Punisher (Netflix)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat' , aloittajana sokka, 29.04.2016.

 1. Vole

  Vole Active Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 783
  Saadut tykkäykset:
  21
  Olin positiivisesti yllättynyt. Daredeviliä lukuunottamatta Marvelin Netflix -sarjat ovat jääneet vähän pettymyksiksi, vaikka paljon hyvää niissäkin on silti ollut, mutta kun katsojia hemmoteltiin Daredevilin ykköskaudella niin paha muiden laittaa sitä paremmaksi. Tämä onnistui oikeastaan yllättämään, koska odotukseni olivat jokseenkin matalalla. Ymmärrän, miksi Punisher on monelle suosikkihahmo, ehkä hieman simppeli ja överiksi vedetty, mutta hyvä että sarjassa tuotiin hahmoon enemmänkin kuin vain "mur olen vihainen" -Punisher. Jokin siinäkin on viehättävää, kun jokatoinen Jonin repla on murahtelua. Näyttelijät olivat kautta linjan hyviä, ehkä eivät kuitenkaan loistavia, mutta missään vaiheessa ei tullut oloa että loppuisipa tämä kohtaus jo.

  Mielestäni paketti pysyi hyvin kasassa koko kauden keston ajan ja tykkäsin kovasti sarjan tyylistä. Odotin jotenkin enemmän gorea, mutta jostain syystä tässä ei tuntunut siltä, että sillä oltaisiin liikaa mässäilty. Sarja ei koukuttanut mitenkään pahasti, riitti kun katsoi jakson tai kaksi iltaisin niin tuli parin viikon sisään katsottua. Toimi viihteenä ihan hyvin. Ehkä ainoa asia mikä tällä katselukerralla särähti oli Frankin kuolemattomuus, kaveri ottaa iskua vastaan ja vaikka varmastikin onkin kova äijä, pitäisi hänen olla vain ihminen. Jos jokatoisessa jaksossa ottaa pari luotia, iskua ja puukkoa, ja sitten seuraavassa jaksossa taas mennään leipomaan pahista turpaan sarjankin aikataulussa päivän pari sisällä niin hieman uskottavuus ja samaistuttavuus karisi. Silkkaa tuuria ettei joku kyttä tai pahis olisi osunut Frankia päähän ja sarja olisi ollut siinä. No ehkä jotain pitää antaa anteeksi.

  PS: Aiemmin olin tässä ketjussa ihmetellyt tuota Punisher -paitaa, mutta onneksi supersankarilarppaus oli pienessä osassa tässä ettei päässyt häiritsemään.
   
 2. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 214
  Saadut tykkäykset:
  28
  Jatkuu muuten 18.1...
   
  Recce ja lahkonen tykkäävät tästä.
 3. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 316
  Saadut tykkäykset:
  131
  Huomenna... :cool:  Netflixin muut Marvel-sarjat ovat saaneet kirveestä, joten hyvin todennäköisesti tämäkin tulee olemaan viimeinen kausi tätä sarjaa ja virallisesti cancelointi julkistettaneen hyvin pian sen jälkeen, kun tämä tupsahtaa palveluun. Mutta nauttikaamme nyt vielä kerran tästä käsirysystä ja verenvuodatuksesta,
   
 4. Snafu68

  Snafu68 Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  676
  Saadut tykkäykset:
  28
  Neljä jaksoa katsonut ja... ei tämä nyt oikein millään meinaa lähteä toimimaan. Näennäistä (ainakin vielä kovin kevyen) juonen ja perus "jumala ompi linnani"-pahiksen pohjustamista. Ei yhtään mitään omaperäistä tai kiinnostavaa tähän asti.

  jos oma arvaus juonesta pitää paikkansa, niin sairaalasta herännyt edellisen kauden pääpahis kohtaa em uskovaispahiksen jotta saadaan oikein kliseinen kermakakku katsojan naamaan

  liekkkö kirveen uhka vähentänyt panostusta vai mikä on...
   
