ProCaster PVR-6100T/C

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana T.O.M., 27.02.2007.

 1. Rapro

  Rapro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  6100T
  Talviaikaan siirtyminen tapahtui automaattisesti ilman ongelmia. Ei kai sulla ollut/ole manuaalinen kellonajan asetus päällä?

  Heinäkuussa hankittu boxi, alkuvaikeuksien ja ohjelmistopäivityksen jälkeen ei ole ollut mitään häiriötä, ei edes ainoatakaan jumiutumista. Kertakaikkiaan vakaa, toimiva boxi.
   
 2. d242

  d242 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivittämätön 6100T käytössä.

  EPG sekosi aika pahasti talviajan myötä. Kello päivittyy verkosta. EPG näytti aluksi kaikki ohjelmat "kesäajassa" eli 11:30 olikin epg:n mielestä 12:30. Kaukosäädinbuutin jälkeen off-by-1h korjaantui mutta EPG näytti (ilmeisesti) kahden päivän ohjelmat samaan aikaan. Buuttasin äsken takapaneelin virtakatkaisijasta ja ongelma tuntui poistuneen.
   
 3. Rapi

  Rapi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain juuri torstaina Verkkokaupasta tuon T -mallin käyttöön. EGP:n se toinen katselutila ei toimi. Siis se jossa painetaan punaista toimintonäppäintä se vaihtuu, manuaalissa nimellä monikanavanäkymä. Myöskään extroissa ei ole pelejä tai muita ohjelmia, vaikka ilmeisesti manuaalin mukaan pitäisi olla? Ohjelmistoversio on Sep. 03.2007

  E: Ja myös minulla sekosi EPG talviajan muutoksen takia.
   
 4. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän jotain hämminkiä on tääläkin ollut, lähinnä vain siinä, että ajastuksista jää alusta tai lopusta minuutteja pois.

  Onko mitään ideaa tai mahdolisuutta millä tästä digiboksista saisi matskua talteen? Onko mitään laitetta tietokoneeseen joka kaappaisi scart-piuhaa pitkin tuupatun materiaalin koneelle?
   
 5. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Te, jotka olette saaneet boksinne tästä viimeisimmästä saapuneesta erästä, voisitteko kenties tarkistaa, onko boksiinne tuupattu uusin ohjelmisto sisään jo tehtaalla.

  Ajattelin pistää tilausta sisään kaapelimallin boksista, mutta koska sarjaportin kautta tapahtuva päivitys ei nykyisellä tietokoneella onnistu, niin tästä syystä olisi mukava saada boksi heti kättelyssä uusimmalla ohjelmistolla varustettuna. Päivityksen saanee valmiiksi asennettuna, mikäli sitä tilauksen yhteydessä verkkokaupan jampoilta erikseen pyytää, mutta mikäli uusi erä on jo päivitetty, niin säästyisipä tältäkin.
   
 6. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  WTF?
  Onko tommosta versiota ollut jakelussa ollenkaan aiemmin, eiks ne ole elokuun versioita jotka on kaasterin downloadsivulla?
  Onko tässä nyt laitettu uudet tilaajat heti uuden mahd. bugisen softan beta-testaajiksi?
  Todella outoa. Lisäksi ei tuon vehkeen päivittäminen tosiaan mitään herkkua ole sen sarjaportin kautta USB-versioon verrattuna etenkään jos esim. monissa läppäreissä sarjaporttia ei ole ollenkaan.
  Lisäksi en ymmärrä miksei 6100:n käyttöohjetta ole kaasterin sivulla kun päivityksen ja liitäntöjen ohella vielä kapulakin on ilmeisesti ihan erilainen.
  Jotenkin haiskahtaa taas, hmmm, korealaiselta touhulta. Jos tosiaan halutaan antaa julkisuuteen se kuva että kyseessä on lähes nyrkkipajatason sählääminen, siinä on tosiaan helppo onnistua jatkamalla samaan tapaan.
  (Mitä tulee muuten tuohon korealaiseen yritys- ym. kulttuuriin, satuin keskustelemaan äskettäin erään viihde-elektroniikka-alan yrittäjän kanssa joka on joutunut työnsä puolesta paljon tekemisiin korealaisten kanssa. Mainitsi että on kyllä ajoittain todella ihmettelemistä heidän touhuilunsa kanssa, esim. japanilaisiin verrattuna vielä monta pykälää oudompaan suuntaan siis. En epäile ollenkaan.)
   
 7. Rapi

  Rapi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin siinä on varmaan käynyt :confused: Itsekin menin tuon EPG:n bugin takia etsimään Procasterin sivuilta uudempaa ohjelmistoa, mutta mulla onkin boksissa uudempi kuin netissä.

  Mulla on toi T -malli joka tuli Verkkokauppaan 24.10 (piti tulla 25.10) ja siinä on syyskuun ohjelmisto asennettuna. Procasterin sivuilla uusin on elokuulta. Eli kyllä on uusin softa jo tehtaalta.
   
 8. Rapro

  Rapro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kesä-/talviaika:
  Te, joilla ei talviaikaan siirtyminen sujunut ihan oikein, oletteko huomioineet, että kellonaika päivittyy vasta hetken kuluttua (20 s?) siitä kun boxi lähettää kuvaa. Tosin, en tiedä kuinka talviaikaan siirtyminen tapahtui, tytär kun oli käynnistänyt boxin enen minua. Joka tapauksessa, kellonaika ja epg olivat ajassa.

  Ohjelmien tallennus tietokoneelle:
  Scartin (tai S-videon) kautta tallennuksessa tietokoneelle tarvitaan tiekoneeseen joko tv-kortti, tai videokortti. Tv-kortti voi olla analoginenkin. Tv-, tai videokortin mukana tulee yleensä ohjelma, jolla sen videon (boxin lähettämän ohjelman) voi kaapata talteen. Etuna USB-siirtoon on se, että tallennus on valmiina tietokoneen ymmärtämässä mpeg-muodossa, usb-siirrossa ohjelma ei ole sellaisenaan tietokoneella katsottavissa. Haittana, riippuen kortista ja mpeg-koodauksen versiosta on se, että äänenlaatu voi kärsiä huomattavastikin. Kortiksi/ohjelmaksi kannattanee hankkia suht'koht tuore versio. Kuvanlaatu hieman, mutta ei paljoa, kärsii myös.
  Just muistin, että nykyään on markkinoilla myös usb-porttiin liitettävä videoiden "konvertointikaula", myynissä mm. verkkokaupassa.

  Ohjelmiston päivitys:
  Huhu kertoo, että on olemassa adapteri usb-sarjaportin välille. Minulla ei ole kokemusta, päivitin sarjaportin kautta.

  Ohjelman alun/lopun minutit:
  Jos boxi on stand by -tilassa ja ohjelma alkaa tasan epg:n tuntemassa ajsaa, ajastetun ohjelman alusta jää ehkä minutti pois, koska ensin boxi käynnistelee itsensä ja sitten alkaa tallennuksen. Sitä ongelmaa ei ole mainoskanavilla, jää korkeintaan pätkä mainoksesta näkymättä. Siihen vaivaan ei auta muu kuin muuttaa hieman tallennuksen alkamisajankohtaa. Ohjelman lopun puutteisiin on sitten helppo konsti. Laittaa oletusasetukseksi että jokaisen tallennuksen perään lisätään jokin minuttimäärä. Sen voi valita 5 mm portain, itselläni on 10 mm. Ja löytyy jostakin valikoista. Ohjelmathan tahtovat aina väliäää myöhästyä, joten on ihan hyvä olla aina lisäaika.
   
 9. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mut toimiiko se noin muuten suht ok?
  Ja onko siinä ajastusten ( ei siis tallennusten) listan avaamiseksi joku oma nappi vai joutuuko ajastuslistan avaamaan menun kautta?
   
 10. Rapro

  Rapro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on syyskuun softan versionumero, elokuun softa on (Procasterin sivuilta katsottuna) 208el?

  Miten ois elokuun softan lataus koneeseen, siitä en ole löytänyt ainoatakaan bugia? Luulis senkin toimivan, eli asentuvan uudemman tilalle, toivottavasti mitään sekoittamatta?
   
 11. timoh

  timoh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä näin tapahtui. 6100C boksi viimeisimmällä softaversiolla. Lauantaina huomasin että sunnuntaista kaikkien ohjelmien aloitusaika heitti tunnilla EPG:ssä. Kun menin asettamaan tallenuksia seuraavalle viikolle aloitusaika oli tunnin väärässä. Ei muuta kuin sunnuntaina kun aika oli vaihtunut ja ohjelmien aloitusajat vaihteeksi oikein poistin ajastukset ja tein uudelleen.

  Tämä on toinen ongelma, tosin ei kovin vakava, sen jälkeen kun boksin tallennuslistalle ilmestyi tallenne jolle ei voi tehdä mitään. Kts. aikaisempi viestini.

  Muutoin boksi on toiminut moitteitta, on selkeä ja kuva on tosi hyvä.
   
 12. Kebaa

  Kebaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin sama egp:n tunnin heitto. Lisäksi eilen huomasin, että vain joillakin kanavilla (mtv3, subtv) egp näytti viikon ohjelmat ja muilla kanavilla vain pari tuntia eteenpäin. Myös pari loppuviikolle laitettua ajastusta oli kadonnut kokonaan. Jotain pientä hämminkiä siis boksista löytyy..
   
 13. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö nyt tosiaan kukaan pysty vastaamaan tähän kysymykseen että onko kapulassa omaa nappia ajastusten listan avaamiselle vai joutuuko sen listan tosiaan kaivamaan ääliömäisesti menun kautta aivan kuten oli alussa tilanne 6300:llakin ennenkuin se yksi blankkonappi otettiin käyttöön?

  Onko laitteen käyttöohjetta netissä jossain vai eikö ole ettei tarvitsisi näitä tietoja lypsää montaa päivää?

  Lisäksi onko niin että kun tallennusten lista on auki niin play-napilla
  (joka siis näyttäisi olevan samalla ns. vihreä nappi (jolla siis poistot tehdään 6300:ssa) ainakin tämän kuvan mukaan http://www.verkkokauppa.com/productimages/orig/45769_02.jpg)
  poistetaan tallenne sen sijaan että se toistettaisiin.
  Onko käyttöergonomia toistettaessa tosiaan fiksusti ajateltu jos PVR nappi löytyy kapulan alimmalta riviltä ja heti perään tarvittavat nuolinäppäimet ja OK joilla valitaan halutun tallenteen toisto ovat kapulan keskellä?
  Myöskin pausen sijainti suhteessaa playhin ja pikakelauksiin on epälooginen eli playn ja pausen paikat pitäisi vaihtaa.
  Onko tosiaan niin että kapula on jalostunut entistä hölmömpään suuntaan lukuunottamatta sitä parannusta että EPG nappi on saatu lähemmäs nuolinappeja?
  Olisi joskus hauska tietää millä ihmeen korealaisella feng shui -logiikalla näitä vehkeitä oikein suunnitellaan.
   
 14. Rapi

  Rapi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0

  Eipä taida olla mitään namiskaa tuolle, että pääsisi katsomaan ajastuksia. Ainakaan itselle ei ole tullut vastaan. Ohjelmat poistetaan vihreällä play -napilla ja toistetaan ok:lla.
   
 15. d242

  d242 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG:stä tallennus toimii nyt miten sattuu - jos ollenkaan. Ei pysty ymmärtää. Minkäänlaiset buutit eivät tunnu auttavan.

  Lisäksi toinen "hassu" juttu. Mulla on tallennus jota en saa millään poistettua. Tiedoston nimi on "YLE TV1". Ainoa tieto joka PVR:llä näkyy on tallennusajankohta (joka vilkkuu?!), esim. pituutta tai videon kokoa ei kerrota.


  Onko joku törmännyt tähän?


  Kohta joutuu pakosti vaihtaa boxia koska muutto antennitaloudesta kaapeliin on edessä. Viime aikoina alkanut pänniä tämä 6100T sen verran, etten kyllä välttämättä 6100C vaihda...
   
 16. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  :OI
  OK, selvis, kiitos.
  En vaan kertakaikkiaan tajua miksi piti mennä vaihtamaan tuo kapula toiseen? Ei siitä ainakaan parempi ilmeisesti tullut kun yksi tärkeimmistä nappuloista puuttuu, ne ajastuksen osoittavat pallukat kun eivät näy EPG:sä aina ja ajastuslistaa joutuu käymään kurkkaamassa muutenkin varsin usein. :hitme: Ilmeisesti kustannussyistä.
  :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI
  :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI
  Pakko kyllä vielä todeta tuosta yhdistetystä play- ja poistonäppäimestä että jonkinlainen lähes täydellisen käyttölogiikan idiotismin korealainen kulminaatiopiste on kyllä saavutettu mielestäni kiistatta mikäli saamani tiedot pitävät paikkansa. (En ole voinut varmistaa asiaa 100%:sti koska laitteen käyttöohjetta ei ole saatavissa enkä omista kyseistä mallia itse.)
  Nimittäin useissa tallentavissa laitteissa käyttölogiikka menee siten että PVR-nappia vastaavan tallennusten listan avaavan napin painalluksen jälkeen voi (täysin loogisesti) painaa playtä jolloin listalta nuolinäppäimillä haetun, kursorin kohdalla olevan tallenteen toisto alkaa. Procaster 6100:ssa sen sijaan tuossa tilanteessa listan avaamisen jälkeen play-napilla toiston sijasta poistetaankin tallenne! KYLLÄ! TÄYSIN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ LOGIIKKAA! Tilanteen tekee entistä käsittämättömämmäksi se että mikäli painettuaan vahingossa ensin playtä, kuten muissa laitteissa loogisesti tapahtuu, käyttäjä muistaakin että tässä Procasterissa pitikin painaa OK:ta, niin ilmeisesti juuri OK:n painaminen nimenomaisesti kuittaakin poistamisen ja tallenne on menetetty lopullisesti!
  Tämän siis lähes täydellisen idiotismin Procasterin suunnittelijat voivatkin sitten saattaa totaalisen täydellisyyden asteelle jo vaikkapa seuraavassa päivityksessä poistamalla vielä sen OK-kuittauksenkin jolloin play-napin painaminen poistaa tallenteen kysymättä mitään samantien. Loistavaa! Jään odottamaan innolla!
  Vielä järjettömämmäksi tilanteen tekee se että mikäli pause-näppäin olisi laitettu playn vasemmalle puolelle eli playn ja taaksepäin kelauksen väliin vihreäksi näppäimeksi (mikä olisi ollut täysin loogista) eikä, kuten nyt on, eteenpäinpikakelauksen ja playn väliin ( mikä on täysin epäloogista), niin olisi vältytty mitä todennäköisimmin käyttäjän tahattomilta tallenteiden poistoilta koska kukaan käyttäjä ei todennäköisesti aio painaa pausea halutessaan aloittaa tallenteen toistoa. Kuitenkin jostain täysin käsittämättömästä syystä on siis päädytty tähän ratkaisuun jossa siis saamieni tietojen mukaan vihreällä play-napilla ja OK-kuittauksella poistetaan tallenne tallenteiden listan ollessa avoinna.

  Kun kaukosäätimestä vielä kaiken kukkuraksi siis ilmeisesti puuttuu oma näppäin jolla saadaan usein tarvittu ja tärkeä ajastuslista näkyviin ja kyseisen listan saa ilmeisesti näkyviin vasta menunapin, nuolinäppäimen usean painalluksen, OK:n, nuolinäppäinten jälleen ja taas OK:n painamisen jälkeen, ollaan tilanteessa jossa mielestäni ollaan saavuttamassa jonkinlainen käyttölogiikan typeryyden kliimaksi. Kun vuodessa ei saada myöskään EPG:n kesä/talviaikaongelmaa näköjään kuntoon näissä laitteissa ollaan tilanteessa jossa alkaa helposti ymmärtää sen miksi näille matolaatikoille ei ole olemassa selkeää valmistajaa jolla on nimi ja osoite ja joka vastaisi tuotteen laadusta omalla nimellään ja maineellaan.
  Alan tosiaan kaivata markkinoille laatuvalmistajien (joilla on nimi, osoite, ammattiylpeys ja laatukriteerit) tuotteita ja olen valmis maksamaan laadusta. Tällä hetkellä rahallakaan ei tee mitään kun tarjolla on vain tätä korealaista p-kaa jota ei ilmeisesti kukaan ei edes kehtaa tunnustaa suunnitelleensa tai valmistaneensa.
  Osuvasti todettiinkin äskettäin eräässä lehdessä olleessa testissä saman merkkisen DVD-soittimen kohdalla suurinpiirtein niin että laitteessa on kyllä runsaasti toimintoja mutta mitkään niistä eivät toimi kunnolla.
  :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI :OI
   
