Procaster PVR-6200/PVR-6300 T

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana HardSoft, 17.01.2007.

 1. Damon

  Damon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.08.2002
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika ilmestyi minulle noin pari viikkoa sitten. Minulla ainakin vaikuttaisi siltä että B viritin on paskana. Olen ajanut tehdasasetukset, tehnyt IVO-bootin ja vaihtanut loop-kaapelin mutta seuraavat oireet pysyivät. Tätä ennen siis kaikki on toiminut loistavasti. Ei yhtään epäonnistunutta tallennusta.

  Kohdassa 1. minulla on muitten kanavanippujen signaalitasot ovat yli 20% huonommat kuin jos katsoisin kanavaa ilman mitään tallennuksia (eli A virittimellä). Signaalitaso myös heittelee melko lailla. Tästä johtuen kanavan katsominen on mahdotonta sillä häiriöitä tulee ja paljon. Tämä ilmenee myös jos katson esim. A nippua ja tallennus lähtee käyntiin B nipulta. Tällöin tallennukset epäonnistuu järjestään. Tällöinhän A viritin on varattu tuolle A-nipulle ja tallennuksen pitäisi varata B-viritin.

  Kohta 2. Ylen signaalitasot ovat myös heikommat kuin A-virittimellä katsottaessa mutta pysyvät edelleen sen verran hyvänä että kanavia voi katsoa. Tällöinhän A-viritin on varattuna tuolle B-nipulle ja Ylen kanavien tulisi käyttää B-viritintä. Ainakin meillä päin A-nipun signaalitasot ovat aina voimakkaammat ilman tallennuksiakin. Ilmeisesti lähetetään paremmalla lähetysteholla.

  Eli tällä hetkellä tuo on puhtaasti yhden virittimen tallentava digiboxi.
  Nyt rupeankin sitten kirjoittamaan supporttiin tuon vaihtamisesta.
   
 2. bofh

  bofh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, minä sain supportista betan ja ilmoituksen, että ensi viikolla (vko 35) tulisi ulos virallinen. Kannattaa siis seurata Procasterin sivuja.
   
 3. Perttu Noponen

  Perttu Noponen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2006
  Viestejä:
  216
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi siltä että se on nyt julkaistu!

  Täytynee asentaa ihan tuon inforuudun nopeamman päivityksen takia. tuo 6.8 beta toimii muuten ok.
   
 4. Muller

  Muller Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alla supportin vastaus:
  Läpivientikaapelin olette näköjään kytkenyt sillä voitte kuitenkin
  tallentaa mtv3-nipusta ja katsella ylen nippua.

  Kyseessä voi olla se että kakkosviritin saa heikomman signaalin ja tästä
  johtuen ei pysty virittämään kunnolla MTV3-nippua. Eli YLE:n kanavien
  näkyvyys on hyvä molemmilla virittimillä mutta MTV3-nipun vain
  ykkösvirittimellä.

  Kannattaa jonkinlaista signaalinvahvistinta kokeilla tai parempaa antennia.  Kun katson ylen ja MTV3 nippujen signaaleja, ne ovat kuitenkin normaali tilassa täysin identtiset. Ylen nippua tallennettaessa MTV3-signaalin alempi palkki putoaa nollaan. MTV3-nippua tallennettaessa ylen-signaali putoaa n. 10 %.

  Eikö näiden tulisi käyttäytyä identtisesti koska lähtötilanne on sama?

  Minkälaisia signaalitasoja teillä on joilla nauhoitus toimii normaalisti???
   
 5. Damon

  Damon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.08.2002
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoja ongelmia minullakin. Kakkosvirittimen signaalitasot ovat selkeästi (vähintään 20%) huonommat. Eihän se näin pitäisi olla. Tottakai molemmat virittimet pitäisi toimia samalla tavalla tai sitten myydessä pitäisi sanoa että tämä on yhden virittimen digiboxi.

  Naurettavaa ruveta vetoamaan antenniin tai signaalivahvistimeen jos kanavat ovat kuitenkin katsottavissa toisella virittimellä.

  Laadussa yleensä riittää kun on yli 60% niin tallennukset vielä onnistuu. Tällä hetkellä tasot putoaa tuon alle ja vituiksi menee.
   
