Punaviiniä vai valkoviiniä ?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana -Cancer-, 06.07.2003.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. bronton

  bronton Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pidän vain kuivista punaviineistä. Valkkariin en koske edes äärimmäisessä hädässä. Punaviini sopii erinomaisesti elokuvajuomaksi. Se voi saada keskinkertaisenkin elokuvan näyttämään hyvältä. Kokeiltu Matrix Revolutionin kanssa. :cool:
   
 2. Blizzard2

  Blizzard2 New Member

  Liittynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  1
  Musta tuntuu että matrix revolutions vois kaivat vähän väkevämpää jotta alkais näyttämään hyvältä :)
   
 3. Mr. Mustard

  Mr. Mustard New Member

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ennen join vain punaviiniä, enkä arvostanut valkkareita. Nykyään arvostan molempia paljon, en osaa valita. Miksi kysymys on akselilla puna-valkoviini? Entäs rosee-viinit, samppanjat ja muut kuohuviinit, portviinit...?
  Vaikka kuinka diggaisi vaan esim. punkusta, niin kyllä ruoka sanelee usein viinivalinnan. Joihinkin ruokiin sopii esim. tietty valkkari partemmin kuin punkku. Ja ruokahan voi muuttaa radikaalisti viinin makua, niin hyvään kuin huonoonkin suuntaan.
   
 4. Furling

  Furling New Member

  Liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläisen suosikit menee järjestyksessä shampanja, punaviini, cava, muut kuoharit, roseet, valkkari, portviini, muut väkevät viini. Tuo järjestys on sikäli valheellinen, että portviini on aivan loistavan makuista ja pidän siitä erittäin paljon, mutta sitä tulee vaan juotua hyvin harvoin ja silloinkin yleensä sikarin kanssa. Sikari kun taas maistuu myös punkun kanssa, niin punkkua tulee lipiteltyä myös silloin - mutta toki myös muulloin. Suosikkimaat punkun suhteen: Ranska, Espanja, Argentiina, Italia. Valkkareissa järjestys on: Ranska, Italia, Saksa
   
 5. Toni W

  Toni W New Member

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä viinejä juon, niin punaisia kuin valkoisiakin. Tilanne ratkaisee aina, että kumpaan vaaka kallistuu. Ruoan kanssa punainen on parempaa, mutta toki valkoisellekin löytyy sopivat ateriat. Seurustelujuomana valkoinen on ehkä pienoinen suosikki.

  Punaisista mm. chileläinen Sunrise Merlot on mieluinen.
   
 6. Kalza

  Kalza Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei ne kaikki valkoisetkaan huonoja ole, mutta silti useimmiten kun pullon ostan käännyn punaisen puoleen. Vielä pari vuotta sitten pidin valkoisista, mutta Portugalissa paikalliset punaviinit olivat ylivertoja, joten valkoiset jäivät vähemmälle. :)

  Vahvemmista viineistä moscatel ja varsinkin valkoinen portviini maistuvat paremmin kuin hyvin. Vihreä viinikin on mukavan raikasta ja myös punainen versio siitä on yllättävän hyvää!
   
 7. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kaikki viinit!

  Kaapissa on aina punaista, valkoista, punaista ja valkoista porttia, vahvaa ja makeaa jälkiruokaviiniä, vermuttia ja sherryä (jos nää nyt viineiksi voi laskea).

  Jos on lähdössä kaverille etkoilemaan, niin silloin mukaan tarttuu usein punaviini, koska se ei ole niin lämpöherkkä :)
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.