Prometheus (Ridley Scott)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 11.06.2009.

 1. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ei ehkä sinulle, mutta monille muille kyllä. Ehkä kuulut siihen n. 10 prosenttiin, jotka eivät syystä tai toisesta näe 3D:tä kunnolla.
   
 2. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itsekkin olin jo menettänyt uskon 3D:n tämänhetkiseen teatterikalustoon, ajattelin kuitenkin antaa tekniikalle Prometheuksen myötä viimeisen mahdollisuuden. Toki kuva on pimeä ja lasit painaa, mutta tässä elokuvassa Scott on ilmeisen tietoisesti huomioinut nykyisen esitystekniikan rajoitukset, kohtauksista suurin osa on "valoisanaikaan" kuvattua, ja oikeistaan parhaan 3D elämyksen tarjosivat scifileffoista aiemmin jo niin tutut leijuvat 3D-näytöt.
  Varsinkin Alieneiden tähtikartta ja kypärä POV-shotit tuntuivat todella hienolta lasien läpi.
   
 3. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ainakaan Flamingo 1:ssä ei ollut valotehon kanssa mitään ongelmia, ei edes pimeisiin tunneleihin sijoittuvissa kohtauksissa. (Tämä riittäköön tästä offtopikista.)
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2012
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  On kyse myös siitä, näkeekö 3Dssä tarpeeksi lisäarvoa elokuvalle. Itse en näe vieläkään sitä niin isona juttuna, en ainoastaan sen takia ettei titlejä ole riittävästi. Ihan hyvin pärjäisin edelleen ilmankin. Tokihan esimerkiksi IMAX-teatterissa katsottaessa passiivilaseilla homma oli taas astetta viihtyisämpää kuin Finnkinossa, mutta edelleenkään ei itseäni hirveästi sytytä.

  Esimerkiksi minun on vaikea nähdä että katsoisin omassa kotiteatterissani 3D-leffoja 3D-laseilla ihan lähitulevaisuudessa.

  Jos mennään itse asiaan eli Prometheukseen, niin leffassa oli niin paljon puutteita, ettei mikään nopea fixi kuten pidemmät minuutit sitä korjaa.

  Esimerkkinä:
  Puolen välin jälkeen kun alkoi paljastumaan mistä puusta leffa on tehty ja suu oli jo monttu auki vähän erilaisesta kauhistuksesta mitä elokuvalta odotin, niin kirsikkana kakun päällä istutettiin kulunuttakin kuluneempi isä-tytär-kohtaus.
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Joo, mulle tuli leffaa katsoessa heti mieleen että Vickers onkin mies(!) kun se podi ilmoitti olevansa kalibroitu miehille. Tämä kävi mielessä vielä uudemman kerran siinä vaiheessa kun hetken näytti että Shaw ja Vickers olisivat ainoat eloonjääneet, siitähän olisikin saatu mielenkiintoinen loppu tähän leffaan mutta eihän siinä sitten niin käynyt.
   
 6. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Uskon näkeväni samalla tavalla kuin muutkin, mutta kuulun ehkä siihen xx prosenttiin, jotka eivät vaan pidä näkemästään. Ja meitä on enemmän kuin yksi kymmenestä. Yksi kaveri meinasi kääntyä ovelta pois kun kuuli, että nyt ollaan menossa katsomaan taas 3D:tä. Minä taas ajattelin antaa vielä mahdollisuuden. :D
   
 7. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ympäröivä maailma lienee tuskallinen kokemus -- jos et sitten pidä koko ajan toista silmää kiinni :D

  Mutta joo, mielipiteitähän nämä ja vaikka niistä on hauska vängätä, ei siitä mitään hyötyä kelleen ole. Ehkäpä tämä piisaa nyt OT:sta.
   
 8. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Heh! Minä epäilin Vickersiä enintään androidiksi (ja mimmin elkeet oli ainakin leffan alkupuolella ihan ilmiselvästi suunniteltu herättämään moinen ajatus), mutta tuollainen(kaan) mahdollisuus ei ehtinyt käydä mielessä.
   
 9. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tänään näytös 19.30 2D! Onneksi tässä kaupungissa voi valita katsottavakseen kumman tahansa. Kehun sitten illalla miten hienoa 2D on.
   
 10. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Prometheuksen 3D kyllä toimi todella hyvin, vaikka edelleen nopea liike onkin vähän vaikeaa seurattavaa. Parhaimmillaan efekti oli juurikin hitaissa maisemakuvissa ja kypäräkuvissa. Myös ne kuvat Davidista orassivisiirinen kypärä päässä näyttivät jostain syystä kivoilta. Eniten plussaa siitä että ei juurikaan ollut niitä häiritseviä kameraan sohimisia tai tavaran lentämistä linssiin. Parissa 3D-leffassa, varsinkin 2D:nä katsottuna ovat häirinneet paljon. Olipahan muuten ensimmäinen elokuva jonka tennispalatsissa katsoin. Kuva ei liian tummalta näyttänyt missään vaiheessa.
   
 11. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kommentoin tähän sen verran että
  Kyseinen rotu oli selvästi ihmistä "parempi" samalla tavalla kuin ihminen ajattelee olevansa vaikkapa marakattia, simpanssia, sikaa tai koiraa "parempi". Millä tavalla ihminen on kohdellut näitä muita rotuja? Eläimiä jalostetaan, tehdään eläinkokeita, kasvatetaan jotta ne voidaan tappaa syötäväksi jne. Jos koira yrittää "kommunikoida" ihmisen kanssa on se "juntti"ihmisestä ärsyttävää räksytystä.

  Muukalaisen näkökulmasta ihmiset voivat olla kuin koiria. Jospa tämäkään muukalainen ei ollut sitä rauhallisinta sorttia. Oletetaan että jokin sotilasihminen heräisi pitkästä unesta ja ympärillä olisi lauma koiria tai apinoita ja yksi yrittäisi puhua? Ei olisi kaukaa haettu että pöllämystynyt herääjä pelästyy ja ehkä suuttuukin ja potkii "räksyttäjät" pois tieltä. Haluaa kommunikoida niiden kanssa yhtä paljon kuin mitä ihminen haluaa kommunikoida rotan kanssa.

  Oletetaanpa, että muukalaiset tekevät vaikkapa jotain rodunjalostuskokeita, tyyliin maatila tai kennel. Tässä tapauksessa on jollain kierolla logiikalla ihan perusteltua "mykryttää kennel" kun homma "karjan" eli ihmisten suhteen ei ole mennyt niinkuin ajateltiin. Tai sitten kyseessä on määräaikainen koe jonka kuuluukin loppua joskus. Kun heikompi rotu ja vahvempi rotu kohtaavat niin ei sitä vahvempaa kiinnosta mitä heikompi ajattelee. Vain kilttiä ihmistä kiinnostaa, mitä vaikkapa rotta ajattelee. Ilkeämpää ihmistä ei voi vähempää kiinnostaa. Ihmisen ja apinan tai ihmisen ja rotan suhde voisi sis kuvastaa sitä, mikä on tämän muukalaisen ja ihmisen suhde.
   
 12. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 390
  Saadut tykkäykset:
  206
  Prometheus kohtaa The Crying Gamen:thumbsup:
   
 13. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minusta tuntuu, että tuohon 3D:n tummuuteen/pimeyteen vaikuttaa ihan teatterin käyttämä 3D-systeemikin. Seinäjoen ja Kotkan ei-finnkinon teattereissa kun pari 3D-leffaa kävin katsomassa, niin kummassakin oli kuva kyllä häiritsevän tumma. Tämän Prometheuksen kävin sitten katsomassa Jyväskylässä finnkinon teatterissa, eli Fantasian ykkössali (kyllä, reissaan ahkerasti ympäri suomea), ja olin henkisesti jo taas varautunut tummaan kuvaan, mutta mitä vielä: en ollut aluksi edes uskoa kuinka paljon kirkkaampi kuva oli verrattaessa noihin kahteen muuhun paikkakuntaan, en oikeastaan edes huomannut juuri yhtään tummuutta kuvassa, pimeissäkin kohtauksissa näin kaiken aivan selkeästi. Oli kyllä melkoista juhlaa silmille, ja ainakin jossain määrin palautti omaa uskoa 3D:hen.

  Katselin hieman salien teattereiden infoja, ja Seinäjoella ja Kotkassa on näemmä käytössä Dolby 3D Cinema -tekniikka, ja Jyväskylässä XpanD 3D. Lasit olivat tämännäköiset:

  katso liitettä dolby3dglasses-550x2901.jpg ja katso liitettä xpand.jpg

  Ja tuo XpanD oli noin miljoona kertaa parempi.
   
 14. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Olihan tämä ihan viihdyttävä, etenkin alkupuoliskolla, mutta valovuosia jäljessä Alien, Aliens ja Ali3n -kolmikkoa. Typerää ja epäuskottavaa käytöstä hahmoilta, ketään ei kiinnostanut juuri mikään. Tunteeton androidi oli ilkeä paskiainen, jonka toimia ei selittänyt mikään. Ohjaajan pallilla olisi aivan hyvin voinut istua itse Paul W.S. Anderson ja kokonaisuus olisi ollut MELKEIN samaa luokkaa. 2/5
   
 15. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Totta. Joka duunimatka tulee vähintään kolme peräänajoa puuttuvan syvyysnäön takia. Lisäksi kaikki muut ihmiset näyttävät paperinukeilta. Noh, toivottavasti Prometheus II:ssa on myös haju mukana lisäautenttisuutta tuomaan. :D
   
 16. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aika pian ainakin minulle tuli mieleen että se ite wayland on mukana aluksella sen androidin häröilyn perusteella. Sitten se isä/tytär kohtaus oli hieman myötähäpeää aiheuttava, joten sen olisi voinut jättää pois.

  En minä nyt tästä hirveästi pahaa sanottavaa keksi kun ei viitsi suurennuslasilla vikoja etsiä. Noomi Rapacen suoritus ei kyllä ollut mikään huikaiseva. Ehkä vieläkin on mielessä tyhjänpäiväinen rooli vieläkin tyhjänpäiväisemmässä Sherlock Holmes 2 elokuvassa.

  3D toimi mielestäni tässä hyvin, ilmeisesti siksi kun oli kuvattu suoraan 3D kameroilla? Sen kyllä selvästi huomaa verrattuna näihin konversioihin.

  4/5 tähtee tulee täältä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2012
 17. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ymmärsin tuon Davidin "yli-innokkuuden" sillä että hän etsi pappa-waylandille ikuista elämää? Sitähän varten wayland oli tullut sinne. Tämä selittäisi mielestäni "tyrmäystippatemppun".
   
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Jos Paul W.S. olisi ollut tätä tekemässä, lopputulos olisi ollut parempi. Ainakaan juonessa ei olisi merkittäviä aukkoja ja logiikka muutenkin toimisi. Siis jotain ihan muuta kuin mikä tilanne on nyt. :(
   
 19. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  Mikähän tekniikka täällä Kajaanissa on, ainakin tollaset punaiset läsit täällä on.

  Prometheus nimenä antaa odottaa jotain ylvästä näkemystä ihmisen luomisesta scifin muodossa. Ja niinhän tässä ihmistä ollaan luomassa, ja mitä saadaan aikaiseksi? No hirviö tietenkin. Ihminen on ihmiselle hirviö. Ahhahaa hehee huhuu.

  Niin. No ei tämä kovin kummoinen ollut. Hyvin lattea teatterikokemus. 2D:nä tuli nähtyä ja ehkä se 3D olisi vienyt hieman syvemmälle rainaan, mutta eipähän lasit painaneet nenänvartta. Oli tässä tosin visuaalisesti hienoa lääntä, ja sitä katselikin mielellään. Myöskään näyttelijöiden työskentely ei häirinnyt. Rainassa olisi saanut olla kauhuelementtejä enemmän, niin tämä olisi voinut toimia paremmin. Kyllä tällaiselle scifille tosin löytyy paikkansa ja mielellään näitä katselee. Siitä plussaa, että ennen elokuvan alkamista oli hyvät kutinat istuskellessa teatterissa, vaikka poistuessa hieman harmittikin tuhlattu potentiaali.
   
 20. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mitäs täällä nyt puhutaan juonen merkittävistä aukoista? En itse ainakaan yhtään sellaista huomannut... Joten selventäkää. Tietenkin elokuvassa oli typeryyksiä, kuten se elukkaan tutustuminen ja eräskin toimenpide Shawilta ei saanut kovin suurta (ei siis ollenkaan) kiinnostusta muilta matkustajilta...

  Elokuva oli minusta hyvä ja mielenkiintoisen tarinan sisältävä. Engineerit ja mustat mönjät... Aikamoista ja toivottavasti jatko-osassa nostetaan vaihdetta ja heitetään kunnon ihmeellisyyksiä Engineerien elämästä.

  4/5