ProCaster PVR-6100T/C

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana T.O.M., 27.02.2007.

 1. Rapi

  Rapi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaksaisiko joku tarkistaa, jolla on boksissaan syyskuun ohjelmisto, että toimiiko ohjelmaoppaan monikanavanäkymä? Eli paina EPG -näppäintä, ja sitten punaista toimintonäppäintä. Se näkymä, jossa näkyy kolme kanavaa vierekkäin. Minulla alhaalla näkyvät tiedot ohjelmasta eivät näy, vaan tulevat ja vilahtavat heti pois. Tämä on terrestial -malli.
   
 2. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuttavallani on uusimman erän ( tuli viime viikolla) 6100T jossa siis menun tiedoista tarkistettu että nimenomaan sep03 firmis.
  Monikanavanäkymä toimii ihan kuten pitääkin punaisella napilla EPG:ssä, varmistin juuri puhelimella, mm. se vihreä katkoviiva näkyy ja homma toimii ok.
  Sen sijaan mysteeri (joka on jo täälläkin aiemmin mainittu) on se että pelit, laskin ja kalenteri ovat nyt menusta kateissa mutta tuttavani väitti että ne kerran ovat löytyneet Extrat-valikosta mutta eivät löydy enää. :eek:
  Joten jotain sähläystä, häsläystä ja tunarointia ilmeisesti on jälleen kerran tapahtunut Kaasterin taholta. Läpy läpy.
  En myöskään lainkaan ymmärrä miksei sep03 firmistä ole kaasterin downloadsivulla
  http://www.procaster.net/download.html
  mainittu lainkaan kun se kerran on asiakkaille toimitetuissa laitteissakin jo. Eikä mitään tietoa ole annettu myöskään siitä millä tavoin sep03 eroaa elokuun firmiksestä 9.8.(terrestiaali) eli mikä syy on tuohon uuteen versioon viimeisimmän erän laitteissa jossa siis mahdollisia uusia bugeja taas. Korealaista touhua ja nyrkkipajatason toimintaa minun mielestäni.

  Mitään tehdasasetusten palautusta tms. ei ole tuttavani laitteeseen vielä kokeiltu joten sen voi kokeilla vielä joku jos haluaa mutta omat asetukset, favit ja ajastuksethan siinä taas sitten katoaa.
   
 3. starter10

  starter10 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testasin samaa ja EPG toimii juuri noin (oikein siis)

  Oma kysymykseni: miten ylen tekstitys? Omani otin tänään käyttöön ja huomasin, että ylen kanavilla (1 ja 2) jäi osa tekstistä kokonaan pois???
   
 4. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylellä on ollut ennenkin omaa tekstisekoilua joka siis välttämättä ei ole digiboksin piikkiin menevää. Joten veikkaan että boksi saattaa olla syytön siihen. Tosin jos kysymys on samaan aikaan tallentuvan ohjelman katselusta levyltä niin siinä tapauksessa kai kaasterikin on joskus hieman sekoillut DVB-tekstien suhteen.

  Onko sulla pelit , kalenteri ja laskin kateissa menun extroista?
   
 5. Mayday_X

  Mayday_X Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain Casterini 24.10.-07 Verkkokauppaan saapuneesta erästä. Firmware on syyskuun 3. päivältä.

  Heti ensimmäisestä päivästä lähtien ongelmia. Laitoin kokeeksi muutaman ohjelman tallennuksen seuraavalle päivälle. 1/4 tallentui. Talviaikaan vaihdon yhteydessä sunnuntaina oli 1h 20min pituisesta ohjelmasta tallentunut vain 20min. Ja tallennus oli kolmen aikaan päivällä, jolloin olisi talviajan pitänyt olla jo vaihtunut.

  Pahin ongelma toistuu joka yrityksellä -> jos laitan yhden tallennuksen menemään MTV3:lla tai Nelosella, niin Ylen kanavat katoavat näkyvistä. :mad: Sulkemalla ja käynnistämällä digiboksin kanavat tulevat jälleen näkyviin. Ja kokeiltiin myös tallentaa ohjelmaa Yleltä, niin MTV3 ja Nelonen lakkasivat näkymästä. :mad:

  Tehdasasetusten palauttaminen ei auttanut (tallennettujen kanavien muuten piti säilyä valmistajan sivulta ladatun FAQ:n mukaan, mutta näin ei käynyt, vaan kanavat piti hakea uudelleen.. sinne menivät itse mukautetut järjestykset..). Myöskään "Välitön tallennus" poisto käytöstä ei auttanut asiaani. Kokeiltiin myös täysi buutti virtakytkimestä - ei apua.

