PVR-6500C Jumittaa !?

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana tötterö, 25.12.2010.

 1. tötterö

  tötterö Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.12.2010
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boxi jumittaa aina yön jäljiltä ja välillä päättää tehdä buutin ihan miten sattuu.
  Telkkuna Sony ja boxi kytketty siihen scartilla..

  Ärsyttävä piirre ja teki vastaavia temppuja myös edellisellä Procasterin boxilla.
  Onko Sonyn telkku jotenkin vaikea pariteltava vai mikä kodisssani sotkisi tuon boxin toimintaa ?
   
 2. tättärää

  tättärää Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla sama laite, se jumittaa ja boottaa usein jos katsoo jotain YLE:n ohjelmaa samalla kun se tallentaa, varsinkin jos pikakelaa, usein myös jos vain painaa jotain kaken nappulaa.
  Jos katson tv2:lta esim. sakemanni kettua ja samaan aikaan kone tallentaa tätä samaista ohjelmaa, niin ohjelman loputtua kuva jäätyy ruutuun, siitä ei pääse kuin IVO bootilla ja toisen kanavan mahdollinen tallennus menetetään.
  Mulla on uusi Samsung TV ja HDMi:llä kiinni, ei siihen ulkopuoliset laitteet vaikuta, ProCaster ei vain osaa, tai resurssit eivät riitä.
  Nyt mulla on Welhon MIX paketti kokeilussa, Casteri ei ehkä jaksa purkaa salauksia ja samalla tallentaa, luulen sen rasittuvan liikaa, ei kylläkään kuumene ihmeemmin.
  Otin jatkuvan tallennuksen pois päältä, seuraan onko sillä mitään vaikutusta.

  Hobby sais laittaa kondikseen, jos on vielä intoa ja varaosia.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2010
 3. tötterö

  tötterö Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.12.2010
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä boxi tuon roskan tilille ?
  Ostaako Topfield 2400 HD piirrolla ? Voiko Procasterin kamat siirtää Topfieldiin eli näyttääkö se ne ?
  Tuskin on kuitenkaan DVB-T2 yhteensopiva eli taas kun alkaa DVB-T2 lähetykset tulee boxi uusia ?
   
 4. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  51
  Topfield ei ymmärrä Procasterin tallenteita.

  DVB-T2 on tulossa antennin kautta teräväpiirtolähetyksiä vastaanottaville, kaapelissa jatketaan nykyisellä systeemillä.
   
 5. tättärää

  tättärää Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkuva tallennustoiminto ei tuntuis vaikuttavan boottailuun ja jämähtämisiin.
  Onkohan tässä 6500C mallissa niitä regulaattori-ongelmia joista on ollut juttua, joita Hobbymat on menestyksellä korjaillut?
  halloo Hobbymat...
   
 6. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  7
  Niin siis jos tallentelet YLEn kanavilta niin varaudu jumiutumisiin. Mulla nykyisin Elisaviihde hoitaa YLE-tallenteet eikä Procasterin (6300C) kanssa ole mitään ongelmia näitten mainoskanavien kanssa.
   
 7. Hobbymat

  Hobbymat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0

  OK. Kuulolla ollaan, taas... :)

  Noissa 6500-malleissa alkaa iän myötä tulla ihan samoja regulaattoriongelmia kuin muissakin kutosella alkavissa Procastereissa. Rekkula ei näissäkään jäähdy kunnolla ja heittää lopulta kupin nurkkaan.

  Mittaamatta jännitteitä en menisi ihan 100% varmaksi vannomaan, että regulaattori on jo kärähtänyt, vaikka boksi boottailee ja jumittelee silloin tällöin. Mahdollistahan sekin on, mutta myös oma purkkini (6200C) vetää täysjumit aina välillä, vaikka siinä on uusittu sekä regulaattori että virtalähteen kaikki kondensaattorit, ja vielä lisätty prosessorille reilu jäähdytyssiili. Joku siellä silti mättää satunnaisesti.

  Sen huomasin, että 209D-version firmiksellä ongelmia oli enemmän kuin 209C-versiolla, ja uusi 3001-versio oli kokeillessa täysi katastrofi. Kiintolevyä en ole tyhjentänyt ja formatoinut uusiksi, mutta tämä lienee joillakin auttanut satunnaisiin sekoiluihin. Ja ainakin 3001-firmiksellä levyn uudelleenalustus on pakko tehdä, jos vaikka toimisi sitten hieman paremmin kuin minulla.
   
 8. tättärää

  tättärää Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on sisällä 3001 firmis ja formatoinnit ym. tehty.
  Kone on just yli 2 v. vanha, saatu takuuna 6200C tilalle, joka meni aivan mykäksi, ei toiminut mikään.
  Voisi kokeilla vanhaa 209C fw:tä, jos se toimisi, jotenkin tuntuu tyhmältä mennä taaksepäin...
   
