinen hyvällä suuntavaistolla varustettu mies ei pärjää keskuksessa vaan ärsyyntyy, niin miten sitten rajallisemmilla eväillä liikkeellä olevat.

  Koko tilanne on iso harmi, sillä keskuksesta näkee, että siihen on satsattu laatu edellä ja sen ylipäänsä kaikin puolin toivoisi menestyvän hyvin. Nyt vain alku näyttää todella vaikealta ja suurin riski on vuokralaispako ja maineen (sekä asiakkaiden) menetys heti kättelyssä. Yrittäjillä ei ole varaa odottaa 5-10 vuotta, että alue ympärillä valmistuu.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 523
  Saadut tykkäykset:
  658
  Redi uutisissa Ylellä:

  "Asiakkaat ovat kaikonneet kauppakeskus Redistä – yrittäjän mukaan tilanne on katastrofi ja konkurssi uhkaa"


  "– Viisi kauppakeskuksen yritystä on jo tehnyt konkurssin. Lisäksi yhden kauneushoitolan piti tulla, mutta se perui tulonsa."


  "Mattila peräänkuuluttaa konseptin perään – se on hänen mukaansa Redissä hukassa.

  – Tällä hetkellä kaikki ovat oppineet, ettei sinne löydä sisään eikä ulos, ja sitten, että siellä ei ole isoja päivittäistavarakaupan liikkeitä.

  Rediä on kritisoitu ankarasti siitä, että kauppakeskus on hyvin sokkeloinen ja varsinkin alkuvaiheessa riittävät opasteet puuttuivat.

  Mutta tätä oli ilmeisesti haettukin.

  Redin pääarkkitehti Pekka Helin kertoi Talouselämän haastattelussa, että kauppakeskuksessa oli haluttu ottaa vaikutusta vanhoista italialaisista kaupungeista, kuten Venetsiasta ja Sienasta.

  Mattila ei tätä ymmärrä. Hänen mukaansa ihmiset eivät halua tuntea oloaan hölmöksi.

  – En ole koskaan kuullut ihmisestä, joka tulisi kauppakeskukseen kulkeakseen keskiaikaisen kaupungin sokkeloissa ja eksyisi sinne.

  Onko Redillä vielä tulevaisuutta? Kyllä, Mattila uskoo kaikesta huolimatta. Kalasataman alue kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

  – Sijainti on loistava. Nyt vain pitäisi miettiä käytännönläheisimmin, miten pelissä voi voittaa, Mattila toteaa."


  https://yle.fi/uutiset/3-10511940


  Toivotaan, että jouluseongissa ihmiset löytäisi Redinkin. Tavallaan siellä kyllä saman katon alta löytää todella monipuolisesti kaikkea, kunhan vain muutaman kerran käy ja alkaa oppimaan kulkemaan.
   
 13. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itse kävin siellä myös julkisilla. Ihan hienon näköistä oli. Muzakki ei käynyt niin pahasti hermoon kuin yleensä, se oli sellaista huminaa, ei päivän poppia. Söin Nepalilaisessa puffet-lounaan, oli vaatimaton kokemus makujen puolesta jos vertaa vaikka Malmin tai Tikkurilan vastaaviin. Hauskaa että pysäköinti näyttää olevan maksuton loppuvuoden...aluksi se oli maksullista. En näe mitään syytä käydä tuolla uudelleen....
   
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Hieno se on, mutta en näe mitään syytä käydä. Idän suunnalta on ihan jaskaa autolla sinne pääsy ja en näe mitään syytä mennä yleisillä. Aika ravintola painotteinen. Kyllä siellä kovasti koko ajan rakennetaan ja viereen alkaa heti valmistumisen jälkeen seuraavaa tulemaan. Kalasatama laajenee koko ajan leveällä rintamalla kahteen suuntaan ja ei sitä tiedä, kun se lopulta saavuttaa Arabian, jos sieltäkin tulee asiakkaita. Nyt välissä joutomaata, aitoja ja hillitön rakennustyömaa. Ja onhan vielä se ranta sporakin tulossa, joka toisi poikittain asiakkaita.
  Eikö niitä tornitalojakin pitänyt tulla neljä? Eivät ole edes ensimmäisen seiniä saaneet valmiiksi. Kyllä se vielä joskus porskuttaa, mutta menee kyllä tuo mainittu 5 - 10 vuotta ja sitä ennen nähty monta konkurssia ja uusia yrittäjiä. Tämä on tätä, keskus yrittää pyytää juuri niin korkeaa vuokraa, kuin millä saa vuokralaisia. Nyt varmaan uusissa sopimuksissa vähän pienempi vuokra?
   
