Presidentinvaalit 2012

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana CleverIndeed, 28.06.2011.

 1. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Joo enpä tullut vaalikoneesta yhtään viisaammaksi. Kärkeen se kristillisdemokraatti ja itselleni tärkeimmissä kysymyksissä täysin eri vastaus.
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  No voin ilmaista asian hieman toisinkin jos se auttaa: PS:n porukka on kansallismielisiä sosialisteja.
   
 3. Foorumin johtava mielipiteenmuokkaaja onkin korttipakat käsissä ja hihoissa saanut Soinin kampanjan jo hyvään vauhtiin. Mielenkiintoista että fanaatinen taisteleva ateisti vetää vaalivankkureita joissa istuu kiihkouskovainen joka ei hyväksy aborttia missään oloissa, esim. raiskatulle. Näyttää pelureilla rasisti-, maahanmuuttovihamielisyys-, ym. kortit jyräävän aborttikortin mennen tullen. Joillain uskonto on lähes arvokkain kortti, mutta mitäpä se on esim. monikulttuurisuuskortin rinnalla.

  Alkaa Suomen asiat Euroopassa mennä persujen menestyksen pelon takia päin veetä.

  Persut valittavat että ovat silmätikkuina ja etelän median vainon kohteena, mutta sitä saa mitä pyytää. Kun tätä uutista lukiessa pääsin ensimmäisen rivin "kohuvaltuutettu" -sanaan, heräsi heti vahva epäily puolueesta ja olin juuri jostain saanut kuulla Auran kirkkoherrasta. Päälle puheet itsenäisyyspäivän juhlien tiimoilta, niin ei enää edes huvita sanonta että 99% perussuomalaisista pilaa koko puolueen maineen.

  En olisi ikinä uskonut että voisin sanoa tätä, mutta ilman markkapuheita tällä hetkellä parhaalta vaihtoehdolta vaikuttaisi Väyrynen. En kaipaa markkaa ja devalvaatioita joten taitaa jäädä äänestämättä.
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Minusta on paras jättää äänestämättä jos on niin pihalla politiikasta että tarvitsee vaalikoneen apua ehdokkaan valinnassa.
  Puhdasta viihdettähän nuo vaalikoneet ovat. Ehdokkaan valinta pitäisi perustua politiikan seuraamiseen. Ehdokkaan nettisivujen lukeminen kertoo ehdokkaasta enemmän kuin vaalikoneiden kysymykset, jotka tuppaavat yksinkertaistamaan asioita.
   
 5. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Varsinkin kun ottaa huomioon että Soini on aivan itse todennut mm.
  ""Aika harvoin puhun täällä uskonnollisesta vakaumuksesta, mutta nyt haluan senkin tässä sanoa, koska se on kannaltani ratkaiseva. Oma arvomaailmani lähtee katolisesta kristinopista....(katolisen)kirkon kanta vaikuttaa ajatteluuni kaikissa moraalisissa kysymyksissä....Aina ei ole suinkaan helppoa, vaatimukset ovat kovat, mutta rusinoita pullista ei noukita. Se on kirkon oppi, ja se kirkon jäsenelle kelpaa."

  Eli Soini tosiaan vakuuttaa ja vannoo että katolisen kirkon kanta ratkaiseen moraalikysymyksissä. Tällaistako arvojohtajaa suomeen todella kaivataan? Minä en kaipaa.

  Soini on myös sitä mieltä että seksi kuuluu vain ja ainoastaan miehen ja naisen avioliittoon, muiden pitää elää selibaatissa.
   
 6. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Eipäs kannattaisi tulla neuvomaan vierasta ihmistä.

  Mikäs niissä vaalikoneissa on vikana jos ehdokkaat ovat kerta siellä vastanneet mielenkiintoisiin ja tärkeisiin kysymyksiin ja pystyn vertailemaan omia mielipiteitäni ja arvojani ehdokkaiden vastaaviin niin en näe tässä mitään pahaa. Poliittinen suuntaukseni on selvä, mutta se oman puolueen ehdokas ei nappaakaan niin pitää mennä ja katsoa, mitä muilla on tarjottavana. Enkä ole todellakaan tehnyt noita testejä sillä ajatuksella, että ykköseksi tuleva saa ääneni. Yksinkertaistaminen on hyvästä, koska ei ole järkeä lähteä miettimään kaikenlaisia skenaariota ja vastausvaihtoehtoja erilaisiin kysymyksiin. Joko haluaa että kirkko erotetaan valtiosta tai sitten sitä ei halua, turha mutkistaa sitä asiaa.

