PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 544
  Saadut tykkäykset:
  664
  Kuten muutama viesti sitten kirjoitin:

  Vielä kertauksen vuoksi: PS3 on ollut tv-tason päällä tv:n vieressä. Ei ahtaassa, eikä missään muussakaan raossa.
   
 2. remukka

  remukka Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites muilla, onko mennyt jumiin monta kertaa?

  Tuntuu pojilla menevän jumiin silloin tällöin peliä lopettaessa.
   
 3. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Talk is cheap, kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa. Ei kai televisio puhalla kuumaa ilmaa pleikkarin päälle?
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 544
  Saadut tykkäykset:
  664
  Oletko Nordisk Filmillä töissä? :thumbsup:

  Televisiossani ei ole tuuletinta, enkä usko sen "puhaltavan" kuumaa ilmaa pleikkarin päälle yhtään enempää kuin muidenkaan 40" LCD-televisiot.

  Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää, että yksilöeroja tuntuu laitteissa olevan? En kai mä huvikseni tästä ole kirjoittanut, saatikka lähettänyt pleikkaria NF:lle ja vääntänyt kättä niiden kanssa siitä.

  Ehkä Sonylla tai NF:llä on vain linja tiukentunut. Ymmärrän sen täysin liiketaloudellisesta näkökulmasta. Eihän siitä mitään tulisi, jos kaikki kävisi vastaavaa rumbaa läpi. Kuvausten perusteella vastaavia on vaihdettu ennen.

  Ei kai tässä auta kuin mennä torx-ruuvarikauppaan ja tehdä laitteelle ruumiinavaus, niin näkee mitä se on syönyt.
   
 5. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysehän on siitä, että ei sinua voi kukaan täällä netin kautta auttaa. Kuvasta olisi voinut kuitenkin sanoa onko sinun subjektiivinen "ilmaa on tarpeeksi ympärillä" totta vai ei. 100W lämpöä haihduttava vehje kuitenkin vaatii sitä ilmaa ympärilleen ihan reilusti ja vieläpä niin, että se ilma kiertää. Telkkarin runko voi olla yllättävän lämmin ja aiheuttaa kamelin selän katkeamisen, kun pleikkari saa turhan lämmintä ilmaa sisäänsä.
   
 6. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Käytäs ihmeessä tuo kortti ja suosittelen kyllä käyttämään muutoinkin jo ensiksi. Amazonin asiakaspalvelun korkeatasoisuutta saa näin suomalaisittain alati ihmetellä. Jos asiat menevät yhtään samoin elektroniikkapuolella kuin muilla osastoilla, ei pitäisi olla pienintäkään ongelmaa. En tiennytkään heidän toimittavan myös PS3:sta suomeen.
   
 7. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Jouduin palauttamaan testi-Slimin Nordisk Filmille, mutta tilasin Amazon UK:sta oman yksilön. Valitettavasti on pakko todeta, että tämä Englannista tullut Slim on selvästi äänekkäämpi kuin Nordiskilta lainassa ollut :(
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Plazallahan oli etenkin tuossa viime talven aikana vuodenvaihteessa erittäin kova buumi PS3:n tilaamisen Amazon.co.uk:sta suhteen. Punnan kurssin myötä todella moni tuolta tilaili ja tänne asiasta kirjoitteli. Siinä mielessä kiintoisaa, että missasit tämän kuitenkin parin tonnin postauksen plazalaisena.

  Kysehän siis on siitä, että UK-Amazon määrittelee PS3-konsolin peliksi ja siten sen on mahdollista sitä Suomeenkin lähettää -- toki muuten se ei elektroniikkaa (esim. tietokoneita) lähettele.
   
 9. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Aha, Kiitos selvennöksestä.

  Oma PS3:n on hankittu 40Gb ensiaallosta ja sattui hyvä tuuri, laite kuuluu hiljaisempaan kastiin. Kiinnostuin kuitenkin slimistä tietenkin sen oletetun ketteryyden houkuttamana mutta taitaa olla varmin olla ostamatta itselleen potentiaalista ongelmaa. Varsinkin kun ei edes ole mitään korjattavaa. Pitää taas ottaa kylmä suihku krooniseen "pieni parannus + ongelmat" päivitystautiin.
   
 10. Meisaku

  Meisaku Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhisevan slimin ja aiemman hiljaisen fatin eroja omassa käytössä miettiessäni on pari vaihtoehtoa tullut mieleen. Näistä ensimmäisellä voipi olla jopa merkittävä vaikutus.

  1. Sijainti takaa avoimessa tasossa. Fatin koko oikea sivu on suurta ilmanottoaukkoa, ja siten lähellä tätä avointa ja viileää ilmaa. Slim ottaa ilman pelkästään edestä, melko pienten aukkojen kautta.

