Pölynimuri aktiiviseen siivoamiseen

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 12.04.2010.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Plazalta ei taida löytyä ns. ultimate pölynimuri -ketjua. Näin ollen on jo korkea aika sellainen perustaa.

  Tänä päivänä pölynimureissa polttavin kysymys lienee pölypussittoman imurin ja pölypussillisen imurin väliltä valitseminen. Kummassakin on omat etunsa: pölypussittomat eivät nimensä mukaisesti tarvi pölypusseja -> säätää rahaa, pölypussillisissa malleissa joutuu olemaan vähemmän tekemisissä pölyn ja lian kanssa -> ei tarvitse puhdistaa säiliötä ja kaataa siinä oleva likakasa uuteen säiliöön.

  Itse olen käyttänyt aina pölypussillisia imureita. Taloudellisuuden kannalta kannattaa aina tietenkin muistaa, ettei niihin tarvitse ostaa aina ns. merkkipusseja; geneerisetkin pussit muutaman euron pakettihinnalla käyvät vallan hyvin. Tosin minulla on myös kokemusta (joskin toisen ihmisen kodissa) pölypussittomista imureista: tarkemmin tästä VK.comin edullisesta 70 euron Green Cyclone -imurista. Imuteholtaan tuo on ällistyttävän hyvä: siinä missä pölypussillinen iso imuri ei saanut täydellä teholla millään froteematosta koirankarvoja pois, niin tämä Green Cyclone sai ne irti hetkessä. Toisaalta ko. imuri on rakenteeltaan hitusen heiveröinen (suulakkeen rullat lähtivät irti, kun jäivät kiinni sohvan alaosaan) ja kieltämättä se pölysäiliön tyhjentäminen on sotkuisaa puuhaa (ei niinkään isompien roskien suhteen, vaan sen puuterimaisen pölyn mikä sinne päätyy ja mikä tarttuessaan puhdistuksen aikana vaatteisiin ei pyyhkimällä kädellä lähde pois).

  Ovatko plazalaiset enemmän ns. Miele-ihmisiä (luottavat vanhaan kunnon pölypussilliseen imuriin) vai ns. Dyson-ihmisiä (näkevät hyödyn pölypussittomissa malleissa)?


  Stockmannin Hulluilla Päivillähän on hyvä tilaisuus harpata pölypussittomien maailmaan sillä Dyson DC23 Complete (lienee hyvin pitkälle DC23 Allergicia vastaava ja eroaa paremmista malleista merkittävimmin noiden erilaisten turbiinisuulakkeiden puuttumisen suhteen) irtoaa 299 euroon. Tämä on hyvä hinta ottaen huomioon, että Suomessa Dysonien hinnat ovat pilvissä (400-600 euron välimaastossa). Esimerkiksi UK-Amazonista samoja Dysoneja saisi (valitettavasti sillä UK-pistokkeella) 250 euron hintaluokassa. Tosin Dyson-mallien palautehan on netissä hyvin vaihtelevaa. Osa rakastaa ko. imureita, ja osan mielestä ne taas rikkoutuvat herkästi ja ovat imuteholtaan todella vaatimattomia.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2010
 2. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 422
  Saadut tykkäykset:
  35
  Ei ole Kirbyn voittanutta :cool:
   
 3. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  :thumbsup:

  (unohdit keskuspölynimurit)
   
 4. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Omat vinkit ostajalle - riittävän pitkä johto sekä kevyesti rullaavat pyörät. Nykyisessä jokainen pyörä rullaa vapaasti haluttuun suuntaan toimistotuolin tapaan ja piuhassakin on mittaa 13m. Ei tarvitse olla vaihtamassa pistorasiasta toiseen huoneesta toiseen siirryttäessä.
   
 5. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dysonit pitää aivan karmaisevaa meteliä. Itsellä nyt käytössä Bosch/Siemens ja edellinen oli Miele (nyt autoimurina).
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Niin pitää muuten myös tuo VK.comin Green Cyclone -imuri. Imuteho on rautaa, mutta melu on lähes korviavihlovaa (kovaäänistä ja jotenkin viheltävää, mikä korkeataajuisuutensa takia tuntuu entistä epämukavammalta). Kuluttaja lienee ikävässä asemassa, kun pitää valita imutehon ja meluisuuden väliltä.
   
 7. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Upeeta, nyt ainakin toinen alle kopioimistani vanhoissa kyssäreistä sai vastauksen :thumbsup:
  Mutta se tärkeämpi ei, eli jos jollain on kuiva/märkäimuri tai pesuimuri niin pankaas ehdottomasti niistäkin mielipidettä.

   
 8. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on passiiviseen siivoamiseen robotti-imuri iClebo. Aktiiviseen sitten Vampyrino.
   
