QNAP-NAS (levypalvelimet)

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana HardSoft, 20.06.2008.

 1. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko varmistanut että levy toimii formatoimalla sen esimerkiksi PC:ssä? Eikä sitten mitään quick formaattia.

  Itselläni on QNAPissa kiinni 1TB WD Essentials USB levy ja se toimii ihan hienosti ext3 file systeemilla.
   
 2. elrata

  elrata Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2006
  Viestejä:
  215
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lomamatkan jälkeen huomasin, että Qnap vilkuttaa punaista status valoa, joka ilmeisesti merkitsee kovalevyjen täyttymistä tai hajoamista? Meinasin että katsotaan mitä kaveri on syönyt...

  Modeemireititin mykkä (olisiko ukkonen) ja varamodeemi/reititin ei tottele salasanoja, joten porttiohjaukset meni siinä, no ajattelin että qnap resettiin ja suoraan pc:hen kiinni....

  En pääse enää purkkiin sisään edes suoralla kaapelilla resetoimisen jälkeen default ip:llä onko ideoita tietoa taitoa? Vai tuliko kallis tiiliskivi kesämökkiin?
   
 3. JiiPeeP

  JiiPeeP Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrassaan jo noloa, mutta pakko kysellä neuvoja.

  Media palvelimena tuossa nakuttaa TS-219p, meinasin tuossa jättää serverin downloadus hommiin, mutta kun koitin yhdistää vanhalla IP:llä, jonka huomasin olevan tämän läppärin IP, en tietenkään päässyt sisään.

  Nyt olen koittanut keksiä keinoa, millä selvitän tuon kojeen nykyisen IP:n Macillä? Finderissa se näkyy jaettuna ja siihen pääsen sisään, mutta en saa IP:tä kiinni sieltäkään?

  Eli miten tuon IP:n löytää, jotta saa selaimella logattua sisään??
   
 4. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katso reitittimen ARP-taulusta, DHCP-liisauslistasta tai jostain muusta "connected devices" -tyyppisestä lokista kiinni olevat LAN-iipparit.

  Toisaalta, yhden 254:n osoitteen pikkublokin nyt pingaa vaikka käsin läpi.
   
 5. JanneJ

  JanneJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaippa siinä mäkissä voi tehdä pingin broadcast osotteeseen ? Jos ei niin sitten Steve on tosiaan tietänyt paremmin taas jälleen kerran.
   
 6. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä kikka, mutta kaikki laitteet eivät siihen vastaa.
   
 7. Sloan

  Sloan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä Qnap:in malli soveltuu parhaiten PS3:n kaveriksi?

  Tarkoitus siirtää kaikki media verkkolevylle josta tiedostoja käytettäisiin PS3:lla, parilla tietokoneella ja ehkä tulevaisuudessa Sonoksella.

  Onko verkkolevyn prosessori teholla tai muistin määrällä merkitystä tälläisessa normaali kotikäytössä?

  Olen muutamia malleja katsellut: TS-210, TS-219P ja TS-259Pro

  Mikä noista malleista soveltuisi parhaiten, vai onko jotain vielä parempaa olemassa tähän tarkoitukseen?
   
 8. kaapoA

  kaapoA Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkä ulkoiset levyt näkyvät ? Näkyvätkö ulkoisina levyinä ? Voinko esin tökätä tuohon täyden Fat32 USB levyn ja tiedostot näkyvät verkon yli entä kopiointi USB --> sisäiset levyt?
   
 9. Hulkki

  Hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ongelmaa ei sinänsä Qnapin päässä tule, mutta PS3 ymmärtää vain tiettyjä formaatteja. Joudut siis muuttamaan kaikki videot PS3:sen ymmärtämään muotoon. Qnap kyllä jakaa tiedostot ongelmitta DLNA:n kautta.