  Lisäksi kävi niin, että kun ohjelma oli ollut tallennettavana Ylen kanavalta ja tarkistin, että se oli tallentunut (1h 19min oli tallennetun ohjelman tiedoissa - eli täysi ohjelman kesto). Mutta Ylen kanavat olivat jälleen kadonneet, jolloin ajattelin ottaa virrat jälleen pois saadakseni kanavat uudellen näkymään -> laite ilmoitti, että tallennus yhä käynnissä, haluatko varmasti sammuttaa -> valitsin "kyllä", sillä päivällä tallentamani ohjelma oli jo tallentunut, eikä mitään muita tallennuksia ollut menossa -> uudelleen käynnistyksen jälkeen jo tallennettujen listalla ollutta ohjelmaa ei enää siellä ollut. :OI Ilmeisesti tämän kanavan katoamisen takia boksi oli ikään kuin jatkanut tallennusta ja sammuttaessani virrat, boksi poisti kyseisen tallennuksen kokonaan.

  Ei onneksi yhtään wi*uta, olisin mieluummiin katsellut viimeiset 3 tuntia tallentamiani ohjelmia, enkä tapellut näiden korealaisten romujen kanssa..

  Hämärää tosiaan on, ettei tämä uusin softa ole edes valmistajan sivulla näkyvissä. Ettei vaan olisi tehtaalta lipsahtanut markkinoille pas*aa softaa..!
   
 6. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää siltä että toinen viritin on poissa pelistä. Oiskohan kyseessä ns. vanha vitsi. Eli onko se nysä välijohto A-virittimen lähdöstä B-virittimen inputtiin varmasti paikallaan, oikeissa liittimissä kiinni ja kunnossa vai jäänyt laittamatta paikalleen? Jos asia ei tuolla em. tarkistuksella selviä niin lisäksi voi kokeilla nysän tilalla lyhyttä tavallista antennijohtoa tai testimielessä kytkeä varsinaisen antennijohdon B-virittimen inputtiin ja nysän johdon B-virittimen lähdöstä A-virittimen inputtiin jolloin varmasti selviää meneekö B-virittimen läpi tavaraa vai ei ja onko välijohto kunnossa. Myöskin voi käyttää antennijohdolle T-haaroitinta (2 urosta, 1 naaras) jolla haaroittaa antennisignaalin molempiin inputteihin eikä välijohtoa siis silloin tarvita virittimien välillä. Tällöin kummallekin inputille tulee yhtä hyvä antennisignaali mutta molempien signaali on T-palikan vaimennuksen verran alentunut. T-palikanhan voi ja kannattaa laittaa suoraan kiinni A-virittimeen jolloin jää yksi turha johto liitoksineen pois mutta valitettavasti myös se nysä välijohto on tuossa tilanteessa muistaakseni juuri ja juuri liian lyhyt johtimeksi T-palikasta B-virittimen inputtiin.

  Kun vaihdat ensin kanavan esim. ylen nipun kanavalle normaalikatselussa kun mitään tallennusta ei ole päällä ja painat sitten rec-nappulaa, alkaa tallennus aina A-virittimeltä. Jos nyt valitset em. tallennuksen aikana toisen nipun kanavan eli esim. maikkarin kaukolla, se ei näy jos B-viritin on poissa pelistä ja vastaavasti näkyy jos B-viritin toimii. Infonapilla painamalla pari kertaa näet aina halutessasi avautuvasta infoikkunasta kumman virittimen vastaanottamaa ohjelmaa katselet.
   
 7. ähh

  ähh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  6100C
  Minulla on 4:3-tv, jossa voi venyttää tai litistää kuvaa pystysuunnassa. Minulla oli sellainen ongelma, että digiboksilla kun vaihtoi kanavalle, jossa oli laajakuva, niin kuva litistyi, ja mustaa palkkia oli tuplasti ylhäällä ja alhaalla, ja sen sai korjattua tv:n kaukosäätimestä. Tähän ongelmaan auttaa se, että painaa kerran digiboksin tv/sat-nappia, niin digiboksi menee sellaiseen tilaan, ettei tuota litistymistä tapahdu. Jos painaa uudestaan tv/sat-nappia, niin se litistely alkaa taas. Myös virran katkaiseminen kokonaan takaa saa boksin menemään siihen tilaan, että litistely taas alkaa, ja joutuu painamaan kerran tv/sat-nappia sen jälkeen.