 6. Lotto

  Lotto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain muutama päivä sitten Verkkokaupasta 6200T-mallin. Kuva ei kyllä ole todellakaan niin hyvä, kuin vanhassa Sony VTX-800N:ssäni, vaikka käytössä 3m hdmi. Scartilla kuva on selvästi heikompi kuin hdmi:llä, luulisi silti että edes scartilla terävyys olisi edes samaa tasoa vanhan boxin kanssa, vai onko tässä mallissa tarkoituksellisesti jätetty scart-liitännän laatu retuperälle. Tuntuu kuin katsoisi lomitettua kuvaa komposiittipiuhalla, samanlaista levottomuutta ääriviivoissa, kuin kuvaputkitelkulla. Häiriön huomaa parhaiten esim Simpsoneissa tai muussa vastaavassa, tai punainen väri valkoisella taustalla. Vanhalla boxilla kuva oli äärimmäisen hyvä, minkäänlaista liikehdintää ei ainakaan huomattavasti tapahtunut edellämainituissa tilanteissa. Ensin toki tuli mieleen, että 15e kaapeli olisi vain huonoa laatua, mutta mukana tulleella scartilla kuva on vielä selvästi heikompaa.

  Ja onko normaalia että boxin omaa äänenvoimakkuuden säätö ei muuta äänen tasoa hdmi:tä käytettäessä, scartin kautta toimii niin kuin pitää. Lopulta ääni vain mykistyy siis kokonaan, kun laittaa voluumit aivan minimiin, mutta siitä ylös päin taso on aivan sama, vaikka laittaisi täysille.

  Ei kyllä tähän mennessä ole lunastanut tuota 500e arvoa, porukoiden Medion tekee samat jutut helpommin.
   
 7. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on digitaalisella liitännällä täysin normaalia, eikä myöskään rajoitu ainaostaan procasteriin (tai hdmi-liitäntään).
   
 8. JoeCAmel

  JoeCAmel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkottaako "täysin normaali" yleisesti hyväksyttyä, vai sitä että olis käytännössä mahdotonta toteuttaa(en jaksa ymmärtää.. :) )
   
 9. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Täysin normaali" tarkoittaa sitä, että muut tekniset toteutukset vaatii boksiin omaa DSP:tä, joka lähes 100% varmuudella olisi huonolaatuisempi kuin mitä esim kotitettereissa on. Ts. kustannus & laatusyistä yksinkertaisesti järkevin ratkaisu. Ja mikäli kyseinen DSP olisi integroitu, voisi äänen yhtä hyvin ottaa samantien analogisena, jolloin ongelmaa ei ole, joten ei ole mitään järkeä alkaa sitä integroimaan ns. "turhaan".

  (Siis on mahdollista toteuttaa äänenvoimakkuuden säätö teknisesti, mutta se lähes aina huonontaa lopullista äänenlaatua tavalla tai toisella ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia. Tietääkö joku, onko muita laitteita yleisesti olemassa, joissa digitaalisen lähdön äänenvoimakkuutta voi säätää? En ole itse törmännyt moneenkaan.)

  (itse olen sitä mieltä, että digitaalista siirtotietä käytettäessä kaikki data siirretään (pitää siirtää - muuten menee pohja koko hommalta :)) muuttumattomana niin kauan kunnes se jossain kohtaa on pakko muuttaa) (erikoistuneet DSP:t sitten erikseen ko tarkoituksiin, mutta ei missään nimessä niin, että joka ikinen laite joka välissä tekee omat muunnoksensa)
   
 10. JoeCAmel

  JoeCAmel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos paljon selvennyksestä, voi sitä näköjään viisastua vkl-yönäkin :thumbsup: :naminami:
   
 11. Haimikko

  Haimikko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin sain Procaster 6200T-boxin Verkkokaupasta eilen ja oman Sony Kdf-e50a11e:n kuva parani huomattavasti, mutta tämän telkun oma digiboxin onkin tunnetusti aika surkea, joten mikä tahansa ulkoinen boxi olisi myös kuvaa parantanut, kai.

  On kyllä ollut huvittavaa huomata kuinka paljon tulee tallennettua ohjelmia mitä ei normaalisti tulisi edes katsottua televisiosta. Syynä on tietenkin tallentamisen helppous ja ajatus sadepäivistä, jolloin voisi katsella muutakin kuin "Dille Dong-visailuja". Nyt onkin herännyt ajatus vaihtaa isompi kovalevy Kaasteriin, ohjeetkin kun löytyvät ketjusta. Ajatuksena olisi myös saada mahdollisimman hiljainen kovalevy kun tuo naksunta hieman häiritsee iltaisin. Solid state-levyt maksavat vielä tosin maltaita ja ovat liian pieniä, mutta ehkäpä lähitulevaisuudessa moiset olisivat juurikin passeli ratkaisu tähän ongelmaan.

