Procaster 6x00 kovalevyn vaihtaminen -> 500GB

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana Rabbster, 24.03.2007.

 1. kjpulkki

  kjpulkki New Member

  Liittynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,
  yritän saada Procaster 5102T boxia tunnistamaan uutta WD Caviar Green levyä (WD500AADS). Levyssä on kiinni DealExtremen adapteri ja siinä ei ole jumppereita. Kokeilin levyä adapterin kanssa PC:ssä ja se kyllä tunnisti sen siellä. Olen myös kokeillut itse levyn jumpperointia (1-2 päällä sekä 5-6 päällä) mutta silti boxi ei aloita levyn alustusta. Asennus valikossakin kovalevyn alustus valinta on harmaana.
  Mitä seuraavaksi kannattaisi kokeilla ja onko kukaan saanut Procasteria tunnistamaan tätä WD:n SATA-levyä ?
   
 2. srout

  srout Member

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  521
  Saadut tykkäykset:
  3
 3. Hobbymat

  Hobbymat New Member

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä päätin viikonlopun kunniaksi ostaa kerralla riittävän ison levyn, ja Verkkokaupasta tarttui mukaan 1.5 teran Samsung SATA-levy sekä sille kaveriksi DeLock SATA/IDE -adapteri.

  Samsung EcoGreen F2 1.5TB 32MB - SATA 3.0 Gbit/s kiintolevy
  sekä
  DeLOCK SATA -> IDE -adapteri

  Adapteri vaikuttaa ainakin kokonsa puolesta olevan oivallinen, koska se sopii suoraan SATA-levyn perään ilman suurta tilanhukkaa, ja boksin oma IDE-kaapeli tulee siihen kiinni. Boksi ryhtyikin alustamaan kiintolevyä automaattisesti heti ensimmäisellä käynnistyksellä.

  Mutta, mutta... Boksi näyttää "Kiintolevyn tiedot" -kohdassa järkevän tekstin sijaan jotain täyttä puppua, ja kiintolevyn kokokin on boksin mielestä 1.5 teran sijaan täydet 2 teratavua, josta vapaana samat 2 teraa. Myös boksin USB-yhteydellä levy näkyy samalla tavoin 500 gigaa liian suurena. Ilmeisesti DeLock-adapteri ei ole yhteensopiva tuon ison Samsungin levyn kanssa, tai sitten ostamani adapteri on rikki.

  Kysymys kaikille: Onko joku saanut 1.5 teran kokoisen SATA-levyn näkymään boksissa oikean kokoisena? Mitä adapteria, ja mitä levyä olette käyttäneet?

  Eräällä "kilpailevan merkin foorumilla" on listattu erilaisia adaptereita ja kommentoitu niiden toimivuutta. DeLockin kanssa täytyy kokeilla vielä kääntää IDE-kaapeli ympäri ja toivoa ihmettä, ennen kuin vien adapterin takaisin kauppaan.

  Mainittakoon vielä, että tuo "puolentoista teran, ehkä jopa kahden" levy hidastaa boksin käynnistymistä tolkuttomasti. Boksi tarkistaa levyä tasan kaksi minuuttia! Tämä tarkoittaa sitä, että ajastusten alusta jää pari minuuttia tallentumatta.

  Ehkä pitää viikolla hakea V-kaupan romulaarista joku edullinen 500 gigan SATA-limppu ja oppia suosiolla olemaan ahnehtimatta... :OI  Edit: Tarkistin tuon 2-teraiseksi muuttuneen levyn ulkoisella USB-adapterilla, ja tosiaan levyllä näkyi XP:n levynhallinnassa 2-terainen partitio. Sen lisäksi oli joku ihan pieni partitio, molemmat luotu silloin, kun Procaster alusti levyä. Poistin nuo haamupartitiot ja osioin levyn uudestaan XP:llä, jolloin siitä tuli normaali 1.5-terainen. Muutin varmuuden vuoksi vielä levyn nopeusluokankin jumpperilla nopeuteen 1.5 Gb/s (alkuperäinen 3.0 Gb/s), jos vaikka DeLock-adapteri olisi silloin edes hieman yhteensopivampi levyn kanssa. Mutta ekalla käynnistyksellä Procaster alusti levyn taas kysymättä 2-teraiseksi! :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2010
 4. Fernsehen

  Fernsehen Guest

  Liittynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei tunnistanut kiintolevyä oikein SATA --> IDE adapterilla, kunnes laitoin jumpperin muuttamaan levyn 3.0Gb/s --> 1.5Gb/s levyksi. Tosin levy oli pieni 200GB levy. Tuossa Samsungissa näköjään ei ole jumpperia, vaan muutos tehdään ohjelmalla, jonka saa Samsungin sivuilta. Mutta pystyyköhän sen palauttamaan takaisn 3.0Gb/s muotoon? F/W Procasterissa viimeisin 3001.
  SATA --> IDE adapteri on ostettu joskus Huuto.netistä (tuli Hongkongista) ja ulkoisesti samannäköinen kuin DeLOCK.
   
