PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

 1. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin. Illan mittaan olen tullut siihen johtopäätökseenettä tämä PS3 Slim menee myyntiin. Laitteella ei voi kuunnella rauhallista musiikkia hiljaisessa kämpässä, koska koko ajan kuuluu tuo "puhelimen valintaääni" taustalla.

  Ostin tämä mediakeskukseksi. Mun kriteereillä laite on siinä tarkoituksessa käyttökelvoton. Täytyy käydä kuuntelemassa vielä parin kaverin luona vanhaa fattya kriittisellä korvalla, josko sellaisesta olisi käyttökelpoiseksi. Todella harmi.
   
 2. mjkr

  mjkr Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.05.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olen kolme tuntia kuunnellut 250gb slimin hurinaa. Metrin päähän sen juuri ja juuri kuulee jos samassa huoneessa olevat tykki ja ilmalämpöpumppu ovat sammuksissa. Käytännössä siis äänetön :thumbsup:
  Taisi kerrankin käydä hyvä tuuri, kun lueskelee aiempia postauksia.

  Ei pysty mitenkään vertaamaan 60gb fattyyn, jonka about vuosi sitten omistin.
  Fattyn meteli oli jotain järkyttävää.
   
 3. toke80

  toke80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2009
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  jesh. kolmas kerta toden sano ja sain vaihtorulianssin jälkeen "hiljaisen" slimin.eihän toi kyl mikään hiljanen laite ole vieläkään se perus surinasirkutussirinä siitä lähtee heti kun laittaa päälle. mutta ääni ei siitä enää kovennu vaikka pelaa koko yön.mikäs numero tosta sarjanumerosta muuten kertoo sen tuulettimen mallin?olis kiva verrata oliko siitä kiinni
   
 4. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarina jatkuu. Ostin 80gb fattyn tuon 250gb slim-mallin tilalle. Mulla on tässä nyt mahdollisuus verrata näitä kahta ja kuulemani perusteella kuvailisin seuraavaa:

  Fatty ja Slim ovat suurin piirtein yhtä kovaäänisiä. Mun korvalla kuunneltuna Slimissä on selvästi hiljaisempi ilmavirran kohina, mutta tuulettimen ominaisääni on sellainen korkeataajuuksinen "whine", "siniaalto", "puhelimen valintaääni" mikä on tod ärsyttävää.

  Tämä fatty on siis absoluuttisesti vähän äänekkäämpi ja _ottaa about yhtä paljon kierroksia ildenä_, mutta tuulettimen laakeriääni on matalampitaajuuksinen joten itse jaksan kuunnella tätä paremmin. Ääni hukkuu paremmin taustahälyyn. Fatty kuulostaa sellaiselta melko hiljaiseksi viritetyltä ropelijäähdytteiseltä PC:ltä. Ihan OK mutta _ei mitään hifiä_.:rolleyes:

  Jos Slim-mallista saadaan tuotekehittelyllä pois tuo korkea mmmmmmmmmm siitä tuulettimesta niin silloin Slim on kyllä varmasti todella hiljainen. Ehkä näitä on joillain onnellisilla - voin hyvin kuvitella miten äänetön toi Slim olisi jos EI olisi sitä tuulettimen laakerin whinetystä. Täytyy olla niin että joillain on juurikin sellainen... hipihiljainen slim ilman whinettävää tuuletinta!!! :thumbsup:

  Enivei, tää perus 80gb fatty vaikuttaa olevan mulle riittävän hiljainen joten end of story tältä osin. Kiintolevy rapisee tässä aika selvästi mutta senhän voi itse vaihtaa halvalla hiljaiseen jos alkaa rasittamaan korvaa. Slimissä tosiaan ei ollut muuta tehtävissä kuin pistää myyntiin!
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Foorumeille on ilmaantunut uusi mielenkiintoinen Slim-teoria liittyen tuohon meluongelmaan. Ilmeisesti porukka on alkanut saamaan hiljaisia Slimejä, joilla yhteistä on "korkea" sarjanumero -- eli ovat uudempia. Jos sarjanumero alkaa kakkosella, esimerkiksi 256xxxx, niin pitäisi olla huhujen mukaan hyvä todennäköisyys sille, että kyseessä on hiljainen Slim. Tätä vastoin esimerkiksi ykkösellä alkavat sarjanumerot voivat olla meluisia yksilöitä.

  Ne jotka ovat vasta ostaneet Slimin voisivat tarkastaa sarjanumeronsa.
   
 6. Filmy

  Filmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2005
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hullossa ilmeisesti totesivat laitteen vialliseksi, kun uuden tyrkkäsivät käteen. Aika outoa toimintaa, kun eivät antaneet mitään huoltokertomusta tai uudesta laitteesta kuittia. Vielä ei ole pistetty uuutta tulille. Toivotaan parasta.
   
