ProCaster DE-4337H/BT av-eturi

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana El Grande, 12.05.2014.

 1. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 276
  Saadut tykkäykset:
  195
  Miksi, jos rakennekaan ei ole balansoitu? Ja kotikäyttöön tehdyistä Geneleceistähän (niitähän Verkkokauppa todnäk. pitää ykköskohteena tähän eturiin kytkettäväksi) löytyy RCA:t kuten myös M-sarjasta.
  Hankit RCA-XLR -kaapelit vaan suosiolla, eiköhän tuo Procaster XLR-liittimien kera + XLR-piuhat maksaisi ihan yhtä paljon loppujen lopuksi.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2014
 2. toke

  toke Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rakenne on hyvin yksinkertaista balansoida. Jos et ole koskaan DI-boksia ite tehny, ni guuglaa.
  Kysymys oli siis siitä, miten tollasen laitteen hinnan saisi kilpailukykyiseksi ja vastaavat purkit balansoituna maksavat jotaan 5x.
  Jos alle tonnilla sais sellasen, ni luulis kaupan käyvän...
   
 3. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 526
  Saadut tykkäykset:
  45
  Eikös Denon DN-500AV, jossa balansoidut annot, ole ominaisuuksiltaan vastaava?
   
 4. toke

  toke Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oho, johan on taas alkanu tapahtuu! Aikaisemmin tarjolla oli lähinnä tuplahintainen Onkyo...
  On se vaan kumma kun toi VK ei saa tuotteita osumaan oikeisiin kategoriohin!
  Toi Denon on "Etuvahvistimissa", kun taas Procasteri "AV-kotiteatterivahvistimissa"...
  Katotaan koska puhkee 600€ balansoidusta surround-etusesta!
  Ite köyhänä laitan kuiteski thomannilta tulee balansoimattoman tascamin...
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2014
 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 276
  Saadut tykkäykset:
  195
  Denonia on ollut markkinoilla vissiin parisen vuotta.

  Kerroppa sitten kokemukset Tascamista sen saatuasi ja säädettyäsi.
   
 6. toke

  toke Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistelisin, et sillon ku Denonki julkaisi xlr-etusen, niin sen hinta oli huomattavasti kallimpi, ku nykyään.
  Mut ei sitten tarviikaan tilaa Tascamia. Hidastelin yhen toisen tilauksen kanssa, joka oli tarkotus tehä ekaks ja nyt on Tascamit Thomannilta loppu.
  Tuskin niitä mistään enää tulee tarjolle, kun mallin valmistus on lopetettu, eikä Tascam enää jatkanut "kotivahvariluokan" malleilla.
   
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Ei, kyllä se on ollut alusta alkaen alle tonnin. En menisi vannomaan, vaikka olisi ollut muutaman rovon vähemmän, kuin nyt.
   
 8. Fenkku

  Fenkku Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!

  Tulipa hommattua kyseinen vahvitin 2.1 Genelec setin kaveriksi. Laitteen äänenlaatuun ja ominaisuuksiin olen oikein tyytyväinen, mutta harmillisesti tämän kanssa on ollut hankalia maalenkki-ongelmia, laitteen virta kun tulee maadoittomattomana. Heti alussa voimakkaasti 50 hz hurinaa aiheutti television antennipistoke, tämän sai ratkaistua galvaanisella erottimella.

  Toinen ratkaisematon ongelma on yhteistyö Panasonic ST50 - plasman kanssa. Kytkiessä televisio hdmi-piuhalla arc-liittimestä vahvistimen lähtöliittimeen aiheuttaa vastaavan kuuloisen verkkohurinan. Hurina kuuluu ainoastaan kun vahvistin on päällä sekä tv on kytkettynä verkkovirtaan. Mikäli tv:n ottaa pistokkeesta irti tai irroittaa hdm-kaapelin niin hurina katoaa. Olen kokeillut kahta eri hdmi-kaapelia, 1.5 m peruskaapelilla hurina on voimakkaampaa, 5 m toisella kaapelilla aavistuksen hiljaisempaa mutta kuultavissa kuuntelupaikalle kaiuttimista. Säätäessä geneleceistä (8020) ääntä omalla säätimellä niin hurina vaimenee samassa suhteessa äänenvoimakkuuden kanssa, haluaisin kuitenkin pitää niitä täysillä jotta säädöt subbasen (7050b) kanssa olisivat optimaaliset.

