ProCaster 6x00 - bugit/ongelmat -säie

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana Halcyon, 15.12.2007.

 1. JuhoJ

  JuhoJ New Member

  Liittynyt:
  21.11.2007
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tämä nyt vielä sotaa ollutkaan, ehkä välissä hiukan kärjekkäämpää mielipiteidenvaihtoa. Ja taisi osaksi mennä hiukan sivuun varsinaisesta aiheesta...
  Taisit vastata jo tuossa aiemmin, että jäät toistaiseksi odottelemaan ja tyydyt nykyiseen laitteeseen vikoineen. Vai oletko löytänyt jonkun laitteen, joka vastaa riittävän hyvin vaatimuksiasi? Ihan vain uteliaisuuttani:D
   
 2. Halcyon

  Halcyon New Member

  Liittynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pidän tämän T:llä alkavan toisen valmistajan boksin vielä, vaikka se on mielestäni hieman epäluotettava ja buginen.

  Voisin mielelläni vaihtaa vähän eri tavalla bugiseen, kun tämänkin palstan asiantuntijoiden mukaan isoilta bugeilta välttynyttä digi-boksia on kerran mahdoton tehdä.

  Omasta puolestani boksista saisi kaatua vaikka epg välillä, teksti-tv voisi olla rikki ja ominaisuuksia karsittu pirusti, kunhan vain aina ajastaisi 100% onnistuneesti ja tekstit eivät kanittelisi. Siis tällainen kaksivirittimellisessä, vähintään kahta samanaikaisesti tallentavassa, kaapeliboksissa.

  Mutta kun en ole tällaista tölkkiä onnistunut löytämään, niin tyydyn nykyiseen toistaiseksi - ongelminensa.
   
 3. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 030
  Saadut tykkäykset:
  2
  ProCaster PVR-6300T:n nyt vuoden ajan omistaneena, voin suositella laitetta viimeisimmällä 22.8. firmwarella.

  Uusimpaan betafirmwareen on lisäksi korjattu bugeja (ilmeisesti myös kellonajan automaattinen asetus virtakatkon jälkeen jne).

  Vuoden aikana olen missannut täysin vain yhden ajastuksen aiemmilla firmwareilla (kyseessä oli kaksi peräkkäistä ajastusta samalta kanavalta, jälkimmäinen ei tallentunut). Ylen tekstitys saattaa joskus tulla vasta tallennuksen puolessa välissä (näin kävi 22.8. firmwarella vielä parissa YLE2:n Hädän hetkellä sarjan -tallennuksessa, en tiedä oliko vika lähetyksessä vai tallennuksessa). Muita erityisiä ongelmia en juuri muista. Kuvanlaatu on ok mutta ajoittain esiintyy jossakin toisessakin threadissä mainittua "vinoraidoitusta". Samassa ajassa tyttären käytössä oleva Topfield PVR 5100 HDMI (terrestiaalimalli) on missannut useita ajastuksia ja ohjelmaoppaan päivyttymisessä on ongelmia.
   
 4. Pekka Möttönen

  Pekka Möttönen New Member

  Liittynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joululevon jälkeen voin minäkin pistää vastauskommenttini Maccaralle, että monista asioista olen kanssasi samaa mieltä. Asiat eivät aina ole niin selkeitä ja yksinkertaisia kuin miltä ehkä näyttävät. Varsinkaan tämän päivän välillä pitkissäkin toimittaja/alihankkija/suunnittelija-ketjuissa. Ja niissä pitkissä ketjuissa tulle vielä sitä sähellystäkin.

  Kohtuullisen kiitettävästi vielä Procasterin/Verkkokaupan hemmoilla on intoa riittänyt, toivottavasti se into vielä aikaansaa vakaan version tällä hetkellä tapetilla olevilla tuoteominaisuuksilla kuin aletaan taas keksimään uusia. Itse olen yrittänyt tuoda esille sitä ajattelua, että parempi saada jotkut ominaisuudet ensin toimimaan hyvin kuin koko ajan keksiä uusia, vaikkei entisetkään, perustoiminnot, toimi luotettavasti. Jossain vaiheessa, toivottavasti myöhemmin kuin ennemmin, se tuki kuitenkin loppuu, ja olisi kiva, että silloin olisi edes yksi sellainen softa tarjolla, jota voi ilman varauksia käyttää eikä kymmentä erilaista beta-versiota, joista jokaisessa jotain murhetta.

