Procaster PVR-6200/PVR-6300 T

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana HardSoft, 17.01.2007.

 1. jtmz

  jtmz New Member

  Liittynyt:
  18.01.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sellanenkin seikka on pakko todeta noihin HDMI-lähdön skaalauksiin liittyen, että ainakaan mulla tuo 720p ei todellakaan ole mitään progressiivista kuvaa. Asia käy ilmi aika selvästi katsottaessa "nopea"liikkeistä kuvaa, jolloin ääriviivat repeilee/häntii, aivan kuin olis edelleenkin lomitettua kuvaa. Ei hjyva...
   
 2. jtmz

  jtmz New Member

  Liittynyt:
  18.01.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmmm, yks päivä selasin läpi YLE1, YLE2 ja MTV3 EPG-tiedot viikon ajalta ja silmiin ei osunut yhtään ohjelmaa ruåtsiks? Joskus kun tuntui olevan sitä ongelmaa, että osa ohjelmien nimistä olis ollu toisella kotimaisella.

  Procasterhan ei ole päivittynyt kohta vuoteen niin herää kysymys, että mikä on päivittynyt ?
   
 3. Moti

  Moti Active Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 021
  Saadut tykkäykset:
  9
  Laitteen kanavanumeroinnit ovat muuttuneet itsestään. YLE1 ja YLE2 ovat 0001 ja 0002, kuten pitääkin, mutta kolmonen on 1001 (ennen oli 0003) ja nelonen 1005 (ennen oli 0004). Softaa en ole koskaan päivittänyt kun orkkis-softa toimii hienosti ja luotettavasti. Kyseessä 6200T ja ohjelmistoversio PC6x00T-106d-2081L. Mistä moinen voisi johtua ja onko muilla havaintoa tästä?
   
 4. samsamsam

  samsamsam Member

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaavanlaista on tapahtunut aiemminkin. Kannattaa joka tapauksessa ladata uusin softaversio tuon 208:n sijaan.
   
 5. Pelikala

  Pelikala New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitähän on tapahtunut, kun yhtäaikainen eri kanavapakettien katselu ja nauhoitus ei enää toimi?

  Myöskään usb-liittimen kautta ei pääse enää kovalevylle, eli ei voi asentaa uutta softaa. Kahtakin eri piuhaa ja tietokonetta kokeiltu eikä toimi.

  Onko muilla hajonnut samalla tavalla vai voiko olla vika jossain muualla?
   
 6. Hobbymat

  Hobbymat New Member

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0

  Voi olla mahdollista, että prosessorin käyttöjännitteet ovat jo valuneet hieman alakanttiin, vikaantuvan jänniteregulaattorin takia. Silloin laite voi oikutella mitä ihmeellisimmillä tavoilla kun prosessori menee polvilleen. Siis ihan kaikilla mahdollisilla tavoilla.

  Onnistuuko "kuva kuvassa" -toiminnon käyttäminen, eli jonkin toisen kanavanipun kanavan katsominen pikkukuvassa? Esimerkiksi TV1-kanavaa katsottaessa Nelosen kuva pikkukuvaan. Jos tämä ei onnistu, toinen viritin saattaa olla pimeänä, mikä on aika hankala vika paikallistaa ja korjata. Mutta ei ole täysin mahdotonta, etteikö tämäkin saattaisi johtua noista prossun käyttöjännitteistä, koska prosessori ohjaa myös noita virittimiä...

  Softan voi USB-ongelmista välittämättä päivittää boksin takana olevan sarjaportin kautta STBTool-ohjelman avulla, kunhan sinulla on nollamodeemikaapeli ja tietokoneestasi löytyy vanha 9-pinninen sarjaporttiliitin. Mutta mikäli softa on jostain syystä seonnut, pitäisi sekoamisen syy selvittää, jotta ongelma ei palaisi välittömästi takaisin. Yleensä se sekoaa (jälleen kerran) noiden alentuneiden käyttöjännitteiden johdosta, ja rikkoutunut osa pitää vaihtaa.
   
 7. Pelikala

  Pelikala New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta. Olen vähän huono säätämään noita, joten taitaa mennä uuden laitteen hankinnaksi. Mikähän olisi hyvä?
   
 8. Mika32

  Mika32 New Member

  Liittynyt:
  11.04.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on nyt pvr-6300c boksi. Jossa oli vanha muistaakseni 208e ohjelmisto sisällä, jonka ajattelin päivittää. Ongelmana oli juurikin usb:n kautta käsiksi pääsy, eikä tietenkään sarjakaapelia lähelläkään. Kun yhdistin boksin usb:n kautta tietokoneeseen ilmoitti windows asentavansa ajuria "Cypress At2LP RC58" laitteelle. Ajuria ei kuitenkaan löytynyt, jolloin boksiin ei tietenkään päässy käsiksi. Etsin ongelmaan ratkaisua, ja vastaan tuli seuraava ohje.

  http://www.mvixusa.com/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=74

  Ohjetta seuraamalla sain boksin tunnistumaan taas normaalisti ulkoisena kovalevynä. Arvelin kirjoittaa tämän tänne, jos sattuu vaikka muillakin olemaan, tai tulemaan sama ongelma.