 15. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kävin myös pyörimässä. Samat liikkeet kuin kaikissa muissakin. Pelikauppa jossa lautapelejäkin muutama oli ainoa jossa kävin sisällä. Buffettihässäkän keskeltä löytyi todella hyvä meksikolainen, jonka burriitto oli hyvä. Eksyin muutaman kerran, samoin parkkihallissa pyöri ihmisiä, jotka ihmetteli, että onko tämä ilmaista vai ei. Kaikkialla lukee, että ei kausipysäköintiä tms, mutta mitkä näistä on niitä ilmaisia? No vissiin ne kaikki. Eipä ottanut maksua kun poistuin, vaikka automaateissa luki isolla että 1.2€ / alkava puolituntia. En näe tuota ruokapaikkaa lukuunottamatta yhtään syytä mennä tuonne. esim Itiksestä löytyy samat kaupat + etnisiä liikkeitä, joista saa vaihtelua ruokalistalle. Jumbo tai Sello hoitaa markettiasioinnit heittämällä paremmin. + aina ilmainen parkkis. Ainostaan jos tuo pysäkki olisi oma metropysäkki, niin kävisin.
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Tuli käytyä, lauantaina illalla. Mitä vattua, kaikki kaupat ym oli jo kiinni siinä muutama minuutti seitsemän jälkeen? Esim jumbossa kaupat on auki klo 21 asti. Bonuksena siellä melko autiossa rakennuksessa haahuili joku etsimässä automaattia kun tartti käteistä, ei vaan tuntunut löytyvän.
  Onneksi en ollut paikalla shoppailutarkoituksessa, enkä edes leffassa käymässä koska en löytänyt sitä teatteria, vaan katsomassa parin bändin keikat ns Vapaakaupungin Olohuoneessa jonka sentään löysin (2krs, infon kohdalta ylös ja vasemmalle).
   
 17. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  60
  Cinamon on venäläisten omistama (Finnkino nykyään kiinalaisten) ja Triplaankin on tulossa Cinamon.
  Lopulta kiinalaiset ostaa Redin ja noista Cinamoneistakin tuleekin sitten Finnkinot ?
  Turha kilpailu kun on vain haitaksi omistajille. Karl Marxia soveltaen...
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 523
  Saadut tykkäykset:
  658
  Opasteita on selkeästi lisätty. Cinamoniin pääsee mielestäni aika suoraan reittiä, kun menee suoraan rullaportaita ylös Infosta. Infon viereen oli laitettu opaste Cinamoniin ja taisi olla lattiaankin teipattuna. Tosin tokassa kerroksessa tuli ylöspäin mennessä tenkkapoo, mutta kun tuli alaspäin teatterista niin hahmottui reitti paremmin.

  Nyt kun on kymmenisen kertaa käynyt keskuksessa, alkaa vähän jo olemaan hajulla missä mitäkin on. Isoimpia oivalluksia oli pyrkiä hahmottamaan miten katu halkaisee keskuksen ja miten metro. Sen jälkeen kun alkaa hahmottamaan hissikuilujen sijainnit ja ymmärtämään Stadin ja Skönen hissit, alkaa olemaan vahvoilla. Etenkin parkkihallista käsin asioidessa.
   
 19. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 607
  Saadut tykkäykset:
  211
  Aika sitkeä olet. ;) Useimmat eivät varmaankaan ole.
   
 20. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Joo, siellä oli joku opastekyltti mallia askartelukerho, yritin sen mukaan suunnistaa mutta näytti ettei sillä mitään ollut, luovutin ennen kuin eksyin... :rolleyes: