ProCaster PVR-6100T/C

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana T.O.M., 27.02.2007.

 1. d242

  d242 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain boksin tänään. Itselleni ensimmäinen tallentava boksi. Olen kaivannut reaaliaikaista tallennusta ja PiP:tä jo pidemmän aikaa.

  Törmäsin yhteen outouteen, josta en tiedä ketä syyttää (ehkä itseäni?). Kuvasuhteeksi valitsin 16:9 ja letterbox. Kun katselen 4:3 lähetystä, on kuva kyllä 4:3 (mustat palkit), mutta kuva ei ole keskitetty telkkarissa.

  Telkkarina Panasonicin joku PL*32 eli 100Hz/32"/putki. Kuvasuhteiden rämplääminen telkkarissa ei tunnu auttavan.
   
 2. ropelo

  ropelo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on tullut testailtua pari päivää ja täytyy sanoa että ainakin meikäläisen yksilö on susi:

  - kakkosviritin ei toimi. kun nauhoittaa ohjelmaa ja yrittää katsoa samaan aikaan toista kanavaa, näkyy vaan pikselimössöä
  - antennin läpivienti TV:seen laitteen kautta ei toimi
  - myöskään Voice ja Urheilukanava ei näy (vanhalla Schneider-boksillani näkyy)

  Huom! antennivälikaapeli ON paikoillaan

  että sellaista...
   
 3. HuVe

  HuVe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli kaapelimalli muutaman päivän, meni palautukseen kun kotelo rämisi niin pirusti. Minun mielestäni se oli sen pohjalevy (jossa kumitassut) joka rämisi, räminä hävisi kun sen laittoi kyljelleen, mutta silloin se ei mahdu hyllyyn. Pohjaa kun naputteli niin rämisi. Pehmusteet koneen alla ei auttaneet. En kuitenkaan yrittänut korvata laitteen omia tassuja, vaan pehmusteeni olivat tassujen alla. Mielestäni siellä emolevyn ja pohjapellin välissä ei pitäisi olla mitään johtoja johon voisi osua (en jaksanut tutkailla ilmastointirei'istä). Eli samanlaista ilmiötä kuin kuvattu niissä paremmissa (ja kalliimmissa) malleissa toisessa ketjussa. Minusta vehje voisi maksaa kympin tai kaksi enemmän, jos siihen laitettaisiin parempi kotelo.
  Muuten ihan hiljainen vehje kun ei tuuletinta (jos pitää kyljellään :thumbsup: ).

  Muita havaintoja:
  - DVB-tekstit eivät näy tallenteissa kuin 1x nopeudella (jään odottamaan ohjelmistopäivitystä ennen kuin hankin uudelleen), minulle kriittinen ominaisuus kun käytän vehjettä vain ajansiirtoon, voin katsoa ohjelmat puolessa ajassa)

  - ei ääntä tallenteita katsottaessa 2x nopeudelle (tämä toivomuslistalle,
  tiedättekö onko muita digibokseja, joissa ääni 2x nopeudella kuin sonyn dvb-t hd/dvd-vehje (ja onko siinäkin vain dvd:llä?)). Jos haluaa kokeilla miltä äänet kuulostaa 2x nopeudella niin neuview niminen mediaplayer osaa homman. Mukava kelailla esim. dekkari-sarjoissa kohtien ohi jossa mietiskellään otsa kurtussa merelle tuijotellen, mutta mitään ei tapahdu (varmaankin taiteellisesti tarpeellista).

  - EPG:ssä outo logiikka. Vaihtaa kanavan kun haluaa katsoa toisen kanavan ohjelmiston. Minun mielestäni EPG pitää pysyä sillä kanavalla millä ollaan (voi kuunnella puhetta, esim. uutisia, kun selaa ohjelmistoa) ja sitten selataan muiden kanavien ohjelmistoa, jos kiinnostavaa löytyy niin sille kanavalle siirrytään painamalla OK-nappulaa. Ei EPG:tä kuulu käyttää kanalta toiselle siirtymiseen, sitä varten on jo nuolinäppäimet ja kanavalista.

  - järjetön stand by tehon kulutus (10-11 W, kovalevy ei pyöri, kello näytössä ja yksi ledi palaa), kun laite on käytössä ja kovalevy pyörii niin tehon kulutus 18 W. Buuttauspiikki reilut 30 W. Ei vaikuta katsooko tallennetta tai tallentaako ohjelmaa, sama tehon kulutus 18 W. Vertailua muihin laitteisiin: yli kymmenen vuotta vanhan kuvaputkitelkkarin standby 0,5 W ja pari viikkoa vanhan dvd-soittimen standby 0,1 W, Handanin karvalakki digiboksi muistaakseni 3 W standby.

  - kun katsoin tallennetta ja laitoin sen pauseen en keksinyt miten pääsen katsomaan tv-kuvaa virittimeltä, PiP-toimi mutta live-kuva vain pienessä ruudussa kuten manuaalissa kerrottiin. Tallenne piti stopata, jotta pääsi katsomaan live-kuvaa. Osaako joku kertoa onko mahdollista stoppaamatta tallenteen katsomista?

  - samat havainnot kuin muillakin manuaalin virheistä (4 tallennusta ja pelit yms. ekstrat), eikä kuvasuhteenmuunto-näppäin kakessa toimi

  - firmwaren päivitys sarjaportilla. Kenellä on enää tietokonetta, jossa on sarjaportti? Tuleeko muiden procastereiden mallien päivityksiä Welhon verkossa OTA vai onko sarjaportti ainoa mahdollisuus?

  - saisi olla musta eikä harmaa kotelo, ohjelmistoon mahdollisuus poistaa kello näytöstä kun laite standby-tilassa. Eikä siitä näytön kanavanumerosta ole iloa kuin ongelmatapauksissa (koska kakelle on oma ledi, ehkä kuitenkin bootatessa), kun jokaisella kanavalla näkyy kanavalogo. Ennen vanhaan vhs-nauhureissa sai säädettyä näitä näyttöjuttuja, jopa näytön kirkkautta.

  + aiheuttaa vähemmän häiriöitä telkkarin analogia-kuvaan kuin handan

  + nopeasti aika laaja laitekanta Suomessa verrattuna esim. Inverton kaapelimalliin, joita taitaa myydä vain servit ja verkkari. Onko kellään kokemusta tästä Invertosta? Saman hintainen (160 GB), mutta usb.

  Ylipäätänsä laitteesta jäi positiivinen kuva hintaansa nähden. Minulle tärkeintä olisi dvb-tekstitysten toimiminen 2x nopeudella. Kotelon räminää voi itsekin tuunailla (minusta se ei kuitenkaan kuulu loppukäyttäjälle), mutta miten käy takuun jos joutuu avaamaan kotelon. Toivottavasti sama malli pysyy kauan myynnissä, että firmiksestä saadaa bugit pois, eikä verkkari hylkää mallia kuten 5100-sarjan. Tosin voisivat vaihtaa laadukkaampaan koteloon kaikissa malleissa.

  Onko kukaan jo avannut koteloa ja tutkiskellut sisuskaluja? Olen ollut ymmärtävinäni, että noissa isoveli-malleissa on levyn tiedostojärjestelmänä fat32 eli kovon voisi irrottaa, laittaa kiinni pc:hen ja lukea tiedot parempaan talteen. Pitääkö eo. paikkansa 6200/6300 malleissa? Olisi mukava ominaisuus 6100 mallissa kun ei ole usb:tä.

  Toivottavasti tämän laitteen ja tuon Inverton hinnoittelu vaikuttaa muiden laitteiden hintoihin, jotka ovat vuosikaupalla pysyneet samalla tasolla.

  HuVe
   
 4. Raippa

  Raippa Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viime viikolla hain laitteen. Aluksi nauhoitukset ok, sitten rupesi nauhoittelemaan vähän mitä sattuu(esim väärä kanava) ja nyt ei sitten nauhoita mitään. Taisi tulla mulle maanantai kappale.
   
 5. repek

  repek Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin sitten lauantaina 21.7. ProCaster PVR-6100C boksin Welhon (HTV) verkkoon, tässä mun kokemukset/mielipiteet:

  - Tekstitysfontti on on syvältä - tasalevyinen eikä suhteellinen fontti, teksti näyttää harvennetulta ja on aika karmeaa luettavaa - ensimmäistä kertaa näen tuollaista käytettävän digiboksissa (tämä on mun neljäs boksi)

  - Kun käynnistän boksin, näkyviin tulee teksti "HDD initializing" - onko tämä normaalia?

  - Boksi hävittää maksukortin aika usein eikä maksukanavat näy ennenkuin irrottaa kortin ja laittaa takaisin paikalleen, tämä on /C.stä - todella ketuttaa.

  - Ajastukset onnistuivat lauantaina mutta sunnuntaina yksikään ajastus ei toiminut - vähän ketutti kun lähdin ulos ja oli muutama ohjelma, jonka olisin halunnut nähdä.

  - Boksi sekoili - vähän väliä tuli näkyviin teksti "HDD booting, please waite" - ei kun boksi tehdasasetuksille - nyt toimii mutta seurataan. Ehkä sillä oli jotain merkitystä, kun kokeilin ottaa jatkuvan tallennuksen pois päältä ja laitoin kovalevyn sammumisajaksi 3 min - laitoin asetuksen takaisin oletukselle eli jatkuvalle tallennukselle ja huomasin että sen alapuolella luki harmaalla kovalevyn sammutusaika 3 min. Otin uudestaan jatkuvan tallennuksen pois päältä ja laitoin kovalevyn lepoajaksi "jatkuvasti päällä" ja laitoin uudestaan jatkuvan tallennuksen päälle - nyt tuntuu toimivan, mutta seurataan.

  - EPG on aika surkea - sekava, rajoittunut, kun liikkuu EPG:ssä eri eri kanavien ohjelmissa, myös boksin kanava vaihtuu - ärsyttävää, edellinen boksi Handan PVR 7700 - Handan voittaa tässä suhteessa 6-0 - ok, ok - ehkä 4-0.

  - Ajastuksen mahdollisuus valita viikonpäivät jolloin nauhoittaa/tallentaa ohjelmaa plussaa.

  - Kuvan laatu vaikuttaa hyvältä - en tiedä kuvittelenko, että tässä olisi parempi kuvan laatu kuin Handanissa.

  - Ohjelmiston päiväys on May 22, 2007 - onko tämä tuorein? Kävin Procaster.net -sivustolla, sieltä ei löytynyt tälle boksille mitään päivitystä mutta ilmeisesti olisi kuitenkin kipeästi päivityksen tarpeessa.

  - Kauko-ohjain on muotoilultaan surkea - ainakaan minun käteen ei istu, ensimmäisellä kerralla onnistuin pitämään kakea ylösalaisin - tuntui luotevammalta niin.

  - RS-232 liitin päivityksiä varten on kyllä aika masentavaa - en tiedä, montako senttiä tai kymmentä senttiä siinä on säästetty kun ei ole laitettu USB-liitintä, mulla onneksi on RS-232 - täytyy vaan laittaa se koneen takapaneeliin kiinni

  - En tiedä, mikä on Verkkokaupan palautuspolitiikka, mutta mun mielestä tämä vehje on vielä ei-toimiva raakile ja palautus on mielessä. Eli 2 pahinta vikaa: maksukortin hävittäminen ja ajastusten toimivuus - näihin pitää kyllä tulla pikaisesti korjaus, muuten tämä ei ole toimiva laite.
   
 6. zeus1996

  zeus1996 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Neljän päivän kokeilun jälkeen ainakin antenniverkkoyksilöstä lähes pelkkää positiivista kerrottavaa.

  +Kuva erinomainen
  +Nopea epg
  +Hiljainen(kannattaa laittaa kovo lepotila-ajastukseen, jos ei ole himotallentaja)
  +Hinta ominaisuuksiin ja kilpailijoihin verrattuna todella kohdallaan.

