PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

 1. vermu

  vermu New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laittelin tuossa äsken uuden slimin kuntoon, kun edellisestä se BD-asema levisi. Taisi olla vaihdossa hyvä tuuri, kun nyt sain todella hiljaisen version. Edellinen nosti ropelin kierroksia 3 asteelle heti bootin jälkeen, kun tuli xmb:hen. Uudella slimillä päivityksen lataus aika pitkällä, eikä ole vielä nostanut kierroksia. Toivottavasti pysyy myös hiljaisena. Nyt sitä ei kuulu tuohon sohvalle 3 metrin päähän.
   
 2. Kimsor

  Kimsor Active Member

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  64
  Toivotaan että se mun tulis kanssa korjattuna takasin, koska oli käytännössä äänetön vehje. Vaikka leffa pyöri niin ei edes vierestä kuullut suoraan sanoen yhtään mitään.
   
 3. vermu

  vermu New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmi, että sulla ei mennyt vaihto kivuttomasti. Itse vein vain oman hajonneen liikkeeseen ja antoivat heti uuden tilalle.
   
 4. care

  care New Member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimii vahvistimen kautta. Omassa 905:ssa on aseteltu HDMI-kontrollit päälle, ja nyt kun pleikkarin käynnistää, hetken päästä heräävät myös Onkyo ja Panasonicin plasma.
   
 5. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain tänää tän slim mallin vanhan läskin tilalle.

  Itelle on ihan sama että minkämallinen se on ku tuolla tasossa se on kohtuu piilossa kuitenkin mutta minusta tämä slim malli on taas moninkerron tyylikkäämpi kuin vanha läski.. Tosin makuasioita. Mut ei kyllä slim kuvat tee oikeutta itse laitteelle kun se on nenän edessä.

  Oma läski oli hiljainen ja niin on tämäkin.. 2,5m sohvalta eikä sohvalle kuulu mitään. Tosin leffoja en ole vielä tällä uudella kattonut.
   
 6. Eeze

  Eeze New Member

  Liittynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmittaa kyllä oikein vietävästi tämä slimmin äänekkyys. Alussa n. 3min on ihanan hiljaista, sen jälkeen kierrokset lähtevät nousemaan. Ääni häiritsee 8metrin päästäkin ja sen kuulee aivan selvästi koko 68neliöisessä kämpässä. Onko tämä nyt sitten normaalia vai pitäiskö koko höskä kiikuttaa takasin liikkeeseen?
   
 7. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ainakin täysin äänetön. Tosin vähän vasta kokeillut eikä ole ollut yli 1h kertaakaan päällä. Mutta mitään pihinääkään ei kuulu.

  Ainut milloin tosiaan kuuluu ääntä on kun laittaa levyn sisään ja ulos, tosin tuo ei minua ainakaan haittaa.
   
 8. ritamaki

  ritamaki Member

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on sitten päivän verran slimiä käytetty ja kokemuksia kerätty. Okei, se on kovempiääninen kuin vanha, mutta toistaiseksi tuuletinmelu on pysynyt kohtuullisena (huom. toistaiseksi, koska esim leffoja en ole vielä kokeillut). Mutta pyöritinkoneisto taas pitää huomattavasti suurempaa meteliä kuin vanhassa. Tuntuu, että laite ei osaa laskea pyöritinkoneiston nopeutta, vaikka itse toiminta olisi jo loppunut. Tämän huomasi esimerkiksi cd-levy kuunnellessa, tai kun kappaleet on jo siirtänyt kovalevylle, niin levyasema jäi hurisemaan ja levy oli otettava ulos. Summa summarum, ei tuo melu ole mikään kamalan suuri, mutta kovempi kuin aikaisemmassa. Ja vielä, että levykelkan ääni on melko koliseva, eikä suinkaan niin siisti kuin vanhassa.
   
 9. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  wlan on muuten slim:issä jotenkin parannettu. Läskillä signaali oli aina joku 60-75% ja nyt on kokoajan 100%.
   
 10. -FF-

  -FF- Member

  Liittynyt:
  04.11.2005
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gamestopilta mukavan joustavaa palvelua ja sain HDMI-vikaisen yksilön tilalle suoraan liikkeestä uuden. Iso peukku tästä Gamestopille!

  Eka slim oli äänetön, sai viedä korvan aivan konsoliin kiinni, että jotain kuuli. Tämä ei sen sijaan ole äänetön, mutta riittävän hiljainen. Muutaman minuutin ehdin Blu-rayleffaa katsella, niin ääni peittyy kyllä kotiteatterin äänentoiston alle. Vähän aikaa pelasin ja kierrokset eivät häiritsevälle tasolle nousseet. Sanoisin, että jos pitäisi arvioida äänekkyyttä 1-5, niin tämä on 2 tai korkeintaan 3, jos eka oli 1. Laite ujeltaa, muttei sirise, vähän ehkä resonoi, mutta tällehän ei voi oikein mitään. Pääasia, että laite on nyt täysin toimintakuntoinen. Niin ja kyllä se pystyyn meni tämäkin ja melko tukevasti pysyy paikallaan. Täytynee jossain vaiheessa ostaa se pystytuki, jos joku päivä alkaa pelottaa.

  Play-asiasta löysin n. 18 eurolla tuon pystytuen, mutta Play-asia ei näköjään suostu sitä Suomeen toimittamaan. Täytyy seurata tilannetta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2009
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 930
  Saadut tykkäykset:
  461
  Kuulostaa ihan kuin meikäläisen fatsolle. Oma fatso tällä hetkellä Nordisk Filmillä toista viikkoa tarkastettavana. Ei ole toistaiseksi kuulunut mitään. Ääni oli todellakin niin kova, ettei tehnyt mieli käyttää koko vehjettä. Jos tulee sama tai yhtä äänekäs takaisin, niin heitän koko vehkeen jorpakkoon.

  Lisää keskustelua PS3:n äänekkyydestä tuolla PS3:n äänettömyys - legendaako? -ketjussa.
   
 12. Eeze

  Eeze New Member

  Liittynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yees, noh jotain hyviä uutisia nyt. Kävin gamestopissa valittelemassa tuota äänekkyyttä ja ystävällinen myyjä kertoikin että taisin olla kolmas tyyppi, joka valitteli tuota samaa asiaa. Kyseessä on myyjän mukaan vika, eikä ominaisuus. Itse ainakin saan käydä hakea uuden konsolin tuossa kohta puolin, vanha tietenkin vaihdossa takasin.

  Voin raportoida illemmalla onko uusi yhtään hiljasempi :) Kiitettävää toimintaa GameStopilta kuitenkin.
   
 13. roflator

  roflator New Member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Montakohan laitetta tuo gamestop on myynyt, saisi jotain suuntaa mikä määrä laitteista on äänekkäitä(prosentti, kaksi, kaikki?).
   
 14. Eeze

  Eeze New Member

  Liittynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees eli nyt on uusi slim kytketty ja vähän on testailtu. Alussa konsoli oli taas tosi hiljainen, 3.0 päivityksen hakemisen ja asentamisen aikana vehje alkoi taas nostamaan kierroksia, ja nyt kuuluu jonkinmoista puhinaa tähän sohvalle 3metrin päähän... Pitäisi koittaa kunnolla rasitusta ja katsoa miten kierrokset sitten nousevat. Eli ehkä tämä yksilö on nyt hieman hiljasempi kuin aikaisempi, mutta ei nyt mitenkään radikaalisti.

  Katsotaan pitääkö tämäkin kiikuttaa takasin kauppaan.
   
 15. cxt2

  cxt2 New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän alkaa olemaan jo urbaanilegenda.Miehet lukee dvdplazaa ja vie laitteet huoltoon,kun kuulevat ääniä:DMitä ihmettä siellä huollossa sitten tehtäisi asialle?Juuri sinulle vaihdetaan hiljaisempi tuuletin?Muokataan joku salainen ohjelma,vain sinulle:confused:Herätkää nyt oikeesti!60g malli oli/on kyllä vähän äänekäs,mutta sen jälkeen?En tiedä,olen kuullut useampaa laitetta ja kyllä ne muutaman desibelin sisään menee kaikki!Pankaa YV,jos kiinnostaa näyttää oman laitteen imuriäänet(uudellamaalla),olisi hyvä kerrankin kuulla tämä efekti:D Voin sitten ainakin todistaa,ettei se ole normaalia!
   