 5. Hobbymat

  Hobbymat New Member

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  On siinä Samsunginkin levyssä paikka jumpperille, vaikka manuaali ei sitä kerro. Paikka on neljän piikkiparin tapauksessa "kolmas vasemmalta" eli tässä levyssä vasemmanpuoleinen niistä kahdesta paikasta (vain 2 piikkiparia jumppereita varten). Tämä SATA-levyjen jumpperointi oli jossakin Samsungin sivulla esitetty. Tuo nopeusluokan muutos softalla vaatisi jonkin boottaavan CD:n polttamista ja levyn asentamista pöytäkoneeseen, jota ei ole...
   
 6. Fernsehen

  Fernsehen Guest

  Liittynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  WD:n 200GB levyssä jumpperointi 1.5Gb/s levyksi oli juuri tuo mainitsemasi "kolmas vasemmalta" eli piikit 5 ja 6. Unohtui edellisessä viestissä mainita, että Procaster näyttää levyn tunnistetiedot epämääräisinä merkkeinä. Koko kuitenkin näkyy oikein ja tuntuu myös toimivan. Käynnistysaikakin on n. 30 sek. luokkaa. Aikaisemmalla 320GB IDE-levyllä käynnistys kesti yli 45 s. Minulle riittää aivan hyvin 200GB satunnaisiin tallennuksiin, mitä niitä vanhoja ohjelmia arkistoimaan.
   
 7. mixa76

  mixa76 New Member

  Liittynyt:
  29.01.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuva Samsungin "avustaja-sivuilta".

  Ihan hyvä, että ongelma tuli esiin, nimimerkillä "1 Teran levy hommattuna ja asennus odottaa".

  Tietää sitten mitä tehdä, jos ongelma ilmenee. :D
   
 8. TOH

  TOH New Member

  Liittynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. Petja00

  Petja00 New Member

  Liittynyt:
  22.05.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  • Procaster 6200
  • SATA-levy 750 GB (Seagate 7200.11)
  • Dealextreme IDE to SATA -sovitin 81615 http://www.dealextreme.com/p/sata-to-pata-adapter-card-81615, 9,30 USD – eli kalliista päästä. DX:n toimitusaika tällä hetkellä n. kk. Levyn korkuinen eli mahtuu hyvin koteloon.


  Kone tunnisti levyn, kun tajusin ottaa sovittimen jumperin pois eli asentoon "Device 0". Levy varmuuden vuoksi tilassa "1,5 GB/s mode", vaikka näytti topimivan myös perus- eli 3 GB/s -tilassa. IDE-kaapeli niukka, mutta sopivasti taivuteltuna/laskostettuna riitti juuri.

  Procaster ei osaa näyttää levyn tietoja. Koko oli oikein, kunnes alustin Procasterissa: kooksi muuttui yli 2 T! Alustin uudestaan FAT32:ksi tietokoneessa.

  Näyttää toimivan nyt oikein.

  Lämpötilan osalta 6200 ei varmaankaan pysty käyttämään isoa levyä sellaisenaan ja muutenkin se on alunperin alijäähdytetty; rakensin termostaattiohjatun 60 mm tuulettimen (kotelon takaseinään ulkopuolelle suojaraudoin varustettuna) ja uusin prosessorin regulaattorin sekä virtalähteen (kaikki) konkat. Prossulle tuli iso siili.

  ***

  Virtalähteen sain muuten yllättäen ostettua varaosana Verkkokaupasta (18 €). Tarjolla olisi ollut kahta versiota, otin 6500:n (Rev. 1.6), jonka päättelin olevan uudempi ja lisäksi siinä on pidempi kaapeli. Ovat samaa rakennetta kaikissa 6X00. En tiedä, kuinka julkisesti toimittavat näitä, kysele tarvittaessa osoitteesta sampsa@verkkokauppa.com. Näissä on tietysti kyllä huonot alkuperäiset konkat.