  Ja itse olen kyllä sitä mieltä, että ainakin isommista bugeista vapaan digiboksin tekeminen ei pitäisi olla ollenkaan mahdotonta, tuskin edes vaikeata. Mutta ilman riittäviä resursseja ja aikaa se ei tietenkään onnistu.

  Pitäisi varmaan olla tyystin hiljaa Procasterista, tuntuu olevan herkkähipiäinen... juuri kun olin edellisen viestini kirjoittanut, ilmeni uusi ihmeellisyys... Radiosta suoritettavan ajastetun tallenteen merkitsee punaisella salattu-neliöllä, tiedoston koko n. 1/10 siitä mitä pitäisi olla eikä tietenkään toista mitään.... Ja alkoi sitä sitten tekemään toistamiseenkin... Katsotaan miten tokenee, kun poistin ajastuksen listalta, ja ohjelmoin uusiksi, ainakin kerran taas toiminutkin.
   
 5. Maccara

  Maccara New Member

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä mä oon täysin samaa mieltä. Jokseenkin "turruttavaa" asennella uusia versioita ja samalla miettiä, että "mitäköhän tällä kertaa menee särki - palataanko samantien edelliseen vai onko tässä enemmän plussaa kun miinusta".

  No ainakin perusboksi on "suht helppo" tehdä vakaaksi - niissä on suhteellisen vähän logiikkaa vielä (verrattuna usean virittimen tallentaviin, siis).

  Tallentavissa taas tärkeintä "pitäis olla" tallennusten onnistuminen (mun mielestä) suunnilleen kaikissa tilanteissa, joten siihen sais kyllä enemmän resursseja käyttää noin defaulttina...

  Kiva. Lisää bugeja. Eipä kyl ite oo tullu ku pikaseen kokeiltua radiopuolta, niin en oo törmänny siinä mihinkään ongelmiin. Eiku viestiä tukeen, jotta korjaisivat tuonkin...
   
 6. Tenitsi

  Tenitsi New Member

  Liittynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuon 6101T:n jouluksi ja nyt on muutaman päivän kerennyt koittamaan. Pari ongelmaa löytyy.

  Olen asettanut tuohon ajastukseen automaattikorjaukseksi 5min, mutta silti esim lapselleni tallettamani nalle luppakorva loppui kesken. Mihin tuo 5min korjaus lisätään? Alkuun vai loppuun? Vai lisääkö se 2,5min alkuun ja 2,5min loppuun? Tosi huono juttu jos joka kerta saa pelätä, että onko ohjelma edes tallentunut kokonaan. Vai pitääkö tuohon laittaa automaattikorjaukseksi suosiolla 10min tai enemmän? Miten muilla?

  Toinen ongelma on EPG:n monikanavanäkymän vilkkuminen. Tämä taidetaan korjata ohjelmistopäivityksellä - minä kun sitä en ole vielä tehnyt.

  Voisiko joku ystävällinen henkilö antaa linkin vaikkapa verkkokauppa.com:stä oikeaan johtoon, jolla tuon ohjelmistopäivityksen voi tehdä? Olen käymässä siellä muilla asioilla parin päivän päästä niin tuon voisi samalla ostaa.

  Kiitoksia avusta näin etukäteen ja hyvää uutta vuotta kaikille! :)
   
 7. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 030
  Saadut tykkäykset:
  2
  Se lisätään loppuun, mutta jos on perättäisiä tallennuksia samalta kanavalta, se lisätään vain viimeisen loppuun. Itse käytän aina 10 min ja joskus myöhäisillan ohjelmissa (MTV3/Nelonen/Sub) jopa 20 min varmuuden vuoksi.
   