  2. Ylod-ongelmat. Ehkä fat on vain ollut "liian hiljainen", ja lopullinen kilahdus olisi tullut ennemmin kuin myöhemmin?

  Pitää siirrellä konetta jos jaksaa - toisaalta tuo tuuletuksen kuuluvampi ääni ei ole verenpainetta nostavalla tasolla edes leffailtoina.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tuossa äänekkyys-asiassa vielä se hieman mietityttää, että osa porukasta on sanonut Sliminsä olevan haudanhiljainen. Onko tämä liioittelua vai voiko se oikeasti olla niinkin hiljainen? Onko joillakin sellainen Slim, josta ei kuulu pihaustakaan vaikka BD-leffaa toistettaessa laittaa muten päälle äänentoistosysteemistä? Sitä luulisi ettei tämä ole mahdollista, kun kyseessähän kuitenkin on isolla tuulettimella varustettu tietokone.

  Mitä lämpöihin tulee, niin peruskäytössä Slim on tuntunut keskiosasta hieman taaempaa lämpimältä muttei missään nimessä kuumalta.

  Minulla Slim on tosiaan tämänkaltaisella AV-tasolla tuolla alemmalla hyllyllä keskellä. Ääntä siis lähtee ainakin BD-leffaa toistettaessa, mutta äänenvoimakkuuden ollessa normaalilla tasolla tämä tuuletinhurina ei puske missään nimessä läpi.
   
 12. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt meni väärin. Slimin kummallakin sivulla on ilmanottoaukot. Katsoo vain pohjasta päin niin näkyy.
   
 13. Meisaku

  Meisaku Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  :eek: Totta tosiaan - olen ollut sokea. Mutta aukkojen pinta-ala on joka tapauksessa pienentynyt merkittävästi.
   
 14. Stardom

  Stardom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omien kokemusteni mukaan tällä ei ole käytännössä merkitystä äänekkäiden yksilöiden kanssa. Itselläni on kokemusta sekä fattyista että slimeistä, nämä vialliset tai äänekkäät yksilöt nostelevat kierrokset korkealle riippumatta siitä, mitä konsolilla tehdään. Kierrokset ovat liian kovat noin 15 minuutissa vapaassa sijoituksessa. Toki laitteen tunkeminen jonnekin ahtaaseen tv-tasoon vielä entisestään nostaa kierroksia.

  Jos oma konsolisi on hiljainen vapaassa sijoituksessa, konsolisi toimii kuten kuuluukin, joten ole onnellinen. Näitä äänekkäitä yksilöitä on kuitenkin todella paljon markkinoilla, ja niiden kanssa taisteleminen on tuskaa, koska se ei näytä olevan yksiselitteinen vika myyjän ja/tai maahantuojan näkemyksen mukaan (vaikka pitäisi olla).
   
 15. Stardom

  Stardom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumpikaan malli ei takaa hiljaista yksilöä, eli joudut arvontoihin minkälaisen yksilön saat. Saatat joutua lähettelemään konsolia maahantuojalle, eikä sekään ei aina takaa, että se vaihdettaisiin hiljaiseen yksilöön, kuten täällä on nähty varoittavana esimerkkinä.

  Jos arvostat potentiaalisesti hiljaisempaa käyntiääntä, kokeile onneasi 80 Gt mallin kanssa. Sen blu-ray asema on paljon hiljaisempi ja sivistyneempi kuin slimin ja tuulettimen käyntiääni on taajuudeltaan matalampi, joka ei ole korvalle aivan yhtä ärsyttävä. Toisaalta, myös 80 gigaisissa on aivan liian äänekkäitä yksilöitä paljon. Slimiä en suosittele kenellekään, koska siinä vaikuttaisi olevan vielä pienempi mahdollisuus saada hiljainen yksilö.
   
 16. Stardom

  Stardom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen vastaus. Mikä on "täysin normaali" toiminta? Ilmeisesti sellainen, että tuulettimet saa huutaa vaikka täysillä, jos vaan kone pysyy pystyssä. Tällä perusteella konsoleita ei siis tarvitse käytännössä koskaan vaihtaa.

  Olisi kieltämättä jännittävää kuulla NF:n määritelmä, että mikä on "normaalia toimintaa", ja mikä on viallisuuden määritelmä äänekkyyden suhteen. Nythän kukaan ei tunnu tietävän mikä on vaikkapa slimin normaali melutaso. Kokemusteni mukaan ainakaan markkinointipuheet eivät pidä paikkaansa, sillä kaikki kokeilemani slimit ovat olleet äänekkäämpiä kuin vanha 80 Gt. Tällä perusteella voisi olettaa, että kyseessä on viallinen laite, mutta kuinka mahtaa asia olla, kun suurin osa slimeistä vaikuttaa olevan tällaisia.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 544
  Saadut tykkäykset:
  664
  Tää onkin mielenkiintoinen kysymys. Itse vastasin ko. meiliin kutakuinkin sanoin: "ilmeisesti sitten kuluttajalla (tässä tapauksessa minulla) ja teillä on eri määritelmä normaalille".

