PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

 1. José Carioca

  José Carioca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei jaksa vaivautua. Pitää se pientä ääntä, mutta ei häiritsevää missään nimessä.
   
 2. jake987

  jake987 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipahan mielenkiintoinen ongelma vastaan. Eli kun yritän katsoa Raid -tv-sarjan ensimmäistä dvd:tä niin jaksoa valittaessa soitin pomppaa pleikkarin alkuvalikkoon. Ensimmäisellä kerralla katsottaessa ongelmaa ei esiintynyt ja nyt pistettäessä dvd sisään soitin rupeaa näyttämään sitä suoraan ensimmäisestä jaksosta. Tämä viittaa siihen, että kyseessä on jokin bugi pleikkarin ''muistaessa'' levyn. Tätä tukevat myös testit jossa levy toisella pleikkarilla toimi ok ja omassa taas muut levyt toimii ok. Mitenköhän tuon muistin saisi sitten poistettua? Olen päivittänyt slimin ongelman ilmaantumisen jälkeen, sekä työnnellyt muita levyjä sisään ja ulos, mutta eipä ainakaan vielä ole mitään tapahtunut.
   
 3. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaankin niin, että et käynnistä dvd:ta painamalla ristinäppäintä vaan kolmionäppäintä. Kolmionäppäin avaa menun ja valitset menusta toista alusta(tai mikä se tarkka sanamuoto nyt olikaan).
   
 4. jake987

  jake987 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia. Eipä tullut itselle mieleen.
   
 5. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaksoinpas lukea koko viestiketjun ja ulkopuolisen silmin jäi se vaikutelma, että on viallisia slimejä, on poikkeuksellisen hiljaisia slimejä ja on normaalialueella olevia slimejä, joista jokaisella on vähän omat näkemyksensä.
  Kauheasti on myös pyörittelyä suuntaan ja toiseen, josta ei varsinaisesti ole apua. Siis siitä, pitäisikö ostaa, vaiko eikö pitäisi ja onko minun slim nyt äänekös, vaiko eikö ole.

  Varovainen toki pitää olla, joten käyn oman slimini hakemassa Gigantista, jossa sen vaihto pitäisi olla helppoa, mikäli kyseessä on selkeästi viallinen laite. Ajattelin vaihdella, kunnes tulee sellainen, jonka äänitaso vaikuttaa normaalilta ja testailla sitten vaikka joulun yli, onko se itselle liian kova. Jos on, täytyy alkaa sitten vaikka tuota vanhempaa 80Gt:n mallia etsimään.

  Omia kokemuksia myöhemmin.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  PS3:n ostamisen olen toistaiseksi hylännyt tyystin, mutta se lopullinen vaikutelma joka minulle jäi oli se, ettei oikeasti hiljaisia Slimejä ole olemassakaan tai sitten ne ovat äärimmäisen harvinaisia (1/10 todennäköisyys tai heikompi). Ongelma liittyy enemmän tähän "yhden hiljainen Slim on toisen meluinen Slim" ristiriitaan. Tosiaan kaveri osti hiljattain 250Gt:n Slimin, joka hänen korvaansa vain hurisi normaalisti -- tyyppi sanoi, ettei hänen kuulonsa ole maailman paras. Minä sen sijaan kuulin hurinan lisäksi tällaisen korkeataajuisen sähköisen äänen mikä oli meko ärsyttävä. Ongelmaa tämän kyseisen kaverin kämpässä ei silti ollut, koska hän käyttää Slimiä järeiden kaiuttimien kanssa eikä niiden äänen alta kuule minkäänlaisia Slimin ääniä.

  Oma neuvoni on siis se, että jos kuulet herkästi kaikenlaiset äänet (etenkin korkeat äänet kuten heinänsirkan sirinän) niin Slim ehkä kannattaa jättää väliin. Mikäli pelaat/katsot leffoja järeiden kaiuttimien ja suuren äänenvoimakkuuden kanssa, niin silloin ei tarvitse huolehtia asiasta. Itse olen herkkäkuuloinen (joskin minua ei hurina vaivaa) enkä omaa järeitä kaiuttimia, joten minulla oli kaksi erittäin hyvää syytä olla ottamatta meluisaa Slimiä omaan kämppään.
   
 7. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta taas on turha jossitella ja hakea laite testiin, kun se Gigantista niin helposti onnistuu ;)
  Voi vaihdella laitteita ja perua koko kaupan, jos ei ole tyytyväinen. Jonkinlaisen yleispätevän kriteerin määrittely sille, kuinka äänekäs ja häiritsevä slim on, lienee mahdotonta. Siksi suosittelenkin omaa tapaani niille, jotka asiata miettivät.