  Asunnossa (60-luvun kerrostalo) on maadoitetut pistorasiat. Ääni menee geneleille rca-xlr piuhoilla subin kautta kierrätettynä. Voisikohan pelkällä hdmi-kaapelin vaihdolla ongelmaa saada ratkaistua, onko esim raskaasti suojattu kaapeli parempi maalenkin suhteen?

  Päivitystä: Selailin internettiä saman asian suhteen. Väsäsin kaiutinkaapelista piuhan jonka toisen pään kytkin jatkojohdon (johon kaikki av-systeemin laitteet kytketty kiinni) tyhjän pistokkeen maa-hakaseen. Koskettamalla kuoritulla toisella päällä jompaakumpaa genelecille lähtevää rca-johtimen vaippaa hurina vaimeni huomattavasti. Paras paikka kuitenkin löytyi kun kosketti kaapelilla procasterin bluetooth antennin alaista "game" - stereoliittimen rca-vaippaa, jolloin hurina katosi käytännössä kokonaan (kuultavissa korva kiinni genelecissä niiden ollessa omasta säätimestään täysillä). Ilmeisesti laitteen sisäisessä häiriösuojauksessa on puutteita. Sinällään ongelmaa ei nyt ole kun vahvistin ei ota mistään käytännössä kuultavissa olevaa häiriötä.

  Kysymys kuuluukin onko moinen epämääräinen viritelmä turvallinen vikaantumisen sattuessa? Maapiuha on nyt joutavana olleen rca-kaapelin uroskaapelilla lukittuna littimeen. Voiko vahvistimen rca-liittimen vaippa tulla maan kanssa jännitteelliseksi?
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2014
 9. probus

  probus Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin tuntuu olevan ratkaisematon ongelma Pansun plasman kanssa. ARC löytyy ja toimii kyllä ihan ok, mutta CEC ei tee mitään. Käytännössä siis äänenvoimakkuuden säätö telkkarista ei toimi lainkaan, eivätkä laitteet mene päälle tai pois yhdessä. Verkkokaupan arvostelussa joku toinenkin valitti samaa Samsungin kanssa. Onko joku saanut tuon toimimaan? Tällaisena lähtee kyllä takaisin kauppaan.
   
 10. Peksi85

  Peksi85 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari tuntia tätä nyt hiplanneena pari ongelmaa tuli vastaan.

  LG47LB... ääntä ARC:in kautta niin välillä pätkäsee ääni ja näyttöön tulee UNLOCK. Hetken päästä yhdistää takaisin ja ääni taas kuuluu?

  Optisen kautta ei kuulu mitään kaapelista tulee punasta valoa, eli järjen mukaan TV lähettää mutta Procaster ei ota vastaan.

  Täytyy hetken vielä taistella ennenkuin lähdetään verkkokauppaan antamaan palautetta.

  Poistopuolella olisi ollut kyllä denonin DN-500:sta 779 euroon.
   
 11. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. jarpatus

  jarpatus Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin nythän tuon hinta verkkokaupassa on 99 euroa ja outletista saa laitteita vieläkin halvemmalla, kun porukka ostaa niitä passiivikaiuttimilleen. Kävin hakemassa itselleni outletistä tuollaisen hintaan 69 euroa ja samalla opastin useitakin kiinnostuneita ihmisiä siitä, mitä aktiivikaiuttimet tarkoittavat.