  Ihan hyvä ostos kyllä on ollut, digikuvia olisi tosin kiva pystyä katselemaan, mutta jospa moinen ominaisuus tulee sitten joskus. Pikkasen koodaajan taitoja omaavana kiinnostais pystyykö firmistä itse muokkaamaan? Millä kielellä ohjelmisto on koodattu? Vois lisäillä sinne Jpeg filtterit ja ehkäpä Xvid ja Divx myös.
   
 12. Asta

  Asta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  6200T Ostettu (siitäkin huolimatta vaikka täältä tuli kauhutarinoita luettua). Aiempi boksini oli Samsungin 850:inen, joka hajosi fyysisesti 2 kertaa 5kk:n aikana(virtalähde, emolevy) ja lisäksi softabugeja esim. Ei suostunut sammumaan kuin töpselin irroittamalla, tekstitys ongelmia yms. yms. Olen ollut Casteriin ihan tyytyväinen. Muutamia valituksen aiheita löysin kuitenkin laitteesta esim. ajastettu tallennus. Jos laite käynnistää itsensä tallentamaan niin miksi se ei osaa tallennuksen jälkeen sulkea itseään vaan jokakerta täytyy ohjelmoida lepoajastin sammuttamaan vehje. Tai tallennuksen aikana ei voi sulkea laitetta esim. nukkumaan mennessä vaan taas täytyy ohjelmoida lepoajastin ja jättää kone päälle->esim. toi Samsungi toimi niin, että lepotilaan mennessään jatkoi kuitenkin tallennusta levylle. Onko Casterissa tosiaan näin? vai onko kyseessä "User error". Epg:n toiminta on todella hidasta->Joskus kestää tosi pitkään ennenkuin ohjelmatiedot tulevat näkyviin ja esim. sub leffalla jää yleensä aina joidenkin päivien ilta-ohjelmat pois listasta vaikka odottelisi kuinka pitkään. Itsellä kone kiinni HDMI:llä Samsungin 32" LCD:ssä->kuvalaatu 1080i asetuksella ihan järkyttävän hyvä (riippuen tietty lähetyksen tasosta). Samsungin LCD:ssä vaan täytyy vetää audiot erikseen vaikka HDMI:ssä pitäisi siirtyä myös ääni??? Kanavan myös hidasta välkyttelee kuvaa montakertaa enenkuin vaihtaa oikeasti kanavaa. Johtuuko HDMI:stä. Scarttia en ole päässyt kokeilemaan onko samoja ominaisuuksia sen kanssa. Firmis versio itsellä 2.3.
   
 13. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  51
  Kyllä sen pitäisi sammua jos ei tallenuksen aikana ole kaukosäätimeen koskenut.

  Painaa virtanappia ja ruutuun tulee varoitus että tallennus käynnissä, jos tuohon ei vastaa mitään (jätää varoituksen ruudulle) niin laite sammuu ajastetun tallennuksen loputtua.

  Itsellä Sony telkkarissa hdmi kiinni ja siinä äänet toimii eikä kanavanvaihdoissa ole ongelmia, Muistaakseni jossain telkkareissa piti jotain htpc asetuksen valintoja tehdä että sai äänet kuuluviin. hämärä muistikuva minulla on siitä että ihan ensimmäisissä firmiksissä olisi jotain hdmi ongelmia ollut.

  Uusin firmis ehkä kannattaisi kokeilla kun siinä ei tunnu mitään käytönkanalta isoja ongelmia olevan.(tai ei anakaan vielä ole löytynyt)
   
 14. Asta

  Asta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Gastonille vihjeistä->auttaa tulevissa tallennuksissa. Täytyy tänään kokeilla tota firmiksen päivitystä. Kanavanvaihto ongelma on siis vain nipusta toiseen siirtyessä saman nipun kanavat lävähtävät samantien ruutuun.
   
 15. Georg Tilsa

  Georg Tilsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parisen kuukautta on nyt takana 6200T:n kanssa. Tyytyväinen olen ollut hankintaan. Hyvää tässä on jouheva käyttö ja toimintojen nopeus. Tosin kanavanvaihto noin äkkiseltään tuntui hitaalta verrattuna vanhaan perusboxiin, mutta kärsivällisyys on ilmeisesti lisääntynyt, kun asia ei enää niin haittaa. Ajastus ja EPG ovat mielestäni hyvät käyttää.

