Procaster 6xxx-sarjan boksien korjausta tarjolla

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana Hobbymat, 07.06.2009.

  1. dyna

    dyna New Member

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 6300c alkanut temppuilla viritinten osalta. Näyttää siltä että sekä hyvin korkeiden että matalien taajuuksien nipuilla on se ongelma eli kuva mustana pitkään ja joskus sitten alkaa näkyä normaalisti muutaman kymmenen sekunnin venailun jälkeen. Joskus myöskin antennijohtoa räpläämällä alkaa näkyä eli se on hyvin pienestä kiinni. Kaistan keskiosan suhteen ei näyttäisi olevan ongelmaa vielä.
    Hassua että myöskin laitteen läpi antennisignaali näyttää menevän kuitenkin ihan normaalisti eikä ongelma ole esim. se että kakkosviritin saisi huonompaa signaalia.
     
  2. elrata

    elrata New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    215
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin nyt on taisteltu regun vaihto, ei muutosta toisen virittimen puutokseen. Virtalähde ei ensin meinannut herätä sahallakaan kunnes oivalsin että regun jäähdytys levy ei saisi olla maadoitettu...:eek:
    Vanhastamuistista kuvittelin sen aina tulevan maihin, no siellähän keikkuu lisäjohdotuksen varassa ns. freeair asennuksena.:D

    Mikäli jollain tulee ideoita toisen virittimen katoamiseen, otan ilolla vastaan, in the meantime.... taidanpa laittaa dreamboxin tilaukseen..

    P.S. Jos joku haluaa harjoitteluprocasterin korjaustesteihin, täältä pesee halvalla!!
     
  3. Pake69

    Pake69 Member

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin jo laittamassa omaa 6200:sta Hobbymatille hoitoon, mutta ajattelin kumminkin yrittää turata itse. PS1:een joskus vuonna nakki onnistuneesti juotin mod-piirin, tästä edelleen rohkaistuneena..
    Siilit hain paikallisesta elektropuljusta ja eilen tuli sitten tuo tilaamani regu, ja tänään boksi auki ja ihmettelemään. Siinä kun funtsailin parasta konstia irrottaa vanha regu polttamatta kovin isoa reikää levyyn niin huomasin tuon uuden regun olevan väärää mallia! Perhana väärä mallinumero ja 2,5V vaikka puketin kyljes lukee just mitä pitää, onneksi huomasin tuon ennenkuin ehdin katkoa vanhalta jalat! :mad:
    Mittailin sitten tuon vanhan outputin ja se oli 1,489V joten ei nyt niin paha, tyydyin sitten lisäämään vain siilin prossulle kun en jaksa odotella uutta regua. Vaihdetaan sitten jos on pakko, tuo prossun siili kyllä vie kivasti työtilaa jos ei lähde irti (hopeatahnaa + pikku piskot epoksia nurkkiin)

    Onko joku lisännyt mitään tuuletinta tämmöseen? Mistä virta moiselle? Tuntuu käyvän aika lämpösenä ainakin tämä mun yksilö. Prossu nyt on ehkä vähän viileempi kuin ennen..

    [​IMG]
     
  4. Hobbymat

    Hobbymat New Member

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0

    Prosessorilla on näköjään nyt asiallinen jäähdytys! Tuo vähintäänkin riittää. Itse olen käyttänyt sellaista puolet matalampaa piikikästä mallia, ja mitatut lämmöt laskivat senkin kanssa huomattavasti.

    Voit yrittää pidentää nykyisen regun ikää lisäämällä sille pienen siilin. Jännite näyttäisi vielä olevan suunnilleen kuosissaan, joskin aika harva yleismittari mittaa tarkasti edes voltin sadasosien tarkkuudella... :) Huutonetissä joku kaveri näkyy myös myyvän sopivia 1.5 voltin reguja jokseenkin omakustannushintaan, suosittelen omatoimiselle Procaster-virittelijälle.