  Oma tilanteeni on siinä mielessä hiukan erilainen, kuin hyvin monella muulla, etten ole omistanut koskaan yhtään pelikonsolia, enkä niillä kauheasti edes pelannut. En myöskään omista yhtään BD-soitinta ja itseasiassa koko hd-television osto on vielä edessä (kyllä se alkuvuodesta hommataan, älkää panikoiko:). Minulla ei siis ole oikeastaan mitään täsmällisiä odotuksia sen enemmän slimin, kuin minkään muunkaan pelikonsolin hurinalle.
  Se joko kuuluu tai ei kuulu, jos kuuluu, se ärsyttää tai ei ärsytä :p

  Oikeastaan ainoa vertailukohde on ikivanha Panasonicin dvd-soitin, jonka äänen kuulee hiljaisissa kohtauksissa, kun on tainnut jo osat nähdä parhaat päivänsä. Sen kanssa elää ilman mitään ongelmia, vaikka sen joskus huomaakin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2009
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tottahan toki näin kannattaa tehdä, niin ei sitten tule sitä "mitä jos" tunnetta myöhemmin... Jos :)D) kuitenkin olet hieman herkkäkuuloisempi etkä kovalla volalla laitteita käytä, niin voin melkeinpä taata, että tulet ennemmin tai myöhemmin ärsyyntämään Slimin ääneen -- varsinkin jos katsot leffojakin sillä.
   
 9. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noh, nyt sitte vasta pakasta vetäisty slim puhkuu ja puhisee tuossa päivittämässä itseään. Kirjoittelen tässä läpsyllä ja slim on noin parin metrin päässä ja täytyy sanoa, että häiritsee ainakin tällä hetkellä.

  Mitään muuta ei laitteella ole toistaiseksi tehty kuin käyty kaikki asetukset läpi, aseteltu ne paikoilleen ja aloitettu wlanin yli päivittäminen. Päällä ollut ehkä 15-20 min. Aina silloin tällöin tuulettimen kierrokset nousevat yhden pykälän ylöspäin, nyt nousuja on tullut ehkä 2-3. Nähtäväksi jää, minne asti nousee.

  Mitään lopullista en vielä sano, koska peli- ja leffakäytössä tuo melu lopulta mitataan ja mm. tasossa olevat lasiovet ovat silloin kiinni (takaa täysin avoin), jotka huomattavasti vähentävät (mutta eivät poista) slimin hurinaa.
  Tämän hetken perusteella en kuitenkaan ihmettelisi, vaikkei laite tähän taloon jäisi.

  Monta kertaa jo sanottu, mutta sanotaan vielä kerran. Ääni ei missään nimessä ole kauhean kova, mutta se on hyvin korkeaa normaaleihin PC-tuulettimiin tottuneelle. Jos samalla voimakkuudella pauhaisi matalaääninen puhisija, en varmaan asiaan kiinnittäisi huomiota.

  Tällä hetkellä en usko, että aion tuota vaihtaa uuteen samanlaiseen, koska minusta slimistäni lähtevä ääni ei vaikuta vialta, vaan ominaisuudelta. Testaillaan nyt ainakin vkl kaikessa rauhassa ja katsotaan sitten, olisiko haluja etsiä esim. 80 Gt:n malli paksumpaa mallia oleva PS3 tuon tilalle.
   
 10. Xinot

  Xinot Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimenomaan näin. 250Gt malli täällä, ja ääntä tuottaa reilusti vähemmän kuin kohtalaisen hiljainen PC, mutta äänen laatu/korkeus on huomattavasti ärsyttävämpi ja esille puskevampi. Hiukan on mokoma mielestäni hiljentynyt muutaman päivän käytöllä, tiedä häntä.
  Tuon ujelluksen ajattelin jo niellä kuin mies ja pitää kyseisen yksilön, mutta nyt on ilmennyt toinen ongelma.
  En koko keskustelua/foorumia jaksannut kahlata läpi, mutta onko miten normaalia että koko konsoli jäätyilee silloin tällöin? Nyt siis viikon ajolla stopannut totaalisesti jo 4 kertaa. Kerran Uncharted 2 yksinpelissä, 2 kertaa verkkopelissä, ja kerran konsolin nettiselaimessa. Kone siis tilttaa/jäätyy ja ainoa apu on virtanamiskasta sammuttaminen, ja tällöinkin sammuminen kestää jonkin aikaa... :confused:
  Normaaliako?
   
