Procaster 6xxx-sarjan boksien korjausta tarjolla

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana Hobbymat, 07.06.2009.

  1. Hobbymat

    Hobbymat New Member

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesäloma on hiljalleen takana ja nyt on "oikea" työ painanut päälle sen verran, että en ole ennättänyt foorumilla edes käväistä. Harrastustoiminta on tosiaan "kasvanut naavaa" ainakin hetken... :) Vastailin kyllä muutamalle kyselijälle YV:llä.

    Toivottavasti huoltoliikkeet osaavat hommansa! Se olisi vähintä, mitä voi vaatia. Entisaikoina huoltoliikkeet ainakin tekivät homman kunnialla, mutta näitä "takuuhuollettuja" bokseja viime aikoina nähneenä minua joskus hieman epäilyttää. Jos vika aiheutuu väärin mitoitetusta komponentista, se pitää tietysti vaihtaa "riittävän" järeään ja jännitearvoiltaan oikeaan, kuten monet täälläkin ovat tehneet. Muuten sen osan saa kohta vaihtaa taas, ja taas...
     
  2. methodique

    methodique New Member

    Liittynyt:
    26.09.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla sama vika 6500T boxissa joka on jo ollut vaihdossa ja temppuilee enemmän ja enemmän. Alustamisen yrityksen jälkeen (joka ei onnistunut vaan boxi hirttäytyi joten jouduin vetämään virrat pois laitteesta) boxi ei enää tunne kovoa ja nyt ei tapahdu mitään. kanavat toimii OK ja kovo pyörii vaikka kaggesta se on sammutettu.

    Onko mitään tehtävissä???
     
  3. Hobbymat

    Hobbymat New Member

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minä kokeilisin ensiksi firmiksen uudelleenasennusta, sarjaliikennekaapelin ja STBTool-ohjelman avulla. Sillä tavalla on ainakin yksi sekava "lähes vainaa" palannut palveluskelpoisten joukkoon. Toki rautavikaakin oli, mutta sen korjaus ei yksistään enää riittänyt, kun myös boksin softa oli (ilmeisesti komponenttivian takia) mennyt solmuun.
     
  4. methodique

    methodique New Member

    Liittynyt:
    26.09.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä. Vaihdoin kovon (WD 1TB) ja pienen jumppauksen jälkeen lähti boxi alustamaan uutta levyä. Nyt on boxi melkeinpä nopeampi ja varsinkin hiljaisempi. Ei edes kuule kun laite käynnistyy.

    Yksi ihmeellinen seikka on ilmennyt. Olen käyttänyt kovalevyn automaattista lepotila -toimintoa joka ei herätä kovoa tallentamaan. Toimii muuten jos laittaa kaukosäätimestä kiinni. Silloin boxi herää takaisin henkiin. Kattotaan ja toivotaan parasta että homma pelittää. :naminami:
     
  5. jty9

    jty9 New Member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei äijät, mulla on 6300T:stä toinen viritin pimentynyt (se keskemmällä oleva) joten aukaistava on paketti. Mites ootte diagnostisoineet ton regun, onko komponentti ollut silmällä katsoen palanut/kuplalla, tms?

    Edittiä: virittimet toimi kumpikin, kun piti virrat pois yötä, joten regua nyt epäilen ja ajattelin vaihtaa. Hobbymat, et viitsis heittää vinkkiä tai linkkiä minkä / mistä piirin tilasit tai jos päädyn Elektoriin niin Rapro, riittikö että vedit vain EN-nastan maihin? Jäähdytyslevy?
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2010
  6. Rapro

    Rapro New Member

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sorry, etten ole vastannut aikaisemmin. En ole vähään aikaan käynyt palstalla.
    Joo, vedin EN:n suoraan maihin, eli vedin siitä johdonpätkän piikin nro 3 johtoon. 5-piikkiä, FB/PG ei tässä mallissa ole kytketty mihinkään.

    Minun reguni oli 263-koteloitu, 220-kotelo olisi helppo kiinnittää reiästä johonkin jähdytyslevyyn. Minä otin pienen palasen koekytkentälevyä ja porasin siihen kiinnitystä varten reiän. Juotin regun siihen kiinni takapinnan levystä (GND-uloke) ja varmistin vielä liimalla. Ruuvasin levyn sitten boxin takaseinään kiinni, väliin laitoin korialuslevyn.