    Tuuletin on kalliimmassa 6500-mallissa liitetty emolevyllä olevaan liittimeen, jota muistaakseni ei pienemmissä malleissa ole. Sieltä saattaa silti löytyä jokin sopiva jännitelinja, josta tulee 5 tai 12 volttia boksin ollessa käynnissä. Helpointa olisi ehkä liittää tuuletin suoraan kiintolevyn virtakaapeliin valmiin adapterin avulla, mutta en ole varma pyöriikö puhallin sitten aina kun töpseli on seinässä. Ainakin Medionin 4400-mallissa (aiempi digiboksini) tuulettimelle voi ottaa sähköt kiintolevyltä, ja aihetta onkin, kun virtalähde on mallia "kiuas".

    Procasterin jäähdytystä voit helposti tehostaa korottamalla boksin kumitassuja hieman, jolloin boksin alapuolelle tulee enemmän ilmarakoa. Boksin yläpuolelle olisi myös syytä jättää kymmenkunta senttiä tyhjää tilaa, jotta ilma pääsee vapaasti virtaamaan boksin läpi alhaalta ylöspäin. Luonnollinen jäähdytys riittänee, jos ilma pääsee muuten vapaasti kiertämään. Procasterin virtalähde ei lämpene kovin voimakkaasti, eikä yleensä myöskään kiintolevy.

    Tuulettimen lisääminen Procasterin takapaneeliin ei ole ihan yksioikoinen juttu, koska oikeastaan boksin päällä ja alla olevat ilmareiät pitäisi kokonaan sulkea hallitun ilmankierron takaamiseksi. Helpompaa olisi ehkä panna boksin sisälle pieni prosessorituuletin, joka liikuttaa boksin sisällä ilmaa sivusuunnassa, kiintolevyn alta prosessorilta virtalähteeseen päin, eli oikealta vasemmalle. Tämäkin auttanee laskemaan ylettömiä lämpöjä, mikäli boksin yläpuolelle ei pysty järjestämään tarpeeksi tilaa luonnollista ilmankiertoa varten. Etenkin kiintolevyn jäähtyminen on kriittistä, sillä kokemuksieni mukaan kiintolevyn käyttökää voi huomattavasti pidentää pienelläkin tuuletuksella.
     
  5. snoogie

    snoogie New Member

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä näytti nyt hyytyneen 6102C eilen, takuu loppunut 4kk sitten. Eli kuva särisee / ääntä ei enää kuulu ollenkaan. Vieläkös Hobbymat näitä fixailee? :) Tai hyviä vinkkejä asiantuntevalle korjauspalvelulle pääkaupunkiseudulla?
     
  6. Jogge

    Jogge Member

    Liittynyt:
    30.08.2002
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin äsken omasta 6200C:stä tuon komponentin. Turhaan tuli tehtyä, vika on kyllä jossain muualla. Oireet ovat sellaisia että jotkut kanavat pätkivät tosi pahasti, kuva säröilee ja välillä pysähtyy kokonaan. Luulin aluksi että vika on kaapelitv:ssä kun signaali koko ajan pomppi 10% ja 30% välillä. Kun signaali menee tuonne 10% niin kuva säröilee.
    Kaikki muut kodin TV virittimet toimivat virheettömästi joten nyt alkaa vaikuttaa siltä että vika on Procasterin toisessa virittimessä. Täytyy vielä tutkia että esiintyykö vain tietyssä kanavanipussa.
    Onko joku onnistuneesti vaihtanut toisen virittimen näissä?
     
  7. Karhu_III

    Karhu_III New Member

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman 6300T:n toinen viritin alkoi eilen pätkimään. Jumitteli satunnaisesti viikon ajan ja sen jälkeen toinen viritin pimeänä. Ei muita oireita. Regulaattoorin pistin tilaukseen, vaikka se ei taida olla syy.

    Onko kukaan saanut selville, mistä tämä virittimen pimeneminen johtuu?
     