  -rs232 päivitys, vaikka itsellä tietsikassa portti onkin.
  -ohjekirja syvältä
   
 7. ropelo

  ropelo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy meikäläisen perua sanansa. Haukuin boksin virittimiä eilen tällä palstalla. Tänään tekemieni testien perusteella olen tullut siihen tulokseen että kyse olikin liian voimakkaasta antennisignaalista, joka aiheuttaa virittimen yliohjautumisen. Vanhalla Schneider-boksillani ei kyseistä ilmiötä tapahtunut, joten siinä on vissiinkin epäherkempi viritin. Nyt kun antennivahvistin on otettu pois käytöstä, täytyy sanoa että signaalit on ihan huippuluokaa (90-100%)! Ko. antennivahvistin oli analokiaikana tarpeen, mutta ei näköjään enää digiaikana. Antenni on ihan tavallinen pikku harava katolla.

  Eli kakkosviritin toimii ja antennisignaalin läpivientikin toimii kunhan antennisignaali ei vaan ole liian voimakas.
  Ja siis Voice & Urheilukanava näkyvät erinomaisesti

  Testailen seuraavaksi laitteen ajastimen toimivuutta ... :cool:
   
 8. ZipoBibrok

  ZipoBibrok Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni boksi käyttää FAT32-tiedostojärjestelmää, kuten muut 6x00-sarjan boksit joten kovalevyn voinee ottaa irti boksista ja liittää tietokoneeseen aivan kuten minkä tahansa levyn. Tiedostot lienevät AVR-formaatissa, jotka aukeavat suoraan ainakin mplayerilla ja ovat demuxattavissa ProjectX:llä. En ole kuitenkaan aivan varma kun en boksia omista.
   
 9. Kulmalla

  Kulmalla Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten loisto boksi, mutta EPG kuten koko GUI on syvältä :grr: . EPG:n on yksi suurin ongelma koko laitteessa.
  1. Kaksi surkeaa näkymää(1 kanava tai 3 kanava)
  2. Hidas päivittämään ohjelmatietoja(väliin ilmestyy aina uusia ohjelmia)
  3. Ei pysty selaamaan EPG:tä ilman kanavan vaihtoa :OI
  4. 3 kanavan näkymässä suurin osa ohjelmista ei näy(tekstit siis)
  5. Ohjelmien kuvaukset ei päivity nykyistä ja tulevaa ohjelmaa pitemmälle(Canal+ kanavat ainakin)
  6. Karmea sininen väri

  Lisäksi joidenkin toiminnalisuuksien löytäminen on tuskaa, esim. tulevat nauhotukset lista(itse löysin vain menun kautta tai painamalla kaksi kertaa nauhoitus nappia, jolloin tosin nauhoitus lähtee päälle :hitme: ). Ja yksi nauhoitus ilmeisesti "unohtu" laitteelta.
   
 10. juhavaan

  juhavaan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.07.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin härveli on alkanut tallennella väärin. Yksi kerta meni väärää kanavaa, ja toisella kertaa vain muutama kymmen ekaa sekuntia oli kunnossa. Molemmat sattuivat toistuviin ajastuksiin, joten on helppo varmistaa että kyse ei ole näppihäröstä. Kanavia en ole järjestellyt uudelleen. Tämä virhe laskee kyllä kokonaismielikuvaa varsin radikaalisti. Mitä tekee boksilla joka ei nauhoita silloin kun pitäisi?

  Onko muilla vääriä tallennuksia nimen omaan toistuvissa ajastuksissa?
   
 11. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
  Onko tuo ajastusongelma siis vain silloin, jos säädetään vaikka että tallenna joka viikko samaan aikaan? Onko yksittäisissä ajastuksissa ongelmia jos ajastetaan EPG:n kautta joku yksittäinen ohjelma?
   
 12. Raippa

  Raippa Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla ei enää toimi noi yksittäiset tallennukset tai sitten se automaattinen katsottavan kanavan tallennus, mikä sitten onkaan hienolta nimeltään. Ne ohjelmat jotka ehdin tallentaa ennen boksin "sekoamista" on vielä katsottavissa, että kovalevy kait on ehjä. Laite sekosi vain jotenkin muuten.
   
 13. juhavaan

  juhavaan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.07.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  En osaa sanoa. Minulla 20.30 ykkösen uutiset menevät joka päivä. Tämä ajastus toimi kai 4 päivänä eli vielä lauantaina. Eilen perille meni potaskaa suurimpaan osaan lähetystä eli vain alku oli kunnossa.