 7. Winston_D

  Winston_D Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistan Fatty 80GB version ja heinäkuussa tuli hankittua. Nyt ensimmäisen kerran aloitti selvästi havaittavan puhinan noin 30 min Modern Warfare 2 pelisession jälkeen. Tiedä sitten onko ko. peli vaatinut erityisesti tehoja, mutta näköjään puhina voi ilmetä näin jälkikäteenkin.

  Tähän mennessä tullut pelailtua mm. Resistance 2:sta useampikin tunti kerralla eikä tätä ole ilmennyt.

  Eipä tuo nyt tosin paljoa haitannut. Huomasin kun se alkoi ja sitten se hävisi taustalle, kun keskittyi taas pelaamiseen.
   
 8. Xinot

  Xinot Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua talouteen tuo slim leffa ja peli käyttöön...
  Kyllä tämä yksilö ainakin pitää tuota korkeaa ulinaa, joka tuossa videon pätkässäkin kuului, koko ajan heti käynnistyttyään. Eikä kyllä edes liioittele tuo pätkä. Karmea ujellus joka kuuluu hiljaisella soivan musiikin/tv:n äänien läpi hyvin selvästi sohvalle reilun kolmen metrin päähän laitteesta.
  PC nurkka-asennuksella (n.50 cm etäisyydellä) ja pöydällä 30cm päässä korvista koko ajan pyörivän usb kovon ääni hukkuvat lähestulkoon kokonaan 4-5m päässä ujeltavan slimmin "hiljaisen käyntiäänen" alle. Tässäkin välissä on vielä vanha ja "uhkea" nojatuoli + pari paksuhkoa karvamattoa.
  Jos tämä on ominaisuus ja äänet kuuluvat olla tätä luokkaa, niin en kyllä pysty suosittelemaan kellekkään, ainakaan minkäänlaiseen "avo asennukseen". Täällä laite makaa kumitassujen päällä seinätelineessä jossa ei ole lainkaan hyllyä, joten jäähdytys puolen pitäisi olla vähintäänkin ok.
  Pakko tämä on vaihtoon saada. :weep:
   
 9. 15444

  15444 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on ollu verkkokauppa.comin politiikka näiden äänekkäiden slimmien osalta; onko annettu uutta tilalle mukisematta vai laitettu hanttiin?
   
 10. Ruba Korbela

  Ruba Korbela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle ainakin vaihtoivat mukisematta juuri tuollaisen korkealta ja kovaa ujeltavan laitteen pari kuukautta sitten uuteen.
  Tämä uusi ei ujella, mutta puhisee kyllä enenmmän kuin vanha 80GB.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kaveri oli tilannut itselleen 250Gt:n Slimin, ja pääsin sitä eilen illanvietoissa testailemaan. Kyllä siitä kuului se hurina ja sen päälle se korkeataajuinen sirinä, joskaan ei aivan niin kovana kuin omasta ex-Slimistäni. Tyypillä on kyllä sitten lattiakaiuttimet ja iso basso siinä AV-kaapiston ympärillä, joten ei Slimiä niiden alta kuule. Hän ei myöskään itse kuullut ainakaan sitä korkeataajuista sirinää, mutta sanoi sen johtuvan siitä, ettei muutenkaan korkeataajuisia ääniä hevin kuule.

  Summa summarum, sen verran kokemuspohjaa alkaa näistä Slimeistä olla, että aika turvallisin mielin voi sanoa niiden kaikkien olevan enemmän tai vähemmän meluisia. Jos ei herkästi kuule korkeataajuisia ääniä ja etenkin jos Slim tulee isojen kaiuttimien kanssa käytettäväksi, niin ongelmaa ei ole. Jos taas Slim on tulossa tarkkakuuloiselle ihmisille, jolla ei ole kovalla volalla käytössä olevaa isoa kaiutinsettiä, niin suosittelen jättämään väliin.
   
 12. Xinot

  Xinot Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitetääs hieman aiempaa postaustani. Annoin slimmin sammuttaa itsensä omatoimisesti ja käynnistin mokoman muutaman hetken päästä uudelleen, ja ihmetys... oli jokusen minuutin hiljainen ja tämän jälkeen nosti parissa erässä (mielestäni) tuulettimen nopeutta tuolle ulvontatasolle takaisin. Idlettäen tai ei, kierroksia tuo ei suostu kerran ulvomaan alettuaan enää laskemaan kuin sammuttamalla koko boxin. :hitme:
  Pientä hienosäätöä kaipaisi tuuletin säädöt, tai jäähdytys ratkaisu ylipäätänsä jollei lämmöt muka pysy kurissa edes tyhjäkäynnillä.
   