 8. chopper

  chopper New Member

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt puskee vähintäänkin mielenkiintoista ongelmaa. Elikkäs lähtökohdat:

  6300c
  Welho
  ajastinnauhoitus

  Koitan laittaa ajastinnauhoitusta, ja homma toimii hyvin niin kauan, kunnes pitäisi tallenteelle jonkin sortin nimi kirjoittaa. Kun kumitan siitä sen kanavan nimen, ja isken ensimmäisen kirjaimen, kone buuttii o_O

  Onkos muilla ollut samanlaisia ongelmia?
   
 9. grimes

  grimes New Member

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  6300C, Welho.

  Laitan EPG:n kautta Canal+:lle ajastetun tallennuksen päälle ja rupean katsomaan sitä alusta ajastuksen ollessa vielä kesken ---> boksi sekoaa. Vaihtaa kanavaa itsekseen ja lakkaa tottelemasta kaukosäädintä. Ruutu menee mustaksi ja tulee "ei katseluoikeutta" -ilmoitus.

  Vinkkejä? Auttaisiko uusi Beta-softa?
   
 10. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 030
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mikä ohjelmistoversio? Tämä ongelma taisi olla jollakin vanhemmalla firmwarella.
   
 11. chopper

  chopper New Member

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  PC6x00C-1078.208eL-CONAX-B3.3
  Aug 22 2007
  Dver 1.3

  Minkä vitun takia näissä ei voi olla simppelit 1.0b 1.5 etc ohjelmistoversiot o_O
   
 12. ak72

  ak72 New Member

  Liittynyt:
  27.09.2003
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  6200T hdmi-bugi, jos kierrätän äänen ja kuvan hdmi-liitännän kautta vahvistimelle ja sieltä tv:lle niin ääni pätkii pahasti. Oiskohan tuo Casterin hdmi-liitäntä jotenki heikko tms? Kun kierrätän samalla tavalla PS3:sen vahvistimen kautta niin mitään pätkimistä tai kuvanlaadun heikkenemistä en ole havainnut.

  Firmis mitä käytän on uusin virallinen.
   
 13. srout

  srout Member

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  3
  6300C HDMI/HDMI Yamaha HDMI/DVI Philips, 22.8 firmis. Ei pätki.
   
 14. Pelikala

  Pelikala New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Semmoinen ongelma on ilmennyt viime päivinä, että kaikki ajastuksessa (epg) olevat ohjelmat ei nauhoitu. Kun tuota testailin, niin en saanut kolmea ohjelmaa peräkkäin nauhoittumaan, neljäs sitten nauhoittui, vaikka olosuhteet oli samat.

  Hassuna yksityiskohtana oli toisella kanavalla näkyvä pieni värähdyshäiriö kuvassa sillä hetkellä kun nauhoituksen olisi pitänyt alkaa.

  Laite on noin 6kk vanha ja siinä on alkuperäiset ohjelmat, miten nuo päivitetään?

  Laite on ostettu Verkkokauppa.comista, vienkö sen sinne ja odottelen boksitta ennalta määräämättömän ajan?
   
 15. Juha K

  Juha K New Member

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaisiko vaikka lukea sitä ohjekirjaa, siellä yleensä kerrotaan kuinka ohjelmisto päivitetään.

  -Juha K
   
 16. Pelikala

  Pelikala New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  No löytyi ohjekirja ja verkkokaupasta tuli uusi softatiedostokin. Kaapelinkin löysin kaverilta, joten enää tarvitsee löytää kannettava tietokone jolla siirron tekisi.

  Toivottavasti auttaa, ihmetyttää vaan, että pitää nähdä itse aika paljon vaivaa, ja kestää nettikuittailua, jotta melko kalliilla (muistaakseni 650e) ostettu laite saadaan toimimaan :-(
   
 17. Kiraly

  Kiraly New Member

  Liittynyt:
  30.01.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iisekään en ole tällä palstalla pariin kuukauteen käväsissyt ja taitaa olla syy koska tuo viimeinen ohjelmisto versio (22.8) on toiminut niin mahdottoman hyvin.
  Nauhoitukset tulee 100% varmuudella monelta kanavalta vaikka editoisit tai räpläisi mitä.