 11. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli testailtua vähän Assassin's Creed 2:sta, jonka aikana slimin oma ääni ei enää häirinnyt. Parissa kohtaa sen kyllä kuuli, kun tuli hiljaisia kohtauksia ja se ärsytti, mutta sitten se taas unohtui. Huomenna sitten vielä leffakäyttöön (en voi testata kuin skaalamatonta dvd:tä tällä hetkellä), mutta tällä hetkellä luulen, että voisi ehkä yhden vaihtokappaleen vielä koittaa, jonka jälkeen slim lähtee mahdollisesti lopullisesti pois.

  PS.
  Onko PS3-pelit oikeasti tallennussysteemeiltään, kuten AC2? Pelissä on jotain autosavekohtia, mutta et voi mitenkään ladata edes viimeistä kohtaa, ellet quittaa koko peliä (tai sitten en vain osannut).
   
 12. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samanlaista käyttäytymistä oma PS3 "harrastaa" pari kertaa viikossa.
   
 13. Xinot

  Xinot Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli kyseessä siis ominaisuus, kiitän vastauksesta. :thumbsup:
  Antoipa selaimessa jäädyttyään seuraavalla käynnistyksellä mahdollisuuden lähettää Sony:lle virheraporttia ja kertoi että oli väärin sammutettu tms. Jotenkin tulee mikkisoftan tuote mieleen. :D
   
 14. zekeode

  zekeode Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eihän nyt kukaan oleta, että nykyiset konsolit on "äänettömiä" pelikäytössäkin? PS3:n meluongelmasta puhutaan yleensä leffakäytössä...
   
 15. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei toki, mutta eriasia on, kuinka äänekäs ja kuinka häiritsevä. Yhden illan perusteella ei kumpaakaan.

  <Lisätty>

  Kyllä tuo slim vaan kovasti tuntuu liian äänekkäältä, kun dvd-leffoja katsoo. Hurina häiritsee paitsi todella hiljaisissa kohtauksissa, myös monissa normaaleissa puhekohtauksissa, joissa taustalla ei suurempaa melua/musiikkia ole. Katseluetäisyys on 2,5-3m ja välissä on tuollaiset lasiovet, jotka eivät toki ole tiiviit, mutta vaimentavat silti ääntä. Tästä huolimatta melu tahtoo puskea läpi.
  En tiedä, onko tämä slim nyt sitten tavallista äänekkäämpi, kovasti toivoisin. Kuitenkaan ääni ei missään nimessä kuulosta miltään rikkinäiseltä laitteelta, pelkästään huolimattomasti suunnitellulta. Kannattaisikohan tätä nyt sitten alkaa kierrättämään, kunnes parempi slim osuisi kohdalle vai mitä? Onko esim. se 80 Gigan malli nyt sitten ratkaisevasti hiljaisempi/vähemmän ärsyttävä, jolloin sitä voisi myös harkita. Tahtoo vain olla jo vähänlaisesti tarjontaa niiden osalla...

  Muuten ensimmäiseksi pelikonsoliksi olen ollut hyvin tyytyväinen. Wlan toimii hyvin ja sen kautta voi kuunnella/kopioida PC:llä olevat musiikit ja katsoa leffoja. Joskin edes 350MB heikkolaatuinen xvidistä mpeg-4:ksi muutettu leffa ei toiminut nykimättä, mutta voihan nuo kopioida verkon yli ennen katsomista.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2009
 16. eski65

  eski65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko ps2 singstar pelit ps3 slimissa. :confused:
   
 17. yinx

  yinx Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä käviko hyvä tuuri, mutta ainakin 2h:n GT5:n pelaamisen jälkeen 120GB Slim on niin hiljainen, ettei itseä häiritse mitenkään (kone n. 2.5m päässä). Tosin pään yläpuolella on Sanyon Z4 puhisemassa, mutta eipä sekään häiritse olotilaa mitenkään.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Jostakin taisin ohimennen lukea, että toimii mikäli omistaa PS3-Singstarin.
   
 19. Laree

  Laree Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei minuakaan pelikäytössä häiritse edes kovaääninen Xbox360, mutta leffakäytössä slim häiritsi kovasti.
   
 20. Myllis84

  Myllis84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.12.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin fattyllä toimii siten, että laittaa ekana jonkin PS3-Singstarin sisään ja sitten painaa kappalevalikossa select nappia niin voi vaihtaa PS2 levyn. Eiköhän tuo onnistu slimilläkin?