PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Itse asiassa se ongelmahan ainakin tekniseltä puolelta on se, että standalonet eivät ole välttämättä parempia. PS3 päihitti testeissä aikanaan suvereenisti kerta kerran jälkeen standalonet ja edelleenkin se luetaan BD-soittimien kärkikastiin kuuluvaksi (ainakin alle 500 euron peleissä).

  Toisaalta monella on tilanne se, että he tarvitsevat sekä konsolin että BD-soittimen. Jos PS3 on tehty hoitamaan molempien virkaa, niin kuka haluaisi BD-soittimen (PS3) viereen toisen BD-soittimen. Se toinen tuntuisi vain turhalta. Totta kai kuluttajat ovat siinä mielessä ikävässä tilanteessa, että PS3:n käyntiäänen (=melun) takia se on vähemmän optimaalinen BD-soitin -- ellei satu saamaan hiljaista mallia mikä Slimeissä ainakin vaikuttaa olevan todella harvinaista. Toisaalta tässä ei ole kyse konsolien yleisestä sopimattomuudesta BD-soittimeksi vaan siitä, että valmistajat eivät jostain syystä pysty tekemään tasalaatuisesti näitä konsoleja -- jos kerran jotkut ovat selväksi tehneet, että niitä hiljaisiakin malleja on mitkä eivät häiritse elokuvankatsojaa.
   
 2. MarkoV

  MarkoV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai toiset hankkivat laitteen tällä prioriteetillä:
  1. Madiapääte
  2. BD/DVD-soitin
  3. Pelikone

  Millään muulla yhdistelmällä kuin Pleikalla ei saa tätä comboa alle 300 euroon. Varsinkin kun jokainen noista osa-alueista toimii varsin hyvin.
   
 3. tammmar1

  tammmar1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  PS3 paljon puhutut äänet...omasta kokemuksestani ne eivät häritse missään vaiheessa koska olen investoinut äänentoistoon sen verran että tuollainen taustamelu kyllä häviää elokuvan ääniefekteihin ja hiljaisuuden tullessa sen verran korvissa vielä tinnittää ettei tiedä ps3 puhaltimen äänistä mitään :)

  Kuva ei ole yhtään huonompi kuin muissakaan BD soittimissa, laite vain on sairaan nopea!

  110% tyytyväinen!
   
 4. Foncy

  Foncy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  36 sivua keskustelua seuranneena täytyy lopultakin liittää omat käyttökokemukset & fiilikset PS3 slimistä keskusteluun mukaan. Näköjään äänekkyydestä jaksetaan olla edelleen sekä puolesta että vastaan ja primääri käyttötarkoituksiakin slimille ollaan koitettu vääntää jo monen kirjoittajan toimesta uusiksi.

  Itselläni kyseinen laite on nyt ollut muutaman kuukauden Samsungin 40 tuumaisen lättätöllön kaverina ja täytyy sanoa, että kovin tyytyväinen olen ollut :) Toki laitteesta lähtee ääntä kun sillä pyörittää BD/DVD kiekkoja, mutta mielestäni ei häiritsevissä määrin. Elokuvien hiljaisissa kohtauksissa vaimean hurinan erottaa, mutta en korkeataajuuksista vinkunaa/ininää/sirinää ole havainnut. Ilmeisesti siis olen onnistunut saamaan äänekkyydeltään keskiarvoa hiljaisemman laitteen. Laite sijaitsee noin 2 metrin päässä sohvasta.

  Summa summarum: PS3 Slim on täyttänyt pelikonsolin & BD soittimen paikan hyvin tarpeisiini ja mielestäni vielä erittäin järkevään hintaan. Vielä subtitles & .mkv tuki suoraan usb kiintolevyltä toistettaessa videotiedostoja, niin laite olisi myös oiva mediatoistin. (Vältän yksittäislaitevuorta tv:ni kylkeen)
   
 5. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harvinaisen totta, itse tein juurikin näin, ja siksi meni PS3 Slim myyntiin kun ei sitä vinkumista voinut kuunnella. Tää 80gb Fatty tuntuu olevan ihan OK siinä suhteessa. PS3:n mediaominaisuuksissa on tosin aika isoja puutteita nyt kun olen siihen tarkemmin päässyt tutustumaan, ja peliominaisuudet ovat niin selvästi 360:a heikommat (framerate, antialiasing, tearing kaikki silminnähden huonompaa useimmissa peleissä) että pistää miettimään alustan järkevyyttä ylipäänsä.