  Miinukset joiden kanssa on vain oppinut tulemaan toimeen on

  No.1
  Live lähetyksen katselupuskuri tyhjentyy jos toisella kanavalla alkaa nauhoitus. Eli jos painaa pausea ja käy kusella, paskalla tai vaikka panemassa ja tulee takaisin ja haluaa alkaa katsomaan ohjelmaa painaa pausea ja toisto jatkuu, mutta jos tässä välissä tai aktin aikana on alkanut ajoitettu nauhoitus toiselta kanavalta pauselle jätetty kanava onkin live tilassa tai siirtyy siihen nauhoituksen alkaessa toiselta kanavalta ja kaikki poissa ollessa puskuriin kertynyt materiaali jää näkemättä, eli häviää bitti avaruuteen.
  Tämänhän voi tietty kiertää sillä, että jos olettaaa (on muistavinaan), että nauhoitus on alkamassa toiselta kanavalta ja tälläinen tragedia on odotettavissa -> painaa nauhoitus painiketta ja chaseplay puskuri siirtyykin nauhoitukseksi ja sen jälkeenhän se ei sitten katoakkaan enää mihinkään.

  No.2.
  Live lähetyksessä jos erehtyy painamaan pausea katsotaessa Ylen kanavia, jää tekstitykset armotta pois. Tähän pätee tuo sama kikka kuin edellisessä eli laittaa nauhoituksen päälle...tosin saattaa joutua joskus odottamaan että ohjelman nauhoitus loppu ja sen jälkeen vasta pääsee aloittamaan / jatkamaan tekstityksellisen ohjleman katselua.

  Satunnainen noin sekunnin kestävä pätkähdys nauhoituksessa on joskus havaittavissa ja epäilen syyksi tuota muiden mainitsemaa toisen kanavan alkavaa nauhoitusta. Tämän häiriön kanssa voi elää.

  Noita vikoja tuskin pystyvätkään/ haluavatkaan enää korjata, mutta voin sanoa että näillä vioillakin olen laitteeseeni 99% tyytyväinen.

  Kaikki muu sanottava laitteesta onkin ylistävää!

  Ihmiset ovat vain tottuneet, että televisio nauhoitelaitteineen toimivat sähkökatkosta lukuunottamatta aina 100% varmuudella. Nyt kun tietotekniikka on saapunut digiajan myötä myös televisiolähtyksiä värittämään, vakaus on tietysti tietotekniikka luokkaa eli EPÄVAKAATA. Onhan Windows käyttöjärjestelmääkin rakennettu jo toista kymmentä vuotta ja vieläkin se bugittaa ja jatkuvia korjauksia tulee ja on tullakseen...

  Itse Procasterin ostaessani oletinkin ostavani parhaimmilla ominaisuuksilla varustetun "vähiten viallisen" boksin. Sen verran realistinen tietokoneiden kanssa räplänneenä olen. Sillä ns. tietokonehan tämäkin on ilman näppistä ja hiirtä :thumbsup:

  6200T, CRT Sony 32", ei maksukanavia
   
 18. Kiraly

  Kiraly New Member

  Liittynyt:
  30.01.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kirjoitin tämän ohjeen joskus aikaa sitten ja vieläkin toimin vastaavalla tavalla. kts linkki:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=837954#post837954
   
 19. Pelikala

  Pelikala New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo tiedoston nimi, minkä sain on:
  PROCASTER_6X00T_Ver2096_20071112.mem

  Onko tuo nyt sitten uusin?
  Vai onko tuo joku vielä uudempi beta-versio?
  Onko jollakin tuosta kokemusta?

  Minulle on iso työ tuo kannettavan hankkiminen enkä viitsisi asennella näitä montaa kertaa. Eli mieluiten vaikka vanha toimiva, kuin uusi toimimaton.

  Ja onkohan tuo nauhoituksen toimimattomuus varmasti kiinni tuosta softasta, vai voiko johtua jostain muustakin esim. laitteistoviasta?
   
 20. Pelikala

  Pelikala New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0