 13. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Voidaanko nyt yli viidensadan postauksen jälkeen todeta alkuperäiseen kysymykseen, että legendaahan tuo on?
  Ainakin suurimmaksi osaksi :)
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2009
 14. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ilmeisesti olen yksi näistä onnellisista :)

  Ensimmäistä erää ollut Fatty sanoi työsopimuksen irti ja tilalle hankittu Slim on tätä selvästi hiljaisempi. Eikä tuo eka pleikkarikaan pitänyt kovaa meteliä vaan sellaista tasaista puhinaa.
  Jos tätä uutta mallia kuuntelee aivan vierestä niin tuulettimen ääni on taajuudeltaan korkeampi ja enemmänkin hurisee kuin puhisee. Voin uskoa, että jos ääni olisi kovempi niin se häiritsee helpommin kuin tuo vanhan mallin puhina.
   
 15. Xinot

  Xinot Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on muutaman päivän satunnaisen käytön jälkeen konsoli huomattavasti hiljaisempi (ei se äänen määrä, mutta se äänen luonne/taajuus), eli tuo korvia raastava ulvonta on vähentynyt huomattavasti ja tilalla on lievää resonoinnin tapaista tuulettimen pörinää ja ilman puhinaa. Taisi kulua se ylimääräinen laakerien "näyttääpä-hyvältä-kromimaali" pois näin ensimmäisten päivien aikana... :D ...tai sitten kuuloon on tullut tuolle taajuudelle jokin aivojen rippeitä suojeleva filtteri.
  Niin tai näin, toivottavasti pysyy edes semi-hiljaisena vastaisuudessakin.
   
 16. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 080
  Saadut tykkäykset:
  249
  Sain ensimmäiset tuntumat 120GB Slimin melutasoon. Vietimme pikkujouluja kaverin luona ja hakkasimme bändipeliä (addiktoiva peli :rolleyes:) yhtäsoittoa pikkutunneille asti (5-6 h). Tämän jälkeen Slimistä ei kuulunut käytännössä ääntä noin metrin päähän. Laittamalla korvan kiinni konsoliin kuului selvästi optisen aseman käyntiäänet ja alla sama vaimeahko "sirinä" kuin aloittaessa. Oma 60GB fatty pitää huomattavasti enemmän puhinaa, mutta siitä ei kuulu taas mitään sirinöitä. "Melu" on vain sellaista tasaisen voimakasta puhinaa. Luokittelisin ainakin tuon kaverin Slimin lähes äänettömäksi.
   
 17. Myllis84

  Myllis84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.12.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaanpa omaa kokemusta kesäkuussa ostetusta fatty 80gb:sta.

  Kone ilmoittaa kyllä olemassaolostaan pienellä puhurilla. BD-levyjen kanssa ei häiritse yhtään. Kierrokset nousevat korkeintaan seuraavalle tasolle. DVD-levyillä, kun skaalaa niin alkaa huomaamaan tuulettimen selvästi, häiritsee vähän leffojen hiljaisissa kohtauksissa. Pelatessa ei haittaa, kun ei sitä ilman ääniä koskaan pelaa:)

  Taitaa olla meikäläisellä ihan normaali yksilö. Nyt kun on tottunut tuohon pieneen puhinaan niin eipä sitä kauheasti noteeraa.

  Laite on sijoitettu pystyyn 3,5 m päähän television taakse, mikä vähän estää äänen kantautumista sohvalle.
   
 18. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ite korkkasin eilen käyttöön 120gb slimin eikä tuosta kuulu kyllä mitään ääntä vaikka miten yrittäisi sohvalta käsin kuunnella.
   
 19. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mittasin Mageen 40 GB fattyn melun 1 m etäisyydeltä laitteen etupuolelta: 28 dBA. Laite ei siis varsinaisesti ole äänetön. Jos muu taustamelu on verrattain normaalilla tasolla 25-30 dBA, niin melu ei juurikaan häiritse.
   
 20. ilkka78

  ilkka78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen herkkäkorva, porukoiden uusi PS3 (oletus et toi uusin malli en kysyny) telkan vierestä muutaman metrin päästä ohjelma pienellä ollen kuulen taustalta sen "selvästi". Eli jos yritän niin huomaan kyllä. Taustahulinaan hukkuu kyl hyvin sit muutoin.

  Miniläppärinä SSD-kovoinen passiivijäähytteinen Asus T91MT, kas lopultakin oikeasti hiljainen kone. ;) Ku on piru äänetön ...