    Boksi toimii edelleen mainiosti.
     
  7. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 578
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Mikähän omassa 6300 T boxissa mahtaisi olla kun se on nyt alkanut sekoilemaan tallennuksissa.
    Jos on esim. 2 tallennusta yhtä aikaa päällä, niin toinen ei onnistu.
    Kun katsoo ko. kanavaa, niin ilmoittaa että ei katseluoikeutta.

    Kovalevyä ei ole ikinä alustettu, mutta tilaa siellä on ainakin 60-70%

    Procasterilla on toki ikää jotain 4 vuotta, mutta kun tuo on hyvin toiminut, niin ei viitsisi vielä hommata uutta, ennen kuin tulee kelvollisia markkinoille.

    Kaverilla on aika uus Topfield ja sen käyttölogiikka on ihan arsesta ja tuntuu että hänellä on sen kanssa enemmän ongelmia kun minulla.

    Kannattaakohan tuota enää yrittää ehjätä... :OI
     
  8. Hobbymat

    Hobbymat New Member

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensiksi kannattaisi kokeilla, tässä järjestyksessä:

    1. Virrat pois eli töpseli hetkiseksi irti pistorasiasta.
    2. Tehdasasetusten palautus ja töpseli hetkeksi irti.
    3. Firmwaren asennus uudelleen, tehdasasetusten palautus ja töpseli taas hetkeksi irti.

    Vasta silloin, kun nuo temput eivät auta, kannattaa ottaa boksi auki ja ryhtyä varovaisesti mittailemaan niitä boksin toiminnalle oleellisia jännitteitä. Nuo oireet saattavat kieliä Procasterin tyyppiviasta, joka ehkä nyt on alkanut hiljalleen tulla esiin sinunkin boksissasi... Mutta mittaamatta se ei selviä.

    Avatun digiboksin sisältä voi saada tappavan sähköiskun hyvin helposti, joten sen mukaan sitten toimitaan.
     
  9. anttiar68

    anttiar68 New Member

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Tässä puhutaan paljon noista regulaattoreista, mutta entä kondensaattorit?
    Miten niiden kuivuminen josta seurauksena tarvittavan virran kasvu? Ja siitä taas lisää lämpöä ja lisää konkan kuivumista?

    Eikö Regu joko toimi tai ei toimi.... auttaako sen vaihto mitään pelkästään? Vai auttaisiko pelkkä konkkien vaihto?

    AP
     
  10. jty9

    jty9 New Member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tää on ihan sama ongelma kun mun 6300T:ssä - toinen virittimistä on pimeä. Syndrooma on että nauhoitus onnistuu vain samalta kanavanipulta.
    Kokeile sillä PIP-toiminnalla (kuva kuvassa), katso esim kolmosta ja pistä pikkukuvaan nelonen: näkyy, koita kakkosta: ei näy (tämän jälkeen kone menee vielä jumiin niin että reagoi kaukosäätimeen hitaasti, about 10s / komento ja keltainen valo palaanaamataulussa).

    Ongelma poistuu hetkeksi kun koneesta ottaa virrat pois takapuolen keinukytkimestä ja antaa jäähtyä - sit useimmiten toimii molemmat virittimet vähän aikaa.

    Ja tässä arvokas tieto: Vaihdoin sen regulaattorin mitä tuossa aiemmin oli suositeltu mutta ei auttanut.

    Jos päädyt ostaan uuden vehkeen niin tarjoon sulle jonkun kympin tosta vanhasta, jos vaikka kahdesta paskasta koottua yhden toimivan...
    Mut älä hemmetissä osta Procasteria.
     
  11. jty9

    jty9 New Member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä konkkia tarkoitat?
     
  12. jty9

    jty9 New Member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon vähän eri mieltä. Jos kone on toiminut hyvin ja yhtäkkiä yksi viritin pimenee niin miten se sen softan vika olis? Jos virrat pois/päälle ei tehoa niin vaikee uskoa että flashimage ois korruptoitunut. Uusintafläshäyksellä vaan joutuu näkeen hirveet vaivat ja syöttää kaikki ajastukset uusiksi. Lisäks siinä tulee vehje kylmennettyä ja se yksin saattaa saada huonosti toimivan elektroniikan toimimaan hetkeksi.
     
