PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

 1. Quantum

  Quantum Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2006
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma pleikkari on näitä hiljaisia malleja. Kesähelteiden saapuessa tilanne voi olla toinen, mutta toistaiseksi kone on pitänyt tuuletinmölyt sisällään pitkissäkin pelisessioissa.
  Toki valittamistakin on. Bluray levyjen lukuäänet voisivat olla hiljaisemmat. Varsinkin Unchartedissa jatkuva levyn kiihdyttely ja ruksutus häiritsee kun tulee hiljainen kohta pelissä. Missään muussa pelissä en ole tätä havainnut.

  Ilmeisesti minulla on sattunut tuuria ja tullut hyvä yksilö. Äänettömäksi näitä on turha kenenkään väittää..kaikista sitä ääntä hieman kuuluu jos lähempää kuuntelee, mutta minulle tuo on tarpeeksi äänetön. Kaverin 60gb malli on niin meluisa etten sitä haluaisi kohisemaan olohuoneeseeni. Tosin X360 tasolle se ei yllä melussa, joka on kaiketi jonkinlainen plussa.
   
 2. hartzu

  hartzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2005
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  4
  Laitetta ei tosiaan kannata sulkea tilaan, jossa ilmanvaihto ei riitä. Tuuletuksen teho nousee nopeasti.

  Vapaasti hengittävässä tilassa 40GB mallin pitäisi olla hyvin hiljainen mutta ei tietenkään äänetön. Pelaamisen aikana ääni saattaa nousta, koska rasituksen aikana myös tuuletus tehostuu.
   
 3. Hammer Schultz

  Hammer Schultz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossa tuli otettua GTAIV:tä sellanen rapsakka 6h sessio eikä konsolin äänitaso noussut missään vaiheessa. 2-3m päässä sohvalta ei kuulunut pienintäkään ääntä itse konsolista.
   
 4. kaljis

  kaljis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.06.2007
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on capista huhtikuussa ostettu pleikkari, joka ei todellakaan ole äänetön. Käynnistyksen jälkeen tuulettimet pyörivät tasolla 1(äänetön), mutta noin 15min kuluttua tuulettimien nopeus nousee tasolle 2 ja hetken kuluttua tasolle 3. Tämä tapahtuu vaikka koneella ei tee yhtään mitään. Ulos puhallettava ilma ei ole juuri ollenkaan lämmintä, mutta tuulettimet käyvät silti melko kovalla. Pelailun aikana tai foldingia ajettaessa tuulettemien taso nousee jo niin kovalla, että se on kuultavissa viereisestä huoneesta. Ymmärrän kyllä että pelaaminen rasittaa konetta ja nostaa lämpötilaa. Pelaamisen jälkeen tuulettimien nopes ei kuitenkaan laske normaaliin idle tasoon vaan ne jäävät hurisemaan täysillä pitkäksi aikaa. Kärsivällisyys ei vielä ole riittänyt odottaa milloin nopeus laskisi. Ei ainakaan tunnin sisällä... Yleensä olen pelaamisen jälkeen sammuttanut koneen ja käynnistäny uudelleen, jolloin tuulettimet pyörivät taas siedettävällä tasolla.

  Käväisin eilen verkkokaupassa ja kokeilin ohi mennen siellä esillä ollutta pleikkaria. Kone tuntui omaani verrattuna paljon kuumemmalta, mutta tuulettimet eivät siltikään pyörineet niin kovaa että ilmavirtausta olisi hyvin tuntenut. Huomasin myös seikan, että verkkokaupan koneessa myös laitteen sivulta tuli ulos hieman kuumaa ilmaa. Omassa laitteessani sivulta ei tule ulos ollenkaan ilmaa vaan siitä laite imee sisäänsä ilmaa.

  Todettakoon, että laite on täysin avoimessa tilassa ja olen kokeillut pystyssä ja vaaka-asennossa.
   
 5. Ormi

  Ormi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tämä muuten vika vai ominaisuus? Eilen alkoi PS3 hurisemaan äänekkäästi, koska olin vahingossa laittanut tv-tasossa oven kiinni (normaalisti pelatessa puhallin puhaltaa tasolla 2). Avasin oven ja odottelin n. ½ tuntia, mutta tuuletus ei vaimentunut. :OI Sammutin PS3:n ja käynnistin heti uudelleen. Sen jälkeen tuulettimen ääni pysyi kohtalaisen vaimeana, mutta ei tuota laitetta kuitenkaaan äänettömäksi voi väittää.. :confused:
   
 6. torni

  torni Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2000
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  1

  Samoja kokemuksia 40gb-mallissa. Ei tuota hiljaiseksi voi tosiaankaan sanoa, hirvittää vain kuvitellakaan jos 60gb-malli on vielä äänekkäämpi !
   