  Prossesorin nopeus tulee esiin lähinnä siirtonopeuksissa, etenkin jos Qnappia kuormittaa usealla eri toiminolla. Mutta omassa Qnapissa on 500mhz prosessori niin tuskin tuo uusi 1,2 ghz prossu tai sitte Atom 2-ydin prossu jää kauheasti pullonkaulaksi.
   
 10. Crave

  Crave Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.09.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuosien arpomisen ja säästämisen jälkeen olen kaapimassa järeähköä (tai no..) palvelinsysteemiä kasaan tulevaisuutta silmällä pitäen. Se pitänee sisällään QNAP TS-459 Pro+ ja 3 kpl WD Caviar Green Raid Edition 2TB (WD2002FYPS) kovalevyä. Pakka tulisi RAID5-tilaan.

  Löytyykö foorumilaisia joilla on nimenomaan RAID levyjä käytössä palvelimessa -> Uskoisin, että ainut miinus puoli asiassa on rahapussin keveneminen? Lopuksi kysyn näkökantaanne, että tilaisinko setin Saksasta säästäen about 200€ vai "turvallisesti" kävelemällä verkkokauppa.comiin? Ps. on kahlattu foorumia läpi.

  Danke schön.
   
 11. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  niin täällä kuin murossa on joka toisella sällillä nassissa raid5 käytössä, joten asiaa kyllä löytyy. Mutta se, että kannattaako raid edition levyistä maksaa noin paljon extraa, on hyvä kysymys. Jos käyttö on median tallennukseen, niin ei kannata.
   
 12. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Median tallennuksen osalta päädyin itse AV-versioihin, joiden hintaero tavallisiin ei ollut kuin muutamia euroja 1,5Tt:n malleissa. RE-versiot ovat tosiaan turhan hintavia kodin mediatallennukseen.
   
 13. jusnurkk

  jusnurkk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  191
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä saitko jo tuohon vastausta, mutta tollanen löytyy MacAppStoresta
  http://itunes.apple.com/us/app/ip-scanner/id404167149?mt=12

  Itsellä osottautui todella päteväksi välineeksi.

  Ilmasessa scannaa hyvin tollasia alle 6 laitteen verkkoja.
   
 14. hatih

  hatih Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monesta paikkaa olen lukenut että kolmen levyn raid-5 on paaaaljon hitaampi kuin neljän tai useamman. Eli kannattaa harkita että ostaisiko sen neljännenkin levyn samaan konkurssiin. Minun asiantuntematon mielipiteeni on että ennemmin neljä tavallista kuin kolme Raid Editionia.
   
 15. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Itselläni on Qnap TS-419P+. Se on ollut käytössä pari viikkoa ja tuntunut kaikinpuolin hyvältä. Raid-levyihin en viitsinyt laittaa rahojani, vaan ostin 4 x Samsung F4 2TB (HD204U), jotka ovat Raid 5 asetelmassa. Käytettävää tallennustilaa jäi semmoiset 5,6 teraa. Kyseinen NAS on laitekaapissani eikä sen ääni kuulu muiden käytössä olevien laitteideni takaa. Varsin hiljainen peli siis. Windowsin smb jaolla blu-ray kansiot siirtyvät Qnappiin 25-40 MB/s ainakin Windows oman siirtoikkunan mukaan. Blu-rayt Qnapista toistuvat nykimättä mediasoittimessani Dune BD Prime 3.0:ssa.
   
 16. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Intelin RAID-ohjaimella en saanut levyjä välillä lepäämään, vaan ne pyörivät koko ajan. En tiedä miten tilanne on muilla ohjaimilla. Tämä syö tarpeettomasti kotikäytössä levyjen kestoikää. Koko ajan pyöriviin järjestelmiin oikeat RAID-käyttöön suunnitellut levyt ovat omiaan.
   
