PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

 1. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi taas. Erinäisistä syistä joudun myymään 80GB Fattyni ja ostin tilalle uuden 320GB Slimmin (CECH25-sarjaa).

  Tuulettimen ääni on ainakin tässä yksilössä edelleen tonaalinen, eli ulisee. Ei yhtä kovaa kuin vuosi sitten kokeilemani 250GB-malli, mutta kyllä se edelleen vinkuu. Samaten kun kierrokset ovat kerran nousseet niin korkealle, että sen tuuletinulinan kuulee, tuuletin ei enää tunnu laskevan kierroksia.

  Parempaan suuntaan on kyllä menty, mutta ei tämä vieläkään ole wanhaa Fattyä parempi tämä käyntiääni. Olkoon tämä varoituksena _hiljaista_ PS3:a harkitseville.

  Samaan jouluun päivitin Xboxini 250gb S-malliksi. Kaikki puheet tämän uuden Xbox S:n hiljaisuudesta ovat roskaa, laitteen DVD-asema pörisee lähes yhtä kovaa kuin esim. Elite-mallissa. Pelien asentaminen kovalevylle on edelleen käytännössä pakko (riippuu levystä jonkin verran, onko kovin epätasapainoinen levy) ja kovalevyltä pelattaessa käyntiääni on jonkin verran hiljaisempi ja sivistyneempi kuin ennen, mutta ero ei ole mitenkään valtava.

  Edit: vielä Xboxia koskien, ns. add-insult-to-injury -lisänä uudessa Xbox S:ssä _virtalähde_ on aktiivisesti tuuletettu, ja pelisession jälkeen se kaikkein voimakkain ääni kuuluu virtalähteen tuulettimesta eikä siis itse Xboxista :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2010
 2. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 068
  Saadut tykkäykset:
  243
  Sain viimeinkin reilu viikko sitten hankittua uuden pleikkarin (CECH-25xxB). Meinasi jo melkein käydä niin, että pleikkari poistuisi kokonaan tästä taloudesta, kun ehti mennä melkein kuukausi siinä välillä ilman laitetta. Myin nimittäin vanhan 60GB fattyn pois ja ostin myyntihinnalla tilalle uuden 320GB version vieläpä GT5 Collector's Edition pakettina. Eli sellainen ±0 € päivitys vanhasta uuteen ja uudella takuulla. Uuden ostamista tuli pähkäiltyä aikansa, kun Oppo hoitaa nykyään BD-puolen ja pelailukin on varsin vähäistä. Mutta tulipa nyt ostettua, kun uuden hankkiminen ei vaatinut käytönnössä rahaa ja sain lisäksi GT5 CE pelin.

  Ei sinällänsä mitään uutta. Äänisaasteen määrä on tässä uudessa pleikkarissa periaatteessa selkeästi vähäisempää kuin vanhassa. Ei todellakaan "ulise", vaikkei toisaalta ole myöskään äänetön. Suurinta meteliä tai suhinaa tuntuu pitävän BD-aseman pyöritinkoneisto ja lukupää. GT5-pelailusession jälkeen suhinat on jonkin verran nousseet startista. Tästäkin sohvalle kantautuvasta äänestä (2.5-3 mm) suurin osa tulee pyörintinkoneistosta ja se poistuu, kun levyn pyöritys loppuu. Flektin äänessä kuulee hieman surraavan sivuäänen vain, jos laittaa korvan kiinni laitteeseen. Vanhassa flektin ääni oli miellyttävämpää tasaista suhinaa, joka toki kasvoi voimakkuudeltaan melkoiseksi (nyt muistivaralta arvioituna, kun vertailee fattyyn) varsinkin, jos katsoi dvd-leffoja 1080p skaalauksella. Kompaktimpi koko, sähkönkulutuksen tippuminen ~180->60W ja omaan silmään miellyttävämpi hiilimatta pinta ovat kyllä plussaa. Mattapinta siksikin, että pleikkarin paikka on ollut tuossa valkokankaan alapuolella keskikaiuttimen vieressä. Vanha malli "kiilteli" hieman pimeässä huoneessa. SACD tuki meni (Oppo toistaa) ja eniten jää kaipaamaan fattyn muistikortinlukijaa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2011
 3. mailbag

  mailbag Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä tuo vanha läskimalli äänekäs, voisi varmaan pikkuhiljaa modailla isommat hiljaset tuulettimet kun ei tuota jaksa kuunella.
   
 4. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma pari vuotta vanha konsoli on suhteellisen hiljainen kyllä muuten, mutta välillä laite sekoaa totaalisesti ja vetää vaan yhtäkkiä tuulettimet täysille. Tuohon se pelaaminen/leffan katsominen sitten aina loppuukin, ainoa lääke on konsolin sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen. Taattua Sony-laatua, mutta tähän on jo totuttu. Mutta tässä ei ole sentään valovuotoa, se on pakko myöntää. :rolleyes:
   
 5. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ois pitäny olla kaukaa viisas ja vaihtaa toi fatty pois ja ostaa slim tilalle kun tuntuu GT5:n takia olevan laite päiväkausia yhteen soittoon päällä. Muuten ei oo mitään ongelmia mutta kun yöllä Bob grindaa niin pientä puhinaa kuuluu. Niin siis Bob on tekoälykuljettaja turismossa, ettei kukaan vedä vääriä johtopäätöksiä.. :)