 7. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäisiköhän alkaa järjestämään koekuunteluita. Pääsisi ihmettelemään millainen on pleikkarin äänekäs malli ja millainen on se hiljainen. Kyllä se laite, jota kuunnellaan, pitää koekuunnella ennen ostoa. :p

  Valmistetaankohan näitä kahdessa eri tehtaassa joista tulee hieman eri tavaraa ulos vai mikäköhän sen tekee? Ehkä huono jäähdytyssiilen huono kiinnitys tai jotain?

  Taitaa kaikilla olla vielä takuu voimassa joilla on tuo 40Gb "äänekäs" malli? Olisi kiva jos joku avaisi ja ihmettelisi.
   
 8. ATD

  ATD Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viime viikolla hajosi 40gb versio ja tänään sain takuuna uuden tilalle. Ikävä kyllä on hieman äänekkäänpi kuin edeltäjä. Noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen tuulettimen kuulee, mutta ei onneksi häiritsevästi. Eli ei vieläkään voi puhua äänekkäästä kun alkujaan oli täälläkin 60gb puuskumassa.
   
 9. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Jos Sonylle on palautunut paljon näitä "äänekkäitä" 40 gigasia, niin varmasti kyllä tietävät syyn mistä moinen johtuu...onko kukaan kysäissyt asiaa Suomen maahantuojalta, koska täälläkin ovat jotkut vaihdattaneet omansa juurikin tuon tuulettimien metelin takia?
  Jos syy on sensoreissa, niin varmaankin firmwarella asiaan voisi jotenkin vaikuttaa :confused: , mutta jos syy on tosiaan esim. siilien huonosta kontaktista niin sittenhän asia on toki erikseen.

  Kiinnostaisi itseäkin kuulla minkälainen on sitten hiljaisen ja äänekkään ero.
  Itsellä huonelämpötila on noin 24-28, eikä sitä juuri alemmaksi saa.
  (Kerrostalon alin kerros ja lattian alla hohkavat lämpöputket talvella niin, että vaikka kaikki patterit sulkee on lämpö n. 25 :mad: )
  Laite on pöydällä pystyssä TV:n vieressä ja tuulettimien taso nousee elokuvia katsellessa sinne kolmoselle eli hyvin kuultavissa kolmen metrin etäisyydeltä, jopa häiritsevästi elokuvan hiljaisissa kohtauksissa.
  Onko eroa sitten myös siinä tekeekö PS3 koodauksen vai vahvistin, itsellä kun ei vahvari siitä multi PCM:stä vai mikä se nyt oli, tiedä mitään niin koodauksen hoitaa tietysti PS3.
  Peleissä en ole kertaakaan huomannut hurinan häiritsevän.
  Tietysti mitä enemmän siihen alkaa keskittymään niin sitä helpommin sen huomaa ja alkaa kenties häiritsemään :rolleyes:
  Laite ostettu huhtikuussa Capilta ja on Prologuella varustettu.
   
 10. bowtie81

  bowtie81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  0
  siltä vaikuttaa että omakin on sitten äänekäs, ostin tossa reilu viikko sitten pelaamaan.com liikkeestä 40gt konsolin, kun pelaa vaikka gta4 niin tuuletin ei hiljene yhtään kun on lopettanut pelin. Pystyteline on tulossa dealextremestä, laitan laitteen kirjahyllyyn, katsoo sitten auttaako, vaikkei se mitenkään kuumalta tunnu, kuhan pöhisee..
  Epäilen että tämäkin on ns. harmaatuonti konsoli, joten mihin pitää ottaa yhteys takuuasioissa, nordisk film vai myyjä?
   
 11. NETCHAN

  NETCHAN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2006
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos tuossa PS3 250GB versiossa jotain muutosta tapahtunut tällä alueella?
   
 12. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa-a, onkohan omanikin viallinen. Ainakin GT5:sta pelaessa rupesi Hooveri huutamaan ja eikä tuuletustaso enään laskenut. Takaa tullut ilma oli melko viileää. Mitkä olivatkaan maahantuojan yhteystiedot, josta pystyi kysyä reklamointia.
   
