PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

 1. Douan

  Douan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä joulukuussa ostettu 40gb versio, eikä ole kertaakaan noussut tuulettimien ääni häiritsevälle tasolle. Eilen väänsin 8 tunnin putken GTA IV:tä, enkä huomannut minkään näköistä äänennousua, tosin en korva kiinni pleikkarissa ollutkaan.
  Ilmeisesti itselläni käynyt hyvä tuuri ja ehjän konsolin olen kotiin kiikuttanut.
   
 2. NudistPriest

  NudistPriest Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuo minun konsolini (pari viikkoa vanha, Prologue-paketti) mikään äänetön ole. Muutaman minuutin leffan katselun jälkeen puhaltimet kiihdyttävät ja pöhinää alkaa kuulua. Hiljaisilla äänillä pöhinä on selvästi kuultavissa. Sijoituspaikalla tai asennolla ei ole ollut merkitystä. Liekö tuo sitten viallinen yksilö vai ei? Ei ole vertailukohtaa, joten en voi sanoa.
   
 3. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samat "ongelmat". Pari viikkoa vanha 40gb ja toiminnassa ollessaan puhinan kuulee selvästi.

  Tuli jotenkin sellainen olo, että tämäkö nyt on äänetön.
   
 4. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehjän ja rikkinäisen laitteen ero on seuraava: Ehjä laite ei nosta tuulettimen nopeutta niin korkeaksi että sen kuulisi 3 metrin päähän, ellei sitten huoneilma ole normaalia lämpimämpi tai laite sijoitettu suljettuun tilaan (esim. lasiovellinen tv-taso). Rikkinäinen laite puolestaan nostaa tuulettimen tason n. 15 minuutin käytön jälkeen aina häiritsevälle tasolle, jonka kuulee selvästi jopa 8 metrin päähän, eikä laske tasoa vaikka laite olisi sijoitettu ilmanvaihdon kannalta optimaaliseen paikkaan ja huoneen lämpötila olisi alhainen. Tuulettimen taso ei myöskään enää laske vaikka laitteen sijoittaisi parvekkeelle( lämpötila oli testihetkellä 6 astetta). Omien testien jälkeen olen alkanut epäilemään vian olevan lämpötilasensorissa. Eli sensori luulee laitteen käyvän kuumana ja nostaa tuulettimen tasoa, vaikka todellisuudessa laitteen sisäinen lämpötila on normaali. Tämä arvio perustuu täysin omiin havaintoihin ja voi olla täysin pielessä... :)
   
 5. NudistPriest

  NudistPriest Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä tapauksessa "rikki" on, koska puhallin ei hiljene ennen kuin laitteen sammuttaa ja pöhinän kuulee todella selvästi vajaan 3 m:n päähän sohvalle. Puhaltimen nopeus nousee tasolle 2 muutaman minuutin päästä käynnistymisestä, vaikkei tekisi mitään. Leffaa katsoessa nopeus nousee tasolle 3 parissa minuutissa ja se on jo selvästi häiritsevää. 2. tasolla vielä menisi mainiosti, muttei enää 3:lla. Vikahan sen täytyy olla, ettei puhaltimen nopeus laske koskaan, vaikka laitteen jättäisi XMB:iin kuinka pitkäksi aikaa tahansa.

  Mitäs Verkkokauppa.com on sanonut asiasta, notta kannattaako ilmoitella sinne päin? Eli onko Verkkokauppa jo vaihtanut pöhiseviä Pleikkareita mukisematta?
   
 6. Samjokin

  Samjokin Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma puhiseva Prologue-paketti on ostettu Prismasta reilu kuukausi sitten ja on kyllä kaukana äänettömästä / hiljaisesta. Kun laite on ollut n. 15 min päällä, nostaa se selvästi tuulettimen nopeutta. Arvioisin, että vähintään kolmostasolle menee, jolloin pitää kyllä jo selvästi häiritsevää ääntä. Sijoituspaikalla tai asennolla ei mullakaan ole mitään vaikutusta. Mitenköhän Prisma vaihtelee noita vai pitääkö viedä huoltoon?
   
 7. prodigy

  prodigy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä tuskin koskee 60gt:n mallia?
   
 8. JoneD

  JoneD Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä siinä sitten vikaa on. Itselläni on laite suljetussa tv-tasossa (no takaseinä on avoin), ja on päällä yötä päivää eikä häiritse. Kyllähän kaapissa lämpöä riittää varsinkin kun ylätasolla on vielä Procasterin tallentava digiboxi, mutta ei PS3 pidä yhtään häiritsevää ääntä.
   
 9. Pyotr

  Pyotr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mulla kävi helmikuussa Verkkokaupassa ostettu PS3 40G -paketti Nilfiskillä (Nordisk Film) huollossa. Oli vuorokauden, ei mitään muka ongelmaa; pelasivat hetken Unchartedia (joka sai tuulettimen menemään täysille) syöpägeneraattorissa pyöritettiin ja jokin bd-leffa testattiin.