 16. vermu

  vermu New Member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alan olemaan samoilla linjoilla cxt2:n kanssa. Pelikonsolista tuskin saa niin hiljaista, ettei ääni kuuluisi 3 metrin päähän. Testeissäkin sanottiin, että ääni on selvästi kuultavissa. Ikävävät resonoinnit on asia erikseen ja eka oma slimini kärsi siitä. Onneksi siitä paukkui BD-asema, koska tämä toinen slimi ei resonoi. Se vain puhisee ja ääni todellakin kuuluu selvästi 3 metrin päähän sohvalle varsinkin illalla, kun se käy täysillä. Vaikka oma vanha 40 gb oli hiljainen, kyllä sekin kuului 3 metrin päähän sohvalle, kun se kävi täysillä.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 930
  Saadut tykkäykset:
  461
  Nordisk Filmillä töissä? :thumbsup:

  Tuntuu enemmän urbaanille legendalle nämä PS3:t, jotka ovat niin hiljaisia, että omistajat saavat olla suunnilleen korva kiinni laitteessa, että kuulevat mitään.

  Jos minulle tulee takaisin sama paska saatekirjeellä "Ehjä, ei aihetta toimenpiteisiin.", niin pistän paskan kiertoon tai vedän kirveellä halki. Ei minulla ole käyttöä laitteelle, joka huutaa tv:n vieressä tuuletin "täysillä", varsinkaan leffakäytössä. Mitäpä paskalla, kun ei ole peltoakaan. Minä pidän viallisena laitetta, joka ei edes laske tuulettimen kierroksia, vaikka olisi idlenä maailman tappiin asti.

  Voit tuolta kuunnella, jos kiinnostaa miltä suunnilleen vastaava kuulostaa: http://asklandd.dk/ps3/ps3-fan-noise.html#recording Sillä erotuksella, että omani mielestäni nosti kuusiportaisesti tuulettimen nopeutta.
   
 18. pokkus

  pokkus Member

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa slimmissä on vielä seuraavanlainen juttu. Eli koneen lämmetessä pleikan kuoret pitävät sellaista paukahtavaa ääntä välillä. Sama tapahtuu kun koneen sammuttaa ja kuoret alkavat viilentyä. Koneen ollessa pitkään päällä ja kun se on lämmennyt käyttölämpötilaansa niin noita ääniä ei kuulu. Uskoakseni nuo johtuvat aivan materiaalien lämpölaajenemisesta ja osien vääränlaisesta sovituksesta ja toleransseista keskenään. Vaikuttaisi, että kuoriin ei olla jätetty oikeanlaisia välyksiä...

  Muilla vastaavia huomioita?
   
 19. rauttiz

  rauttiz Member

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ainakin oma PS3 slim vaikuttaa nyt hiljaisemmalta, kun siirsin sen pystyasentoon TV-tason päälle. Aiemmin se oli TV-tason hyllyllä. Syynä hiljaisempaan vaikutelmaan on varmaankin, että tuulettimen ääni ei pääse nyt heijastumaan mistään pinnoista ja ohjautuu enemmän vasemmalle kuuntelupaikan ohi. Lämmin ilmakin pääsee nyt paremmin pois laitteen läheltä.

  Tämä perustuu kuitenkin vain korvakuuloon, joten joku voisi mitata onko laitteen asennolla todella vaikutusta meluun kuuntelupaikalla. Mistään pölynimurista täydelliseen hiljaisuuteen muutoksesta ei kuitenkaan ole kyse. :)
   
 20. bog

  bog New Member

  Liittynyt:
  20.04.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äänethän siinä slimissä sai samaan aikaan ulos hdmi:stä ja optisesta liitännästä, mutta entäs kuva, onko sen suhteen tapahtunut mitään muutoksia? Saako sitä samaan aikaan ulos HDMIstä ja Multi-AV -liitännästä?

  Itsellä on tykki kiinni PS3:ssa suoraan HDMI:llä ja töllö Multi-AV-scartin kautta. Ärsyttää suunnattomasti vaihdella kuvan ulostuloja valikoista. Ei kuitenkaan jaksaisi aina laittaa tykkiä päälle lasten DVD:den yms takia. Ja joo tiedän, lasten audiovisuaalinen kehitys kyllä kärsii tästä, mutta silti :rolleyes: