PS3 move

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana jukkako, 21.09.2010.

 1. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tovin kesti joo, että tajunta muuttui sopivaksi :)
   
 2. karpulk

  karpulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  EtP, mielipiteesi on kuultu, pitääkö ketju täyttää saman toistamisella ja jankkaamisella? Sinulla on mielipiteesi, muilla omansa, kaikki yhtä kunnioitettavia. Myöhemmät postauksesi eivät vain ole tuoneet mitään uutta...
   
 3. Jva79

  Jva79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla olisi tähän väliin vähän käytännön kokemuksiakin movesta, mikäli joku haluaa kuulla. Ostin moven starttipaketin ja siitä olen nyt muutamia demoja testannut ja kokemukset ovat vähän +/- riippuen pelistä.
  Mainittakoon että minulla on myös tykki käytössä ja huone oli suht hämärä, enkä tiedä vaikuttiko tykin valo häiritsevästi kameraan joissakin peleissä, niinkuin olen jossain kuullut väitettävän, mutta asiaan:
  Shoot, vai mikä lie lännen ammuskelu olikaan, oli täysi pettymys. Pelissä ei ollut ainakaan vakioasetuksilla minkäänlaista tähtäintä ja osuminen 2,5 metrin päästä 90" ruudulle oli täysin sattumanvaraista. Esim. nimeä yritin kirjoittaa yli 5 minuuttia, kunnes luovutin, kun en saanut osumaan oikeisiin kirjaimiin.
  Start the party oli ihan ok, ohjain toimi moitteetta, mutta peli oli ehkä vähän lapsellisen yksinkertainen minun makuuni.
  Pöytätennis oli loistava, ohjain toimi alusta pitäen kuin ajatus ja "mailaa" sai heilutella niin rajusti kuin halusi, eikä se hävinnyt tai lagannut tms. kuten vastaavissa peleissä wiillä tapahtuu (ainakin omalla kohdallani).
  Maila osui palloon mielestäni juuri silloin kun sen pitikin osua, lyönnit lähti sinne minne oli tarkoituskin sekä iskun voima oli suoraan verrannollinen käden liikkeeseen.
  Tiger woodsissa en jostain syystä saanut ohjainta konfiguroitua ollenkaan, jos joku tietää mikä voisi olla syynä niin olisin tiedosta kiitollinen. Peli vain ilmoittaa, että osoita ohjaimella alas ja paina nappia, mutta vaikka näin toimii, ei mitään tapahdu.
  Eye pet ei minullakaan toiminut kovin hyvin, luultavasti hämärästä huoneesta ja kameran huonosta sijoituksesta johtuen, mutta eipä peli minua muutenkaan jaksanut kiinnostaa.
  Uskon että tämä move voi olla vielä loistava juttu tietyn tyyppisissä peleissä, kunhan sitä ei väkisin mihinkään gta:han tai gran turismoon aleta tunkemaan.
  Mutta todettakoon vielä, että itse valitsin aikoinani ps3:n koska olin nähnyt ps2:n pitkän elinkaaren ja loistavan pelivalikoiman laidasta laitaan, grafiikoista puhumattakaan. Itse kuulun niihin ihmisiin jotka vain jostain syystä ei voi sietää Mariota ja sen kavereita. En juuri pitänyt Nintendosta 8 vuotiaana (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta), eikä se ole saanut minua innostumaan kolmekymppisenäkään. Kaverillani on wii ja muutamia pelejä sillä olen pelannut, mutta mitään ei ole vielä kiinnostanut pelata 10 minuuttia kauempaa. Itse kaipaan peleiltä jonkinlaista "realistisuutta", eikä lapsellisia isopäisiä otuksia jotka tekevät jotain vähän sinnepäin kun kapulaa heiluttaa (kärjistetysti). Eikä omalla kohdallani grafiikka ole pelattavuuden edellä, mutta haluan pelattavuudelta ehkä jotain muuta kuin perus wiin pelaajat Esim. mielestäni paras rallipeli on yhä Richard Burns Rally vuodelta 2004, tosin super mario kartia en ole vielä kokeillut:)
   
 4. Vikkelä

  Vikkelä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.07.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verkkokauppa.com

  Suoratoimituksena Ahvenanmaalta ilman arvonlisäveroa + kaupanpäälle kirjekuljetus kotiin!
   
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
 6. pullasuti

  pullasuti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipahan itsekin haksahdettua tämä hankkimaan. Tuli sinäänsä hyvään saumaan, kun Wii:n hankintaa olin pitkään miettinyt, mutta pelikanta ja hinta eivät oikein sopineet omaan makuun, niin ei tuo 69e pahalta tuntunut.

  Ensimmäinen ilta meni testatessa kaikki demolevyn pelit ja ne hassut mitä psn storesta sai ladattua. Ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Sports Championssin pingis, jonka ohjaus oli kerrassaan loistava (myös Tumble oli kiinnostava, mutta hieman turhan rankaiseva rakennustapa rokottaa kiinnostusta). Sen verran kovasti iski tämä peli, että seuraavana iltana olikin noudettava tuo Sporttilevy lähikaupasta, ja olihan se vielä loistavampi kuin demo, jonka vaikeustaso oli vähän turhan matala (koko pelin hopea- ja kultaottelut ovat aikamoista heilumista:). Racket/Racquet sportsilla ei ole saumaakaan tähän, ellei sitten kaipaa vieläkin kasuaalimpaa hillumista.

  Jo aiemmin mainittu Shoot oli kypsyttävimpiä peleistä. Sinäänsä puhkikuluttu, joskin luotettava räiskintäkaava oli pilattu kääntämällä tilanne elokuvanteoksi. Viimeinen naula arkkuun on taustalla koko ajan kailottava ohjaaja, jota ei pääse räiskimään. Myös kontrollit olivat hankalat ilman mitään tähtäintä (jonka ilmeisesti jotenkin saa päälle, ainakin youtuben perusteella. Peli ei vain kiinnostanut tarpeeksi). Pelaaminen meni vain paukutteluksi ja luodinreikien mukaan sihtaamiseksi.

  Sekavin ohjainmalli taisi olla kaikista testatuista peleistä Heavy Rainin movedemossa. Kiireessä esiin pullahtavista toimintalogoista on hankala hahmottaa pitääkö nyt sohia töttöröä lähemmä töllöä vai itseä, ja plussana vielä se että peliä pelataan yksi ohjain kummassakin kädessä. Agentin usuttaminen ylämäkeen ja alamäkeen oli aika sähläystä ensimmäisellä kerralla kun näppäinyhdistelmissä joutui naputtelemaan ja heiluttelemaan molempia ohjaimia. Mieluummin näkisin move-pelejä, joissa ei tarvitse turvautumaan erilliseen padiin toisessa kädessä, mikäli toteutus on samanlainen kuin tässä. Tämänhetkinen hinta pelille on vain niin hyvä, että se on pakko ostaa kontrolleista huolimatta :)

  Keskinkertaisuudessa mainittakoon myös Start the party, sitten järkyttävä Tv superstars ja Racket sports. Myös Echochromen varjoleikit kävivät ainakin demossa aika yksitoikkoiseksi nopeasti.

  Eyepettiä en saanut kunnolla testattua. En päässyt tutoriaalia pidemmälle, sillä jostakin syystä elukka vain tunki kasvoille, vaikka se olisi pitänyt saada rauhoittumaan :)

  Pitkä miinus Zenille siitä, ettei minigolffipelin demoa pääse kokeilemaan moven kanssa.

  Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen ostokseen. Etenkin jos tosiaan saadaan pelejä joissa movea on hyödynnetty, eikä vain liimattu kontrolleja päälle kiireessä. Tässä vaiheessa en oikein näe itseäni fps:iä pelaamassa tällä kalikalla, mutta toivottavasti pikapuoliin saadaan demoja jotta ohjattavuutta voi itse testata. Jo nyt oli ostettavissa muutamia move-pikkupelejä, joita ei pääse kokeilemaan ollenkaan, mikä ei oikein ystävällistä ole etenkään tässä vaiheessa.
   
 7. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelissä on jotain bugisuutta. Tähtäin pitäisi olla. Ilmeisesti koneen uudelleen käynnistys saattaisi tuoda tähtäimen. Itse tänään testasin peliä ja mielestäni Move toimi oikein hyvin. Luodit meni sinne minne pitikin. Peli ei välttämättä ollut makuuni.
   
 8. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Wiin ja PS3:n omistajana Move kiinnostaa. Tämänhetkinen pelivalikoima ei vakuuta, joten taidan vielä odotella hankinnan kanssa. Nyt yrititään samanlaista lähetymistapaa kuin Wiillä, eikä minua kiinnosta ostaa "samoja" pelejä uudestaan pleikkarille.