  13. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 578
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos neuvoista. :)

    Olen ottanut fileet talteen läppärille ja nyt alan puuhaamaan sille digidigille jotain.
    Koittelen virtoja pois jne. ajattelin myös formatoida kovalevyn, mutta tuo kuva kuvassa testi onkin tärkeä, jos se toinen viritin on tosiaan pimahtanut, niin siinähän se sitten on.. :hitme:

    Ei siinä casterissa ole muuten ollut mitään vikaa, hyvin on toiminut tähän päivään saakka.

    Tuollaisen virittimen korjaaminen (jos vika on siinä) onnistuuko?
    Saamari kun kaikki sarjat (joita seuraan) tulee monesti samaan aikaan... *kirosana*

    Ei tosiaan viitsisi vielä hommata uutta, jos tuota pystyisi tekohengittämään vielä kesään saakka tai sitten pitää ostaa joku halpa boksi siihen saakka kun tulee kunnollisia markinoille.
    Toimivia, isolla kovalevyllä, HD jne.

    Täytyy tarkastella myös noita Elisan/Soneran viihde systeemejä, miten ne toimisivat...
     
  14. koopee1

    koopee1 New Member

    Liittynyt:
    03.11.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    6300C toimii taas kuin unelma, ja työn jäljestä näkee että ammattimies oli asialla! :thumbsup:
     
  15. anttiar68

    anttiar68 New Member

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako vielä tarkennusta mistä regusta on kysymys :D
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. Hobbymat

    Hobbymat New Member

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kuvassa esitetyn virtalähteen puolella, vaan ihan boksin emolevyllä noin sentin verran prosessorilta boksin takaseinään päin. Jokseenkin tarkkaan HDMI-kortin etureunan alapuolella. Komponentti on mallia xx1117-1.5, noin tulitikun pään kokoinen pikku hippula. Tuo xx voi olla SE, IL tai jokin muu valmistajasta riippuva kirjainyhdistelmä.

    Tärkeintä tuossa on pääte "-1.5" joka ilmaisee jännitteen. Jotkut ovat esimerkiksi huutonetissä kaupitelleet komponentteja, joissa tuo pääte on vaikkapa "-1.8" tai "-3.3", mutta nämä eivät sovi tähän tarkoitukseen. Eikä tuo alkuperäisen mallin mukainen 1117-1.5 myöskään tule kestämään, vaikka sen kuinka taidolla vaihtaisi. Paljon parempi "pomminkestävä" vaihtoehto on LMS1587CT-1.5, jos sellaisen jostain onnistut löytämään...
     
  17. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 578
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep se toinen viritin on sökö, pystyykö sitä korjaamaan?
    Nyt sillä ei voi tallentaa ohjelmia ellei jätä konetta sille kanavalle jota tallentaa.

    Jos on jollain muulla kanavalla tulee ilmoitus kanava ei käytössä, siis se kanava jolta yrittää tallentaa ohjelmia...
     
  18. anttiar68

    anttiar68 New Member

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    aaa.... kitos Hobbymat oikein selkeästä vastauksesta.

    Mitäs porukka tuumaa noista virtalähteen konkkien kestävyydestä? Teillä ei ole niiden suhteen ollut ongelmia tai aavistuksia vikaantumisesta?
     
  19. jty9

    jty9 New Member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran mä ainakin huomasin että se mun toinen viritin ei oo ihan 100% mykkä vaan jos kone on ihan kylmä niin ivobootin jälkeen kumpikin viritin toimii vähän aikaa. Kun lämpiää niin tilttaa. menee jo mun kykyjen tuolle puolen mutta eikähän tuo viittais siihen että joku konkka/vastus alkaa olla tiensä päässä...?
     
  20. anttiar68

    anttiar68 New Member

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä Harman Kardonin DVD lopetti toimintansa ja syyksi paljastui kuivunu konkka. Huomasi kun oli päältä niin kuuma että sormet olis palanu. Näytti ihan normaalille kuitenkin.