  Suurimmat ongelmat omalla kohdallani PS3:n mediakäytön suhteen ovat ulkoisen USB-kiintolevyn hakemistojen sisällön luvun käsittämätön hitaus (useita minuutteja/hakemisto aina käynnistyksen jälkeen ensimmäistä kertaa selatessa) sekä täysin puuttuva suora .srt ja NTFS tuki. Myös ääniraita jää yllättävän monessa .avi:ssa toistumatta kokonaan eli monet leffat ON PAKKO streamata PC:ltä jonkin transkoodaavan mediapalvelinsoftan läpi.

  Tämä pistää miettimään PS3:sta luopumista kokonaan ja siirtymistä joko Popcorn Houriin tai WD HD TV -laitteeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2009
 6. VeZius

  VeZius Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  26
  Viikon ollut nyt uusi 250gb käytössä kun vanha maailman paras laite hajosi (60gb fat). Heti huomasi että on paljon äänekkäämpi laite, tosin ei mielestäni siltikään niin kovaääninen että siihen mitään huomiota osaisi kiinnittää elokuvaa katsoessa, vanha laite oli mielestäni lähes täysin äänetön. Eniten kuitenkin uudessa slimissä arveluttaa kuumeneminen, eilen oli muutaman tunnin päällä ja sammutuksen jälkeen kokeilin laitetta, niin se oli takaosasta suorastaan polttavan kuuma. Myös laitteen kotelo naksuu yleensä sammutuksen jälkeen, ilmeisesti lämpötilan vaihtelun takia.

  Saa nähdä miten pitkäikäinen tämä on. :confused:
   
 7. eski65

  eski65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten siirtaa kuvat,musiikit ja pelit vanhasta ps3 uuteen ps3 slimiin. Entas ps storesta ostetut pelit. Kiitos neuvoista:confused:
   
 8. joshua900

  joshua900 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2008
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Kyllä niitä kohtuullisen hiljaisia Slimejä näköjään on kuin onkin. Tyttöystävän veli oli käynyt ostamassa 120Gt:n mallin ja kuulemma laite ainakin pelikäytössä on hiljainen. Toki edelleen kuulemiskokemus on hyvin subjektiivinen, mutta tyttöystäväni on suhteellisen herkkä kaikenlaisille äänille ja hänen mukaansa laite ei pitänyt korkeataajuista vinkunaa. Hän sanoi kuulevansa kyllä laitteen käyntiäänin (kuvaili hurinaksi), mutta se oli ollut melko vaimeaa eikä missään nimessä häiritsevää.

  Sitä ei tietenkään tiedä miten kyseinen yksilö reagoi siihen, kun sillä pyöritetään BD-leffaa yli sen 15-20 minuutin aikarajan.
   
 10. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy muistaa myös akustiikka: oman slimin ininään kuulin ärsyttävän kovana kun katse oli televisioon päin, mutta kääntämällä pään 90 astetta, ääni hiljeni huomattavasti (siedettäväksi asti) ja myös eri kohdassa sohvaa istumalla äänen voimakkuudessa oli merkittäviä eroja.

  Korkeat äänethän käyttäytyvät juuri näin eli ovat voimakkaasti suuntaavia.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Niin no, oman Slimini äänenhän kuulin n. 10 metrin päähän niin, että välissä oli ovi suljettuna ja olin itse selin kuunteluhuoneeseen. Vertailut muiden Slimien meluun ovat osoittaneet, että kyse ei ollut oman yksilöni kohdalla mistään viallisesta yksilöstä vaan sellaisesta, jonka melun Sony luokittelisi varmaan "ominaisuudeksi".
   
 12. José Carioca

  José Carioca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole tuuletinääntä kuullut omastani. Vaimokaan ei ole, vaikka hänellä varmasti vielä paree kuulokin.. Mistä noita äänekkyysjuttuja revitään? Entinen fatty oli kyllä kuin sirkkeli, kun sillä pelasi..
   
 13. Molder

  Molder Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  120gb Slimmi hankittu Jimm'siltä ja pitää aikamoista "korinaa". Tuolla aiemmin on puhuttu ininästä. Tuon metelin kuulee normaali tv-äänen läpi. Tosin pleikka ei ole vielä hyllyssä mutta hylly on sen mallinen että kuvittelisin että se mahdollisesti jopa vahvistaa melua. Saas nähdä...
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Samalla tavoin voisi kysyä mistä noita hiljaisia Slimejä revitään. :) Itse tosiaan olin huolissani kesän lopussa tästä meluisuudesta, mutta täällä sanottiin sen olevan turha huoli. Menin sitten verkkokauppa.comiin ja ostin Slimin. Kas kummaa, äänekäshän se oli ja tietenkin sillä 0,0000001%:n todennäköisyydellä. :rolleyes: Olen ollut yhteydessä erääseen plazalaiseen täällä, joka testimielessä osti sekä 120Gt:n ja 250Gt:n Slimin -> molemmat olivat meluisia ja jälleen hän varmasti valinnut miljoonien Slimien joukosta juuri ne kaksi ainoata meluisaa yksilöä :)rolleyes:). Plazallakin on ollut tapauksia, jossa on jouduttu vaihtamaan Slim enemmän kuin 2-3 kertaa, jotta saatiin edes tyydyttävän kuuloinen laite.

  Toki kuulemiskokemus on subjektiivista, mutta mitä olen vertaillut ex-Slimini ääntä (joka siis tunki läpi elokuvista ja yli kymmenen metrin päähän niin, että välissä oli ovi kiinni), niin aivan samanlaiselta se on kuulostanut kuin muillakin, jotka ovat maininneet saaneensa epämiellyttävää korkeataajuista vinkunaa tuottavan Slimin. Sen verran kovalla prosentilla porukka on noita meluisia yksilöitä saanut, ettei minusta voida puhua mistään "maanantaikappaleiden saamisesta" vaan siitä, että Sonyn laatu Slimien kohdalla vaihtelee hurjasti ja että kyse on ominaisuudesta eikä viasta.

  Voiko olla, että olenkin itse ääniherkkä? Noh... Tapaan katsoa elokuvia niin, että parin metrin päässä on pauhaava pöytätuuletin sekä läppäri ja siinä kiinni oleva erillinen läppärituuletin (kytketty max. tasolle), jotka pivätä kyllä ääntä. Eivät nämä millään tavalla häiritse elokuvan katsomista tai pelaamista, enkä edes hoksaa noiden puhinaa keskittyessäni ruudun tapahtumiin. Eiköhän tämä tarkoita, etten ole pikkumelulle allerginen.

  Juu, tiedän, että Fätin kanssa käytiin aikoinaan samankaltaiset keskustelut, joskin on yleisesti tiedostettua, että Slimin meluisuutta on vaikeampi kestää sen korkeataajuisuuden takia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2009
 15. eski65

  eski65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoin täällä ps3 slim 250gb:thumbsup:
   
 16. vanhakehno

  vanhakehno Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä ilmoittautuu yksi 250 Gb slim-mallin omistaja lisää, kyseessä Citymarketin myymä Singstar-bundle reilun viikon takaa. Metelöinnin osalta minulla ei sinänsä ole mitään vertailukohtaa koska en ole koskaan päässyt "kuulemaan" vanhaa paksua mallia käytön aikana, mutta sanoisin että omalle kohdalleni on kai sattunut hiljainen yksilö: BD-levyn kanssa en ole vielä konetta kokeillut, mutta missään tähän mennessä eteen sattuneissa tilanteissa en ole huomannut että kone olisi alkanut metelöimään edes semisti häiritsevästi. Etäisyys katselupaikalta laitteistoon on reilut kolme metriä ja konsolin käynnissä oloa ei edes huomaa jos ei laita huonetta varta vasten täysin hiljaiseksi, tällöin pystyy kuulemaan sellaista matalaa huminaa mutta esimerkiksi samassa tilassa oleva Sonyn DVD/HDD-tallennin pitää hereillä ollessaan kovempaa ääntä - sen käynnissä olon kuulee selvästi jopa vieressä olevaan makuuhuoneeseen, konsolia ei.
   
 17. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin osasiko ps3 skaalata normi dvd:t ylöspäin?
   
 18. J1mmy

  J1mmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaahan se.
   
 19. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos kytken tämän PS3 Slim laitteen HDMI-johdolla HP w2207h näyttöön ja valitsen 1080p, niin toimiiko vai herjaako/tiputtaako PS3 tarkkuutta? Vai miten PS3 Slim reagoi HDMI-sisääntulossa HDCP:een puutteeseen?

  Näytössä on kyllä HDCP-tuki paketin mukaan.
   
 20. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lueppa tämä: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090414183247AAvN2jC

  Ilmeisesti tuo hp:n näyttö ei tue 1080p moodia. Veikkaisin, että näyttö jää pimeäksi jos olet pakottanut 1080p moodin päälle.