Päivä jona maailma pysähtyi (Keanu Reeves, Jennifer Connelly)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Wade, 04.07.2008.

 1. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  Traileri näytti ihan kivalta, odotukset nousivat pikkuisen tämän suhteen eli olisiko kyseessä vähän laadukkaampi versio Independence Day leffasta? :D
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.09.2008
 2. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31
  Alkuperäisellä ainakaan ei ole oikeastaan mitään yhteistä ID4:n kanssa, oikeastaan täydellinen antiteesi sille elokuvalle.
   
 3. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 742
  Saadut tykkäykset:
  143
  Jippii! Taasen tällainen etukäteen spektaakkelileffa, jolta odottaa rentoa elokuvissa käyntiä. On vain todella mukava odottaa elokuvalta jotain, mitä se todennäköisesti ei edes tarjoa. Saapi nähdä, millainen olo on viikonloppuna, kun teatterista kävelee ulos :).
   
 4. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ainakin trailerin perusteella vahvat joulukalkkunan ainekset kasassa.
   
 5. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Keanu Reeves näyttelee tässäkin elokuvassa kuin olisi joltain muulta planeet... Ai niin, sehän kuuluikin tietysti rooliin.
   
 6. Loobus

  Loobus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Innostukseni tasosta kyseistä leffaa kohtaan kertoo se, että minulla oli käyttämättä yksi sarjalippu paikalliseen teatteriin ja kävin mieluummin katsomassa Woody Allenin Vicky Cristina Barcelonan. Enkä kadu lain', koska se oli tosi hyvä elokuva. Päivä jona maailma pysähtyi olisi kuitenkin ollut kuvainnollisesti aivotonta viihdesoopaa, joka ei kauheasti jaksa innostaa vasta kuin alelaarin puolella.

  Mutta en lopullisesti tuomitse tätä pläjäystä ennen kuin olen sen nähnyt.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2008
 7. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämä leffa tuntuu jakavan mielipiteitä todella voimakkaasti. Turun Sanomissa tykättiin, Hesarissa ei ollenkaan. IMDB:ssä aika monessa ikäryhmässä suurin osa annetuista arvosanoista on joko 1 tai 10 - väliarvosanoja melko vähän. Ja yllättäen ne harvat naiset, jotka ovat vaivautuneet arvostelemaan, ovat antaneet ikään katsomatta aika korkeaa arvosanaa.

  Maanantaina ajattelin mennä katsomaan, mutta näistä ennakkoasetelmista odotan kyllä "independence day"ta tai "day after tomorrow"ta erikoisepaa elokuvakokemusta enkä mitään keskivertoelämystä. Se jää nähtäväksi, osunko 1 vai 10 sakkiin.
   
 8. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhden tähdenhän tuo Hesarissa sai.
   
 9. kautium

  kautium Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katselin vähän lisää IMDB:n ikäjakaumaa ja siitä näkee että kaikkein kovimmat arvosanat ovat peräisin alle 18v pissiksiltä sekä kaikenikäisiltä naisilta. Huonoimmat arvosanat taas ovat peräisin keski-ikäisiltä ja sitä vanhemmilta miehiltä.

  Hyväksyttyjä ääniä ei ole vielä tässä vaiheessa kuin vajaat 900kpl, joten siitä ei voi kovinkaan syvällisiä johtopäätöksiä tehdä, varsinkaan kun ottaa huomioon että lasketuista äänistä aika tarkalleen puolet on täysiä kymppejä, ja ne taas ovat nykyään henkisesti rajoittuneiden fanittajien tekosia samaan tapaan kuin viimeisimmän Batmanin kohdalla, eli niitä ei oikeastaan kannattaisi ottaa mukaan laskuihin lainkaan.

  Tuon linkitetyn Hesarin jutun lisäksi en ole vielä törmännyt muihin kehuviin arvosteluihin. Minä niin kovasti haluaisin pitää tästä, mutta aika pirun heikolta näyttää.

  Btw. Rottentomatoesin mittarissa on tällä hetkellä vaivaiset 24% (kts. edit.). Taitaa jäädä väliin...

  Edit.
  Rottenin arvosana näyttäisi putoavan koko ajan sitä mukaa kun arvosteluita tulee lisää. Tällä hetkellä se on enää 21%.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2008
 10. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
 11. kautium

  kautium Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oho, Ahonen perskeles sai taas innostumaan uudestaan tästäkin kötöstyksestä. En minä mitään Independence Day kakkosta haluaisikaan nähdä.

  Melkoinen mielipiteiden jakaja tuntuu kyllä olevan...
   
 12. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella vastenmielistä paskaa. Mietteistä valtaosa sisältää spoilereita, joten ne tuolla tagin takana, mutta pohjimmiltaan seuraavat mättäävät:

  - surkeasti kirjoitettu ja sovitettu nykypäivään. Jatkuva osoittelu ja piinaavan typerä alleviivaaminen saa miettimään että leffa on tehty oikeasti luokan hitaimmalle.

  - Jee! Amerikka on tosi jees! Oikeesti, kaikki katsoo miten kivoja me ollaan ja alkaa rakastaa elämää!

  - "I know now why you cry" - repla, joka melkein pilasi Terminator kakkosen. No, sen sukulainen tekee valkokangas debyyttinsä ja tekee mieli piiloutua myötähäpeästä penkin alle.

  Sitten niitä spoilereita.

  Tsiisus mitä pliisuilua. Klaatu laskeutuu manhattanin keskelle tuomaan tilanneraporttia "maailman johtavimmalle ja mahtavimmalle kansalle" ja kun hänelle todetaan että jenkkien pressa ei tahdo jutella, niin Klaatu päättää että eihän sitten kukaan voi olla häntä korkea-arvoisempi henkilö.