 9. Kicker

  Kicker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos on tarkoitus siivota lemmikkien karvoja yms. varsinkin jos lattialla on mattoja, niin ehdottomasti on oltava ns. turbosuulake, ja vieläpä niin, että suulakkeessa on itsessään harjoja pyörittävä moottori (esim. Worwerk-imurit). Pussittomasta imurista (oli käytössä Elektoluxin joku XXL-malli, hintaan 270ekee) on erittäin huonot kokemukset: suodattimet heti tukossa - imuteho laskee kun on siivonnun noin puoli kämppää. Noin vuoden käytön jälkeen pölykotelon kansien tiivisteet irtosivat ja lepattivat. Loppuen lopuksi jouduttiin luopumaan koko imurista n. kahden käyttövuoden jälkeen - enkä suosittele oikeastaan kenellekään pölypussittomia.
   
 10. paaton

  paaton Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin asian kuukausi sitten itsekkin, enää ei voi ostaa edes imuria ilman DVDPlazaa. Oli todella rankkaa mennä vaan kauppaan ja valita imuri ihan itse. :)

  Pussiton jäi laskuista pois tyhjennys rumban vuoksi, joka ärsyttää jo rikkaimurissakin, sen jälkeen taisin valita imurin tehon, hinnan, pienen koon ja isojen "alumiini" vanteiden perusteella.  PHILIPS IMURI FC9160

  Imutehoa riittää tuossakin varmasti, paksuistakin matoista irtoaa kaikki lika ja ohuemmat matot ovat putkessa, ilman tehon pienennystä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2010
 11. Slarti

  Slarti Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, aluvanteet ratkaisivat tämän minunkin kohdalla :rolleyes: Pari vuotta ollut käytössä eikä valittamisen aihetta ole löytynyt. Imutehoa joskus jopa vähän liikaa. Säädin onneksi auttaa.
   
 12. prisoner

  prisoner Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.03.2003
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tulee mieleen Fakta Homma -sarjan jakso, jossa Aulis ja Pirre väittelee siitä mikä imuri on paras. Auliksen mielestä ne on tänä päivänä melko samanlaatuisia... standardeja, mutta Pirre on vahvasti eri mieltä. En tiä löytyiskö jostain juutuubista tota klippiä. Se on ihan ässä.
   
 13. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 430
  Saadut tykkäykset:
  24
  Meillä oli ennen pölypussiton imuri ja ei moista enään tähän talouteen. Muutaman imurointikerran jälkeen piti säiliötä olla tyhjentämässä ja suodattimia pesemässä :hitme: Eli sen minkä rahallisesti ehkä säästi ettei paria pussia tartte vuodessa ostaa, niin epäkäytännöllisyydessä sitten hävisi.

  Aikani jaksoin tuotakin rumbaa ja sitten hommattiin Mielen (pussillinen) imuri ja voi sitä imuroinnin riemua :thumbsup:

  Nykyisessä asunnossa on keskuspölynimuri, joten Mielelle ei ole muuta käyttöä kuin satunnainen auton imurointi.
   
 14. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on nykyinen laite. Olisin varmaankin ostanut Mielen jonkun 5000-sarjalaisen, mutta sain tuon Bosch/Siemensin puoleen hintaan...

  http://www.kuluttaja.fi/tuote/tiedot.aspx?id=8bf21b4d-1714-418f-947b-e10c148c541b&code=N51

  Itse testi:
  http://www.kuluttaja.fi/tuote/valin...418f-947b-e10c148c541b&referer=/fi-fi/testit/

  Mitä tuossa huomannut puutteita on pölypussin hankala asettaminen ja rimpulahko kiinnike (kerran jäänyt huonosti), taukokytkintä ei ole imurin kädensijassa taukopaikassa tai imurissa mihinkä kädensija laitetaan seisomaan, noilla minisuulakkeilla ei paljon tee (pienet kädensijassa), neljä pienehköä pyörää alla (pidän enemmän kahdesta isosta takana ja edessä pienistä pyörivistä), kohtuullisen äänekäs (vanha Miele oli äänekkäämpi), vie kohtuullisesti virtaskaa :) On kuitenkin parempi kuin vanha Miele, mutta Mielekin on tässä kehittynyt. Joku isohko Volta Bolido - olisiko ollut 4524 - oli myös, mutta se meni kaverille mökki-imuriksi heikon imutehon takia ja letkun katkeamisen takia (vaalea kuorikin taisi kärsiä kellertymisestä), oli kyllä Mieleä ja Siemensiä hiljaisempi ja pölypussin asetus helpompaa kuin Siemensissä.

  Itse kun saisi suunnitella mieleisen ;) Parempi tämä on kuitenkin kuin vanha Miele tai tuo Volta, mutta osia noista kahdesta ottaisin kyllä tähän (Volta takapyörät ja erillinen "Cyclon" hiekan tms. imurointiin, Volta helppo pölypussin asetus, Mielen kunnon isot erillissuulakkeet, Mielen taukopaikka kädensijalle joka katkaisee virrat imurista).
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2010
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 524
  Saadut tykkäykset:
  658
  Ehdin jo vastata tuonne Hullujen päivien tarjousketjuun, mutta kopioidaan tännekin! :thumbsup:

  Mielen imurit on sen verran hyvän maineessa, etten itse vaihtaisi. Itselläni on Dysonin vanhempi malli (DC08T), joka lienee kuitenkin aika pitkälti sama kuin tuo uudempikin.