  8. GoDi81

    GoDi81 Member

    Liittynyt:
    19.05.2011
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itelläni kanssa viikko takaperin alkoi yhtäkkiä toinen viritin temppuilla, eli kun iskee vaikka nelosen päälle ja pip ikkunaan yle2 niin johan menee kone solmuun...
    Paitsi että aina ei mene, joka siinä onkin niin outoa...
    Tänään taas testasin tota ja pelitti, sitä ennen 2 päivää putkeen oli kaatunut boxi tohon, mutta aivan puhtaasti ei tästäkään selvitty meinaan nyt sitten ton kokeilun jälkeen kuitenkin boxi mennyt ilman kikkailuja täysin solmuun jo pariin otteeseen tänään, elikkä lock valo sammuu ja remote valo pysyy päällä, boxi ei varsinaisesti ole kaatunut, mutta jokaiseen komentoon vastaaminen kestää äärinmäisen kauan...

    Vieläkö joku näitä boxeja korjailee? Itse en jaksais/osaa lähtee vaihteleen osia (tässäkin varmaan hajalla juuri se osa mikä yleensä näissä on) mutta ehkä joku toinen haluaisi korjata? Noita itse osiahan saa tosiaan 2 eurolla huuto.net :istä :p

    Unohtui mainita, 6300T täällä myös...
     
  9. Karhu_III

    Karhu_III New Member

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mie vaihdoin tuon regun, toinen viritin ei toimi edelleenkään.

    Boksin toiminta tosin nopeutui ja parani. Ennen meni jumiin kun yritti käyttää toista viritintä, mutta nyt ilmoittaa että "No signal" ja ei jumiudu.

    Täytyy kiikuttaa verkkokauppaan, 80e kuulemma kustantaa korjaus.
     
  10. srout

    srout Member

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla runsas nelivuotias 6300C alkoi myös väräyttelemään kuvaa. Verkkokaupan kuitissa on jänniteregulaattorin vaihto. Huolto sinänsä meni ihan ok. Jäin vain miettimään tuota hajoamista.

    Taloyhtiössä vaihtui viikolla kaapelitoimittaja ja seuraavana sunnuntaina kun tulin kotiin viikonlopun poissaolon jälkeen ei kaapelista näkynyt mitään (vaihdon jälkeen oli siis toiminut ok). Ei tällä eikä telkkarien virittimillä. Maanantaina töiden jälkeen muut ok paitsi tämä Procaster. Kai tämä sitten hajosi ihan sattumalta samana viikonloppuna, voiko kaapelista edes tulla mitään mikä mahdollisesti voisi, jos ei aiheuttaa, niin edesauttaa regulaattorin hajoamista?

    Telkkareita ei auottu viikonloppuna mutta Procasterissa oli liuta ajastuksia.
     
  11. jankari

    jankari New Member

    Liittynyt:
    13.11.2003
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    6500C täälläkin alkanut sekoileen seuraavasti:

    - Ylen kanavat yleensä "ei signaalia" tilassa, eli toinen viritin ei saa kanavista kiinni
    - Kanavien haku auttaa välillä, välillä ei

    Onko kyseessä jännite/regu ongelma, vai heitänkö tuolla saatanan paskalla suoraan vesilintua? Mitä kannattaisi koittaa?
     
  12. Petja00

    Petja00 New Member

    Liittynyt:
    22.05.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tästä aiheesta kokemuksiani/kysymyksiä tähän ketjuun.
     
  13. Make73

    Make73 Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 335
    Saadut tykkäykset:
    93
    katso liitettä SEMTECHEZ1587CT1.5.jpg

    Ostin tuollaisen Huuto.Net:stä (4,5eur) ja olis tarkoitus vaihtaa vanhempieni Procasteriin.
    Onkos muut juotelleet vastaavan kokoista möhkälettä?

    Otin töissä romutukseen menossa olleesta PC:stä pari siiltä, toinen regulle ja toinen prossulle.