 17. tekarijee

  tekarijee Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.04.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ainakin TS809-mallista on enemmänkin huonoa sanottavaa kuin hyvää. Asetelmassa 8kpl 2TB Western Digitalin levyjä. Suurin ongelma tuossa on ollut todennäköisesti buginen softa, joka on aiheuttanut mm. käsittämättömiä jäätymisiä, rebooteja, totaalijumituksia ja ominaisuuksien lakkaamisen toimimasta. Vasta nyt viimeisimmällä firmiksellä tuntuisi olevan suht vakaa käyttää tuo purnukka.
   
 18. mane_tm

  mane_tm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2006
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemusta TS-212 Turbo mallista? Olen ensimmäistä NAS:ia hankkimassa kodin verkkoon HTPC:n, Sony BDP-S480 ja PS3 kaveriksi. Tarkoituksena striimata videoita, musiikkia ja kuvia noihin laitteisiin verkkolevyltä ja myös omakuvaamaa HD-video materiaalia. Oikeastaan ostinkin jo Buffalo LinkStation Live with BitTorrent 1TB NAS:in mutta pitää palauttaa se takaisin verkkokauppaan kun toimii ihan miten sattuu. Laite näkyy kyllä mediatoistimilla mutta NAS:in sisältö ei tai lähinnä näkyy vain satunnaisesti. En tiedä voiko olla sitten jotkut asetukset pielessä mutta olen lueskellut että yleisesti Buffalon NAS:ien kanssa ollut paljon ongelmia joten olisi ehkä parempi vaihtaa merkkiä suosiolla. Nämä QNAP:it ovat ilmeisesti melko laadukkaita pelejä vai onko näidenkin kanssa ilmennyt ongelmia? En myöskään kaipaa mitään suurempaa säätöä laitteiden kanssa eli yksinkertainen käyttöönotto ja toimintavarmuus olisi plussaa minulle.
   
 19. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin tässä on tullut katseltua NAS:n perään ja asian tiimoilta on herännyt parikin kysymystä, joihin ainakin ensimmäiseen saadaan vastaus varmasti ensimmäiseltä NAS:n omistajalta. Yritin kahlailla viimeisen vuoden takaisia kirjoituksia lävitse tästä säikeestä mitään mullistavaa löytämättä.

  Eli kun PS3:sen perään kytkee USB kovalevyn ja alkaa hakea sieltä jotain, niin eihän siitä mitään tule. Kovalevy raksuttelee ja listaa tiedostoja... HITAASTI. Oletukseni on, että NAS on indeksoinut filet ja syöttää datan nopeasti (vaikka sille PS3:lle), jolloin isommatkin listaukset (vaikka 1000 tiedostoa) tulevat nopeasti näkyville (toisin siis kuin USB-levyn tapauksessa)?

  Näistä kovalevyistä olikin jo keskustelua aika tavalla. Raid editionit tai enterprise -levyt ovat toki varma valinta, mutta kalliihko lisä kustannuksiin. Consumer-levyistä sitten taas löytyy vaikka minkälaista ongelmaa milloin siitä että ne pyörii siellä miten sattuu tai sitten ei pyöri (deep recovery cycle).... miten ihmeessä te olette valinneet "oikean" consumer-levyn? Sellaisen, mikä toimii kerralla... ilman ongelmia. Sen kun tyrkkää sen laitteeseen.
   
 20. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Minulla on ollut ensimmäinen NAS-purkkini käytössä tammikuun alusta lähtien. Käynnissäoloaika on joka päivä klo. 13.00-03.30. Kovalevyinä on 4 x Samsung F4 2TB (HD204U). Levyissä ei ole ollut mitään vikaa tähän mennessä.

  Pleikkarin mediatoisto on sen verran puutteellinen verrattuna mediasoittimeeni, etten osaa vastata tuohon toiseen kysymykseesi. Mediasoittimeni Network folder ominaisuudella tiedoston selaaminen on sen verran nopeaa, ettei mieleeni ole pälkähtänyt vaatia enempää. En kuitenkaan ole mikään valikkojen selailun harrastaja, joten voi olla, etten vaan ole huomannut hitautta.