  Omasta mielestäni Wiillä parhaiten toimivat sovellukset ovat pointteria hyödyntäviä tai sitten sellaisia, joissa kapulan liike on intuitiivisesti oikea ruudun tapahtumiin nähden. Pointer-pelien ylivoimaisesti mielenkiintoisimmat ovat FPS:t. Wii Sports tennistä ja keilailua on tullut aikoinaan suhteellisen paljon hakattua. Niissä ohjain tuo erittäin paljon lisää syvyyttä verrattuna nappien painamiseen tai tatin pyöritykseen.

  PS3 Movelle odotan ohjainkäännöksiä sellaisille peleille, joihin pointer- tai liikeohjaus soveltuu luontevasti. Pädiohjain on oikeasti huono monissa peleissä, mutta siihen on vain totuttu ja uutta tapaa vierastetaan. Wiin SD-grafiikka on oikeasti puute. Sen kanssa tulee toimeen, mutta on aivan turha puolustella sitä muuten kuin ehkä järkevänä kompromissina bisnesmielessä Nintendon taholta. HD-grafiikka ei todellakaan vie mitään pois. Kyse on vain siitä miten sitä käytetään. Lisäksi PS3:n 3D-optio tuo lisää mahdollisuuksia jatkoa ajatellen. Miten olisi head trackingiä hyödyntävä 3D FPS-peli pistooliohjaimella?

  Voin vain kuvitella, miten entiset Wiin "huitomisen" haukkuneet PS3-fanipojat ovatkin nyt innoissaan Movesta ja keksivät mitä erikoisempia selityksiä miksi se on merkittävästi parempi kuin Wiimote. Kyllä se Wiin ohjaus todellakin oli mullistava ja on hienoa, että vastaavaa saadaan myös muille konsoleille. Veikkaanpa, että pikkuhiljaa siirrytään pois pädiohjauksesta, mutta se ei varmasti tule tapahtumaan tässä konsolisukupolvessa.
   
 10. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  En ole Movea kokeillut (juu, OT), mutta en jaksa uskoa, että mikään ohjaustapa tulee vielä pitkään aikaan uhkaamaan padin asemaa. Perustetaan tämä mielipide empiirisiin kokemuksiin omassa ja tuttavien perheissä.

  Meillä on kolme pelaajaa kotona, heavy userista kasuaaliin ja niin se vaan Wii lepää hyllyssä kenenkään häiritsemättä. Itse kovasti mielelläni haluaisin pitää Wiillä pelaamisesta, mutta ei sitä vaan jotenkin jaksa. Itselleni ei grafiikan taso ole ratkaiseva tekijä (vaikka ei sitä mitenkään voi etuna pitää), mutta jotenkin ei vaan nappaa. Oletetaan sitten, että kohdallani on kyse tottumuksesta, vanha koira ei uusia temppuja opi. Tutun padin kanssa on vaan niin mukava loikoilla.

  Mutta mikä selittää, ettei junioreitakaan enää kiinnosta kun ikää alkaa olla pian kymmenen vuotta? Pelaajaura on aloitettu Wiillä, mutta niin vaan on padi kourassa kun ikää tulee lisää. Jos syynä on Wiin grafiikan taso niin sitten uudemmat konsolit saattavat onnistua vallankumouksessa. Mutta jos meillä Wiillä nuorimmainen jotain nykyään pelaa niin masiinassa on kyllä jokin wanha GameCuben peli, jota pelataan padilla. Eikä siinä tunnu grafiikan taso haittaavan. Eli kyseessä täytyy olla se ohjaustapa.

  Ja mitä olen tuttavien kanssa jutellut niin kahden konsolin perheissä se on kyllä se Wii, joka pölyttyy hyllyssä, loistavista(?) peleistä huolimatta.
   