 9. Rapro

  Rapro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  6100 T:ssä on ollut 209D-versio käytössä siitä lähtien kun se ilmestyi. Ei ongelmia, Procaster toimii ahkerassa käytössä moitteitta, tosin toimi myöskin 209C-versiollakin.
  Joku Topfieldiä havitteli. Kannattaa, jos mahdollista, tutkia käyttöä. Yksi Topfield perheessä on, mutta siihen ei oikein kukaan ole saanut makua. On olevinaan hankalakäyttöinen Procasteriin verrattuna. On toki varsin komea ulkoisesti ja varusteltu, mutta jotenkin tuntuis jääneen käyttöliittymän suunnittelu kesken. Tietysti saattaa olla makuasiakin (Procasteria enemmän käyttäneelle).
   
 10. jalde

  jalde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heipä hei, meninpä päivittämään tuon 3001 firmiksen Procaster 6500C -malliin, jonka jälkeen suositeltiin palauttamaan tehdasasetukset. No, näin tuli tehtyä ja seuraavan käynnistyksen yhteydessä haettiin uudestaan kaikki kanavat. So far so good.. Pitkän kanavahakuprosessin jälkeen aloin selailemaan kanavia ja aluksi kaikki sujui ihan ok, mutta yhtäkkiä vastaan tuli kanava 0 Yle TV2, jonka jälkeen Procaster jämähti ja aloitti valtaisan kuolonkierteen. Siis boxi boottailee itseään ja palaa aina tuolle samalle kanavalle ja boottaa heti itsensä uudelleen. Olen sammuttanut koneen takaa ja repinyt töpseleitä irti seinästä, mutta mikään ei auta. Mihinkään valikkoon ei pääse, eikä tuota kanavaa voi vaihtaa toiseksi edes boksin omista nappuloista. Onko tämä minun ja Procasterin lopullinen ero? Onko kenelläkään tietoa, saako tuota konetta käyntiin jollain keinolla?

  -J-
   
 11. tättärää

  tättärää Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noni, 209C FW:tä testattu, jumitusongelma jatkuu edelleen YLE:n kanavilla, muilla kanavilla ei mitään strabelia.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2011
 12. Hobbymat

  Hobbymat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari mahdollista syytä tulee nyt nopeasti mieleen, tosin avaamatta boksia nämä ovat enemmän tai vähemmän älykkäitä arvauksia.

  1. Boksin firmware-päivitys on mennyt jostain syystä hieman pieleen, ja ainoa tapa saada boksiin (uusin tai vanhempi) toimiva firmis on käyttää sarjaporttia ja nollamodeemikaapelia, sekä STBTool-ohjelmaa ohjekirjan ohjeiden mukaisesti. Tätä kannattaa ehkä kokeilla. Ohjelma löytyy Procasterin sivuilta.

  2. On ihan mahdollista, että prosessorin jänniteregulaattori on jo "ihan sillä hilkulla" eli lähes kärähtänyt, jolloin pienikin lisäkuormitus prosessorin suunnalta tiputtaa regulaattorin jännitteet maagisen 1.2 voltin rajan alle, ja boksi ei enää käynnisty. On ihan mahdollista, että uusin 3001-firmis saattaa lisätä prosessorin tehonkulutusta hieman verrattuna vanhempiin. Vanhemmalla firmiksellä tuo boksi saattaisi ehkä siis toimia vielä, hetken.

  Jos tiedät jonkin elektroniikkakorjaajan, pyydä häntä mittaamaan boksin virtalähteen jännitteet (merkitty virtalähteeseen) sekä prosessorin vieressä olevan regulaattorin jännite (1.5 volttia eikä yhtään alle). Jos olet pääkaupunkiseudulla, pystyn minäkin ehkä auttamaan, mutta aikataulusta pitää sopia sitten erikseen YV:llä...

  Ja lisäyksenä: kokeile käynnistää boksi ilman antennikaapelia. Jos boksi ei silloin jumittele, tee tehdasasetusten palautus, palauta vanhempi firmis koneeseen ja yritä kanavanhakua uudelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2011
 13. jalde

  jalde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Procaster on jälleen toimintakunnossa!
  Kokeilin siis käynnistää ilman antennijohtoa, mutta ei auttanut. Kysyin sitten lähipiiristä löytyykö keneltäkään tuota nollamodeemikaapelia, ja löytyihän se. Kokeiltiin asentaa samaa firmwarea uudelleen kaapelin avulla, mutta ongelma ei poistunut sillä, joten laitoimme vanhemman firmwaren (209C). Boksi tosin käynnistyi vielä samalle kanavalle, mutta koska tuossa vanhemmassa firmwaressa kovalevyn käynnistyminen kestää pidempään, siinä ennättää vaihtaa kanavaa tuolta mystiseltä 0 -kanavalta..