  Leffan tärkein kohtaus jossa ihmisyyden hyvyydestä puhutaan tapahtuu MCDONALDSISSA ison keltaisen M merkin alla. Kliseinen kiinalainen heppu toteaa rakastavansa ihmisiä koko sydämestään koska ovat pohjimmiltaan niin jees sakkia tässä "mahdollisuuksien maassa"

  Jaden Smith (Willin poika) on ehkä ärsyttävin kakara maailmassa. Tietty lasta pitää raahata mukana siis koko leffan ajan, ja tietty se poika sitten lopulta opettaa Klaatulle miten rakastaa ja mitä ihmisyys merkitsee. Melkein odotin jo montaasia missä pojat lähtevät kalastamaan ja telttailemaan. Poika kaipaa isäänsä ja on varma että isä tappelisi "ulkomaalaisia" vastaan heti kun saisi mahiksen ja tekeekin kaikkensa että Klaatu jäisi kiinni. Mutta lopussa tietty poika näkee että hei, ulkomaalaisetkin ovat ihmisiä ja jotkut jopa kivoja.

  Maapallon kohtalo on ihan yhtä tyhjän kanssa koska koko homma pakataan typerään "äiti/poika/alien" suhteeseen.

  Koko sanoma ihmiskunnan uhasta maapalloa kohtaan on, surprise surprise, jälleen kerran ilmaston lämpeneminen! hurjaa! Alkuperäisessä leffassa sentään oli sanoman tärkeyttä ihmisen tuhoisuudesta ydinpommin keksimisen varjossa. nyt yritetään pohjustaa että alienit pitävät maata tärkeänä koska se on elinkelpoinen, vaikka alussa painotetaan monta kertaa että alienit muovaavat itsensä jokaisen planeetan asukin mukaan saapuessaan sinne.

  Ja vaikka mitä muuta pientä, mutta tuossa nyt ne pahimmat. Ponkaisi suoraan vuoden huonoimpien leffojen kärkikolmikkoon.
   
 13. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 742
  Saadut tykkäykset:
  143
  Täytyy myöntää, että ihmeen hyvä Keanu Reevesin elokuva. Ei tämä niin heikko esitys ollut kuin kriitikot väittävät, muttei tätä kovin montaa kertaa tule katsottua.

  Näyttelijäsuorituksista mainittakoon, että Keanun patsastelu tosiaan sopii hyvin muukalaiselle.

  Tämähän oli täyttä K-laatua! Kyllä tämän katsoo ihan mielellään.
   
 14. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
 15. pystyj

  pystyj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika väsynyttähän kamaa tää oli kuten SpiderJerusalem jo sanoi. Aika hepposesti on alienit paneutunu ihmiskuntaan, kun parilla kyyneleellä :weep: muuttuu mieli... No ehkä ens vuonna taas laadukkaampaa sci-fiä.
  OMG They are building Noah's Ark :eek:
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2008
 16. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole hetkeen nähnyt näin surkeata leffaa. Ei siinä mitään jos leffaa oltaisiin markkinoitu parodiana (tosin sellaisenakaan tuskin olisi voinut pelastua), mutta kun tämä piti olla joku sci-fi action pläjäys. Samoilla linjoilla SpiderJerusalemin kanssa, tää pomppaa kyllä aivan heti sinne huonoimpien leffojen kärkijoukkoon. Jotenkin vastenmielistä miten katsojien älykkyyttä oikeasti aliarvioidaan ja pahasti.
  Leffa kompastelee aivan jokaiseen klisee-kuoppaan joka sen tielle tulee. Kuitenkin voi hämmästellen aistia, että tekijtä aivan _tosissaan_ tekivät tätä leffaa ja sekös nostattaa myötähäpeän uusiin sfääreihin. Reeves on elementissää - näyttely on täysin ilmeetöntä ja tylsää. Eniten harmittaa Connellyn puolesta, joka oikeasti on osoittaunut olevansa kelpo näyttelijätär.. nyt sitten menee tekemään tällaista sontaa.
  Herra jestas, kehtaako tälle edes yhtä tähteä antaa? Ei. Hyvät ihmiset, säästäkää rahanne.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2008
 17. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tämä ihan mukiinmenevä elokuva oli ja Keanu Reeves vaan on aina yhtä hyvä. Elokuvan katsottuaan mielen valtaa epävarmuus sekä ihmiskunnan että toimintascifin tulevaisuutta kohtaan. Eli tavoite saavutettiin kaksinkertaisesti =)
   
 18. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31

  Mitä on arvosteluja lukenut/ulkomaisista podcasteistä kuunnellut, niin on Signsin kanssa idiotismissa samalla asteella. Alien: "Me olemme tarkkailleet teitä satoja vuosia erittäin tarkkaan, ja olette parantumattomia ja tapamme teidät kaikki". Maan ihminen: "nyyh...". Alien: "Mitä, teillä on tunteita, emme ikinä ole moista ennen huomanneet. Emme tuhoakaan teitä."
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2008
 19. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kliseet haittaavat vain silloin jos on katsonut "liikaa" kyseisen lajityypin leffoja ;)
  Vähän rauahllisemman sortin leffa tosiaan oli, räväkän alun jälkeen vähän lässähti.
  Jollain tapaa tulee mieleen Deep Impact, vaikkakin Deep oli parempi.
  En silti katso leffa-ajan menneen hukkaan. Oli siinä jotain ajatusta.
   
 20. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 742
  Saadut tykkäykset:
  143
  Niinpä. Ehkä moni tämän täysin lytännyt odottaa toimintaa. Kun elokuva rauhallisesti vain keskuttellen ihmettelee maan ongelmaa, niin se kyllästyttää. Pidin elokuvan rauhallisesta tahdista.