PS3 move

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana jukkako, 21.09.2010.

 1. jukkako

  jukkako Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2009
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kokemuksia kehiin pleikkarin liikeohjaimista. Tekniikka lienee kunnossa, mutta mitenkäs pelit? Kyllä tuollainen jouluksi pitää saada! :)
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Tämä PS3 Move on ehkä pikkuisen tuhoontuomittu idea. Tässä nimittäin Sony astuu nyt Nintendo Wiin alueelle ja kun Playstation-filosofian mukaisesti nämä Movelle tehdyt urheilupelit yms. ovat tehty photorealistisesti, niin ne eivät ole yhtä eläväisiä ja hauskoja kuin Wiin piirrosmaiset ja yksinkertaistetut vastaavat. Movea käsittääkseni tullaan hyödyntämään myös bilepeleissä mikä on aina ollut yksi Pleikkarin salaisista aseista. Toisaalta en usko sen tulevan kovin yleiseksi, että samalla muiden hoilatessa yksi tekee biisiin tanssiliikkeet Moven avulla.

  Ongelma on myös siinä, ettei Movea lanseerattu kuin vasta nyt. Vaikka Move-bundleja tulee myyntiin, niin suurin osa on pakotettu ostamaan nuo kapulat yms. härpäkkeet yksitellen. Katselin olikossenyt Kärkkäisen hintoja noille laitteille, ja kyllä kahdelle pelaajalle hankitut Move-varusteet tulevat maksamaan pitkästi yli 100 euroa. Tässä vaiheessa moni varmaan jo ostaa mielummin Wiin.

  Jos minulla olisi vain PS3, niin kyllä minä mielummin ostaisin rinnalle nykyään myytävän mustan Wiin kuin sitten sijoittaisin kalliiseen Moveen, jota ei liene toteutettu paremmin kuin Wiin vastaavaa.
   
 3. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä threadi kuuluis varmaan paremminkin tuonne pelit alueelle.

  Kaipa tuo move löytää ostajansa. Ihan hyvät launch pelit tuolle ainakin on ja parempaa lienee luvassa.

  Perheelle esim. eyepet
  http://www.youtube.com/watch?v=TztCY2iz450

  Eikä noi muutkaan pelit nyt huonolta näytä:
  http://www.youtube.com/watch?v=s9ybHddDMgM&feature=related

  Ja tää ois ollut ihan killeri, jos en olis jo heavy rainia vetänyt läpi. Mutta ehkäpä seuraava peli samalta poppoolta on alusta lähtien movelle suuniteltu.
  http://www.youtube.com/watch?v=c_EYaLDCfv4

  En minä näe tuossa muuta ongelmaa kuin sen, että itse en halunnut wii wagglea eikä tuo ps3 waggle kiinnosta yhtään enempää. Mieluummin könyän radalle heittelemään frisbeetä tai salille sparraamaan kuin virtuaalista hyppelyä olohuoneessa.

  Mun mielestä se oikea killer move applikaatio vois tulla, jos esim. tuo pingis tehtäisiin 3d versiona missä pallo oikeasti lentää kohti :) Sit vois jo wanhakin innostua, mutta ei tuota taideta nähdä ennen ps4:sta. Teknisestihän tuo olisi mahdollista kyllä jo nyt, mutta taitaa olla aika pieni ostajaryhmä 3d-television+ps3:en+moven omistajat.

  Liika realismi lienee voidaan karistaa asettamalla peliin sopivasti vaikeustasoja ja saadaan sitä wii-mäistä vähän sinnepäin jumppaa aikaiseksi.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Sitä ennen varmana pitäisi lanseerata 3D-laseihin samanlaiset takaraivon ympäri tulevat renksut kuin mitä urheilulaseihin saa. Sehän on kuitenkin takuuvarma juttu, että tällaisia pelejä pelatessa ne muovimötikkälasit kyllä lentävät päästä. Tosin itse en ymmärrä alkuunkaan koko "koe 3D kotona" juttua. Onhan 3D kokemus, mutta en todellakaan halua itse muovimötikkälaseja pitää kotona päässä, hankkia useampia sellaisia muille katsojille ja miettiä käydäkkö ne päässä jääkaapilla vai repiäkkö niitä koko ajan päästä pois, kun leffan aikana hakee syötävää tai vastaa tekstiviestiin.

  Ihan vaan OT:nä on hieman ironista, että juuri kun päästiin 2000-luvulla siihen pisteeseen, että viihde-elektroniikassa kaapeleiden määrä vähenee, laitteet pienenevät ja ajavat ominaisuuksiltaan useamman eri laitteen viran, niin nyt sitten lanseeraan 3D, joka paitsi aiheuttaa jälleen kerran kaikkien laitteiden uudelleen ostamisen niin myös aloittaa jälleen sen buumin, että nyt taas pitää olohuone täyttää muovimötiköillä.
   
 5. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse Wiin ja Moven omistavana sanoisin että Move teki paljon suuremman vaikutuksen kuin Wii (ja motion+).
  Tarkkuus on aivan eri luokkaa, jo se että Move tunnistaa myös etäisyyden z-akselilla tuo uusia ulottuvuuksia peleihin, tästä todisteena vaikka Tumble peli, jota ei voisi toteuttaa Wiimotella. Tumble kannattaakin ehdottomasti hankkia jos omistaa MOven, tosi koukuttava puzzlepeli.

  Sports Championsin pöytätennistä jaksaa pelata pidempään kuin pari erää, koska siinä on todella haastetta todelisen 1:1 liikkeentunnistuksen myötä.
  Itse olen pitänyt Wiin hahmoja lähinnä rumina ja pelien visuaalisuutta rajoittavana tekijänä, eikä alle HD tasoinen tarkkuus oikein enää sykähdytä 100" kankaalla.

  Move ja ainakin Sports Champions on ehdottomasti hankkimisen arvoinen jos jo omistaa PS3:n, ja kannattaa ainakin kokeilla jos ei vielä omista PS:a.
  Tulevaisuus Movella näyttää myös melko hyvältä muittenkin kuin casual pelaajien näkökulmasta; Killzone 3, LBP2 aja monet muut ns. hardcore pelaajan pelit tulevat myös tukemaan Movea ja (Navigaatio-ohjainta).

  Eikä tuo hintakaan tunnu pahalta, jos vertaaa esim. Wiin Balance Boardiin jolle ei käytännössä ole tullut kuin kaksi sitä tukevaa peliä, tai edes motion +:aan.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  No tämähän se on perinteisesti se ero Wii- ja Pleikkari-ihmisen välillä. Wii keskittyy pelattavuuteen ja Pleikkari tarjoaa taas silmäkarkkia. Ongelma on siinä, että jostain syystä joillekin yksinkertaisempi ja matalaresoluutioisempi grafiikka vastaa joillekin huonompaa pelikokemusta. Itse olen sitä mieltä, että pelattavuus on tärkeintä ja on yksi ja sama millainen grafiikka on, jos peli ei ole muuten hauska. Wiin puolustukseksi pitää sanoa sekin, että yksinkertaistetumpi grafiikka auttaa keskittymään itse suoritukseen siinä missä monimutkaisempi grafiikka saattaa rampauttaa hieman suoritusta (pelaajan jäädessä vemputtamaan photorealismille). Joskus tuntuu jopa hassulta lukea näitä Pleikkari-ihmisten ihmettelyjä a la "Miksihän ihmeessä Wiin grafiikka on niin rumaa". Heille ei taida edes juolahtaa mieleen, että ehkä se on tarkoituksenmukaista. Onneksi tunnetusti Wii onkin se eniten myydyin konsoli näistä kolmesta, joskin totta kai asiaan vaikuttaa niin hinta kuin myös lapsiystävällisyys.

  Jos kuitenkin sanot Moven olevan myös pelattavuudeltaan paremmin toteutettu, niin ei siinä sitten mitään.
   
 7. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä ainakin mulla menee ainakin hankintaan lähipäivinä.
   
 8. prisoner

  prisoner Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.03.2003
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  5
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Tuohon olisi kaivannut vertailua Wiin ohjaimiin ja peleihin. Tuo kameran asentaminen telkkarin päälle ei kuulostanut kovin hyvältä: jos joku on nähnyt Angry Video Game Nerdin Nintendo Power Glove -arvostelun, niin eipä näköjään tekniikka ole sitten noiden aikojen kauheasti mennyt eteenpäin. :hitme:
   
 10. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi kameran asentaa myös television alapuolelle. Eyepet peli esim. on nettipuheiden perusteella toiminut paremmin, jos kamera on asennettu television alapuolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2010
 11. naur1s

  naur1s Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.09.2009
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs onnekasta siinä on?
   
 12. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perustrollausta, kun tullaan valmiin asenteen ja mielipiteen kanssa threadiin sisälle :) Mut ehkä nuo kannattaa jättää huomiotta niin threadi pysyy itse asiassa mikä on move ja move pelit. Konsolisotaa voinee käydä jossain muualla.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  On siis perustrollausta sanoa vastakkainen mielipide, jos joku kommentoi, että periaatteessa Wii on susi, koska siinä ei ole yhtä hyvä grafiikka kuin PS3:ssa? On siis perustrollausta mainita omana mielipiteenä, että pelattavuutta tulisi kuitenkin ehkä suosia grafiikoiden sijaan?

  Kuten aiemmin sanoinkin (ehkä se meni roflatorilta ohi), niin jos Move on pelattavuudeltaan parempi kuin Wiin vastaava, niin mikäs siinä sitten. Olen kyllä katsonut Moven trailerit ja pelidemot ja eivät ne lähtökohtaisesti vakuuttaneet. Hyväähän toki niissä on, mutta monet niistä tuntuvat juuri grafiikoita painottaen monimutkaistavan asioita ja syövän sitä peli-iloa niistä pelityypeistä pois mitä Wiillä on ollut ilo pelata.

  Se onnekkuus mikronhsm ilmenee siinä, että onneksi pelattavuutta arvostetaan sillä tavoin, että vähiten prosessointivoimaa omaava konsoli myy enemmän kuin tämä tehokaksikko.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2010
 14. naur1s

  naur1s Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.09.2009
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika huono perustelu, kyllähän pelattavuuden vertaileminen on hyvin subjektiivinen asia ja siihen ei tässä tapauksessa ole mitään absoluuttista totuutta. Sama kun joku tykkää ajaa aliohjautuvaa kilpa-autoa ja toinen taas yliohjautuvaa.

  Anteeksi ot, en jatka enää.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Onhan se näinkin ja kärjistinkin vähän asiaa pointtini selväksi tekemiseksi. Onhan PS3:llakin toki pelejä, joissa pelattavuus on kiitettävää luokkaa. Yleisesti ottaen olen vain huomannut sen ilmiön, että juuri grafiikka on se mikä eniten vetoaa PS3:ssa -- mikä paljastui tässäkin ketjussa jo erään mielipiteestä.

  Totta kai Wiistä nyt saa puhua tässä ketjussa sillä totta kai siihenhän nyt tätä Movea tullaan vertaamaan.
   
