PS3 firmware keskustelu

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana derund, 06.11.2007.

 1. Zuikkis

  Zuikkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  En sen tarkemmin kysynyt. "Takuun ulkopuolinen vaihto" oli termi.
   
 2. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  eli laite on paska, ja esittävät että ostat uudemman 2/3 normaalihinnasta.. whopee shit !
   
 3. m-m

  m-m Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  FW 3.56:sesta jotain huutoa maailmalla, kovalevyn vaihdossa jotain ongelmia ja joitakin vahvistamattomia blueray -ongelmia kerrottu, vaikka ei noita olekaan ohjelmassa niin täytyy lykätä asennusta mahdollisten päivitysten päivityksien varalta.

  Edelleenkin toiveissa paremmin toimivat flash-videot, xmb ja selain mutta ei näytä hommat edistyvän niiden osalta. :OI
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2011
 4. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 666
  Saadut tykkäykset:
  290
 5. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kiintoisa huhu tuoreimman firmispäivityksen bonusominaisuudesta:

  http://www.jailbreakscene.com/2011/01/official-ps3-firmware-v356-has-rootkit.html

  Tälle väitteelle olisi kiintoisaa saada vahvistus suuntaan tai toiseen. Ainakin uusien sovellusten lisääminen ilman PSN-kirjautumista on Sonylta onnistunut jo ennen tätä tuoreintakin päivitystä: Ylen Areena-sovellus lisättiin PS3:een ilman että se vaati kirjautumista Playstation Networkiin.
   
 6. TT-2k

  TT-2k Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mathieulh itsekin on kyllästynyt tähän "uutiseen".

  Lisäksi GTI Securityn tietoturvatutkija kuittaa väitteet vähintäänkin liioteltuina.

  Sitä paitsi jo ihan ensimmäisessä PlayStation 3:n käyttöehdoissa (vuodelta 2006) sanotaan aika suoraan, että Sony voi puskea päivityksiä ja palveluita ilman erillisilmoitusta. (Korostukset lainauksessa omiani.)

  Lähteet: Twitter (Mathieulh) ja The Register
   
 7. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mielenkiintoista on kuitenkin muistaa, että jo Ylen Areena lisättiiin laitteeseen noiden Sonyn omien käyttöehtojen vastaisesti. Areenahan asennettiin PS3:een automaattisesti ja salaa: sekä ilman käyttäjän eksplisiittistä hyväksyntää että ilman kirjautumista Playstation Networkiin, eli ilman että käyttäjä olisi antanut Sonylle edes implisiittistä lupaa muutosten tekemiseen käyttäjän omaisuuteen.

  (En nyt puutu siihen, että PSN-EULAn lainvoimaisuus ylipäänsä on muutenkin kyseenalainen.)

  Sekä Sonyn kyky että halu tehdä tällaisia etähallittuja muutoksia ilman PSN-kirjautumista on siis osoitettu todeksi jo ennen konsolin suojausten murtumista.
   
 8. TT-2k

  TT-2k Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis hetkinen, asentuuko Areena vaikka kyseisellä konsolilla ei olisi koskaan ollutkaan yhtään PSN-tunnusta (ja PSN-kirjautumista)?

  Koska jos on kerrankaan PSN:ään kirjautunut, on käyttöehdot sitä ennen pakko hyväksyä, ja siten on myös Areenan kaltaisten Catch-up TV -palveluiden "etäasentamiseen" suostumuksensa antanut. En tosin tiedä, mikä tilanne mahtaa olla siinä kohtaa, jos käyttöehdot ovat päivittyneet, eikä käyttäjä ole uusia ehtoja vielä hyväksynyt. Mennäänkö tällöin vanhojen ehtojen voimin?

  Se on toki vielä asia erikseen. Sepä olisikin villiä nähdä, jos joku haastaisi Sonyn käräjille tuon YLE Areenan vuoksi.

  Periaatteessa juuri näin. Jos PS3 on vaan kytkettynä verkkoon, ottaa se käynnistyessään yhteyttä huomattavan moneen eri palvelimeen lähettäen laitteesta erinäisiä tietoja (joista osa on tarkemmin mainittuna käyttöehdoissa).
   
 9. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 993
  Saadut tykkäykset:
  218
  Mielenkiintoista. Ihmettelinkin, että missä se YLE Areena toiminto on, kun laitoin uuden pleikkarini joku viikko sittten tulille eka kertaa. Ei löytynyt ja ajattelin, että se pitää asentaa storen kautta. Sitten olikin seuraavalla käyttökerralla ilmestynyt täysin itsestään YLE Areena logo valikoihin ilman, että asennuksesta tuli mitään mainintaa käyttäjälle.
   
 10. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuota pitäisikin testata vaikka seuraavan kiintolevynvaihdon yhteydessä! Oma kokemukseni on tilanteesta, jossa Pleikkarilla oli PSN-tili tehtynä, mutta käytössä ainoastaan manuaalinen sisäänkirjautuminen. Areenan ilmaantumiseen riitti pelkkä Internet-yhteys, eli ohjelma siis asentui Plegeen ilman PSN-kirjautumista.

  PSN:n käyttöehdothan muuttuvat aina toisinaan. Ei taida olla juridisesti pitävä argumentti, että jos palvelua kerrankin kokeilee, sen jälkeen Sonylla olisi vapaat kädet tehdä laitteelle mitä hyvänsä. Muistelisin, että käyttöehdoissa on ihan aukikirjoitettunakin, että jos ei enää hyväksy palvelun ehtoja, ei pidä enää kirjautua palveluun.

