PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

 1. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ivattiin? Sinullehan sanottiin, että siellä on tuuletin sisällä ja laite pitää ääntä ihan varmasti. Aikaisemmin on myös kovasti vinkattu, että jos haluaa hiljaisen laitteen niin kannattaa katsoa vain passiivisesti jäähdytettyjä ratkaisuja.

  PS3 on pelikonsoli ensin ja seuraavaksi blu-ray soitin. Sitä pitää arvioida tuossa kontekstissa. Suora kilpailija on xbox360 johon ps3 kestää äänekkyysvertailun ihan miten päin tahansa :)

  Pitiköhän ostamasi ps3 enemmän meteliä kuin normaali videotykki?
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  No okei, wickerman ivasi. :D Kyllä minä tiesin, että siinä on tuuletin ja että pelikonsolina siitä lähtee jonkun verran ääntä. Toisaalta täällä ovat onnelliset omistajat kuvailleet sitä hiljaiseksi, ja saa kyllä melko huono kuulo olla, jos omaa laitettani joku hiljaiseksi olisi kuvaillut. Kyseessä ei ole mikään makuasia, vaan selvä ero siihen mitä voidaan pitää "hiljaisena".

  PS3 kuitenkin edelleen elää siinä statuksessa, että se on erittäin suositeltava BD-soitin. Toisaalta Sony mainosti, että Slim on 30%:a hiljaisempi kuin alkuperäinen malli. Olen kaverin luona käynyt PS3:sta (alkuperäistä) pelaamassa monta kertaa enkä koskaan ole kuullut sen päästävän minkäänlaisia ääniä. Oma Slimini ääni kuului erittäin selvästi 10 metrin päästäkin (silloin kuin muita ääniä ei ole) sekä pahimmillaan elokuvan äänien yli silloin, kun TV:n kaiuttimet olivat äänenvoimakkuudeltaan sillä tasolla, että naapuriin kuuluu leffa myös.

  Joten... Sehän on päivänselvä asia, ettei PS3 voi pärjätä hiljaisuudessa vaikkapa omalle S550-BD-soittimelle, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että on normaalia (mainostetusti 30%:n alkuperäistä hiljaisempana) sen olla noin äänekäs kuin mitä minulla oli. Ihan mielenkiinnosta haluan kysyä muuten: mikä on kommenttisi siihen, kun jotkut ovat kuvailleet saaneensa Slimin (tai miksei sen alkuperäisenkin), josta ei lähde kirjaimellisesti mitään ääntä (ellei paina korvaa kiinni laitteeseen tai kuuntele hyvin hyvin tarkkaan).
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2009
 3. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Se on niin paljon kuulijan korvasta ja melunsietokyvystä kiinni, sekä ympäristöstä. Jos joidenkin PS3:t ovat oikeasti äänettömiä, tarkoittaisi se sitä että tuulettimet pyörisivät erittäin hitaasti, jos ollenkaan, jota kuitenkin epäilen suuresti.

  Melun tason havainnoinnista voin muistella kun ostin toista tykkiäni aikanaan. Kaupassa koekatselin ja -kuuntelin, sain painaa korvan tykkiin kiinni jotta kuulin mitään. Kotona kuulin sen sitten toiselle puolelle kämppää. Ja kyseessä oli yksi ja sama yksilö. Näin paljon pelkkä ympäristö voi vaikuttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2009
 4. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ois kiva tietää kuinka suuressa % slimissä on noita äänekkyysongelmia. No onneksi mulla hyvä säkä ja lähes äänetön kone. Täällä foorumillakin vain muutama valittanut ja varmaan aika monella kone on.
   
 5. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olosuhteet(sijoitus, lämpötila, perusmelutaso tilassa), laatuvaihtelu ja ihmisten erilainen käsitys siitä mitä on hiljainen(tai hyvä ruoka tai kaunis nainen tai...). Edelleen sama kysymys uusiksi mitä kysyin aikaisemmin, miten ps3:en ääni jonka omistit vertautuu normaaliin videotykkiin?