 16. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta kun nuo kommentit koskivat tätä lausetta eivätkä tyhmää tinkaa grafiikasta joka on täysin subjektiivinen asia(toisia kiinnostaa, toisia ei)
  Tinka grafiikkojen laadusta on ihan yhtä lahjakkaiden touhua kuin kinastelu ps3:en äänekkyydestä. Toisilla nyt vaan on erilaiset vaatimukset ja nuo vaatimukset vaihtelee kun puhutaan eri asioista. Toiselle kelpaa yksiö kellarista, toinen tarvii modernisti sisustetun valoisan kämpän jne jne.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2010
 17. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse nyt ainakin mieluummin lukisin tästä threadistä movea testanneiden kommentteja miten homma toimi ja mitkä pelit ovat ne parhaat ja missä peleissä on epäonnistuttu. En niinkään väittelyä kenen isin konsoli on paras :)

  Ainakin sen perusteella mitä olen movea seurannut niin teknologia on erityisen toimiva, lagiton ja tarkka. Kyse on vain siitä osaako pelintekijä hommansa. Move ei rajoita toimivuutta. Joten tässä mielessä juurikin se kiinnostaa missä peleissä on onnistuttu käyttämään uutta ohjainta hyväksi.

  Sekin kiinnostaisi onko jossain pääkaupunkiseudun liikkeessä movea esillä, että tuota pääsisi kokeilemaan.
   
 18. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otetaan analogia joka selvittää asiaa. Onko ferrarissa paska ajettavuus, kun corollaa myydään enemmän? Vai olisiko kyse ihan vaan hinnoittelusta ja eri segmentteihin myymisestä?

  En yllättyisi, vaikka ps3 alkaisi kirimään wiitä kiinni myynnissä hinnan tippuessa ja markkinoinnin ja pelien siirtyessä kosiskelemaan massoja. Samalla kun kasuaalitkin siirtyvät isompiin televisioihin niin hd grafiikka tulee tärkeämmäksi tekijäksi. Näillä näkymin ps4:sta saataneen odotella ainakin 2-3v ja senkin jälkeen ps3 pysynee myynnissä hintaluokassa 100-150e ja myy todennäköisesti tolkuttomia määriä. Btw. Myyntimäärien perusteella ps2 on Se konsoli edelleen(myy muuten ihan hyviä määriä tuo ps2 edelleen vaikka siitä ei olekkaan seksikästä puhua).
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 666
  Saadut tykkäykset:
  175
  Toki Wiin myyntimääriin vaikuttavat muutkin tekijät enkä sitä yritä sanoa, että Wii myy eniten, koska se on paras konsoli. Nintendo nyt on kuitenkin ainakin epävirallisesti pätenyt juuri peliensä pelattavuuden kautta ja kuten todettua PS3:n suurin myyntivaltti on se "silmäkarkki". Jokainen taaplaa tietenkin tyylillään, mutta jos (kärjistetysti) pitää valita pelattavuuden ja silmäkarkin väliltä, niin kyllä minä ainakin pelattavuuden valitsen. Näin siis kärjistetysti.

  Toki voimme kääntää asian niinkin päin, että PS3:n (ja miksei PS2:nkin) myynnistä suuri määrä perustuu sille, että ne toistavat BD/DVD-levyjä (PS2 vain DVD:tä).

  En minäkään halua tätä konsolisodaksi kääntää, joten jäädään vaikka odottelemaan niitä Move-arvosteluja ja vertailuja Wii Sportsiin/Resortiin.

  P.S. En ole väittänyt "Ferrarissa" olevan p#skempi "ajattavuus" kuin "Corollassa". Pointtini oli lähinnä siinä, että "Ferraria" ostetaan usein pelkän "ulkonäön" ja virtuaalipippeliä pidentävien tehojen takia, kun taas "Corollassa" ollaan keskitytty vain siihen olennaiseen, nimittäin "ajamiseen". Totta kai on silti selvää, että "Ferrarissakin" "ajettavuus" on kunnossa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2010
 20. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli ne ketkä ostavat PS3:seen Moven, ostavat itselleen "munan jatkeen"... Wiin pelaajat ovat taas paljon itsevarmempia ihmisiä :hitme:

  PS3:seen ei kannata ostaa Move pakettia koska Wii:lläkin pärjää. Sen väli summanhan voisi lahjoittaa vaikka hyväntekeväisyyteen :p