  Vanhemmalla firmwarella palautimme tehdasasetukset ja päivitimme kaapelin kautta uusimman firmwaren, ja haimme kanavat uudelleen. Tälläkertaa listaan ei ilmestynyt tuota 0 TV2 -kanavaa ja boksi näyttäisi toimivan normaalisti 3001 -firmwarella. Kiitokset Hobbymatille vinkeistä.
   
 14. Caro

  Caro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Procaster 6500T oikutellut jo pidempään. Lipsahti takuukin umpeen. Siis ainakin jumittelee ja kaatuilee. Uusinta firmistä en ole vielä kokeillut, mutta jos tuo korjaus operaatio ei maltaita kustanna niin olisin kiinnostunut.
   
 15. nasty1

  nasty1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän mahtaa riepoa tota mun 6500C:tä kun se ei puhu enää mitään. Käyntiin sen saa ainoastaan takana olevasta kytkimestä, kuvaa ei tule. Sammuksiin sitä ei saa kaukosäätimestä eikä etupaneelin sammutusnapista, sammutuskin on siis hoidettava takaa kytkimestä. Onko vihjeitä mitä tuolle tekisi? Laite sijaitsee Helsingissä.
   
 16. Hobbymat

  Hobbymat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0

  Saattaisi olla jälleen kerran tuo Procasterin tyyppivika eli kärähtänyt regulaattori, niitä alkaa ilmeisesti hiljalleen lahota jo 6500-malleissakin :mad:

  Minulla voisi ehkä olla aikaa vilkaista tuota joku ilta, pistin YV:tä.
   
 17. Caro

  Caro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä johtuu procaster 6500t kaatuminen. Satunnaisesti kaatuilee. Ei liity mihinkään selkeään tilanteeseen. Heti boottauksen jälkeen tai jos on virrat ollut pois päältä ei mielestäni kaadu mainakaan moneen tuntiin. Kuumeeneko joku? Kiintolevy? :grr:
   
 18. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tsekkaa ainakin, että takapaneelin tuuletin puhaltaa/pyörii.
   
 19. Caro

  Caro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuuletin pyörii oikein hyvin, ei ole pölyinenkään. Kiintolevy pitää hiukan ääntä, "rutisee".
   
 20. Hobbymat

  Hobbymat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kas, minäkin törmäsin tänään tuohon "ikuisen luupin ongelmaan" kun olin vaihtanut kärähtänen regulaattorin yhteen kuolleeseen 6500C:hen. Vielä liimojen kovettumista odotellessa kytkin boksiin virrat, ja hyvin lähti käyntiin. Korjaus oli siis onnistunut, mutta...

  Kun sain raahattua boksin telkkarin luo, aloin heti ensi alkuun selailla kanavia tarkistaakseni virittimien toimintaa. Selasin puolihuolimattomasti listaa alaspäin: Nelonen, MTV3, TV2, TV1, NOLLA! :confused: Kanavalista ei pyörähtänytkään ympäri, vaan jostain oli tullut ylimääräinen kanava: kanavanäytössä luki hetken aikaa "0 - TV1" ja sitten boksi boottasi itsensä. Ja siihen luuppiin jäi. Edes oletettu resettinappi emolevyllä ei suostunut palauttamaan tehdasasetuksia, täytynee hieman kokeilla omalla lootalla josko jumpperien asento vaikuttaisi tuon napin toimintaan.

  Koska TV:n ruudulla luki käynnistysvaiheessa "Please wait HDD check" oletin boksissa jo olevan tuon uusimman firmiksen, joka puhuu käynnistyshetkellä englantia. Latasin siis nollamodeemikaapelilla firmisversion 3001, mutta eihän sekään tietenkään palauttanut tehdasasetuksia. Luuppi jatkuu edelleen.

  Nyt kun taas iltamyöhällä löysin/muistin tämän ketjun ja ylläolevat jalden omat kokemukset juuri samasta aiheesta, lataan huomenna boksiin 209D-version tai vielä vanhemman firmiksen, kunnes onnistun käynnistämään boksin järkevää tehdasasetusten palautusta varten. Aion saada tämän vian korjattua, vaikka siihen menisi viikon illat hampaat irvessä :)

  Mainittakoon, että tässä 6500C-boksissa prossun jänniteregulaattori oli jo aivan kuollut, eli sen jännite oli 0.5 volttia alkuperäisen 1.5 voltin sijaan. Edes tuuletin ei käynnistynyt. Arvaan, että prosessori oli huidellut viimeisinä kirkkaina hetkinään täysin hämärän rajamailla ja tästä syystä kanavalista oli mennyt dementoituneen prosessorin käskystä sekaisin. Tuollaista kanavaa "0" eli nolla ei pitäisi missään vaiheessa listalle ilmestyä, näköjään boksinkaan mielestä kun noin herkistyi boottailemaan sen löydettyään. Pidetään peukkuja.