  Vanhoilla firmiksillä on pari tallennusta epäonnistunut, mutta toivottavasti tämä uusi 22.8.-versio tuo nyt autuuden siltä osin, että tallennusten onnistumista ei tarvitse enää jännittää. Toistaiseksi kaikki hyvin sen suhteen.

  Jotain on kuitenkin toivelistalla, kuten EPG jossa näkyvä kanava ei vaihdu eri kanavien ohjelmatietoja selatessa. Samoin toivottavaa olisi saada kaukosäätimen numeronäppäimistö toimimaan (ohjelmien nimeämistä varten). Mutta pitäähän jotain jättää tuleville päivityksille...

  Jossain vaiheessa varmastikin tulee vaihdettua kovalevy tilavampaan. Sadepäivien varalle on tullut nauhoiteltua todellakin ohjelmia, joiden takia ei olisi viitsinyt ryhtyä VHS-nauhan etsintään ja tyhjän kohdan kelaamiseen.

  Digi okei!
   
 16. Haimikko

  Haimikko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa olen itsekin kummastellut, että miksi kanavaa pitää vaihtaa kun EPG:ssä kanavia selailee. Muutenkin haluaisin näkyviin jonkun 8 kanavan tiedot samalle näkymälle josta helposti näkee mitä on nyt menossa ja tulossa, kuten Sonyn taustaprojutelkussani.

  Onhan Procasterissa vaihtoehtoinen näkymä missä näkee 3 kanavan ohjelmat, mutta ainakin itselläni siinä on jokin bugi mistä johtuen EPG välkkyy ja ohjelman info-ruudussa lukee "Odota hetki..." ja noin sekunnin välein vilahtaa ohjelman tiedot. (EDIT: Firmis verssu 8.22)

  Itsekin olen tuota jo vakavasti harkinnut, mutta taidan odotella vielä muiden kokemuksia ja testejä etenkin kovalevymerkkien/mallien äänekkyydestä. Hieman meinaa iltaisin harmittaa tuon Procasterin Samsungin kovalevyn säännöllinen vingahdus+raksunta illan hiljaisuudessa (jatkuva tallennus päällä). Tosin jos tässä joskus siirtyisi satelliitin tarjoaman HD-kuvan katsojaksi niin liekö tuohon kannattaa ylimääräisiä euroja laittaa lainkaan, virittely voisi viedä takuun -> jälleenmyyntiarvo tipahtaa. Tuskimpa HD-kuvan jälkeen uutisten tai SD-elokuvien tallennus kiinnostaa :p
   
 17. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos tietokone on lähellä, on helppo siirtää tiedostoja sinne USB-piuhalla. Ja tarvittaessa sitten ulkoiselle kovalevylle sieltä ...
   
 18. Asta

  Asta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi firmis (22.08) asennettu ja kaikki mistä nurisin, niin on nyt näköjään korjattu. Laite vaihtaa kanavia nopeammin ja EPG (vaikka on muuttunut aivan erilaiseksi muutenkin) toimii nyt kunnolla. JESS!!!!!!!!
   
 19. Haimikko

  Haimikko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missähän prkl on mahdollisuus katsella digikuvia?!

  Johan Mikrobiltin testissäkin mainittiin, että koneeseen on mahdollisuus siirtää kuvia, mutta ei tosin mainittu mahdollisuutta katsella niitä.

  Itse otin tämän boxin Topfieldin yli juurikin ominaisuuksien vuoksi (4 nauhottavaa kanavaa ja 1 katsottava) ja tietty pidin selkona ton .jpg kuvien (digikuvien) näkymisen boxin kautta. Vitut mitään näy.

  Kuten aiemminkin mainitsin, osaisin implementoida filtterit firmikseen jos vaan sorsa löytyis. "Harmittaa" tällainen E-korealaisten kädettömyys kun ei pieniä bugejakaan osata korjata saati sitten lisätä filttereitä. Joutasivat tollaset koodaajan alkuperseet v-tästä firmasta jos olis kotimainen.
   
 20. Vesh

  Vesh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  .jpg-kuvien katselu ei missään vaiheessa ole kuulunut laitteen ominaisuuksiin. Eikä sitä myöskään ole luvattu.

  Noh, sen sijaan että pidät asioita selkona, kannattaa varmaan seuraavalla kerralla lukea tuotteen esitteet/ohjeet ihan kunnolla.

  Kerropa sitten vielä samaan hengenvetoon siitä mikä kodinelektroniikan valmistaja tarjoaa vapaasti ladattavat sorsakoodit laitteen firmwareen?