  Imuteho on loistava (ainakin omiin tarpeisiini riittävä - en pidä eläintarhaa :rolleyes:) ja mikä parasta, niin ulostuleva ilma on aina raikasta. Ei sitä tunkkaista ilmaa, joka tuntuu hyviäkin pussi-imureita vaivaavan. Aivan loistava siis teknisessä mielessä.

  Käytettävyys ja käyttömukavuus on sitten vähän niin ja näin. Kolho ja kulmikas muotoilu. Vanhemmassa mallissa ei ole edes kiinteitä paikkoja lisäsuulakkeille, kuten uudemmassa mallissa. Mielestäni iso miinus tuossa omassa mallissani. Myös äänentaso on erittäin kova (verrattuna esimerkiksi Electroluxiin). Imuteho ei myöskään ole säädettävissä, vaan ainoa kontrolli on peukalolla avattava hukkaportti.

  Sinänsä ihan hyvä tarjous. Itse maksoin neljä vuotta sitten omastani (kuvauskäytössä olleesta) 369 ja virallinen hinta taisi olla silloin 399 tai jopa yli 400 euroa.

  Mitään muuta pussitonta en ostaisi kuin Dysonin.
   
 16. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Dyson on täälläkin. Malli on sellainen sininen normaali :D (pidikkeet lisäsuuttimille löytyy koneen kupeessa). Ollut pari vuotta kohta käytössä, ja pelittää hyvin.
  En edes tiennyt että siinä joku pestävä suodatin oli, ja nyt kun tässä tuli puheeksi niin kävin katsomassa, suodattimessa oli hiukan hiekkaa ja joitain hiuksia. Laitteen kupeessa on näköjään tarra jonka perusteella käsitin suodattimen pesuväliksi 6kk.
  Nyt on siis kaksi vuotta imuroitu samalla suodattimella 5hengen omakotitaloa jossa myös 1-3 kissaa levittää karvojaan. Kopistelin hiekat ja hiukset pois, mutten alkanut nyt suodatinta kuitenkaan pesemään. Ulostuloilma on kuitenkin hajutonta ja imuteho on täysin normaali.
  Säiliö kestää kyllä parikin viikkosiivousta helposti. En siis lainkaan allekirjoita tuota ainaista säiliön tyhjentelyä ja suodattimien pesemistä. Luulotauteja kenties?

  Muuten ihan mallikas imuri, mutta melu on kovahko, ja tehonsäätö puuttuu tyystin. Lisäksi putki/kahva ovat jotenkin kömpelön ja möhkön oloiset. Putkissa on lukituksella varustetut erikoisliittimet, joten tarvikesuulakkeita ei voi käyttää. Pelkkä kahva ilman suulaketta ei jostain syystä ime juuri mitään, mikä hankaloittaa joidenkin ahtaiden paikkojen imurointia.
   
 17. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  roomba hoitaa siivouksen pääasiassa ja sitten lattioiden pesu lisäksi ajaa aika hyvin asian. Välilä (2-4 kertaa/kk) toki imuroidaan normi-imurilla, joka on joku 4v ikäinen bolido.

  Normi-imureista sen verran, että kannattaa vaihtaa sitä huone-ilmaan puskevaan suodatinta aina välillä. Jos tuo suodatin on tukossa, imurin teho laskee suht radikaalisti.

  Täällä on harkinnassa dyson / tmv jossa saa imutehon todella suureksi. Etu olisi lähinnä paksun villamaton imuroinnissa. Tällä hetkellä kuitenkin pärjätään tamppauksella.
   
 18. Attitude

  Attitude Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä luotetaan Hylan separaattori imuriin. Ei palaa enää hiukkaset takaisin huonekiertoon, vaan paska jää kiltisti vesisäliöön. Puhdistusteho on muutenkin omalla tasollaan.
   
 19. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä käytössä Electroluxin UltraSilencer. Kotisivuillaan väittävät uutta mallia hiljaisimmaksi imuriksi, mene ja tiedä. Itellä on tuosta aiempi malli ollut käytössä pari vuotta eikä ole negatiivista sanottavaa. Plussat: hyvät suulakkeet, hyvä kahva ja siten helposti kannettavissa portaissa, riittävän tehokas, 12 m johto.
   
 20. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  681
  Saadut tykkäykset:
  7
  Meille myös hankittiin UltraSilencer ja täytyy sanoa että yllättävän hiljainen on. Imutehokin tuntuu riittävän kissankarvojen imurointiin.

  Kun eri imurimalleja katseltiin ja kokeiltiin liikkeissä, valinnassa painotettiin juurikin hiljaisuutta, liikuteltavuutta (rullaa kevyesti) ja käyttötuntumaa, esim. parketti/mattosuulakkeen toimivuus ja äänekkyys, sekä imuputken osien lukittuminen paikoilleen (joka tosin taitaa löytyä kaikista yli 20€:n imureista..). Vielä muutama ominaisuutta jäin kaipaamaan, mm. käyttökytkin kahvaosassa ja kankainen "käärmeletku" perinteisen muovisen haitarin sijasta, mutta hintataso olisi vähintään tuplaantunut, joten päätettiin että eiköhän puhdasta saa vähän halvemmallakin.