  Tuosta kerran viikossa jutusta on kokemusta sekä toimiva (poikien dragonballZ meni oikein perjantaina) että ei-toimiva. Samoin on toiminut ma-to dragonballZ. Tuo 1 epäonnistunut tallenne oli itse valtiaat lauantaina.

  Mitään selvää systemaattista patternia en keksi, paitsi että epännistumisia on ollut äskettäin, ja ovat olleet toistuvissa ajastuksissa ja ykköseltä. Toisaalta toistuvia on toiminut ykköseltäkin.

  Molemmat virittimet muuten toimivat, eli siitä ei ole kyse.

   
 14. -jimi-

  -jimi- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla meni boksi palautukseen. Vaihdossa saamani yksilön kovalevy piti mun kriittiselle korvalle liian kovaa meteliä pelkästä pyörimisestä ja en saanut BBC World kanavanipun signaalia toimimaan sitten millään meidän talon Welhon verkossa. Signaali kyllä kuului hyvin mutta ilmeisesti kohinataso oli ainakin tälle boksille liikaa kun laatu oli 0-30%. Ehkä tilaan seuraavan boksin Welholta niin ei tule vastuukysymyksissä ongelmia kun samaa tahoa voi syyttää oli vika sitten boksissa tai kaapeloinnissa.
   
 15. aimohai

  aimohai Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin teostomaksuttoman C-boksin tänään postista ja tekstitykset toimivat ja nauhoitukset. Toistuvia ajastuksia en ole vielä testannut. Tuo ominaisuus että kanava vaihtuu EPGn mukaan on tosiaan aika kettumainen... Kuka tykkää mistäkin, mutta olisi kätevää jos katselussa oleva kanava pysyisi taustalla kun selailee EPG:tä. Kuvan laatu hyvä, boksi hiljainen sekä kanavanvaihto nopea.

  Mutta yksi asia ei oikein selvinnyt: Miten liitän vahvistimen boksiin kiinni siten että televion ja digiboksin volume on 0 ja äänen voimakkuutta säädän pelkästään vahvistimen kautta? Ennen oli RCA piuha televisiosta vahvariin ja valitsin vahvarin äänentuloksi TV ja homma pelitti. Nyt pitää laittaa ääntä jonkin verran boksiin että jotain kuuluu ja sitten voin säätää vahvarilla ääntä lisää/pois.
   
 16. d242

  d242 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  vastailen itselleni.

  Keskitysongelma (kuva oli siis reippaasti vasemmalla puolella) ja kuvan pumppaaminen johtui huonosti liitetyistä antenni/scart-piuhoista. Nyt ongelma on poistunut.
   
 17. simppali

  simppali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2002
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa itsekin ihmettelin, enkä löytänyt keinoa. Tosin itse yhdistin koaksaalilla. Jotta äänen saa tuohon, pitää olla yksi "napsu" boksista voluumia päällä.
   
 18. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, tässäkö ei ole optista digi-äänilähtöä ollenkaan? Coxu vain?

  Eikös noissa tämän laitteen "isoveljissä" ole molemmat? Harmi jollei tässä ole, jää ostamatta...

  Onko nuo kommentoimanne ajastusongelmat olleet antenni vai kaapeliboxissa? Eikös noissa aika suuri ero ole sisälmyksissä kuitenkin?
   
 19. |Make|

  |Make| Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.07.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisi tosiaan tietää.

  Sitten kysymys: Mistä STBTool? Ainakaan 6200/6300 softan mukana ei seuraa :mad:
   
 20. karvis

  karvis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  onkos 6100c:n jo muka firmwarepäivitys olemassa jossain?

  edit: onneksi osaan lukea vanhoja posteja. Olisi tosiaan kiva saada vastausta, että toimiiko tuo sivuilta löytyvä pätsi tämänkin lelun kanssa.

  edit2: verkkokauppa.comin huollosta tuli nyt tieto, että procasterin sivuilla oleva päivitys toimii ainoastaan 6200/6300 sarjan kanssa.