  Ongelmahan tässä juurikin on, että jos ei ole annettu mitään dB-lukua spekseissä, niin mikään laite ei ole liian äänekäskään. Riittää, että kuva vipattaa ruudussa niin kuin luvattu ja ihan sama vaikka pitäisi katsoa leffat tuplakuulosuojauksella (lievästi liioiteltuna :D, mutta pointti siis tämä).

  En ihan purematta niele sitä "se on tietokone ja se vie paaaljo virtaa, ni totta kai se pitää kovaa ääntä" selitystäkään. Minkä takia pöytäsoittimet onnistuvat leffojen pyörittämisessä jopa äänettömästi? Nykyään tehokkaammat pöytäkoneetkin ovat kuiskaavan hiljaisia.

  Vielä roflatorille: En mä hae sääliä näillä kirjoitteluilla, kunhan vain kerron että näinkin voi olla. Myönnän kyllä, että harmittaahan se, kun pistää rahaa (periaatteessa ominaisuuksiltaan sinänsä hienoon) laitteeseen, jota ei sitten tulekaan käytettyä vain sen takia, että se pitää niin julmetun kovaa ääntä.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kertokaapas muuten ne teistä (esim. wickerman), joilla nyt on se hiljainen Slim, että kuinka hiljainen se on. Esimerkiksi jos olette siitä 2-3 metrin päässä ja se on ihan siinä alkuvalikko-tilassa, niin kuuluuko siitä pihaustakaan (minkäänlaista tuulettimen huminaa tms.)?

  On vähän vaikea määrittää mikä on hiljainen ja mikä ei, kun tuntuu, että osa saattaa kuulla tuulettimen äänen, mutta pitää sen äänenvoimakkuutta sen verran normaalina (vaimeana), että leimaa laitteensa hiirenhiljaiseksi -- mitä se ei siinä tapauksessa tietystikään ole.
   
 19. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos laitat täysin toimivan värkin ahtaaseen rakoon niin se alkaa pitämään törkeästi meteliä.
   
 20. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 146
  Saadut tykkäykset:
  269
  Offtopic siinä mielessä, että kommenttini koskevat julkaisupäivän 60GB yksilöä, joka minulla on. Ilmeisesti kyseessä on varsin "hiljainen" yksilö. Omakohtaisia kokemuksia ei ole muista laitteista, mutta kaiken nettikirjoittelun myötä olen aika vakuuttunut, että laitteiden mölykirjo on laaja: hiljaiset, äänekkäät ja kaikkea siltä väliltä. Toki sijoituspaikka merkitsee, mutta siitä huolimatta suuria laitekohtaisia eroja täytyy olla - mutta miksi näin on?

  Pidän omaa aparaattiani edelleenkin aika hiljaisena kapistuksena. BD käytössä se ei nosta tuulettimen kierroksia kovin korkealla. Laitteesta kuuluu tasainen suhina, jossa ei ole mitään sirittäviä tai raksattavia "sivuääniä", ja ääni häipyy tehokkaasti 3 metrin katseluetäisyydellä elokuvan ääniraidan ja projektorin äänen alle. En ole asiaa sen enempää tutkaillut, mutta suhina kuulostaa BD-käytössä saman tasoiselta kuin laitteen käynnistyksen (alkukiihdytyksen) jälkeen. Näin siis, kun huoneessa on n. 20-22 astetta lämmintä eli suurimman osaa vuotta. Kesäaikaan (25-27 ºC) humisee jo selvästi enemmän myös BD käytössä, mutta silloinkin humina saattaa nousta selvästi kuultavaksi vasta tunnin tai parin käytön jälkeen. Dvd 1080p upscale käytössä (todistetusti vetää watteja tällöin enemmän) sen sijaan alkaa melko nopeasti huoneen lämpötilasta riippumatta suhisemaan siihen malliin, että jo häiritsee. Sijoitus on n. 50 cm lattiatasosta leveän laitetason päällä huoneen nurkassa pystyasennossa.

  Minulla oli muutamia vuosia sitten Xbox360 HD DVD -käytössä ja se oli aivan järkyttävä mölytoosa pleikkariini verrattuna. Kuin hiustenkuivaaja ja siihen päälle vielä ihme sivuääniä kuin laakerivikaisessa (tai rupulaatuisessa halvassa) tuulettimessa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2009