  Niin ja kaikki tietysti omalla vastuulla :D
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2011
 9. Hobbymat

  Hobbymat New Member

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tämä vinkki on hyvä nostaa aina välillä esille! Muutamassa Procasterissa olen itsekin huomannut tuon USB-ongelman, eli ilmeisesti boksin sisällä on jokin bitti mennyt satunnaisesti poikittain mainitussa kiintolevyn tai USB-piirin sisäisessä ajurissa. Tuon linkittämäsi ohjeen avulla USB-yhteys on jälleen löytynyt. Ehkä pitäisi joskus jaksaa tehdä tänne foorumille suomenkieliset ohjeet, jos tuo linkki vaikka sattuisi katoamaan...

  Syytä USB-ajurin rikkimenemiseen en ole löytänyt, mutta mahdollisesti syynä on jokin jännitepiikki sähköverkossa. Myös hajoamaisillaan oleva prosessorin jänniteregulaattori on vahva kandidaatti, joten sen jännite (1.5 volttia tasan) on myös syytä mitata, jos boksia tulee muuten avattua.

  Procaster on vieläkin ihan "jees" digiboksi, vaikka se ei otakaan vastaan HD-lähetyksiä. Mielestäni Procasterin skaalain on ainakin RGB-liitännällä sen verran hyvälaatuinen, että HD-lähetyksiä ei välttämättä jää kaipaamaan. Näin ainakin Panasonicin plasmatelkkarin kanssa. Asiallinen ja looginen käyttöliittymä tallentavassa digiboksissa on sen verran harvinainen asia, että sitä helposti antaa anteeksi HD-vastaanoton puutteenkin.
   
 10. klefa

  klefa New Member

  Liittynyt:
  01.09.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  itsellä tuli vastaan tuo ensimmäinen ongelma, eli toinen viritin meni pimeäksi. Eri kanavanippujen samanaikainen katsominen ja nauhoittaminen lopetti toimintansa ja kuva-kuvassa-toiminto ei myöskään toiminut. Huomioitavaa oli se että virittimien signaalitasot ruudussa näyttivät olevan kunnossa.

  Kiikutin poksin verkkokaupan huoltoon, joka maksoi 70 euroa. Saivat virittimen kuntoon ja samalla kuulema juotivat muitakin piuhoja paremmin kiinni. Siinä sivussa firmis päivitettiin uusimpaan versiooon. Tästä viimeisimmästä en ollut aluksi ilahtunut luettuani täällä olleista ongelmista. tähän mennessä ei ole itselle kuitenkaan tullut vastaan mitään ongelmia, joten olkoon käytössä toistaiseksi.
   
 11. Petja00

  Petja00 New Member

  Liittynyt:
  22.05.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedoksi vaan kaikille HD-boksia kaipaaville – jos ette jo tätä tiennyt:

  TV- ja elokuvakorporaatioiden vaatimuksesta HD-boksin tallenteet on sidottu laitteeseen, jolla ne tehtiin. Ei voi siirtää ulos, ei katsoa muilla laitteilla, ei edes samanlaisella toisella laitteella. Koskee myös ilmaiskanavia. Että näin.

  Topfield CRC-2400:sta saa tiedoston ulos tikulle, mutta siirto kestää 100 vuotta, koska se samalla salakirjoitetaan käyttökelvottomaksi rec-tiedostoksi.

  Ainoa tapa kopioida lienee syöttää johonkin tallentavaan laitteeseen (HD/DVD-R) tosiaikaisesti.
   
 12. samsamsam

  samsamsam Member

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tämä "yllättävä" informaatio liittyy Procaster 6200/6300 T -SD-digiboksiin jollain tavalla?
   
 13. Petja00

  Petja00 New Member

  Liittynyt:
  22.05.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mitenkään. Se liittyy Hobbymatin ylempänä olleeseen sivuhuomautukseen, joka unohtui minulta lainata viestiini. Tunnen itseni kusetetuksi tämän asian suhteen, koska se paljastui minulle vasta pitkään oston jälkeen. Oletan, että moni mielii tulossa olevia T-HD-bokseja, joten tämä lienee hyödyllinen tieto.

   
 14. Rpe

  Rpe New Member

  Liittynyt:
  12.03.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on uusi HD-boxi tilattu, vanha ja hyvin palvellut 6200T saa jäädä eläkkeelle. Ikää on 5,5 vuotta ja Käyttötunteja kovalevyssä 17500 eli kovassa käytössä on ollut. Viime viikkoina on ruvennut buuttailemaan usein ja tallennukset ovat usein jääneet vajaiksi, joten tuntuma on se, että boxi alkaa vedellä viimeisiään. Kovalevyn S.M.A.R.T.-arvot ovat vielä erinomaiset. Laitteessa on paljon lastenohjelmia tallennettuna, joten saa jäädä vielä tähän käyttöön uuden rinnalle niin kauan kuin vähänkään toimii. Loppujen lopuksi hyvä boksi ollut.
   
 15. serveri

  serveri New Member

  Liittynyt:
  01.05.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Procaster PVR-6300T jumittaa jos yritän katsoa ja tallettaa kahta kanavaa. Powerin kondensaattorit vaihdettu. 1.5 V regulaattori vaihdettu. Firmware päivitetty. Onko kellään tietoa oireen aiheuttavasta viallisesta komponentista. Topfieldin threadissa kerrotaan virittimen lähellä olevista transistoreista BC327... Onko Procastrissa mahdollisesti vastaavat. Virittimen molemmin puolin näyttää olevan pintaliitos transistorit. Olisiko noissa vikaa. Kertooko joku. Ja kiitos etukäteen.