    Tässä PVR-6101C boksissa vikana se että, tulee Procaster kuva, kovalevy käynnistyy teksti, kytkeytyy edellisen kerran kytketylle kanavalle mutta mitään ei näy ja samantien taas boottaa uudestaan...tätä tekee looppina niin kauan kun laite on päällä.
    Voikohan kyse olla regu viasta vai kenties kovalevy rikki?
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2012
  14. jullimon

    jullimon New Member

    Liittynyt:
    13.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaavat "ominaisuudet" ilmestyi tänään 6500-sarjalaiseen.
    STBTool ei saa yhteyttä laitteeseen ja omat taidot alkavat olemaan kokeiltu.
    Osaisko kukaan jelpata vai ulkoistanko laitteen kolmannesta kerroksesta kohti roskakatosta?

    Edit: STBTool:in sain toimimaan mutta eipä vaikuttanu lopputulokseen,sama jumi jatkuu.
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2012
  15. Make73

    Make73 Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 335
    Saadut tykkäykset:
    93
    Huuto.Net:stä löytyy hakusanalla "Procaster" noita regulaattoreita ja konkkia, joten jos juotin pysyy kädessä niin ei muuta kuin kokeilemaan :)
    Jos meinaat ulkoistaa, niin voin sen ostaa viallisena ja yrittää korjailla, tosin en ole vielä saanut edellistäkään korjattua.
     
  16. jullimon

    jullimon New Member

    Liittynyt:
    13.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyypä vilkaista huutonetti,kiitoksia vaan :)

    E: Poksi lepäsi yön yli ja nyt aamulla piti tutkia vaihtoonmeneviä osia. Kokeilin kuitenkin piruuttani vielä kerran saada poksin pois tuolta nolla-kanavalta ja kas,kanavat lähti rullaamaan normaalisti.
    Nyt varmaan kannattaa ajaa uudestaan viimeisin päivitys ja tehdasasetusten palautus.
    Sitten sormet ristiin että toimisi edes jonkin aikaa. (kolvailuhommat jättäisin mieluusti vähän myöhemmäksi koska oikea käsi paketissa :/ )
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2012
  17. Make73

    Make73 Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 335
    Saadut tykkäykset:
    93
    Millä sait kanavan pois "nollakanavalta" painelitko jotain etupaneelin painikkeita?

    Itse sain regulaattorin vaihdettua, mutta eipä poistunut vika sillä :weep:
    Kondensaattorit näyttäisi ainakin ulkoisesti ehjiltä, seuraavaksi pitänee kokeilla formatoida kovalevy (FAT 32?) ja jos sekään ei auta niin luovuttaa.
    Boksissa ei ole USB:tä joten pitää irroittaa ja kytkeä pöytäkoneeseen alustuksen ajaksi.

    edit:
    Onneksi tuli mieleen ennen kovalevyn formatointia kokeilla ohjelmapäivitystä nollamodeemikaapelilla uusimpaan firmwareen 3001.
    Softa asentui ok ja sen jälkeen tehdasasetusten palautus, oli sillä selvä ja laite toimii taas :hitme:

    No tulipahan vaihdettua regulaattori ja pistettyä suorittimelle jäähy, tuskin siitä hommasta mitään haittaakaan oli :)

    Sain regun myyjältä vinkkinä seuraavanlaisen ohjeen:
    Kokeile ensin niin, että irroita kovalevyn lattakaapeli, ei väliä kummasta päästä. Yritä sitten käynnistää ja jos lähtee normaalisti päälle (valikossa näkyy kovalevy harmaana), niin kovalevy on korruptoitunut. Välillä lähtee toimimaan, kun suorittaa kovalevykehikkoon kiinnitettynä tietokoneeseen kovalevylle eheytyksen (mutta luin keskustelupalstalta, että saattaa muuttaa pitkät tiedostonnimet lyhyiksi, jonka jälkeen tallenteet ei enää toimi) tai poistaa kokonaan osion ja antaa procasterin alustaa.

    Jos taas jatkaa boottaamista ilman kovalevyäkin, niin pidä virtanappula pohjassa ja pitäisi mennä standby- tilaan (remote valo vilahtaa juuri vähän ennen kuin boottaisi uudelleen ja menee valmiustilaan). Standby tilassa painele kaukosäätimestä '4 2 1 2 5' ja käynnistyy tehtaan diagnostiikkatilaan (Diagnostic mode), jossa painamalla '8' eli 8. Factory reset (voi olla 7 tai 9, riippuu kait mallista/firmwaresta). Jos on asennettuna uusin firmware ja ei mene standby- tilaan, niin joku kommentoi että päivittää sarjakaapelilla edellisen firmiksen eli 209d- version, joka käynnistyy hitaammin ja silloin saa menemään myöskin painamalla menu näppäin pohjassa valikkoon ja voi valita sieltä tehdasasetukset. Tuo tehtaan diagnostiikka palauttaa tehokkaammin asetukset tehdastilaan, joten suosittelen sitä. Jompi kumpi näistä pitäisi tehota tuohon ongelmaan.


    Saattaa olla että olisi tuolla diagnostiikkatilan tehdasasetuksillakin lähtenyt pelittämään, tiedä häntä.

    Tässä liitteenä vielä (epätarkka) kuva omasta virityksestäni regun vaihdosta.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2012
  18. jullimon

    jullimon New Member

    Liittynyt:
    13.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitin tolla nollakaapelilla ajaa vanhempia päivityksiä sisään. Tiedä johtuiko siitä mutta tuo uudelleenkäynnistymissykli piteni muttei kuitenkaan auttanut lopullisesti.
    Täältä jostain luin tuota etupaneelin napin renkkausta (jota koitin myös aiemmin ilman tulosta)
    ja tällä kertaa se auttoi,painelin muistaakseni vaan kanavia ylöspäin.
    Tämän jälkeen alkoi toimimaan. Kanavia ja uutta päivitystä en tässä vaiheessa vielä päässyt ajamaan läpi kun
    laitteen olin joutunut raahaamaan pöytäkoneen luo ja kaapeliverkkoa ei ollut käytettävissä.

    Sen verran tuli "tuunattua" että vanhan pöytäkoneen jäähysiili löysi uuden kodin.

    Konkat oli mun poksissa kans päällisin puolin ehjät. (Pitäiskö mitään näkyäkään päällepäin?)

    Nytten oletettavasti toiminut moitteetta ( huutoitkupuhelua ei ole naisväeltä tullut :) )

    Kiitti tuosta lainauksesta,kopsaankin sen ylös jos tuo alkaa uudelleen kiukkuamaan. Ja muutenkin tattis! :thumbsup:

    E: Sen verran vielä että kokeilin tuota aluksi myös ilman että kovalevy oli kiinni,ei vaikuttanut asiaan mitään. (Muutenkin homma oli vähän kokeilua kun en mikään mestari näitten vempeleiden kanssa ole)

    Laitetaas kans kuva (6500 se)
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 15.03.2012
  19. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 578
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korjasiko näitä Procastereita enää kukaan?
    Minulla olisi tuollainen 6500T jossa on toinen viritin pimeenä.
    ei sitä tietty ilmaiseks tarvitsisi tehdä ja bonukseksi saisi yhden 6300T koneen jossa sama vika, vaikka varaosiksi...
    sijainti Helsinki ja lähialueilla kiikuttaminen onnistuu.
     
  20. klefa

    klefa New Member

    Liittynyt:
    01.09.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokauppa korjasi viritinongelmia ainakin vielä viime syksynä. Itse korjautin 6200T:n. siinä tosin kävi niin että korjattu viritin hajosi saman tien uudestaan. Sanoivat että oliki emolevyongelma ja antoivat hyllystä (takuukorjatun?) boxin. Koko lysti kustansi 70 egeä + pari matkaa. Uudessa boxissa oli nähtävästi myös jänniteregu vaihdettu järempään. Hyvin on sen jälkeen toiminut.