 11. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakaan vielä viime viikon luvuissa ei Move ja uudet kovalevyt näytä paljon liikuttaneen Pleikkaria, XBoxin päivitys näyttää kantavan ainakin vielä (ja Halo Reach). Toki mm. GT5 nostaa Pleikan lukuja pirusti tässä loppuvuoden ajan.

  http://www.vgchartz.com/weekly.php?reg=Others&date=&console=&maker=

  Wii on laahannut jo hetken pahasti alamaissa. Harmi kun Sony päätti aikoinaan jättää PS3:n muistimäärän niin vähäiseksi, kun tarkemmat tekstuurit eivät mahdu muistiin - niin ne ei vaan mahdu. Odotan kyllä mielenkiinnolla Wiin seuraajaa, PS3/XBox360 tasoinen rauta alkaa nykyään olla kuitenkin jo aika edukasta (eli myös PS3/XBox360/PC pelien käännöksiä voitaisiin nähdä enemmän myös Nintendon uudella konsolilla).
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2010
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllähän näin sivusta katsottuna Wiin ohjaus näyttää kaikkein eniten jälkeenjääneiltä näistä liikejutuista. Pitäisi päästä testaamaan vielä xbox, jotta voisi olla varma, onko näin.

  Suoraan sanottuna jos muut on teknisesti parempi kuin wii ja samaan aikaan laitteet tekee paljon parempaa jälkeä, wii alkaa olla suht ahtaalla. Kohta ainoat edut alkaa olla ne perinteiset Mariot ja Zeldat, jotka kyllä kantaa pitkälle, mutta massana ei kuitenkaan riittävästi.

  Jos / kun xboxin ohjaus oikeasti toimii, täytyy nostaa hattua ms:lle. Kyseessä on ihan selkeä kehitysaskel eteenpäin, toisin kuin move, joka on lähinnä pimpattu wiimote.
   
 13. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäinen Kinect olisi ollut toimiva (parempi kamera, erillinen prosessori jne.), mutta tämä myyntiin tuleva halpismalli taas on nähtävästi harjoitusta seuraavaa konsolisukupolvea varten. Itse en ole tuota Wiin MotionPlussaa kokeillut, se ei siis kuitenkaan nosta tarkkuutta ja toimivuutta kovin paljon?
   
 14. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pari päivää testattu Movea. Eniten on säväyttäneet Tiger Woods ja fresbeen heitto. Pingis on vielä siinä ja siinä kumpaan suuntaan mielepide kääntyy. Edellä mainitut kaksi lajia toimivat loistavasti Move-ohjaimella.

  Edit: vasta demoja pelattu, Sport Championship ja Tiger Woods 11 ovat postissa tulossa.
   
 15. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen haastattelu moveen liittyen
  http://www.wired.com/gamelife/2010/09/shuhei-yoshida/

  Pari quotea haastattelusta
  Linkin päässä lisää matskua.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2010
 16. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja lisää haastatteluja pukkaa. Tällä kertaa sports championsin tekijöiltä

  http://www.made2game.com/2010/09/24/m2g-exclusive-inteview-sports-champions/

  ja pari valittua lainausta, linkin päässä toki paljon lisää asiaa

   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2010
 17. tagger

  tagger Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta Move oli hyvä veto Sonylta ja ohjaimessa on paljon potentiaalia. Nämä alkutaipaleen pelit toimivat parhaiten porukassa ja erityisesti bilepeleinä. Niitä kunnon pelejä on tulossa vasta ensivuoden puolella. Movella pitäisi olla fps -pelitkin huomattavasti mielyttävempiä kokemuksia kuin padin tateilla. Tämän hetken suosikkeja on Sport Championsin petankki ja frisbee golf.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Ihan mielenkiinnosta täytyy kysyä, että kuinka vaativaa puuhaa Movella on frisbee golffissa tuo maaliin osuminen. Wii Sports Resortissahan ei ole näitä teräsverkolla varustettuja maalitolppia, vaan maassa näkyvä todella ison läpimitan omaava maalialue. Moven demoista olen nähnyt, että ko. frisbee golf -versiossa on ihan oikeat maalit. Onko niihin vaikeakin osua (esim. yhtä vaikea osua kaukaa kuin oikeassa frisbee golffissa)?
   
 19. Hulkki

  Hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko jollain kokemuksia kuinka tarkka tuo kamera on sijoituksen suhteen? Suositushan on että kamera on TV:n/kankaan keskellä, mutta miten se käytänössä vaikuttaa peliin jos kameran onkin vaikka 30 cm sivumalla?

  Voisiko joku mitata kuinka korkea tuo kamera on? Itsellä keskikauttimen ja kankaan alareunaan jää vain hyvin välin tilaa joten en ole varma mahtuuko tuo kamera siihen... :confused:
   
 20. Vikkelä

  Vikkelä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.07.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  66mm :thumbsup: