Prometheus (Ridley Scott)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 11.06.2009.

 1. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei minulla ole mitään ongelmaa sanoa, että keskinkertaisen elokuvien ohjaaja ei ole yksi nykyelokuvien kärkinimistä. Coenit, Aronofsky, Fincher, Winding Refn, Soderbergh, Jonze, Cronenberg, Boyle, Lynch, Mann, synkkis-Nolan... vain muutamia mainitakseni. Kaikilta löytyy heikompaakin matskua, enkä fanita varauksettomasti ketään, mutta pääosin näytöt ohjaajankyvyistä viimeisen 10-15 vuoden ajalta ovat kunnossa. Toisin kuin Scottilla.

  edit: kai tämän voisi käydä tarkastamassa 2D:nä. Tuskin tämä nyt Robin Hoodia kalkkunampi on.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2012
 2. vristo

  vristo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyviä nimiä, ei siinä mitään. Mutta, muuten aivan turhaa taittaa peistä makuasioista. Minun osaltani keskustelu tästä asiasta on loppuunkäyty.
   
 3. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Osalla porukasta näemmä ollut aivan väärät ennakko-odotukset, tämähän ei nimittäin ole mikään prequel Alien-saagalle, tämä elokuva on ainoastaan samaan "universumiin" sijoittuva. Eihän missään trailerissakaan tai mainosjulisteessakaan tätä mainostettu miksikään prequeliksi.
   
 4. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Minun täytyy myöntää, että en ole oikeastaan koskaan ollut Alien-elokuvien ystävä, mutta tässä kohtaa täytyy kyllä toivoa, että tästä tulisi vaikkapa trilogia, joka lopuksi kietoutuisi yhteen Alien-saagan kanssa. Tämä siksi, että omillaan tämä ei mielestäni seiso, ainakaan jos tälle ei ole tulossa jatkoa. Jos sen sijaan tässä oli alusta asti tarkoitus vain aloittaa jotain, joka myöhemmin käsitellään loppuun ja mahdollisesti linkitetään Alien-elokuviin, niin annan tälle vielä mahdollisuuden. Yksinään Prometheus oli mielestäni hyvistä lähtökohdista ja kiinnostavasta alusta huolimatta melko yhdentekevä tuotos.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Lähdin katsomaan Prometheusta ilman sen kummempia ennakko-odotuksia. Toisaalta tiedostin, että Ridley Scottin ote on lipsunut sen verran monta kertaa, että hänen osakkeensa "ohjaajanerona" ovat selvästi laskeneet. Taas toisaalta elokuva sijoittuu Alien-universumiin, jonka uskoin miehen vielä hallitsevan. Valitettavasti lupaavan ensimmäisen puolikkaan jälkeen Prometheus otti töyrmäyskurssin kohti maata ja tuli alas sellaisella ryminällä, etten rehellisesti sanoen ole vastaavaa ennen nähnyt. Toisen puolikkaan suurimmat ongelmat löytyivät tarinan aukoista ja loogisuudesta
  (olisin esimerkiksi kaivannut selontekoa Davidin "tyrmäystippatemppuun", mitä ei taidettu toisella puolikkaalla edes mainita kuin Elizabethin yhdessä repliikissä)
  sekä myöskin tarinankerronnan tahdin liiallisesta nopeudesta, joka muutti elokuvaa tusinascifisarjan jakson suuntaan -- H. R. Gigerin hienot visuaaliset kuvan ja niiden luoma mystiikka muuttuivat lähes yhdentekeviksi.

  Elokuvan näyttelijäkaarti teki kelvollista työtä, joskin useat hahmot jäivät aika ohuiksi, mikä etenkin lopun käännekohdissa sai aikaan "evvk mitä hahmolle x tapahtuu" efektin. Noomi Rapacen Elizabeth oli erinomainen (joskaan ei mikään Sigorney Weaver) voimakastahtoisena naistutkijana
  , joskin tarinankerronnan tahdin takia hänen voimakastahtoisuutensa sai yliampuvuudessaan koomisia piirteitä
  ja Michael Fassbenderin David varasti shown. Prometheus on kyllä visuaalisesti merkkiteos, ja 3D oli parhainta, mitä olen nähnyt: henkeäsalpaaviin maastoihin tuli syvyyttä ja jopa adrenaliinivirtauksen aiheuttavat kohtaukset tuntuivat siitä hyötyvän. Voin tosin allekirjoittaa sen, että (ilmeisesti) 3D:n takia kuvan kirkkaus ei ole parhain mahdollinen.

  Tämä sopivan vähän kutkuttavia Alien-viittauksia sisältävä elokuva on siinä mielessä suuri pettymys, että ensimmäinen puolikas lupaili jo lähes Alien-tasoa, mutta jälkimmäinen puolikas vajosikin sitten lähelle Alien: Resurrectionia.

  Prometheus 3 (-) /5 :naminami::naminami::naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 6. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 390
  Saadut tykkäykset:
  206
  Muutama päivä näkemisen jälkeen nostaisin omaa pisteytystäni kolme plussasta, kolmeen ja puoleen. Olihan tämä keskimääräistä parempi scifi-elokuva. Odotukset olivat niin pirun kovat, että alku pettymys oli TODELLA kova.
  Edellenkään en anna ”anteeksi” tämän luokan ( budjetin) elokuvassa juonen aukkoja kuten:
  Kun Holloway ja Fifield jäi muukalaisten alukseen myrskyn ajaksi. Kukaan ei valvonut Prometheus aluksella heidän toimiaan/vointiaan. Aluksen kapteenikin meni ennen Vickersin ”petiin”(itse olisin kyllä tehnyt samoin), kuin jaksoi valvoa tilanetta. Kun kumminkin aikaisemmin yksi ”luotain” oli pysähtynyt epäilyttävään kohtaan ”rakennelmaa/alusta” ja oltiin vieraalla planeetalla/rakenelmassa mistä löydettiin kuolleita olioita ymn. Miksi Hollowayn ja Fitfieldin kuolemaa ei voitu todeta ”kypärissä”olevista kameroista/äänistä? Ennen kuin heidät löydettiin konkreettisesti
  ja tietenkin tämä ElvisThePelviksen mainitsema aukko juonessa
  Olisin esimerkiksi kaivannut selontekoa Davidin "tyrmäystippatemppuun", mitä ei taidettu toisella puolikkaalla edes mainita kuin Elizabethin yhdessä repliikissä

  Toivon todellakin, että elokuvalle tulee jatkoa. Sillä jäihän niin moni tapahtuma ymmärryksen ulkopuolelle. Toiveet Prometheus jatko-osan kietoutumisesta enemmän yhteen Alien-saagan ei luultavammin tule toteutumaan. Mikäli käsikirjoittajaa on uskominen ”Lindelof said "if we’re fortunate enough to do a sequel... it will tangentialize [sic] even further AWAY from the original Alien.". Tämä ei omasta mielestäni ole hyvä asia.

  Toivottavasti Ridley onnistuu tulevan Blade Runnerin jatko-osan kanssa paremmin. Tai kietooko hän jopa ”Alien/Prometheus” maailman tähän.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 7. Repo

  Repo Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  457
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun Holloway ja Fifield jäi muukalaisten alukseen myrskyn ajaksi. Kukaan ei valvonut Prometheus aluksella heidän toimiaan/vointiaan. Aluksen kapteenikin meni ennen Vickersin ”petiin”, kuin jaksoi valvoa tilanetta. Kun kumminkin aikaisemmin yksi ”luotain” oli pysähtynyt epäilyttävään kohtaan ”rakennelmaa/alusta” ja oltiin vieraalla planeetalla/rakenelmassa mistä löydettiin kuolleita olioita ymn. Miksi Hollowayn ja Fitfieldin kuolemaa ei voitu todeta ”kypärissä”olevista kameroista/äänistä? Ennen kuin heidät löydettiin konkreettisesti

  Tämä käsittämätön välinpitämättömyys löytynyttä rakennelmaa,alienien raatoja,kahta jumissa olevaa miehistön jäsentä ja luotaimen signaalia kohtaan oli pahimpia epäloogisuuksia koko rainassa. Kapteeni seurasi holokarttaa ja kaverien panikointia kuin salkkarien täytejaksoja välillä kurttua soitellen ja vickersissä vieraillen.
  Muutenkaan hahmoja ei toisten säädöt ja pikkulöydökset juuri kiinnostaneet. Esim dna yhtäläisyyden Shaw muisti nippanappa mainita ja Shaw:n verisenä ympäri alusta pörrääminen ei ketään kiinnostanut. Puhumattakaan kalmarista jonka tohtori itsestään leikkasi.

  kaikin kaikkiaan pettymys leffaan oli melkoinen ja jo monesti mainittu ensimmäinen puolikas toimi todella hyvin ja sitten pallo karkasi lopullisesti.
  **/*****
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 8. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli viime perjantaina katsottua, Tampereen Plevna 1:ssä, 3D-versiona. Odotukset olivat omalla kohdallani todella hurjat, eivätkä ne vielä leffan alkukohtauksen aikana laskeneet. Myöhemmin kyllä hieman. Juonta olisi tosiaan minunkin mielestäni pitänyt viilata vielä lisää, nyt jäi yllättävän hosuttu ja keskeneräinen fiilis. Eli nyt pidän melkein itsestäänselvyytenä, että tulee reilusti pidempi versio Blu-raylla, jossa ainakin osa jutuista saa kaivattua lisätaustoitusta.
  Toivottavasti ei nyt ole ollut mitään sellaista taustalla, kuin Alien[SUP]3[/SUP]:n kanssa oli. Eli että ohjaajaparka taistelee, vääntää ja huutaa jatkuvasti kulissien takana leffan tekemisestä mitään ymmärtämättömien pukumiesten kanssa, sen sijaan että saisi keskittyä varsinaiseen työhönsä. Kenties jatko-osa on jo paperilla valmiina, mutta odotellaan lipputulojen kehittymistä. Tosin en näin yhtäkkiseltään keksi siihen muuta olennaista tapahtumaa, kuin
  sen, että saavutaan sinne "todellisten ihmisten" kotiplaneetalle ja saastutetaan koko paikka alienin munilla (olettaen, että eivät ole etukäteen ajatelleet moiselta suojautua...). Tosin sittenhän viimeistään he joko laittaisivat koko maapallon sileäksi ja/tai ottaisivat sen uudeksi kodikseen.

  Kaipa se saapumispaikka voisi myös olla jonkun kolmannen viattoman osapuolen kotiplaneetta, mikä sitten olisikin pikkuisen nolo moka maapallolaisten maineen kannalta. Ja voisi aiheuttaa sodan kahden rodun välille, jossa molemmat tuhoavat totaalisesti toisensa hirmuaseillaan, kun alkeellisella teknologialla varustetut maapallolaiset vain ihmettelevät vieressä.

  Toki voi olla, että käsikirjoittajat ovat keksineet jotain aivan uutta. Ja että sen paljastuttua Prometheuksen juoni tuntuu vähemmän aukkoiselta. Tämä voi tietenkin nyt olla varsin vahvaa toiveajattelua...

  Prometheuksen perusidea on kyllä mahtava, siitä ei vain jostain syystä saatu aivan kaikkea irti. Alien (1979):ssä oli mielestäni enemmän kauhua, jännitystä ja sitä jotain (jossa H.R. Giger:n biomekaaninen maailma on tärkeä tekijä).
  Alien (1979) tuli aina välillä pikkuisen liian paljon mieleen "matkimismielessä". Toisaalta myös ainakin itseäni pikkuisen liiaksi häiritseviä "tyylirikkoja" pisti silmään.
  "Matkimista": eli pikkuhoususilleen - joskin nytkin perustellusti - riisuutuva nainen, joka kasvaa nopeasti sankariksi. Androidilta lähtee nytkin pää irti ja sen jälkeen irtoaa vielä juttua. Ja taas sillä on enemmän tietoa kuin miehistöllä. Joitain muitakin pikkujuttuja tuli katsoessa mieleen.

  "Tyylirikkoja": se turvallisuussyistä poltettu mies joka sitten heräsi eloon zombiemaisena hirviönä, oli kuin jostain toisesta jutusta. Eli ei kovinkaan alienmainen. Myös se "jättimustekala" oli hieman kuin väärästä maailmasta. Ainakin näin alien-leffat nähneelle. Toki planeettakin on toinen jne. Lopussa toki tuli esiin se noita paljon Gigermäisempi ja perinteisemmän oloinen otus, mutta ei sekään aivan tarpeeksi paljon minun makuuni.

  3D oli kyllä kivaa katseltavaa, sillä oli onneksi haettu realismia, eikä silmillehyppivää efektiä. Eli itse suosittelen 3D-versiota, vaikken 2D-versiota olekaan nähnyt. Erityisesti kaikki hologrammit näyttivät upeilta. Muutenkin visuaalisuus oli parasta tässä leffassa. Itse en mitään moittimista visuaalisten efektien suhteen löytänyt, jos nyt en sellaista kyllä etsinytkään, vaan keskityin itse leffaan.
  Musiikkiin olisi voinut hakea enemmän sitä magiaa, jota ensimmäisessä Alien:ssa oli. Sillä sen tunnistaa jo parissa sekunnissa ja se luo juuri sopivan ahdistavaa ja epävarmaa fiilistä. Nyt musiikki sen sijaan oli pikkuisen liian geneeristä, vaikka mitään varsinaista vikaa ei ollutkaan. Se kirkumista muistuttava ääniefekti oli samantapainen, mutta nyt jotenkin kuitenkin laimeampi ja vähemmän tehokkaampi.

  Näyttely oli hyvää, mutta lievä pettymys kuitenkin, hurjiin odotuksiini nähden. Noomi Rapace tuntui etukäteen nappivalinnalta, mutta ei hän nyt kuitenkaan aivan samalla tavalla noussut esiin kuin Millenium-trilogiassa. Eli siinäkin suhteessa on menty pikkuisen liian geneeriseen ja varmaan suuntaan. Hyvä suoritus siltikin. Hahmojen toimintaan liittyviä aukkoja on edellä jo mainittukin, ne kenties ovat ainakin osittain viime tipassa tapahtuneen lyhentämisen seurausta.


  Monet lyttäävät Prometheuksen, mutta jos realisteja ollaan, niin onhan Prometheus todella paljon parempi leffa kuin vaikkapa joku Alien vs. Predator. Joka sekään ei ole aivan se universumin huonoin leffa, jos nyt ei mikään mestariteoskaan. Jos AVP:aa arvosteltaisiin samalla asteikolla, kuin ankarimmat lyttääjät nyt tekevät, menisi AVP:n arvosana jo reilusti miinuksen puolelle. :D
  Mitä Ridley Scott:n ohjauksiin tulee, niin oma mielipiteeni on, että Prometheus on kyllä minun makuuni kokonaisuutena parempi, kuin vaikkapa em. Gladiator. Vaikka Prometheuksen juonessa aukkoja onkin häiritsevässä määrin. Tosin minähän olenkin scifin ystävä, siksi alehintainen AVP:kin on levyhyllyyni päätynyt. Toki se gladiaattorikin sieltä löytyy.
  Voi hyvinkin olla, että kun telkkaristani uudestaan katson 2D-versiota, en enää anna aivan yhtä hyvää arvosanaa. Mutta juuri nyt, siis kertaalteen leffateatterin isolta kankaalta 3D-versiona ja suhteellisen läheltä katsottuna, annan kokonaiselämykselle: ****-


  Eli taitaa käydä niin, että joulukuussa teattereihin ilmestyvä The Hobbit: An Unexpected Journey tulee olemaan se tämän vuoden paras leffa. Ainakin jos se on tehty yhtään LOTR-trilogian tapaan. Prometheus oli kuitenkin ylivoimaisesti eniten odottamani leffa. Mutta siitä ei siis tullutkaan aivan sitä toivottua täysosumaa.
  Mutta eipä toisaalta onneksi tapahtunut sellaista Alien-maailman päälle paskomistakaan, kuin mitä Luca$ uudella SW-trilogialla ja muilla perseilyillään teki aiemmin luomalleen SW-universumille. Eikä onneksi tullut sellaistakaan häh-fiilistä, kuin Matrixin jatko-osaa katsellessa tuli.
  Eli roimasti plussan puolelle tässä nyt onneksi jäätiin. Eli suosittelen teatterissa katsomista, jos scifi vain yhtään kiinnostaa. Prometheus on kuitenkin scifiä sieltä paremmasta päästä, vaikkei useimpien unelmia lähes täydellisestä scifi-leffasta toteuttanutkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 9. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 390
  Saadut tykkäykset:
  206
  Kapteeni seurasi holokarttaa ja kaverien panikointia kuin salkkarien täytejaksoja välillä kurttua soitellen ja vickersissä vieraillen.
  Muutenkaan hahmoja ei toisten säädöt ja pikkulöydökset juuri kiinnostaneet. Esim dna yhtäläisyyden Shaw muisti nippanappa mainita ja Shaw:n verisenä ympäri alusta pörrääminen ei ketään kiinnostanut. Puhumattakaan kalmarista jonka tohtori itsestään leikkasi.

  Nämä Repon ja omat mainitsemat juonelliset "välinpitämättömyydet/aukot" ovat asioita mitä ei ikinä pitäisi tämän luokan elokuvassa olla. Jos näitä tapahtumia tarkastelee lähemmin, elokuvan pisteet tipahtavat huomattavasti. Nämä juonelliset aukot olisi ymmärtänyt jossakin B-luokan scifi-elokuvassa. Aukkojen/välinpitämättömyyden takia yhdenkään roolihenkilön kohtalo ei tuntunut missään.
  Toivottavasti aukkoja täytetään pidenetyssä versiossa, vaikka vahvasti epäilen, että näin ei tule tapahtumaan:grr:.
  Elokuvan käsikirjoituksessa on mokattu pahemman kerran tai sitten ohjauksessa/elokuvan leikkauksessa. Ei perkule Ridley minkä teit:weep: kun kaikki olisi voitu tehdä niiiiin paljon paremmin!!!!
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 10. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  No niin, astun nyt ohjaajan pallille :D Näillä pikku fiilauksilla leffa olisi ainakin puoli tähteä parempi:

  - Pelkurigeologit lähtevät karkuun: olisivat vaikka kompastuneet kiveen juostessaan ilman kypärää jollion radio/kamera tms olisi mennyt rikki tai ainakin pätkinyt. Tämä selittäisi eksymisen ja sen, että Prometheuksesta ei tule apuja.

  - Avaruusalukseen tuodun pään stimulointi sähköllä ja räjähdys: Leikataan koko kohta pois ja siirrytään suoraan geenikarttojen vertaamiseen.

  - Kapteenin ja Charlize Theronin flirttailu: Leikataan pois kokonaan tai jätetään se hyttiin meno pois. Tämä voisi jättää sopivan jännitteen ilmaan ja pientä flirttiä voisi olla myöhemminkin koska kapteeni ei ole vielä saanut mitä haluaa.

  - Med-Pod -kohta: Leffan parasta antia. Robottiääni voisi todeta, että niittipyssyn niiteissä on nanobotteja, superlääkettä, kemiallinen tukikorsetti tms joka saisi vatsalihasten katkomisesta ja sen jälkeisestä hyppelystä valittajat hiljenemään.

  - Charlize tunnustaa olevansa rikkaan miehen tytär: Juonen kannalta yhdentekevä facepalm-kohta. Leikataan pois tai korvataan pomon vastahakoisella nöyristelyllä.

  - Pelkurigeologit tutkivat yllättävänkin rohkeana ja uteliaana peniksen näköistä alienia: Muutetaan kohta niin, että geologit menevät päähuoneeseen turvaan ja saavat oven jotenkin kiinni ja luulevat olevansa turvassa koska ovi on kiinni. Tämän jälkeen alkaa tapahtua. Mahdollisesti vaikka niin, että geologit ovat nukkumassa.
  Elikkä jos muutama kohta saksittaisiin vaan simppelisti pois, niin se jo riittäisi tekemään elokuvasta hieman paremman.
   
 11. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Olipas harvinaisen hyvin poimittu elokuvan selviä ongelmakohtia. Näihin kohtiin jos saisi tosiaan parantavia muutoksia, olisi elokuva jo kärsän mitan parempi.
  Mutta ongelmia jäisi jäljelle tämän jälkeenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 12. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse "aivot narikkaan" asenteella elokuvan katsoneena jäi hyvä fiilis leffasta. Mutta jos katsoo Prometheuksen samalla tarkkaavaisuudella jolla David Lynchin leffoja pitää katsoa, niin pitää myöntää että leffa on täynnä merkityksettömiä kohtauksia joilla olisi pitänyt olla merkitystä juonelle mutta ei vain lopulta ollut. Ehkä BluRay versio avaa leffaa... toivotaan toivotaan... mutta tuskinpa suuresti.
   
 13. MrKrapula

  MrKrapula Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, luonnollinen mutta edelleen olen sitä mieltä että tekniikan mahdollistamat voimakeinot jäivät puolitiehen. En tarkoita että kokoajan pitäisi olla naamalla jotain vaan sitä, että onhan erikoislähikuvatkin olleet vahva tehokeino elokuvan alkuajoista lähtien taikka muut linssi-zoom kikkailut (kuten "Roy Schneider zoomaus" Tappajahain rantakohtauksessa). Promessa on kuitenkin näitä kauhu/trilleri elementtejä mukana ja 3d:tä ei käytetty näiden tehostamiseen juuri mitenkään, nämä holo-deck kohdat sitten ovat sitä normaalia demomateriaalia mitä näkee jo peleissäkin. Olin selvästi tosin liian takarivissä katsomassa, joten seuraavalla kerralla lähempää. Scottin visio on tietty hänen visionsa.

  Scorsese ymmärsi Hugossa että aikaa pitää antaa ja näitä tehokeinoja pitää käyttää säästeliäästi ja niin että silmä/aivosolu ehtii ne myös tajuta. Toinen mainitsemisen arvoinen leffa missä 3d toimi paljon paremmin, osana dramturgiaa, on Coraline ja leffa on käsittääkseni vielä jälkikäteen kikkailtu...
   
 14. Dbol

  Dbol Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli loistava elokuva, lupaa hyvää jatkoa tuleville osille. 3D toimi erittäin hienosti ja tämä elokuva näyttää varmasti aika paljon vaisummalta 2D versiona. Itse pidin kovasti ja vastasi myös ennakko-odotuksia. Eihän tätä kannata verrata mihinkään Alien sarjaan?
   
 15. veera.saari19

  veera.saari19 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.05.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen vain nähnyt trailerin, mutta vaikuttaa ihan hyvältä. Ajattelin ehkä mennä katsomaan.
   
 16. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  Mä en oikein vieläkään ymmärrä, minkä takia leffassa pitäisi selittää ihan kaikki? Eikö nykyään ihmisen aivot riitä pähkäilemään jotain itsekin, niin kuin juuri tässä näitä niittejä itsekin selität? Keksit aivan kelvollisen vastauksen kysymykseen, joten miksi ohjaajan pitäisi tehdä se sinun puolestasi? Ei kaikkea tarvitse selittää...
   
 17. Slabs

  Slabs Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paremman puolen munakokkeli jossa keltuaista on säästelty. Eli, ei tämä nyt ihan yhtä vahvaa hurraa huutoa saa kuin vaikkapa samaan maailmaan sijoittuvat Alien leffat. Ehdottomasti kuitenkin kivuton katselu ja kevyesti kestää pari kertaa katsella uudestaakin. Valmiiksipureksittua sössöä ei ollut paljoa mistä iso plussa. Perusvarmaa työskentelyä Noomi Rapace osastolta, tuli se Ripley kaukaisesti mieleen. Fassenbergin näyttelemä David oli viiltävän viileä jätkä ja oli kyllä tosi hyvin näytelty rooli.

  Erikoistehosteet hienot (2D-versio siis nähty), loppuun vielä että toivottavasti jatkoa seuraa kuten joku taisi jo mainitakkin, jollain tapaa tämä paketti jäi kesken.
   
 18. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täytyy kompata mustista...

  Tuntuu kuin Scottilla olisi ollut kuusi todella hyvän leffan käsistä jotka puristettiin tähän hätäilyyn. Dialogit ja näyttely leikattin pois jne jne.

  Oikeasti ainekset olisi muutamaan leffaan jossa oikeasti kehitellään asioita ja annettaisiin katsojalle oivaltamisen iloa.

  Sääli. Tätä ei jaksa katsoa uudestaan.

  Odotan jännityksellä noin viisituntista directors cuttia...
   
 19. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  3/5 hikisesti. Tekniikka ja muu ulosanti oli periaatteessa hallussa, mutta kovin keskinkertaiseksi tämä lopulta jäi. Lisäminuuttien takia BD-tulee varmasti tsekattua, mutta ei tälle kannata jatko-osia enää odotella. Suurta kassamenestystä kun ei ole luvassa.
   
 20. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Prometheuksella on kyllä meriittinsä, mutta ne tulevat visuaaliefekteistä ja muutamasta pirteästä näyttelijäsuorituksesta. Tarinan puolella, kuten mainittu, oli kaikkea tunkettu aivan liikaa. Alkuperäisessä Alienissa oli yksi örkki ja yksi alus. Tarina oli simppeli ja se mikä pelotti, oli se mitä ei näytetty. Tässä on tusina örkkimörkkiä ja kaikki heti ruudussa hyvässä valaistuksessa. Scott;in visuaalinen silmä kyllä silti näköjään vielä vanhanakin osaa tuottaa upean näköistä jälkeä ja 3D:kin istui oikein hienosti mukaan, paremmin kuin Avatarissa. Valitettavasti vain kompromissejähän nämä kaikki kalliit mainstream elokuvat nykyään aina on.

  Ei tästä nyt mitään pidennettyä versiota enää kaipaa, päinvastoin.