  Tässä v3 mallissa on siis poistunut komponenttivideoliitännät, bluetooth jne, mutta jos niitä ei tarvitse, niin hintalaatusuhde vaikuttaisi oikein mainiolta. Laitoin itse Genelec 8040:n kaveriksi ja hyvältä vaikuttaa. Joitain heikkouksia ja älyttömyyksiä löytyy, käyttöliittymä on täysin susi, eikä aukea ilman manuaalia, mutta mitäpä tuosta. Suurin urppauksen aihe on, ettei spdif liitännät tunnu tukevan stereo PCM:ää ?!. Onneksi äänikortti osaa Dolby Digital Live:n, niin poppi soi, mutta onhan tämä älytöntä nyt kuitenkin. HDMI:n kautta olisi saanut kanssa tietokoneelta äänet, ei siinä mitään, mutta en halua kierrättää monitorin kuvaa etusen kautta, enkä vetää erillistä HDMI kaapelia, koska Windows ei taivu siihen, että toisen HDMI:n kautta tulisi vain ääni, ei kuva. Laite kyllä toimi hyvin HDMI:llä, vaikkei näyttöä olekaan kytketty, kokeilin.

  Ja tässähän tosiaan näyttäisi olevan myös subbaritaajuuksille pystyvä EQ. Tätä ei ole vissiin missään mainostettu. En ole itse vielä testannut tätä kylläkään.

  Elieli outletista 69 euron hintaan on sen verran oiva ostos, että mietin, jos hakisin toisen itselleni ihan vaan varastoon jos eka hajoaa takuuajan jälkeen...

  Edit: Puhuin höpöjä, myös stereo PCM toimii spdif:n yli. 24/192 ei toiminut, mutta 24/96 toimi. Välissä on 10 metrin paukkulanka väärällä impedanssilla, joten oletan, että ko. paukkulangasta ei vaan mene tarpeeksi kovaa biti läpi 24/192:lle...
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2017
 13. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 802
  Saadut tykkäykset:
  376
  Tuo EQ:n epävarmuustekijä eli onko se siinä tuotteessa vai ei, on vielä hillinnyt ostohaluja. Voitko vaikka uppia tuosta EQ:sta screenshotin jonnekkin, jos se siinä on ?
   
 14. jarpatus

  jarpatus Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tässä on EQ. Minulla ei ole subbaria nyt tässä, mutta koitin equttaa pääkanavia ja toimii. Seuraavat menuvalinnat löytyy:

  - EQ on/off
  - Channel: L/R/C/LS/RS/LD/RD/SW
  - Band: 1-10
  - Gain: -20 - 5
  - Freq 20 - 80
  - Q: 1.0/1.5/2.0/2.5/3.0/4.0/5.0/6.0/10

  En jaksanut koettaaa, että voiko oikeasti asettaa 10 eri säätöä 8 eri kanavalle eli 80 erillistä säätöä, mutta ainakin pääkanavien equtus erikseen onnistui korvin kuultavan selkeästi. Pitää, kunhan on paremmin aikaa, testailla mittamikrofonin kanssa, että miten pätevästi saa säädettyä.

  Itseltäni taisi juuri tipahtaa pois ostoslistalta MiniDSP jos tämä eq kerta toimii. Tuli ihan puskista kun tätä ei mainostettu missään.

  Disclaimer: Se, että tässä laitteessa on eq, ei takaa, että akikissa on. Kai noissa on eri firmisversioita jne.

  Edit: Mielenkiintoisinta on, että EQ:n ei pääse käsiksi OSD:n kautta. Siellä ei ole mitään vinkkiä ko. ominaisuuden olemassaolosta, vaikka kaikki muut säädöt voi tehdä sitä kautta. Ainoastaan tuon sisäänrakennetun LCD näytön kautta. Lisäksi EQ:n napit löyty vain kaukosäätimestä, laitteesta itsestään ei pääse asetuksia muuttamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2017
 15. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 526
  Saadut tykkäykset:
  45
  Lieneekö tämä uusin malli parempi kuin se eka versio, jossa bluetooth? Itellä siinä oli aika paljon ongelmia. Mm. HDMI-ulostulo lakkasi usein toimimasta, kun PS3:lla tai Blu-ray-soittimella laittoi elokuvan pyörimään. Alkuvalikot pelasi, mutta elokuvan alkaessa videotykki vaan ilmoitti; "no signal". Kuva palautui, kun käytti Procasterista virrat pois päältä. Subbarin etäisyysasetus myös bugitti hieman. Joka kerta kun asetuksista poistui ja palasi takaisin, asetuksen arvo oli muuttunut. Lisäksi Elisa viihteen boxilla YLE HD kanavia katsoessa ääni pätki. Vaihdoin sitten tilalle Marantzin SR5008 vahvistimen, joka on pelannut ongelmitta. Eihän tuo ole enää pahan hintainen, mutta jos ois vielä samat bugit, niin jäis ostamatta.
   