  Recce tykkää tästä.
 5. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Katselin aamulla kaksi jaksoa ja Snafun kanssa samoilla linjoilla. Huomattavasti heikompi kuin ensimmäinen kausi.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 035
  Saadut tykkäykset:
  86
  Kolme jaksoa katsottu... Viihdyttävyydestä kertonee jotain se, että teki mieli katsoa kaikki kolmetoista jaksoa putkeen. :cool::cool::cool: Alku oli kieltämättä hidas, mutta pidin todella paljon Bethin ja Frankin välisestä tunnelatauksesta (mahtavan autenttista kerrontaa). Annetaan nyt jotain kritiikkiäkin... Rachelin hahmo ärsytti alkumetreiltä saakka (toki hahmo onkin tarkoituksella kapinallisen itsekäs) ja "Pilgrimin" Vito Corleone -imitaatiosta (mumina) ei tahdo saada välillä selvää.

  EDIT: Katsoin sarjan loppuun. Punisher on viihdyttävin tämän hetkisistä Marvel-sarjoista, mutta kerronnan taso lopahti loppua kohden.
  Vaikka Pilgrimille/Johnille annettiin paljon ruutuaikaa, niin jotenkin hahmo jäi vähän puolitiehen. Hieman jäi myös vaivaamaan se, miksi Castle päästi miehen pälkähästä, vaikka lahtasi sitten muita paljon pienemmän murhasaldon omaavia kätyreitä sankoin joukoin. Myös se jäi ärsyttämään, miten Dumont selvisi hengissä jo toisen kerran elämässään siitä, kun hän putosi kerrostalon ikkunasta katukivetykseen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2019
 7. Snafu68

  Snafu68 Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  676
  Saadut tykkäykset:
  28
  Tuli katseltua loppuun ja kyllähän tämä selvästi parani tuon mainitun hitaan alun jälkeen.
  Jotenkin ohjaus- ja kerrontatyyli muuttui 4-5 jakson kohdalla "entisemmäksi".
  Ihan hyvää perusMarvelia.

  ***½ / 5
   
 8. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 654
  Saadut tykkäykset:
  79
  Toinen kausi tuli joku aika sitten katsottua, edelleen Castlen ryöpyttäminen ja raivoaminen on vakuuttavaa sekä jo hieman huvittavaa katsottavaa. Yhteispeli alun takkuamisen jälkeen nuoren tytön kanssa toimii hyvin, ja uusi Pilgrim-pahis on hyvä lisäys. Jepareiden touhut sensijaan ovat jo liiankin vaivaannuttavia ja harmaan alueen jatkuvasti ylimenevä toiminta syö uskottavuutta. Jigsaw ja psykologin osuus tuntuu vähän päälleliimatulta vaikka loppupuolella siihen saadaan kivasti säpinää. Pienistä natinoista huolimatta hyvä kokonaisuus.

  4/5
   
 9. Crockett

  Crockett Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  820
  Saadut tykkäykset:
  18
  Aika karmeeta roskaahan tämä oli verrattuna ekaan kauteen. Etenkin sarjan keskivaiheilla kuusi jaksoa aikas tyhjäkäyntiä. Jigsaw oli aivan naurettava motiiveineen ja pikku naarmuine naamassaan vaikka edellisen kauden loppu aivan muuta ennakoikin. Suorastaan helvetin tylsä kausi josta löytyy kaksi hyvää jaksoa, eka ja viimeinen. Punisher itse alkaa olemaan naurettavan kestävä joka kestää vaikka mitä ja toipuu Wolverinen nopeudella. Hahmon anti muutenkin lähinnä murinaa ja örinää.

  Harmi koska Pilgrimissä oli ihan aineksia parempaan mutta hänenkin taustat ja Schulzit jäi aivan kuutamolle.
   
 10. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  558
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pilgrim-hahmoa esitti Mika Kojonkoski?
   
 11. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Väkisin sai vääntää loppuun asti. 2/5
   
 12. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 316
  Saadut tykkäykset:
  131
  Ihan katsottava, mutta ehkä kuitenkin odotuksiin nähden pettymys. Tämä sama kritiikki kuulostaa jo rikkinäiseltä levyltä, mutta 13 jaksoa oli taas liikaa. Russon psykoosit ja Madani muuten vaan olivat rasittavia jarruja ja koko "Jigsaw" oli melko lailla tyhjä arpa. Yleisesti ottaen kerronnassa ei ollut oikein mitään jännitystä tai juonessa yllättävyyttä, laiskanpulskeasti edettiin.