  Jos muistan oikein, niin tuo tv/sat-nappi ei auttanut, kun alussa käytin tv-signaalina RGB:tä (menu/3/av-asetukset). Olen käyttänyt CVBS:ää senkin takia, että tv:ni scart1:ssä näkyy RGB:llä kuva haaleana. Nyt kun kokeilin taas RGB:tä, niin tv/sat-nappi poistaa litistelyn. Hmm. Ehkä kannattaisi kuitenkin kokeilla CVBS:kin, jos tuo tv/sat nappi ei auta.
   
 8. Mayday_X

  Mayday_X Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä menikin multa omaan piikkiin.. oli kiireessä asennusvaiheessa jäänyt laittamatta se läpivientikaapeli virittimien välille (ja manuaaliakin olisi hyvä lukea paremmin).

  Kiitoksia avusta ´Dyna´ - tänks muchos´ :naminami:
   
 9. Alfredo

  Alfredo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noista extroista (pelit ja muut ohjelmat)
  Ohjekirjahan on melko varmaan kaikille procastereille samantyylinen, joten sinne on varmasti jäänyt vanhemmista (kalleemmista) versioista joitain ominaisuuksia.
  Koska ohjekirjan s.28 väitetään, että laite pystyy nauhoittamaan 4 kanavaa kahdesta erikanava nipusta. Joka ei pidä paikkaansa.

  Kaukosäätimen saisi suunnitella täysin uusiksi, en tiedä minkälainen se vanhemmissa malleissa on. Mutta en viitsi edes aloittaa tekemään listaa mitä huonoa siinä on. Ehkä olisi parempi aloittaa tuosta paremmuus listasta joka on tosi lyhyt...
  Niin kuin mikrobitin numerossa 11/07 digiboksien arvostelussakin mainitaan, on kaukosäädin "huono".

  Tuolta merkit jotka arvostelussa:
  www.mbnet.fi/nettijatkot/2007/11/digiboksit/

  //PVR-6100C Sep 03
   
 10. Mhook

  Mhook Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2002
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla myös kaapelimallin boksi viimeisimmästä erästä. Softana siis tuo syyskuun softa. Kahteen ongelmaan olen törmännyt:
  - Tekstit katosivat Canal+ ja Viasatin kanavilta. Tähän vaivaan ei auttanut muu kuin johtojen vetäminen seinästä. Eli tämä ei ole mitenkään vakavaa jos tätä ei satu liian usein.
  - Pahempi sattui nyt lauantaina. Boksi buuttasi päivällä itsensä kun vaihdoin kanavaa (en muista miltä kanavalta mille, mutta tuskin sillä on merkitystä). En ajatellut että tämä on mitenkään erikoinen tilanne, mutta kun sunnuntaina ryhdyin katsomaan ohjelmia jotka olin ajastanut aiemmin (siis tarkoituksena nauhoittaa lauantai-illan ohjelmia), ei boksi ollut nauhoittanut ensimmäistäkään ohjelmaa. Katsoin ajastuslistan ja huomasin että tuo buutti olikin sitten tyhjentänyt kyseisen listan kokonaan :OI . Eli jos boksi tekee teilläkin yhtäkkisen buutin, tarkistakaa onko ajastetut ohjelman vielä tosiaan ajastettuna!

  Mutta jos kyseiset ongelmat unohdetaan, boksi on toiminut erinomaisesti enkä ole katunut ostopäätöstä hetkeäkään...
   
 11. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri ohjekirjojen virheiden takia ja muutenkin olisi hyvä jos ohjekirjan korjattu versio olisi netissä saatavilla, ei pitäisi olla mikään maailman vaikein asia. Mutta kun tuntuu olevan firman kannalta yhdentekevää mitä laitteiden menujen käännöskukkasissa lukee, mitä ohjekirjoissa lukee ja mitä uusista ohjelmistoversioista kerrotaan nettisivuilla.

  Kaukosäätimet ilmeisesti tilataan joltakin niitä valmistavalta firmalta mistä halvimmalla saa, laadusta riippumatta. Ilmeisesti kaukosäätimeksi valitaan valmiista malleista sellainen jonka näppäinten layout on riittävästi sinnepäin mikä on tarve. Jos esim. ajastinlistalle ei ole saatavissa omaa näppäintä tai värilliset pikavalintanäppäimet joudutaan sijoittelemaan täysin omituisesti, niin so what. Se miten asia pitäisi hoitaa on tietenkin niin että päätetään mitkä näppäimet halutaan kapulaan, suunnitellaan käytön kannalta järkevin mahdollinen layout jonka jälkeen tilataan tuo kyseiselle laitteelle räätälöity kapula valmistajalta.
  Esim. 6200/6300 mallien mukamas nerokas pikkukaukosäädin on ainakin itselläni jäänyt täysin käyttämättä koska värinappien puuttumisen takia se on lähes täysin hyödytön eikä OK- ja nuolinäppäimillä pysty tekemään mitään olennaisiakaan toimintoja vaihtoehtoisesti menun kautta.
  Eli yksi esimerkki lisää huonosta suunnittelusta eli siitä että mitään asioita ei pystytä ajattelemaan loppuun asti joilloin hyvätkin ideat onnistutaan täydellisesti tyrimään huonolla toteutuksella.
  Laadulla on tekijänsä.
   