 13. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos laitatte Folding@homen pyörimään, niin meneekö tuuletin täysille?

  Itsellä se menee muutaman minuutin sisällä, eikä kierrokset enään laske alas, vaikka takaa puhaltuvan ilman tuntee olevan selvästi viileää.
   
 14. Jakkis

  Jakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuulettimet menevät täysille juu, mutta kun foldingin ajamisen lopettaa niin hetken kuluttua myös kierrokset laskevat.

  Sama juttu leffoissa, että alkuun pyörähtää kunnon humina käyntiin, mutta tasoittuu sitten.
   
 15. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  No eli paskana tuo ilmeisesti on. Pelaamisen aikana meni kierrokset täysille ja ne eivät laske, jos ei konsolia välillä sammuta.

  EDIT: Jaa-a. Onkohan tuo hajalla vai ei...? Kierrokset laskivat, kun kone oli perustilassa 30min. Sitä ennen pelasin GT5:sta 30min. Kun kierrokset olivat täysillä tuossa perustilassa, niin melko viileää se puhalsi. Joten laskeeko viallisen kierrokset ollenkaan vai pitäisikö niiden laskea nopeammin? Eli laittaakko huoltoon tämä yksilö vai ei? Lämpötila pleikan ympärillä on ~25.3'C.

  EDIT: Konsoli on pääsääntöisesti tuuletusnopeudella 3. Vaikka konsoli olisi idle tilassa ollut kauankin. Tämä tuuletusnopeus kuuluu selvästi! Foldaamisessa sitten päästään maksimipuhallukseen ja se kuuluu koko talossa. No tämän ymmärtää, että tuulettaa pitää, mutta naurattaa mielessä, että joidenkin PS3 on niin hiljainen, että samassa huoneessa pystyy nukkumaan, kun foldaa. Mä en pystyisi edes nukkumaan viereisessä huoneessa tuossa metelissä.

  Kaippa pitää huomenna lähettää huoltoon. Nopeus 2. olisi tavoite peli ja leffa käytössä. 3 ok, mutta kun se ei laske alas kierroksia, kun se on saavuttanut sen.  Ihme parantuminen? Rääkkäsin pleikkaa ja annoin foldata sen hetki aikaa, välillä sammuttaen ja taas päälle. No lopetin foldaamisen ja kas kummaan tuuletin hiljeni maksimista 3 nopeudelle samantien. Ennemmin mennyt ainakin 20min tähän toimenpiteeseen. No laitoin foldauksen takaisin päälle ja nyt se foldaa 3 nopeudella entisen maksimin sijasta. Takaa puhaltava ilma on normaalilämpöistä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2008
 16. Jakkis

  Jakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tekniikka on ihmeellistä :).
   
 17. bowtie81

  bowtie81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  0
  laitoin oman laitteen kirjahyllyyn, huomasin ettei se pystyssä juuri viileämpänä käy. Koska puhallus tapahtuu takapuolelta, niin kirjahyllyssä laitteen taakse jää se kuuma ilma pyörimään. Onko jollain kokemusta näistä lisäjäähdyttimistä jotka kytketään usb väylään? Aika kuumaa tosiaan tuli kun pelasin gta4:sta hetken, ja vaikka se oli "idlenä" niin kuumaa tuli silti. En tiedä mistä tunnistaa eri nopeudet tuulettimesta, muuten kuin äänestä, kun kaikki puhuu 1,2,3 tasoista.
   
 18. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  No se ihme parantumisesta... Koneessa meni kierrokset täysille 5h foldaamisen jälkeen. Nyt annoin töiden aikana foldata ja ainakin nyt kierrokset laskivat kun lopetin foldaamisen. (puhallettava ilma olikin viileää)

  Pitäisikö toimivan PS3:n laskea kierroksia foldaamisen aikanakin?

  Ajattelin mitä järkeä puhaltaa täysiä koko aikaa...

  Niin, 1 ilmeisesti hiljaisin (tätä ei kuule), 2 kuulee huminana (ei sohvalle asti), 3 kuuluu jo selvästi sohvalle, 4 kuuluu selvemmin ja 5 täysi Hoover!

  Itsellä pääasiassa 3-4:lla... Pitäisikö toimivan konsolin laskea kierrokset 4-->3-->2 jos vaikka idlessä on kokopäivän? Jos omani nousee kolmoseen ja yli, niin kolmosta alemmas se ei enään tule...

