ProCaster AV-4330

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana ReBolt, 29.07.2004.

 1. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
   
 2. HenTzu

  HenTzu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2002
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  No johan nyt on. Kävin sitten hakemassa kyseisien laitteen. Semmosen vian sitte n huomasin, että musiikkia kuunnellessa läpi kuuluu suhinaa tai jotain vastaavaa. Testi ääntä soitettaessa suhinan kuulee oikein hyvin. :OI Mikä neuvoksi? Takaisin kauppaan varmaan.. Mitään ylimääräisiä sähköjohtoja ym. ei ole vahvistimen läheisyydessä.
   
 3. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mitenkä siellä menee silmukkaa seuraavaan tyyliin:

  - PC->Procaster
  - Radioantenni->Procaster->tv->TV-antenni
  - Laitteita pistorasiassa a ja b. Procaster pistorasiassa A ja televisio, PC, dvd-soitin pistorasiassa b, c tai jopa d.

  Suhinasta: Kuvailisitko sitä suhinaa. Korkeaa suhinaa, matalaa? Kuinka voimakasta se on? Selkeää testiäänen kaltaista vaiko jotain aivan muuta? NAD-maista suhua?

  PS. Testiääni-nappia painamalla sen PITÄÄKIN suhista. Sillä voit omin korvin testata että kaikki kaiuttimet toimivat.
   
 4. HenTzu

  HenTzu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2002
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota noin. Procaster ja dvd soitin on ainoastaan tällä hetkellä kytketty pistorasiaan. Suhina alkaa sillon jo ku valitsen vahvistimen ohjelmalähteeksi dvd:n (Soittimesta on virrat pois). Suhina on semmoista aika kirkasta. Huomasin tossa et testiääntä koitettaessa häiriö kuuluu vaan vasemmasta etukanavasta..
   
 5. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Vaihtoon vaan.

  Loppuuko suhina muuten jos ohjelmalähteenä on joku muu, ja saatko dvd:n toimimaan muusta liitännästä?
   
 6. HenTzu

  HenTzu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2002
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samallalailla suhisee. Kaapelin puutos, niin en saa kuin coax:illa.
   
 7. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Mites analogiset, eli pääsetkö testaamaan niitäkään?

  Ja onko vain dvd- kiinni vahvistimessa, ja dvd ei kiinni missään? Eli ettei vaan kaiken epätodennäköisyyden jälkeenkin vuoda hurinaa tv:n kautta.

  Mutta kyllä tuo vain yhdestä kajarista kuuluva hurina viittaa pääteasteen tms. vikaan.

  Testaa tarkkaan, myös kuulokkeilla, ja sitten laite vaihtoon jos muu ei auta.
   
 8. Diamond

  Diamond Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  949
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lukaisin tänään itsekin tuon Hifin testin. Taidan pärjätä Sonyn DB790:llä vielä monenmonta vuotta, kun PC:kin sai noin hyvät pointsit! Sitähän moitittiinkin vielä vaikka mistä, eli äänenlaadun täytyi olla todellakin hyvää. Tehotkin 5 kanavaan oli huipputasoa! Taitaa olla kova kilpailija "Pioneer 514, Sony DE ja Yamaha 450" -luokkaan.
   
 9. Miqqo

  Miqqo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2004
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää on taas tätä hifistien ajatusmaailmaa, että jos laite on halpa, eikä maksa tuhansia euroja, se ei voi olla hifiä. Kyllähän tuo vahvistin pärjäsi vallan mainiosti hifi lehden testissä ;)
   
 10. rceeh

  rceeh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
 12. apex

  apex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  2 674
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onpa se kaunis. Etsikääs joku sisäkuva niin pääsee ihmettelemään.
   
 13. Diamond

  Diamond Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  949
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eipä ihme ettei takapaneelista löydy valmistusmaata ja sarjanumerokin on teipattu. :D (Akai pärjää kyllä testeissä, mulla on -98 hifivideot jotka voitti 2 testiä aikanaan. Pientä häikkää niihin tuli.)
   
 14. Johann

  Johann Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota "proCaster"-merkkiä ei näköjään myydä missään muualla kuin verkkokaupassa, joten kyse on varmaan V-kaupan omasta brändistä. Ostavat jotain merkitöntä bulkkitavaraa kaukoidästä ja lyövät oman Procaster-merkkinsä päälle. Tuotteen valmistaja voi olla ihan mikä tahansa, joten laatua ei merkin perusteella voi arvioida.. joskus se voi varmaan olla ihan hyvääkin...joskus ei..
   
 15. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1

  Tästä jotain infoa
   
 16. Blizzard2

  Blizzard2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hifin arvosana asteikko on ihan täysi vitsi. Esim. CD-soittimia kun tässä äsken vertailin. Testivoittaja halpsisarjassa, marantz 5400. 8,3 pistettä. Sitten highend sarjassa arvosanat olivat siinä ysin molemmin puolin. Mutta kun todellisuudessa vertailee laitteita, kalpenee marantz noille highend laitteille tuntuvasti. Jos on tottunut kuuntelemaan noita parempia, niin marantzin kuuntelu hirvittää, fiilis on armottamasti se että "Ei sen tältä pitäisi kuulostaa". Kuitenkin pisteet 8,3 -> 9,0 näyttävät siltä että, no eihän noissa nyt suurta eroa ole, kuka hullu maksais 10 kertasen hinnan tai isommankin? Mutta kun kuuntelee niin huomaa että kyllä rahaa kannattaa sijoittaa jos sitä on ja haluaa hyvää ääntä.

  En tajua miten hifi sanoo käyttävänsä kouluasteikkoa 4-10, kun käytännössä on asteikko suunnilleen 1,5 arvosanan mittainen, joissain laitteissa ehkä vain 1,0 arvosanan mittainen. Täysin roskalaitteiden ja huippulaitteiden ero voi olla alle 1 arvosanan. Näyttää siltä että ovat todella lähellä toisiaan, sitten kuuntelu paljasta että ihan näin ei ole. Haluaisin nähdä sen laitteen joka saisi edes 6 pistettä testeissä.

  Oma neuvoni että ottakaa Hifi-lehden testit suuntaa antavina. Ehkä saman testin sisällä voi tehdä vertailua. Mutta eri testien tuloksien vertailu keskenään on vaiketa. Jos epäilette antaako kalliimpi laite parempaa ääntä, kuunnelkaa. Jos ette kuule eroa, ostakaa halvin mahdollinen. Jos kuulette, ostakaa kalliimpi. Ei hifi-lehden arvosanojen perusteella voi päätöstä tehdä. Ja ellei ole vertaillut kalliita ja halpoja laitteita keskenään, niin mikä tahansa mielipide niiden eroista on vaan itsensä psyykkaamista ja oman valintansa tuputtamista muille ilman mitään pohjaa.
   
 17. alxclark

  alxclark Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  I had a listen to this unit at the Verkkokauppa store - evbven though it was playing with JBL speakers which are pretty much known for 'exaggeration' etc. - I was still able to note the usual 'thick' Japanese-style sound with this receiver - all bass-area content had this rounded kind of sound that just really mudded the signal - there was no clear definition - nothing at all 'crisp' -

  It may well be that one can save a lot of money instead of buying a regular Jap brand - but the final result will be that one doesn't really have good sound in any case

  One of the problems with people buying 'home theater' is they are distracted by the sound aspect and never really pay attention as to whther the sound is accurate or not -

   
 18. JTG

  JTG Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta HIFIn käyttämä arvosteluasteikko on hyvä. Suurin osa testatuista kaiuttumista asettuu välille 7 - 9. Vaikka tämä tuntuu kovin kapealta alueelta, mahtuu väliin 20 "kymmenystä", joka on jo melkoinen määrä verrattuna 1 - 5 tähteen jaettuna puolikkaisiin.

  Asteikon yläpäässä on Varaa parempaan. Vaikka yksikään testatuista kaiuttimista ei ole saanut 9,1 pistettä enempää, En epäile etteikö esimerkiksi Loganin Statement-setti kokonaisuudessaan voisi saada 9,5 (selvä ja huikaiseva ero). Nämä yli 9 pistettä saaneet ovat kuitenkin kaikki perinteisiä "pömpeleitä" puutteineen. Täytyy muistaa että täysi 10 pistettä on varattu Live-esityksen tasoiselle setille, jolloin ei voida erottaa (sokkokuuntelussa) tuleeko musiikki oikeasta sinfoniaorkesterista tai uruista alimpine jalkioineen. Tähän väliin on hyvä itselleen selvittää /tehdä uudelleen selväksi sanan hifi alkuperä :)

  Asteikon alapään lähes käyttämätön alue 4 - 7 pistettä mielestäni kuvaa sellaista äänentoiston tasoa (heikko, välttävä), jollaista hifi-lehti ei viitsi vaivautua arvioimaan. Tähän alueeseen kuuluvat mm suurin osa perinteisistä patteri-mankoista ja valtaosa tietokoneiden aktiivi-kaiuttimista. Asiaa voi mielestäni lähestyä myös miettimällä esim 7,2 pistettä saaneen Wharfedalen ääntä. Mielestäni ko kaiutin on "seiskan tasoa", ei enempää eikä vähempää, ihan (taustamusiikki)kuunneltavaa hifi-entry-level-tasoa (karmea sana) ;)

  Asteikko on siis absoluuttinen. Suurin osa hifistä Hifi-lehden mukaan asettuu asteikon puolivälin yläpuolelle suhteellisen pienee marginaaliin. Itsekkin Ajattelen näin.