  Äsken pyöritin dvd-leffaa ps3:lla (2 h) ja vieläkin tuuletin käy kolmosella. Leffan aikana tuuletinhurina nousee näin (1 taso -> 2 taso n. 10 min -> 3 taso 30-40 min) eli onko tämä normaalia? Mediakeskuksena ps3 on törkeän huono vitsi tämän suhteen.

  Miten helvetissä näissä vehkeissä voi olla näin paljon eroa tuulettimen äänissä? Muutenkin tuntuu että tuota ps3:sta joutuu vahvareiden kautta, hurinasta riippumatta tai ei, käyttämään 15-20 pykälää kovemmalla volyymillä.

  Kyllähän se vituttaa kun kaveri tulee kylään ja sanoo että hänen kaverinsa ps3 on "täysin äänetön" ja vieläpä 60G jonka pitäisi hurista vielä enemmän.

  Verkkokaupassa ei ole mitään, mutta ihmetyttää kun moni valittaa ostaneensa äänekkään version juuri sieltä.

  Nordisk Filmin palvelu on perseestä, ei voi muuta sanoa. Tuntuu kuin ketään ei kiinnosta koko ongelma eikä kukaan ota vastuuta, eri henkilö käsitteli asian kuin puhelimessa ollut.

  Kyllä tekisi mieli palauttaa koko paska Verkkokauppaan! Pölynimuriksi turhan kallis. Koko ajan on ollut avoimessa tilassa ja asentoja muuteltu.
   
 10. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tee ze, ja osta xbox360 tilalle.
   
 11. NudistPriest

  NudistPriest Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossahan on myös se, että kerran lämmettyään ei pelkästään huuda puhallin, vaan kone puskee kuumaa ilmaa ulos sisuksistaan maailman tappiin asti idlenäkin. Ei siis ihme, jos puhallin huutaa, jos kone ei koskaan jäähdy. Pitäisi testata mittarin kanssa.
   
 12. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla ei ole vielä kertaakaan nostanut tuulettimen pyörimistasoja. Läheltä kuulee hiljaisen hurinan. Koskaan tuo taso ei ole noussut vaikka on blu-ray:ta katottu ja 3-4h pelisessioitakin joskus ollut. Laite on kohtuu avoimessa tilassa ja pystyasennossa.
   
 13. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu, laite ollut 4 kuukautta käytössä eikä ole lämmennyt peli, dvd tai BD käytössä niin paljoa että tuuletin edes pyörähtäisi kuuluvasti. Asento vaan on eri: kone on pöydällä jossa n.10 cm tilaa suuntaansa paitsi ylöspäin vapaata.
   
 14. Hammer Schultz

  Hammer Schultz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko mulla on huono kuulo tai sitten joillain on vialliset mallit, 3m päästä en voisi sanoa onko laite päällä vai ei ellen näkisi valoja. Tämä siis esim. BD-leffaa pyörittäessä äänettömällä ja televisio pois päältä.

  40gb malli kyseessä siis.
   
 15. karpsa

  karpsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kanssa 40 gb malli ja minusta tosi hiljanen. Laite kaapissa ja matkaa jotain 2 m. Tarkasti jos kuuntelee kuuluu pieni tuuletin raklatus.

  Välillä ei tuu edes huomattua että laite päällä, jos kissa sattunut painasee kaukosäätimen nappia.
   
 16. JuKo

  JuKo Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saman olen huomannut itsekin. 40gb laite on laitehyllyssä pystyssä (tilaa on ympärillä ihan reilusti). Jos laite menee vahingossa päälle, ei sitä yleensä äänestä huomaa. Aiempi 60 gigan malli oli äänekkäämpi, ei tosin sekään mitenkään äänekäs (esim. verrattuna xboxiin, se oli todella hiljainen).
   
 17. NudistPriest

  NudistPriest Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  BD-leffaa katsoessa ei masiina taida huutaa niin paljon, vaan pöhinä pysyy siedettävällä tasolla. DVD:tä katsoessa (skaalaus päällä) menee 20 min ja sitten jyrähtää, eikä hiljene. Hiljaisella äänen voimakkuudella ei tule ainakaan DVD:n katselusta yhtään mitään. :( Laitteen ympärillä on hyvin tilaa; 15 cm molemmilla sivuilla, 20 cm yläpuolella sekä edestä ja takaa on avoin.
   
 18. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minullakin on todella hiljainen ollut kokoajan, ei huomaa onko päällä vaikka kuinka kauan gta:ta pelais tai katsoo blu-ray elokuvia. 2kpl 40gb kokemusta, toinen piti vaihtaa ku hajos muuten, sekin oli kyllä hiljainen kokoajan :eek:
   
 19. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hyvä että kuuluu edes mitään ääntä tuosta omasta 40gb-mallista. Huomattava ero äänekkääseen 360:seen:D
   
 20. sharmel

  sharmel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok..hain eilen itselleni PS3:sen ja virittelin sen TV-tasoon lasioven taakse..huono idea!. Humina ja puhallus sitä tasoa että pisti vihaksi, joten laite ulos kaapista ja pystyyn telsun viereen..hirvittävä meteli edelleen. Kuuluu makkariin saakka johon on sentään 9 metriä matkaa.

  Eli laite on ilmeisesti tätä rikkinäistä mallia?.