ProCaster PVR-6100T/C

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana T.O.M., 27.02.2007.

 1. sepik

  sepik Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa MikroBitissä oli keskihintaisten boksien vertailu, missä oli mukana myös Procaster 6100T. Hyvin pärjäsi, tuli kärkipäähän.
   
 2. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toimivampi softa, hah. Luultavasti tuossa on vain haluttu hilata liian halvan (ja liian sopivin ominaisuuksin varustetun) boksin hintaa ylös. Olisivat ennemmin laittaneet 70gigaa pienemmän levyn ja 50e hinnasta pois. :D
   
 3. Rapro

  Rapro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohjelmat ovat siis tulleet samalta kanavalta peräkkäin. Tuollainen tallenustilanne on tullut minullakin usein eteen, en ole seurannut kuinka tekee, ei ainakaan ole ollut ongelmia. Mutta luulen, että just kuvaamallasi tavalla boxi toimii, eihän se samalta kanavalta kahta yhtäaikaista tallennusta tee?

  Jos tallennuksia tulisi yhtäaikaa useampia kuin kaksi, vaikka tuon automaatisen lisäajan takia, boxi kysyy, käynnistetäänkö tallennus. Kun siihen valitsee "Kyllä", boxi pysäyttää jommankumman aikaisemmista tallennuksista. Logiikkaa, millä se sen valitsee, en tiedä, pari kertaa on tuullut eteen. Molemmilla kerroilla boxi pysäytti nauhoituksen, jossa oli menossa "yliajan" tallennus ja jatkoi sitä, jossa oli jäljellä varsinainen ohjelma-aika. Senverran järkevä logiikka on siten kait softaan rakennetuna. Jos kysymykseen ei vastaa mitään, en tiedä mitä silloin tekee, onko joku kokeillut?
   
 4. Alfredo

  Alfredo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovat sitten tiputtaneet 6101 hinnan 299,90€.
  Tuskin tuohon kaukosäätimeen muutoksia tulee vaikka niin toivonkin. Täytyisi kyl nähdä kuva siitä ennen kuin menee tilaamaan.
   
 5. Nypä

  Nypä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2005
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä toi 6101 on edelleen 349,90e ja toimitusaika C-boksilla 20.11. ja T:llä 10.12.
   
 6. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Verkkokaupassa hinta on molemmille 299,90e ja toimitukset marras-joulukuu.
   
 7. apropoo

  apropoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkennetaan vielä, että se 299,90 € hinta on siis Viron kautta tulevilla suoratoimituksilla, joista ei tarvitse maksaa hyvitysmaksua tms, jos Nypä ei sitä huomannut.
   
 8. Rapi

  Rapi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vastasivat ProCasterilta sähköpostiini, ja sanoivat että ongelmaan on tulossa korjaus. En tosin tiedä kumpaa ongelmaa tarkoittivat, EPG Monikanavanäkymän toimimattomuutta vaiko EPG:n kesäaikaan jäämistä. Lisäksi sanoivat vielä, että uusin syyskuun ohjelmisto on käytännössä lähes identtinen 9.8 ohjelmiston kanssa. Pelien ja hyötyohjelmien puuttuminen on käyttöopasvirhe, joka on jäänyt parempien mallien manuaalista. Eivät vastanneet kysymykseen, että miksi eivät laita syyskuun firmistä nettiin :mad: Varmaan juuri joidenkin bugien takia, jos se onkin joku 'beta' juttu tms.
   
 9. koneistaja

  koneistaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten tilattua viime viikolla tuollainen 6100C-boksi kun tarvitsin tallentavaa digiboksia. Ennen oli käytössä Force 315C-CO -boksi, joka oli vähän nihkeä käytettävyyden kannalta, varsinkin kun piti nauhoittaa jotain, niin piti ajastaa sekä boksi että nauhuri. Lisäksi ko. Forcessa oli muitakin kivoja ongelmia (ominaisuuksia?) joista ei nyt tässä sen enempää.

  Vajaan viikon on nyt ollut 6100C käytössä, ja vaikka laite sinänsä toimii kohtuullisesti (nauhoitukset onnistuvat), niin täytyy ihmetellä että jos tämä on parhaita alle 500€ tallentavia bokseja, niin millaisia ne muut sitten ovat?

  Erityisesti ärsyttää tuo tapa miten kiintolevy on integroitu tähän boksiin. Ensinnäkin kiintolevy on pirun äänekäs, mitä olisi voinut helpottaa jos valmistaja olisi edes vähän kiinnittänyt huomiota siihen miten se on kiinnitetty boksiin. Muutama kymmenen grammaa kumia tms. tuskin olisi paljon lisännyt boksin valmistuskustannuksia. Toiseksi kiintolevyn käynnistys/sammutus-logiikassa on todella paljon parantamisen varaa. Jos ottaa jatkuvan tallennuksen pois, niin kiintolevyn saa sammumaan automaattisesti viiden minuutin idlauksen jälkeen, mutta silti kiintolevy käynnistyy aina kun boksikin käynnistetään, vaikka kiintolevyä ei tarvittaisi missään vaiheessa. Samaten boksia sammutettaessa kiintolevy käynnistyy ja sammuu heti sen jälkeen. Tämä kuluttaa kiintolevyä ja hidastaa sekä käynnistymistä (joka kestää muutenkin tuhottoman kauan) ja sammumista. Toisaalta jos äänenvaimennus olisi hoidettu paremmin, niin ei olisi niin väliä vaikka kiintolevy pyörisikin koko ajan. Nyt sitä surinaa ja raksuttamista ei vaan yksinkertaisesti jaksa kuunnella.

  Toinen ärsyttävä asia on kaukosäädin ja sen toteutus, mutta siihen luultavasti tottunee ajan kuluessa. Edelleen täytyy kuitenkin ihmetellä kuinka aivokuollut insinöörin pitää olla että hän ohjelmoi tallennuksen poiston play-nappulaan?

  No, kuten totesin, niin perustallennustoiminnot tuntuvat toimivan kuten pitääkin, joten ei tämä ihan toivoton tapaus ole. Siltikin ihmetyttää ihmiset jotka paasaavat siitä että alle 300€ digiboksilta ei voi odottaa ihmeempää laatua. Onko ihmisten suhteellisuudentaju kokonaan kadonnut? Mielestäni 280€ on jo aika pirun paljon rahaa. Jos jossain alle 100€ digiboksissa olisi tällaisia laatupuutteita, niin voisin ne pitkin hampain hyväksyä, mutta tämmöinen että melkein joka paikassa on menty siitä missä aita on matalin ja hintaa on silti liki 300€ pistää jo vituttamaan.
   
 10. Ricky Balboa

  Ricky Balboa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2006
  Viestejä:
  391
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko verrannut ääntä muihin saman mallin boxeihin? Minusta ainakin laite on aika hiljainen ja tälläisia kommentteja olen lukenut muualtakin. Tosin minulla laite on lasioven takana hyllyssä ja plasmakin pitää vähän ääntä.

  Käynnistyksen äsken kellotin, niin menihän siihen tuskalliset 22s. Sivulla 16 Jukkis69 ilmoitti boxin käynnistyvän n. 10sekunnissa, liekköhän hänellä vielä yhtä nopea startti. Vaiko ovatko kovolle tallentuneet ohjelmat hidastaneet käynnistymistä?
   
 11. koneistaja

  koneistaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen juttu, itsellänikin on nimittäin syyskuun firmwarella, ja käynnistys kestää tuon yli 20 sekuntia vaikka tallennuksia ei ole montaakaan levyllä. Suurin osa käynnistysajasta tuntuu kuluvan kiintolevyn käynnistämiseen. Ehkä on mahdollista että eri valmistajien kiintolevyllä nuo käynnistämisajat ovat vähän eripituisia? Ohjekirjassa sanotaan että tätä mallia on tehty eri valmistajien kiintolevyillä.

  Käyntiääntä olen verrannut appivanhemmilla olevaan Handanin boksiin, joka ei sekään ole äänetön (ei toki pidäkään olla), mutta käyntiääni siinä on miellyttävän vaimeaa huminaa. Procasterin kovaäänisestä hurinasta ja raksutuksesta ei ole tietoakaan. Olen myös koittanut vähän painella tuota boksia kulmista josko olisi jotain resonanssiääniä, mutta ei se siitä ole mihinkään hiljentynyt. Itse asun kyllä aika rauhallisessa paikassa, ja talossa ei ole muita säännöllisen melun lähteitä, joten sekin voi hieman vaikuttaa, mutta kuitenkin kokemukseni tietokoneen hiljentämisestä (ja tietysti tuosta Handanin boksista) kertoo että kiintolevyn voi saada paljon, paljon hiljaisemmaksikin oikealla kiinnityksellä.
   