 12. Rapi

  Rapi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mikäköhän mulla on sitten tossa boksissa? :eek: Näköjään ProCasterin laatu vähän vaihtelee, kun joillakin on paljon ongelmia, ja mulla on vaan toi yks. Lisäksi joillakin voi olla ihan moitteeton boksi. Lähetin ProCasterille viikko sitten sähköpostia, mutta eivät ole vastanneet mitään. En tiedä, tajuavatko edes suomea siellä :p Varmaan yksi henkilö koko firmassa töissä, eikä kerkiä vastaamaan sähköposteihin, kun pitää korjailla kaikkia bugeja mitä tuossa syyskuun firmiksessä on.
   
 13. Section6

  Section6 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äsken laitoin oman boxin postiin ja takaisin Verkkokauppaan, en tiedä toivoisiko uutta boxia vai entisen korjausta. Ärsyttää vaan aivan kauheasti jos ja kun tallennetut ohjelmat kuitenkin häviää.

  Olipa taas yllättävää että juuri minulle sattui se boxi missä oli kovalevyvika, kovalevyt kun on vaivannut minua ensin yhden uuden tietokoneen kanssa, sitten Visionin digiboxien kanssa joita kerkesin ostaa kolme kun järestään jokaisestä puuttui uutena kovalevy... :hitme:

  Pakko sanoa että osaa olla lapsenkengissä koko digihomma vielä, muutama nyrkkipaja väsää boxit ja b-tavaraa myydään kuluttajille täysillä.
  Jotenkin kun tuota Procasteria katseli ja vertasi Visioneihin niin tuntuu kuin olisi samasta tehtaasta tulleita molemmat, boxien rungot ja kaukosäätimet aivan saman oloisia.

  Kai tämä boxi nyt kuitenkin on paras mitä tähän hintaan saa.. :grr:
   
 14. Rapro

  Rapro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Makuasia, mutta muutaman kuukauden käytön jälkeen enää ole niinkään varma onko tuo 6100:n kaukosäädin sittenkään niin huono. On se ainakin parempi kuin 6300:n. On siinä toki pari outoutta (6100).

  Se, että tallenuslistassa vihreä, eli Play poistaa tallenteen, eikä käynnistä sitä. Useamman kuin kerran on sitä tullut painettua, kun on alkanut tallennetta katsomaan. Onneksi boxi kysyy, oletko varma poistosta, ei ole mitään vahinkoa päässyt tapahtumaan. Playn lisäksi voisi Ok:stakin käynnistyä.

  Toinen outous on numeronäppäimien sijainti. Mutta olen huomannut, että tässä boxissa ei nilllä paljoa käyttöä olekaan, minä kun en tekstitv:tä katsele. Kanavasurffaus sujuu parhaiten nuolinäppäimillä ja useimmiten EPG:n avustuksella kunnes sopiva ohjelma löytyy. On tainnut suunittelija näin asian tuumatatkin. Meidän toisesa boxissa taas kanavat on helpointa vaihtaa numeronäppäimillä, siinä kun taas ns. nuolinäppäimet ovat ihan oudot.

  Ainakin meidän perheelle tärkeimmät näppäimet ovat hyvin sijoitettu, nuolinäppäimet, EPG, Exit ja PVR ovat hyvillä paikoilla. Ei tarvitse edes säädintä katsoa, sormi osuu niille näppärästi. Joku tuota PVR-näppäimen paikka moitti, minä taas olen sen paikaan ollut tosi tyytyväinen heti alusta alkaen.
   
 15. Wendy

  Wendy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole. Vaikuttaa käytännössä siihen ettei boksiin voi asentaa uutta ohjelmistoversiota suoraan signaalista. 6100-mallithan päivitetään sarjaportin kautta. Makuasia miten paljon sen antaa painaa.

  Cable Ready -merkintä on Suomen Kaapelitelevisioliiton kehittämä merkintä, jonka tarkoituksena on helpottaa kuluttajia tunnistamaan Suomen kaapeliverkoissa toimivat digisovittimet (viritin on siis DVB-C). Cable Ready -tunnuksella varustetut laitteet on liiton mukaan todettu käytettävyydeltään hyväksi ja ovat lisäksi päivitettävissä automaattisesti kaapeliverkon kautta.