 17. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sulla muuten se elokuun firmis (9.8. T , joka siis kaasterin sivuilla) tai vielä vanhempi vai ihan tuore malli jossa kuulemma uudempi syyskuun firmis?
  6300:lla käynyt sama juttu keran pari.
  Kaasterin tekemä tallenne koostuu kovalevyllä vähintään kahdesta fileestä eli yhdestä pienestä avf-fileestä (eräänlainen aputiedosto) ja yhdestä tai useammasta avr-fileestä (varsinainen tallenne). Sen toimimattoman tallenteen avf-file on arvaukseni mukaan jonkun pikkubugituksen takia hieman vaurioitunut (mikä sinänsä siis ei ole mikään tavaton ilmiö kovalevyillä eikä siis merkitse sitä että itse levy olisi pahasti hajalla tms. mutta joskus vaan tapahtuu tällaista) joten mm. playback ei toimi kaasterissa kuten pitäisi. Sen sijaan se itse AVR-tiedosto todennäköisesti on tietokoneen avulla sopivalla playerillä ihan katsottavissa kuten itselläni vastaavassa tilanteessa oli mutta koska USB-liitäntää ei 6100:ssa ole niin hankalampi juttu siis. Eli levy pitäisi saada tietokoneeseen kiinni. (On tietenkin mahdolista että koko tallenne on lyrvähtänyt alkuunsa eikä mitään ole mennyt narulle.)
  Karvalakkimallin hinnalla saa siis karvalakkimallin ominaisuudet...

  Tehdasasetusten palautus kannattaa myös patenttiratkaisuna kokeilla tehdä IVO-resetin lisäksi jos laite oikkuilee (ei tietenkään auta mihinkään aiemmin korruptoituneisiin tiedostoihin enää) mutta kannattaa muistaa että sen jälkeen ajastukset , asetukset ja favoritet joutuu laittelemaan uudelleen.
   
 18. Alfredo

  Alfredo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loader versio: LdVer2.10
  Ohjelmistoversio: PC6100C-1074-2090L-CONAX
  S/W Build Date: Sep 03 2007
  Laitteistoversio: DVer1.3
  Mallinimike: PROCASTER 6100C

  Sain boxin tänään postista... En ole ehtinyt paljoon kokeilemaan, mutta hyvältä näyttää, ekaksi kovo boxiksi.
   
 19. Mahoney

  Mahoney Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jaahas, pitäisiköhän minunkin hylätä ajatuksista Visionin 120 euroa halvempi tallentava kasikymppinen boksi ja ottaa tämä PVR-6100C. Tänään luin tämän ketjun ensimmäisen kerran ja sen verran hyvä kuva jäi. En tosin tiedä mitä näin isolle kovalevylle tallentaisin, kun en tv:stä juuri mitään katso, mutta eipä ole paljoa vaihtoehtoja 180 - 300 euron välillä kaapelibokseissa.
  edit: Mutta kohdassa Saatavuus ollut teksti "heti" onkin nyt vaihtunut tekstiin "Helsingin ja Pirkkalan myymälässä", eli onkohan nyt niin että PVR-6101C -malli syrjäyttää tuon(?). Ja sen kohdalla on "tulossa 20.11.2007", minne asti en aio odottaa.
   
 20. d242

  d242 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäinen softa tässä on, eli heinäkuun puolelta. Yritän kaikin puolin välttää tehdasresetoinnin ja firmware-päivitykset.

  Sain EPG-tallennukset taas toimimaan. Vapautin vähän levytilaa ja ivo-buuttasin koneen vielä kerran. Sen jälkeen on toiminut. En tiedä johtuiko siitä vai auringonpilkkujen määristä..

  Käyttääkö procasterin osio FATia tai vastaavaa?