 12. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tutullani myös uuden satsin laite ja siinä käynnistys tosiaan kestää pitempään (kuin esim oma 6300C jossa Samsungin HD300LD).
  Mitkä levyt teillä on noissa 6100:ssa? Seagatetko?
   
 13. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Typeryydenhän huipentaa vielä se seikka että EPG:ssä ajastaminen käynnistää pysähtyneen kovalevyn, ilman mitään järkeenkäypää syytä koskapa manuaalinen ajastaminen onnistuu ilman pyörivää kiekkoakin.
  Tosin ovat lupailleet tuohon korjauksen ainakin 6300:aan, tosin saapa nähdä tuleeko sitä koskaan...

  Joskus ihmetyttää että kuinka millään firmalla on pokkaa tuoda markkinoille laitteita joissa on tuollaisia ääliömäisiä ominaisuuksia jotka olisi pitänyt saada kitkettyä pois jo alkumetreillä. Ehkä se on vaan niin että nykyään katsotaan että laitteen voi laittaa myyntiin puolivalmiina ja käyttäjä saa sitten ehkä suht toimivan laitteen vuoden parin päivitys- ja päivittelyrumban jälkeen jos saa.
   
 14. koneistaja

  koneistaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla näyttäisi ainakin olevan Seagate. Tarkempi mallinumero ST3250820ACE.

  Edit. 7200.3? Enpä ole tuollaisesta ennen kuullut. Seagaten uusimmat 7200.10-sarjan levyt ainakin on esim. SilentPCReviewissä tyrmätty täysin melun puolesta.

  Edit2. vähän dataa tuosta levystä:
  Eipä tuon puolesta välttämättä ole siis hätää, mutta ääni ja hidastelu käynnistymis-sammumis-tilanteissa ärsyttää kyllä.
   
 15. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäs kuitenkin olevan nimenomaan DVR käyttöön suunniteltuja levyjä
  "Designed specifically for use in DVRs, these drives deliver the performance, power efficiency and reliability DVR manufacturers need to design superior products."
  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=631ccd2655bfd010VgnVCM100000dd04090aRCRD
   
 16. koneistaja

  koneistaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on vähän laiha lohtu kun kerran Samsungin levy on ilmeisesti a) nopeampi käynnistymään ja b) hiljaisempi.
   
 17. Nypä

  Nypä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2005
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  No näinhän se olikin. Ei aina osaakaan kattoo tuolta suoratoimituksistakin. Nyt näyttäis 6100 olevan loppu, 6101 tainnut syrjäyttää sen kokonaan.
   
 18. Altair76

  Altair76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tuossa viikonloppuna nautittua Cable Open -tarjonnasta ja nauhoitettua muutama leffa boksille odottamaan hiljaisia hetkiä. En kuitenkaan saanut niissä (TV1000:n tarjontaa) tekstitystä näkyviin vaikka kaken tekstitysnapin takaa näkyvät valittavina pohjoismaiset vaihtoehdot. Mikäs meni vikaan? C-mallin 6100 kyseessä...
   
 19. Alfredo

  Alfredo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi tuttu sai boksini kilahtamaan, kun oli lainassa testattavana. Jäi tv2 päälle, eikä mitään tapahtunut enään mistään napista. Joutui ottamaan johdon irti ja laittamaan takaisin, niin alkoi pelaamaan taas...
  En tiedä mitä oli loppujen lopuksi painellut, mutta toivottavasti ei tapahdu usein jatkossa.

  Onko muille tullut vastaan kaatumisia?

  //PVR-6100C Sep 03
   
 20. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaverini vehje tehnyt jonkinlaisia kaatumisia muutaman kerran, mm. kerran kävi niin että laite näyttää toimivan muuten mutta EPG-ajastus ei onnistukaan eikä kovalevykään käynnisty ja menuvalikosta on hävinnyt kovalevyn valikko kokonaan. IVO-reset takapaneelin virtakytkimellä ja taas toimii.