  CD-soittimet saavat 8 - 9 pistettä hintaluokasta riippumatta. Ehkäpä niitä eroja on todellisuudessakin noin _paljon_. Mielestäni erojen suuruus verratuna kaiuttimiin on erittäin paljon pienempi, kun pidetään mielessä, että arvostellaan laitteen vaikutusta ääneen, ei laitetta itsessään.

  Edit: Ettei olisi kokonaan OT niin: Se, että spekuloidaan asteikoista ja sun muusta, Ei muuta sitä tosiasiaa, että Procaster on Eräpuun mukaan yhtä hyvä-ääninen 2-kanava kuuntelussa kuin monet paljon kalliimmat ja tunnetummat vahvistimet. Piste. (Onko nyt odotettavissa hyökkäys Eräpuun suuntaan?)
   
 19. Simo Koiranen

  Simo Koiranen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukavaa luettavaa on HIfilehden Kuunteluvaikutelma -osiot.

  Onkyon TX-NR5000E-AV:sta:

  "Äänessä on auktoriteettia runsain mitoin. Dynaaminen ja nopea ääni ihastuttaa ja antaa vakuuttavan pohjan monikanavamusiikille ja toimintaelokuvien rytinöille.
  Erottelukykyinen vahvistin poimii kaikki pienet yksityiskohdat ja välittää ne kuulijalle. Neutraali ja avoin toisto on toisaalta armottoman julma huonolaatuisille äänitteille.
  Pienen pieni kauneusvirhe vahvistimessa on lievä ylemmän keskialueen viileys, joka antaa osalle materiaalista aavistuksen metallisen sävyn. Diskantit sen sijaan toistuvat sivistyneen eloisasti, mutta silti rasittamatta. Kokonaisuutena vahvistin tarjoaa erittäin laadukkaan äänen, jota kelpaa kuunnella, oli kanavia sitten kaksi tai kahdeksan"


  Vs.

  "Sävyiltään kalseahko ja vakuuttavuudeltaan vajaa sointi, jota ei parhaalla tahdollaankaan voi mainita kovin nautittavaksi. Toistossa on kyllä tiettyä selkeyttä ja kirkkautta, mutta pureutuminen musiikillisiin yksityiskohtiin jää silti hieman hahmottomaksi. Äänikuvassa esiintyy pientä leveilyä, eikä kovin uskottavaa kolmiulotteisuutta pääse syntymään. Läsnäolokin voisi välittyä voimakkaammin.
  Bassotoisto ei sekään vakuuta. Syvimmät matalat jäävät vaisuiksi, eikä kontrollikaan yllä kovin kummoiseksi. Dynamiikkaa esiintyy sentään jonkin verran, mutta rytminen drive voisi hoitua kipakamminkin. Kun sävypalettiin on tietyn kolkkouden lisäksi liimaantunut myös hienoisesti metallinen sivumaku, ja kun monien akustisten instrumenttien täyteläisyys jää osin valottamatta, kokonaisvaikutelma jää turhan valjuksi. Kevyemmällä materiaalilla toisto kyllä menettelee, puutteineenkin, mutta matkaa musiikillisiin elämyksiin jää rutkasti"


  Ihanko oli sama vahvistin kuuntelussa?

  Ensimmäinen arvostelija (M.Järvikivi) rankkasi vahvistimen ( 5490eur) äänen ~8,5...8,6 ja toinen (Eräpuu) jätti noin 7,8...7,9 pisteeseen, äänestyksen keskiarvo siis lehteen kirjoitettu 8,3.

  Kannattaa siis varmaankin valita vain yksi henkilö, jolta ottaa kuunteluvaikutelmat, joiden perusteella muodostaa sitten mielipiteen laitteen äänestä... :D
   
 20. JTG

  JTG Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  yep, mutta varmaan kannattaa katsoa kuuntelussa käytetyt muut laitteet. Toisella voi olla kaiuttimena alle 2ohmiset kokoalueen toistimet. Toinen saattaa kuunnella herkillä kaiuttimilla subbarilla höystettynä.

  Näin minä olen ymmärtänyt nämä ristiriitaiset kommentit/kuvaukset.

  Toisaalta Järvikiven pisteytyksessä menestyivät "ennakkosuosikit" (lue: perinteikkäät hifi-valmistajat) ;)