 16. jarpatus

  jarpatus Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa ostettua toinen mokoma laite kun lähti outletista 39 euron hintaan (!). Tämän perusteella pystyn nyt kommentoimaan joidenkin mainitsemaa naksumisongelmaa; riippuu firmwaresta! Eli joidenkin mukaan, kun digitaalisen signaalin tyyppi vaihtuu PCM->DTD tai ihan vaan signaali loppuu, alkaa, loppuu, alkaa, niin masiina reagoi liian hitaasti. Ilmeisestikin tämä on joidenkin lähteiden kanssa isokin ongelma kun signaali vaihtuu kokoajan ja laite ei kerkeä mukaan.

  Eli siis aiemmin ostamassani laitteessa en havainnut tällaista ongelmaa, mutta myöhemmin ostamassani (mutta pienemmällä sarjanumerolla olevalla) laiteessa kylläkin. Eli esim jos Spotifylstä soittaa musiikkia, niin joka jeesuksen kerran kun vanha track loppuu, laite hävittää PCM signaalin ja joku rele naksahtaa kovaan ääneen. Kun uusi track alkaa soimaan, laite löytää PCM signaalin uudestaan ja taas naksahtaa rele ja tästä tulee parin sekunnin viive. Todella ärsyttävää.

  Mutta tuo toinen, myöhemmin valmistettu laite, niin siinäpä ei ole tätä ongelmaa laisinkaan. Se kyllä hävittää ja löytää PCM signaalin (tietenkin, jos kone lakkaa työntämästä singaalia ulos), mutta tämä tapahtuu huomattavasti paljon nopeammin, eikä tuota releen naksahdusta kerkeä tapahtua lainkaan. Käytännössä en huomannut minkäänlaisia ongelmia ensimmäisen laitteen kanssa, mutta välittömästi uuden laitteen kanssa kylläkin.

  Lienee herran haltuun sitten minkä version saa, jos verkkiksestä tilaa. Tuossahan on sarjaportti firmiksen päivittämistä varten, mutta eipä Verkkokauppa taida firmistä toimittaa... Ikävä juttu, kun on muuten niin mainio masiina. Onneksi sattui tuo toinen laite olemaan uudempi, toinen jää sitten varalle.
   
 17. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kiitos kun jaoit kokemuksiasi, saatko laitettua firmikset ja sarjanumerot. Ps. Nyt oli kyllä halpaa :)
   
 18. jarpatus

  jarpatus Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äh, unohtakaapa mitä äsken sanoin, sori. Laitteet toimivat identtisesti, toinen laite oli vain stereo direct moodissa, jolloin stereoäänen pätkiminen ei napsuttele reletta ja toinen normaalissa moodissa. PCM->DTS/Dolby->PCM napsauttaa molepmia laitteita aina, eli jos lähde vaihtelee PCM->DTS/Dolby->PCM välillä tiuhaan, niin tuskaa on.

  Eli enpä uskalla suositella kuin leffakäyttöön ja siten musiikin kuunteluun, eli juuri siihen mihin itse ostin. En tiedä millä noi verkkokaupassa arpoovat hintoja, tuolla oli noita laitteita outletissa tosiaan 39e, 69e ja 79e hinnalla...
   
 19. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Onko tietoa mitä IR-out, infrapunaohjauslähtö tekee? Antaako DC:tä ulos jotta voisi käyttää herätevirtana? Tarve ois 5-12v.
   
 20. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Huomasin että Procaster ei päästä läpi digiboxista kuin DD-äänet (YLE HD). Humax5000T kiinni HDMI:llä. Eli kuva tulee muilta kanavilta mutta ääntä ei. En keksinyt vielä miten nuo ei-DD äänet saisi kuuluviin ja miten etunen osaisi tehdä vaihdon automaattisesti.