  Cable Ready -merkintä on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttöä Kaapelitelevisioliitto valvoo. Laitteiston testauksen hoitaa Labwise Oy, ja Kaapelitelevisioliitto pitää kotisivuillaan yllä listaa testatuista laitteista.
   
 16. Kebaa

  Kebaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen ensimmäinen tiltti 6100:lla. Remote valo jäi päälle eikä sen jälkeen toiminut muut napit kaukosäätimestä eikä koneesta kuin sammutus. Bootti takaa ja taas toimii..
   
 17. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tota tekee kuulemma muillakin (6100T, sep03) ja myöskin tosiaan IVOresetin jälkeen näyttää toimivan taas.
  Lisäksi toinen ikävä juttu on ollut ajastetun tallennuksen lopettaminen ilman mitään järkevää syytä kesken kaiken.
  Eli jotain vakausongelmia on tuossa syyskuun firmiksessäkin.
   
 18. Ricky Balboa

  Ricky Balboa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2006
  Viestejä:
  391
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitukseni oli ostaa tästä se 320GB versio, mutta kun eilen kävelin verkkokaupassa kasan ohi, ni pitihä se saada heti. :) Jospa mä saan tähänki mahtumaan salkkareitten ismon kujeilut yms.

  Eipä ole vielä mitään ongelmia tullut. Ensimmäiset ajastukset onnistuivat hyvin ja telkkari ei käynnistynyt ajastintallentamisen takia, vaikka boxi käynnistyi. Boxi myös sammutti itsensä tallentamisen jälkeen. Eli perussetit kunnossa. EPG toimii ihan ok. Se vaan ärsyttää, että ei voi katsoa muiden kanavien ohjelmia ilman, että telkkari vaihtaa kanavaa. Tämä onnistuu telkkarini sisäisessä boxissa (LG42PC55), sekä Toppyn 5100:ssa.

  Kovalevyn lisäasetuksissa oleva "Automaattiseen ajastimenkorjaukseen" voi laittaa vaikka 10min, ja tämä ymmärtääkseni pidentää automaattisesti kaikkia nauhoituksia 10minuutilla? (Vaikka olisi laittanut 30min ajastuksen, niin se on todellisuudessa 40min?)

  Kuvanlaatukin parani vanhan Visioninin VDC-9220 boxin jälkeen.

  Seuraavaksi pitää kokeilla saada Harmony pelittämään suht kivuttomasti tuon boxin kanssa, sillä onhan tuo kaukkari ruma!
   
 19. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo juuri niin, tosin kannattaa testata etukäteen toimiiko se (omassa 6300C:ssä ei jostain mystisestä syystä toimi olllenkaan) ja jos toimii niin miten tuo firmis käyttäytyy aikakorjauksen kanssa tilanteessa jossa halutaan tallentaa EPG:n avulla 2 peräkkäistä ohjelmaa samalta kanavalta tai vastaavasti prioriteetit tilanteessa jossa useamman kanavan tallennustilanteissa tulisi sitten mahdollinen "overlap"-probleema eteen aikakorjauksen takia.
   
 20. Ricky Balboa

  Ricky Balboa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2006
  Viestejä:
  391
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitsin ajastinkorjaukseen 10min.
  EPG:stä laitoin tallentamisen seuraaviin ohjelmiin

  13.55 TOP5-visailu
  14.25 Kuumat kiinteistöt (Loppuu 14.50)

  Eli 10minuutin korjauksen jälkeen kestoiksi OLISI pitänyt tulla
  TOP5-visailu 40:00
  Kuumat kiinteistöt 35:00

  Todellisuudessa tulikin
  TOP5-visailu 29:59
  Kuumat kiinteistöt 35:00

  Eli ei osannut siihen ekaan laittaa 10min lisää, mutta jälkimmäiseen osasi. Niinkuin arvelit, että ongelmia tulee.

  TOP5-visailu tallennuksen lopussa selostajanainen ei kerennyt edes heippoja sanoa ja Kuumat kiinteistöt tallennuksen alussa oli ohjelma kuitenkin kerennyt jo loppua. Eli tuohon väliinkin jäi koneella aika paljon "reagointi"-aikaa. Jotenka peräkkäiset ohjelmat kannattaa itse ajastaa oikealla pituudella.

  Pääasia kuitenkin, että kone ei sekoa ja kaadu tuohon ajastinvirheeseen.