  Juridisestihan asia olisi noin, mutta eipä taida PSN:n tekniikka käytännössä taipua tuohon.

  Niin, tuskinpa kukaan on oikeasti niin Yle-vastainen, että Areena-palvelun pakkoasennus motivoisi raastupaan asti. Kuitenkin tämä kieltämättä on teknisessä mielessä ihan kiintoisa aihe niin teknisestä kuin lainopillisestakin näkökulmasta pyöriteltäväksi.

  Käytännön merkitystähän tällä on lähinnä sen todistamisessa, että nuo Mathieulh'n tekemät havainnot mitä ilmeisemmin pitävät paikkansa, vaikkeivat uusimman firmispäivityksen mukanaan tuomia olekaan.
   
 11. TT-2k

  TT-2k Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida auttaa, koska muistelisin paikallisten pelaajaprofiilien sekä kaikkien asetusten olevan PS3:n omalla Flash-muistilla. Siellä saattaa siis piillä myös tieto siitä, onko PSN-käyttöehtoja hyväksytty. Ainoa (?) varma tapa olisi ottaa paketista korkkaamaton Pleikkari, kytkeä se verkkoon tekemättä PSN-tunnusta ja katsoa, mitä tapahtuu.

  Tämä on totta, eikä siihen tarvita edes uusinta firmware-versiotakaan. Riittää, että on sen verran uusi versio, että se noita Catch up TV -toimintoja tukee. Ensimmäinen noista taisi olla BBC:n iPlayer joulukuussa 2008, eli joskus v2.5x-firmiksen aikoihin. Noin vanhalla firmwarella olevaa mallia ei kaupoista enää varmastikaan löydä, joten kaikista myytävistä malleissa Catch up TV -tuki on jo.

  Oleellinen kysymys lieneekin vain se, asentuuko tuo, jos ei ole ikinä PSN:ään kirjautunut, vaikka konsoli muuten verkossa onkin. Tai tuleeko konsolin mukana jotain "sopimuksia" tyyliin "tämän konsolin käynnistämällä hyväksyt seuraavat ehdot..." Näiden ehtojen joukossahan voi piillä klausuuli siitä, että Sony voi pakkoasentaa tauhkaa pelkän verkkoyhteyden varjolla.

  Kyllä taipuu. Käyttöehdot muuttuvat aina silloin tällöin, ja ne on pakko hyväksyä uudelleen tai muuten PSN-kirjautuminen tyssää heti alkuunsa. Tuosta siis tulee selkeä ilmoitus kirjautumisen yhteydessä, eli näytetään uudet käyttöehdot sekä Accept ja Do Not Accept -nappulat. Jos painaa Do Not Accept, ei pääse kirjautumaan. Tosin se ei ole mikään lopullinen päätös, vaan heti seuraavalla kirjautumisyrityksellä on sama ruutu edessä.

  Jos olen oikein ymmärtänyt, on XMB:n valikkorakenteiden takana oikeasti aika puhdasta XML:ää. Esimerkiksi Areenan lisääminen ei ole ollut muuta kuin sen XML:n muuttamista. Menee siis hieman hiusten halkomiseksi, onko Sony etänä ajanut koodia käyttäjän konsolilla. (Toki *jotain* koodiahan pitää, ei se XML itsestään muutu, mutta onko kyseessä jo firmwaressa itsessään oleva koodinpätkä vai muualta tuleva, siihen en osaa vastata.)
   
 12. d2mac

  d2mac Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tässä on nyt hieman mennyt puurot ja vellit sekaisin, mikä on 'juridisesti oikein' ja yleisö helposti uskoo painetun sanan

  Sonyn juristi saavat kirjoitella käyttö'ehtoihin' mitä mieleen tulee, mutta kyllä lait aina ajaa ko. sepusten ohi.

  Olennaista on, että mikäli alamaiset hiljaisesti vain hyväksyvät asiat, niistä kehittyy helposti hyvinkin pahoja juttuja. Siksipä edes tällaisia 'pikkujuttuja' ei kannata ohittaa olankohautuksella.

  Esim. Norja kuluttajaviranomaisten kanta on, ettei OtherOS tukea olisi saanut poistaa, koska päivittämättömyys ei ole todellinen vaihtoehto.:thumbsup:
  Pitää vain toivoa, että EU:llakin olis munaa laittaa lämpimikseen kirjoitetut 'ehdot' järjestykseen.
   
 13. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 666
  Saadut tykkäykset:
  290
 14. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  3.61 päivitys ladattavissa.

  Salasana on vaihdettava.
  Yritin kirjautua, mutta ilmoitti vain että verkkoa huolletaan.
  Koskahan saavat homman taas pelittämään :rolleyes:
   
 15. Ch0daB0y

  Ch0daB0y Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli mulle yön aikana ladannut 3.61:n, mutta sama juttu, eli ei anna kirjaantua palveluun sisään, että voisi vaihtaa salasanan.

  -CB
   
 16. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  nyt voi...:thumbsup: mutta store ei toimi vielä..
   
 17. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
 18. wille82

  wille82 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 14.08.2011
 19. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Yle Areena ainakin katosi XMB:stä itseltäni tässä päivityksessä. Mubi siirtyi sen tilalle uudelleennimettyyn TV-videopalvelut-valikkoon, jossa Yle Areena oli aiemmin. Areena kyllä toimii selaimen kautta, mutta ei ole suoraan XMB:ssä. enää.
   
 20. Eccumulator

  Eccumulator Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sama homma täällä, kylläpä nyt vit*ttaa