  Siinä vaiheessa kun aloit puhumaan ps3:en olevan kiinni ja aiheuttavan sinulle tinnitystä menetit uskottavuuden. Lisäksi äänekkyys mitä kuvailit ps3:si pitävän on minusta ihan normaalia(samoin kävisi myös videotykin kanssa).

  edit.
  Minusta tämä ei nyt kuulosta niin kovin vialliselta laitteelta oman selityksesi perusteelta. Mitä oikein odotit laitteelta joka on pakattu pieneen koteloon, puskee 100W lämpöä ja sisältää tuulettimen?
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2009
 6. Jocce70

  Jocce70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oma pitää mielestäni normaalia puhinaa laitteeksi joka sisältää tuulettimen, ei pahaa puhinaa mutta kuitenkin... Itse olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen PS3:seeni. Ai niin, Play:stä nyt PS3:n oma kaukosäädin 16€ ja rapiat.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2009
 7. heikkikiv

  heikkikiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä nousee yksi käsi.
  Oma 40GB paksukainen oli todella hiljainen. Normaalissa peli/leffa-käytössä tätä konetta ei kuullut 3m päähän sohvalle kuin mute päällä ja herkistämällä kuuloaan. Joskus kesäisten pitkien pelisessioiden tai skaalatun dvd-leffan jälkeen puhinan kuuli, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

  Ensimmäinen hankkimani ohukainen oli todella äänekäs lisättynä sirisevällä korostuksella. Idlenä nosti kierrokset 5min sisällä ja äänen kuuli keittiöön 6-7m päähän selvästi. --> Takaisin kauppaan.

  Vaihtoslim on sitten vähän hiljaisempi tapaus. Ehkä 15-20min idlenä tai 10min leffaa/peliä ja kierrokset eivät vielä nouse kovin paljon. Tämän jälkeen masiina alkoi nostamaan kierroksia, mutta sirinä puuttui. Ääni on silti kuuluva ja paistaa leffojen hiljaisissa kohdin läpi. Lisäksi ääni kuuluu suljettujen kuulokkeiden läpi 3 metrin päästä, kun äänilähde on mutella.
  Kuitenkin pidän tätä ääntä jo jossain määrin siedettävänä, mutta paljon äänekkäämmältä vanha paksukainen.

  Olosuhteet koneilla samat.
  Itse en siis epäile, vaan omaan kokemukseeni perustuen totean koneissa olevan todellakin eroa. Ei hyväksyttävää toimintaa Sonylta.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Minulla ei ole kokemusta videotykeistä, joten en voi verrata Slimin ääntä siihen.

  Ai ihan menetin uskottavuuteni? Pitäisikö sitä vähän rakentavammin kuitenkin keskutella? :) Siitä tinnituksesta... Kyllähän täällä on jo muutama muukin plazalainen minun lisäkseni huomannut tämän korkeataajuisen sirinän ja eräs heistä ei myöskään ollut varma mikä se lähde on. Kuitenkin hänkin päätyi siihen, että Slimistä se ääni on lähtöisin. Jos kärsit tinnituksesta, niin tiedät, että joskus se soitto alkaa korvassa jostain syystä kovemmin ja korkeataajuisemmin. Mielestäni tämän takia päänraapimiseni tästä aiheesta oli täysin oikeutettua. Oikeastaan en edes ymmärrä miten tämä liittyy "uskottavuuteeni".

  Sitten siihen äänekkyysasiaan... Tarkastelleenpa asiaa. Tästä Slimin ääniongelmasta on perustettu moneen netin tekniikkafoorumeista useampi ketju. Muun muassa täällä Plazalla on minun lisäkseni useampi, joilla on tällainen äänekäs laite. Epävirallisten lähteiden mukaan Sony tiedostaa myös tämän ongelman ja onkin värkkäilemässä parempaa erää. Sony on antanut myöskin käskyn ainakin Tanskassa antaa automaattisesti vaihtaa kaikki laitteet, jotka eivät idle-tilassa rauhoitu (kuten oma laitteeni). Otin itse yhteyttä myös Sonyyn ennen kuin palautin Slimin, ja siellä tunnuttiin tiedostavan ongelma ja hyväksyvän mahdollinen tarkastus/palautus.

  Kaiken tämän kun ottaa huomioon, niin pidätkö oikeasti tässä nyt ongelmana sitä, että jotkut yksittäiset henkilöt odottivat täysin äänetöntä laitetta ja ovat niin herkkiä vähellekään äänelle, etteivät voi sietää edes pientä puhinaa. Jos pidät, niin sovitaanpa sitten reilusti olevamme eri mieltä asiasta, ettei turhaa tilaa ketjussa enää tuhraannu.

  Toistan itseäni, mutta pohditaanpa asiaa lisää. PS3 määritellään joidenkin silmissä jopa viiden tähden BD-soittimeksi. Onko viiden tähden BD-laite sellainen (oli se sitten ensisijaisesti konsoli ja "aktiivisesti" jäähdytetty), jonka käyntiääni kuuluu elokuvan äänien läpi häiritsevästi? Sony markinoi Slimiä 30%:a alkuperäistä mallia hiljaisempana. Kokemuksesta tiedän, että ainakin kahdella ystävälläni on alkuperäinen malli, joka ei parista metristä kuulosteltuna kuulu mitenkään (molemmilla se on sijoitettu ahtaaseen AV-hyllyyn, toisin kuin minulla, ja suurin piirtein samaan lämpötilaan samankokoisessa huoneessa). Onko hiljaisesta alkuperäismallista 30%:n hiljaisempi normaali-Slim (joksi omaani väität) sellainen, jonka käyntiääni kuuluu elokuvan äänien läpi ja joka kuuluu hiljaisessa tilassa yli 10 metrin päähän?

  Ymmärrän totta kai pointtisi: PS3 Slim on pelikonsoli, jossa on tuuletin. Siitä lähtee, pitää lähteä, käyntiääntä. Sitä en ymmärrä kenen etua tässä nyt ajat. Olen yrittänyt sinulle ilmaista, että oma Slimini oli normaalisti poikkeava, ja sinä vaan koko ajan pistät sitä sen piikkiin, että olen joku yliherkkä tyyppi, jolla on väärä käsitys siitä millaista ääntä konsoli pitää. Enkö tässä ole jo aika monta kohtaa sinulle kirjoittanut, joiden perusteella sinulla tulisi olla vähintään reilusti vähemmän absoluuttisempi linja sen suhteen, että Slimini oli viaton.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2009
 9. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos saa efektejä virrattomasta laitteesta päähän niin mitä siitä lukijan pitäisi ajatella? Foliohatut päähän?

  Ajan realismia enkä kenenkään etua.

  En kiellä etteikö äänekkäitä laitteita olisi, se vain että annetun kuvauksen perusteella laite kuulostaa täysin keskiverrolta slim:lta, jota arvioi erittäin kriittisesti ääneen suhtautuva henkilö. Tällaiselle ostajalle en suosittelisi mitään laitetta, jossa on tarpeettomia liikkuvia osia kuten tuuletin. Yleensä ne rikkonaiset ps3:et ovat tasoa pölynimuri. Ei tarvi arpoa josko se pitää vähän ääntä tai ihan helvetisti ääntä.

  Virallinen tieto muuten sonylta oli, että 3vk jälkeen slim pleikkareita oli myyty miljoona kappaletta. Kaipa tuohon miljoonaan voi mahtua muutama onnenkantamoisella äänetön laite kuten myös äänekkäitäkin. Uskoisin, että pääosa käyttäjistä on tyytyväisiä.

  Ihan offtopic:na näin(kuulin) eurooppa launchin jälkeen likipitäin äänetöntä 60GB ps3:sta. Tämä taas johtui siitä, että vekotin oli roudattu konehuoneeseen missä oli erityisen tehokas ilmastointi ja ambient lämmöt tasolla palelee t-paita päällä. :)
   
 10. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itte ostin tuossa Slimin leffahuoneeseen ja laitoin vanhan 40gb olkkariin ja mitään eroa äänessä en ole huomannut mihkään suuntaan verrattuna entiseen. Todella tyytyväinen olen kyllä ollut koska tuossa slimissä on valaistut on/off sekä eject näppäimet niin ne näkyy hyvin pimeässäkin. Ainoa miinus on tuo koliseva levyn poisto joka tuntuu hieman rimpulalle verrattuna 40 gigasen äänettömään levykelkkaan.
   
 11. pokkus

  pokkus Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa Mikrobitissä juttua slimistä. Aika pitkälti olen samaa mieltä slimistä kuin MB nopean lukaisun perusteella. Mittausten mukaan slimi äänekkäämpi ja ääni ärsyttävämpi kuin vanhemmassa 80Gb versiossa, mutta tehonkulutus pienempi. Ihmetyksenä myös se, että tehonkulutus on suurempi alkuvalikossa (=XMB:ssä) kuin esimerkiksi leffaa pyöritettäessä... Loppuyhteenvetona taidettiin sanoa, että kannattava ostos jos ei PS3:a omista, mutta jos omistaa vanhemman pleikkarin niin vaihto ei kannata.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Mainitsin siis tämän sirinän, kun se alkoi, jatkuvan myös standby-tilassa. Eräs toinen plazalainen huomasi, että sirinä alkoi heti, kun Slimin töpselin kytki pistorasiaan (eli myös standby-tilassa). Enpä minä tämänkään ongelman kanssa yksin ole.

  En oikein ymmärrä miten olen ylikriittinen. Halusin todella paljon pitää Slimini, kestää sen äänen, mutta en vain ymmärrä miten kukaan voi pitää laitetta, jonka käyntiääni pauhaa materiaaliäänien yli. Täytyy muuten vielä mainita, että aika paljon on myös sitä saanut lukea, että kun Slimiä on menty vaihtamaan/palauttamaan, niin ostoliikkeen henkilökuntakin on ensin kuunnellut tämän yksilön melua ja sen jälkeen itsekin päätynty siihen, ettei moista voi hyväksyä. Voiko tässä olla kyse sitten siitä, että olet itse "alikriittinen"? :)

  Mutta niin... Jos puramme asiaan niin, että kertokaahan kaikki Fätti-PS3:n ja Slim-PS3:n omistajat, että kuuluuko laitteenne käyntiääni vähintään 15-40 minuutin käytön jälkeen perusvalikkotilassakin tai idlenä vähintään 10 metrin päähän? Entä kuuluuko laitteenne käyntiääni elokuvan soundtrackin yli? Miten mulla on sellainen kutina, että suurin osa tulee sanomaan "ei kuulu"? :) Juu, nämä asiat riippuvat sijoituspaikasta ja huoneen lämpötilasta, mutta tuskinpa lähdet nyt enää sille linjalle, että maagisesti minulla täytyykin olla ahtain mahdollinen säilytyspaikka ja kuumin mahdollinen huone, ja kaikilla niillä, joilla PS3 ei kuulu, ideaaliolosuhteet. :rolleyes:
   
 13. napinpainaja

  napinpainaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin oman olohuoneen hyllyn päällä kökötti alkuperäinen 60Gb malli ja sen äänen pystyi vartin idlailun jälkeen kuulemaan imurinkin yli. Ei auttanut edes tahnojen vaihto prossun päälle. Puoltoista vuotta sitten pistin suihkumoottorin myyntiin ja hommasin 40Gt mallin tilalle.

  Nyt kun kesän helteillä tuli pelailtua ilta-aikaan vaimon jo käytyä nukkumaan, ei puhinaa meinannut erottaa ollenkaan vaikka stereoissa volyymi lähellä nollaa. Ja sijoitus on täsmälleen sama kuin vanhallakin mallilla, eli n. 2m korkeudessa hyllyn päällä, aivan katonrajan tuntumassa. Ei taida lämpöjen kannalta edes olla optimaalisin mahdollinen paikka :)

  Edit: Desibelimittari löytyy hyllystä että voisin vaikka jossain välissä tehdä mittauksia äänestä, jos sellaiselle tarvetta on.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009
 14. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  PS3 Slim ja käsi ylös. Idlessä jos ei ole muita ääni kämpässä niin kuuluu toiseen huoneeseen. Yläkertaan kuulumista en ole vielä tsekannu :D Muutenkin, tuo tuuletin rohisee jo hitailla kierroksilla kuin pahempikin laakerivikainen yksilö :(

  Pelatessa ei häiritse, mutta esim. kun palataan Guitar Herossa pelin jälkeen valikkoon niin slim paikallistuu heti. Kuvittelisin ettei hiljaisella äänenvoimakkuudella leffoja katsoessa voi välttyä tuon kuulumiselta soundtrackin yli.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Eräs AV Forumsin tyyppi on todennut asian varsin ansiokkaasti vastineena niille, jotka eivät usko äänekkyysongelmaan.

   
 16. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä nyt vielä yksi uusi tiedonmurunen mukaan keskusteluun.

  pteittisen mittausten mukaan slim malli tuottaa 35.9dB, ja fatso 41.4dB. Ei tuollaisilla mittaustuloksilla voi laitetta kukaan täysjärkinen kuvitella TÄYSIN äänettömäksi. Eiköhän nuo elviksen laitteen kuvaus osu ihan tuohon speksiin.

  Mun fatso 60GB kuuluu helposti toiseen huoneeseen idle tilassa vaikka olis ovet kiinni. Tosin samalla tapaa kuuluu ääni myös televisiosta, jääkaappi+pakastin yhdistelmästä, pihalla meuhkaavista lapsista, ohi ajavista busseista jne. Yleensä en pidä pc:ta tai pleikkaria päällä nukkuessa, koska ne ovat häiritsevän äänekkäitä muuten "täysin" hiljaisessa tilassa. Ja mun aikaisemmin hiljaisena pitämä pc on äänekkäämpi kuin pleikkari.

  Normaalissa käytössä, kun äänet ottaa vahvistimen kautta kaiuttimiin niin ps3:en ääni ei ole häiritsevä tai kuulu läpi. Ehkä osaksi sen takia, että olen sijoittanut ps3:en telkkarin taakse pystyasennossa tasolla jolloin ääni ei pääse suoraan kantautumaan katselupaikalle. Tämähän on mahdollista koska pleikkari ei tarvi suoraa yhteyttä kaukosäätimeen/ohjaimeen(bluetooth for teh win).

  Mun viimeinen arvaus tähän keskusteluun on, että ihan sikahiljaisia ja sikaäänekkäitä pleikkareita lienee hyvin vähän. Suurin osa koneista on normaaliäänisiä joita osa porukasta pitää hiljaisena ja osa äänekkäinä siitä riippuen millaiseen melutasoon on totuttu. Oikeasti äänekkäät on pölynimuritasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Pohdin vastaavanlaista sijoitusta myös (TV:ni takana AV-tasolla on paljon tilaa), mutta Slimin pystysijoitukseen tarvittava ständi on lisävaruste (toki sitä olisi voinut kokeilla pystyasennossa ilman ständiä, mutten halunnut ottaa riskiä kaatumiseen/naarmuuntumiseen). Taidanpa menetellä niin, että odotan tässä nyt vähintään sen yhden kuukauden ja viimeistään jouluun mennessä kokeilen onneani Slimin kanssa uudestaan. Sillä välin voisi valmiiksi tilata Yesasiasta ko. ständin sekä Play.comista BD-kaken, niin ovathapahan sitten valmiina. 180 euron Rock Band bundlen kun ehdin mennä jo ostamaan PS3:lle, niin pakkohan Slim on vielä joskus tähän talouteen tulla. :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009
 18. Repo

  Repo Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  457
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakkoko se on olla edelleen slim? Itse myin slimin pois ja ostin hiljaisen 40gb fattyn tilalle :)
   
 19. Stardom

  Stardom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa huomioida, että slimistä oli testattu sellainen yksilö joka ei ollut "äänekäs". Pteittinenhän oli ilmeisesti tilannut toisen slimin, joka oli hänen mukaansa selvästi äänekkäämpi. 30 min käytön jälkeen 35 dB 50 cm päässä olisi itselleni täysin kelvollinen tulos, mutta olen varma ettei yksikään kokeilemistani slimeistä ei varmasti ollut lähelläkään tuota lukemaa.

  P.S. Olisi mielenkiintoista kuulla Pteittisen toisen slimin desibeliarvot samoissa olosuhteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tämä Youtube-video demonstroi kohtuu hyvin miltä oma Slimini kuulosti -- sirinää tuossa ei tosin kuulu. Jokainen voi omalla kohdallaan miettiä miltä moisen melun (mitä Slim pitää tuossa videon keskikohdilla) kuunteleminen vartin käytön jälkeen aina siihen saakka kunnes sulkee konsolin tuntuisi. Toki tuossa desibelien lisäksi juuri tuo Slimin korkeampitaajuisempi ääni lisää ärsyttävyyttä. Oli tuo normaalia tai ei, niin ei tuo nyt ainakaan hyväksyttävää ole: tuo ääni nimittäin tunkee pelien ja etenkin leffojen läpi aika hyvin ellei huudata äänentoistolaitteitaan kohtuullisen kovaa. Fättin ääni oli selkeästi miellyttävämpi, ja on vaikea uskoa, että sen pitäisi olla desibelien mukaan Slimiä äänekkäämpi.

  Slimin ääni ei siis muuttunut sijoittaessani sen avoimelta AV-tason hyllyltä ympäristöltään täysin avoimen (yöpöytämäisen) tason päälle television viereen. Koitin hetkellisesti pitää Slimiä myös pystyasennossa mikä sekään ei vaikuttanut sen ääneen. Kämppäni on kahdella patterilla lämmitetty, joista kumpikin on minimitasolla. AV-nurkkaukseni vieressä on iso ikkuna sekä television takana tällainen tuuletusaukko. Voisi siis kuvitella, ettei kämppäni ole liian lämmin.

  Kyseisen Youtube-videon postaaja muuten kävi läpi viisi Slimiä ennen kuin kuudes yksilö osoittautui hiljaiseksi.

  Pitääkö tässä sitten alkaa miettimään Fättin ostamista? :confused: Pidin Slimistä kyllä muuten todella paljon: laite oli todella hyvännäköinen ja sehän esimerkiksi omaa aidon 1.3 HDMI:n mitä taas Fätti ei omaa -- ihan kivaa minunlaiselle, jolle vähintään yhtä tärkeää kuin pelaaminen on BD-leffojen katsominen. Fättin Spider-man PS-logon voi aina peittää ostamalla vaikka decalgirliltä PS3-skinin, mutta kyllä tuo kiekon sisäänsyöttöaluekin on paljon rumempi kuin Slimin. Aika ironista, että aluksi Slimin ulkonäköä epäiltiin: hiton tyylikäs laite se on.

  EDIT: Toisaalta voisi kuvitella, että oli tuo normaalia ja odotettavaa ääntä tai ei ja olivatpa sen kuulijat yliherkkiä sille tai ei, niin varmasti Sony on saanut "miljoonien tyytyväisten asiakkaidensa" lisäksi palautetta myös näiltä, jotka ovat vaihtaneet Sliminsä toiseen kahdesta tai useammin eivätkä ole vieläkään tyytyväisiä. Jotenkin on vaikea uskoa, että Sony antaisi vaan asian olla ja sanoisi, että kyseessä on ominaisuus, joka on vain kestettävä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009