  Nyt on 4:lla tuuletin ja takaa puhaltavan ilman lämpötila on 50'C.

  EDIT: Eihän tuossa lämmönsäädössä ole mitään järkeä. Pelasin hetken ja tuuletin oli varmaan 4:lla ja lämmöt 53'C. Lopetin pelaamisen ja laitoin foldaamaan niin Hooveri päälle ja lämmöt takaa tällä hetkellä 41'C...

  Lisää tutkimista: Sammutin konsolin ja laitoin heti päälle. Pienistä kierroksista johtuen lämmöt nousivat 57'C. Eikun foldaamaan, no kierrokset tottakai tappiin ja lämmöt tippuivat melko nopeaa 50'C tuntumiin, sitten kuulin kuinka kierrokset tippuivat :O (ilmeisesti 5-->4) mutta Hoover ääni oli edelleen. Lämmöt tippuivat ja tippuivat 40'C tuntumaan, jolloin sammutin foldauksen. Nyt tuuletin tiputti kierroksia siedettävään tasoon. Olisiko sitten kolmos nopeuteen. Folsaus uudelleen päälle ja kierrokset pysyvät 3 tasolla vaikka lämpö 47'C!!! Mikä tuossa on? Nostaa se kyllä osaa, mutta ei laskea! Eli miksi tässä esimerkin tapauksessa konsolin tuuletin huusi hoosiannaa vaikka lämmöt olivat tippuneet tarpeeksi?!? Näyttää 3 kierrosalue osaavan ainakin hoitaa alueen <48'C?

  Tämä yhtälö ei oikein mahdu päähäni: Foldauksessa lämmöt 47-48'C kun tuuletin on luultavasti kolmosella. Idle tilassa lämmöt +50'C kun tuuletin kolmosella?!?
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2008
 19. JukkaVaAn

  JukkaVaAn Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei meikäläisellä ainakaan laske foldaamisen aikana kierroksia. Luullakseni minulla on hiljainen ja "toimiva" 40GB malli. Foldauksen aluksi tuuletin kytkeytyy aina nopeammalle vaihteelle ja kun foldauksen lopettaa laskee tuulettimen nopeus noin puolessa tunnissa pykälää hiljaisemmalle kierrokselle.

  Missään vaiheessa tuulettimen ääni ei sohvalta kuunneltaessa kuulosta isolta. Vaimeaa hyrinää.

  Toisaalta taas kaverini valitti äänekkäästä 40GB mallistaan. Tänä aamuna sitten otin oman PS3:n mukaan ja pistettiin kaverin PS3:n kanssa vierekkäin että verrataan alkaako minunkin PS3 hänen huushollissaan huutamaan kuin pistetty sika. Noh, kävi niin että kun yhtä aikaa kytkettiin foldaukset päälle niin minuutin päästä kaverin Ps3 huuti aivan hulluna ja minun PS3 piti vaimeaa hurinaa kun korvan laittoi tuuletin ritilään kiinni.

  Meikäläisen PS3:n alkoi ääntelemään samanlain vasta kun käärittiin tiukasti kaksi kerrosta pyyhkeitä PS3:n ympärille. Silloinkin piti 15min odottaa että tuuletin alkoi pikkuhiljaa nostamaan kierroksia sinne lukemiin missä kaverin PS3 oli jo minuutin käynnistyksestä.

  Aika jännää kieltämättä.

  Olisi kiva saada tietoon core lämpötilat ja vertailla niitä. Ei nuita ilmavirtojen lämpötiloja oikein ole järkeä edes verrata kun kaikilla laulaa tuuletin ihan eri virtausnopeuksissa jne.. Näissä vehkeissä todella on eroja!

  EDIT: Kaveri ilmoitti että pitkän foldaus session jälkeen kone ei ala enää niin herkästi huutamaan. Voi ainakin toistaiseksi reilun tunnin pelata hiljaisella tuuletinnopeudella. Jännää miten Foldaus parantaa muutakin kuin syöpää! :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2008
 20. kupukka

  kupukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset!

  Meikän oma sitten kyllä lähtee matkaan! :) Nimittäin aivan hulluna tuo huutaa. Taitaa olla jäähdytin coressa todella huonosti kiinni. Tai sitten tahnat on jäänyt tehtaalle.