  Toisaalta näillä näkymin saattaa jäädä äänestämättä ja toivoo vain ettei presidentin valtaoikeuksia ainakaan laajenneta, jotta ei mennä pahasti metsään.
   
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Niin eikös tuossa uutisessa lue että kyseisen henkilön puoluekanta on tällä hetkellä epäselvä? Sinänsä tuo uutinen sai kyllä minut nauramaan kippurassa, siitä saisi hyvän jakson South Parkiin... Siis ko henkilö on peräti jonkun sivistyslautakunnan jäsen ja, no lukekaa itse... :D:naminami:
   
 8. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Tosiaan, presidentillä on melko vähän suoranaista valtaa Suomessa, eduskunta ja hallitus päättävät suurimmasta osasta asioita. Joten voittipa kuka tahansa vaalit ei me kovin pahaan pulaan sen takia varmastikaan jouduta. Kunhan ko henkilö on sitten edes jotenkin edustuskelpoinen ja -taitoinen. Koska lähinnä edustusvirkahan se on.
   
 9. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Heh, no eihän tuo sitä tarkoita että Soini vaatisi samaa kaikilta, tai että pyrkisi vaikuttamaan että niin vaadittaisiin. Uskonnonvapaus on yhä olemassa, oli sitten ateisti tai katolinen. Itsekin tuossa korostaa että kyse on hänen omasta arvomaailmastaan. Joka btw. on taas minun mielestäni PALJON parempi kuin nykyisen presidentin muumilaulukampanjat.
   
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  En neuvo ketään. Kaikilla on demokratian suoma oikeus äänestää kuten haluaa ja tätä oikeutta toki kunnioitan syvästi.

  Se että kysytään yksittäisiä asioita muista erillään ikäänkuin kaikki ei vaikuttaisi kaikkeen. Lisäehtoja ei voi huomioida. Jotkut kysymykset ovat suorastaan jonninjoutavia makuasioita joten ne eivät kerro ehdokkaan soveltavuudesta esim. presidentinvirkaan tuon taivaallista.

  Minä lähden siitä että ääneni saa joku itseäni viisaampi henkilö. Lähtökohta on siis se että en osaa vastata kysymyksiin ehtä "hyvin" kuin ääneni arvoinen ehdokas. Joissakin kysymyksissä toki yksinkertainen kyllä/ei-kanta on mahdollinen mutta ei todellakaan kaikissa.
   
 11. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Juu, ja kuten olen sanonut, presidenttiys on nykyisin arvojohtajan, mielipidevaikuttajan ja keulakuvan toimi.

  Silloin nimenomaan presidentin arvomaailma on tärkeää koska se on juuri hänen työnsä. Soini on ihan itse sanonut että hänen arvomaailmansa tulee katolisesta kirkosta vaikka se joskus vaikeaa olisikin. Eli Soini ulkoistaa (presidenttinä) tärkeimmän tehtävänsä katoliselle kirkolle. Ei oikein osu yhteen oman ajatusmaailmani kanssa- ei kirkko eikä varsinkaan se ulkoistaminen.
   
 12. k_jartti

  k_jartti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.06.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Tapa yksi talonpoika päivässä."

  Kuka on sanonut näin vai onko kukaan? Eräs tuttuni väittää, että tämä on Paavo Lipposen puheita (vuosien takaa). Itse en ole pystynyt tätä vahvistamaan, olen antanut itseni ymmärtää, että kyseessä olisi edesmenneen SDP:n edustajan Arvo Salon kommentti. Miten on?

  Syy siihen, miksi tätä kysyn on se, että tuttuni "levittää" tätä huhua totena mollatakseen Lipposta.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Koska yksittäiset vaalikoneet näyttää mitä sattuu, olen leikkimielisesti pistänyt ylös eri vaalikoneiden tulokset ja laskenut yhteen.

  Sijoitukset:
  Haavisto 5+3+1=9
  Arhinmäki 3+5+2=10
  Niinistö 4+1+6=11
  Soini 2+7+4=13
  Lipponen 6+2+7=15
  Väyrynen 8+4+3=15
  Essayah 1+8+8=17
  Biaudet 7+6+5=18

  Järjestyksessä MTV3, HS ja YLE.
   
 14. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tuttusihan on hyvällä asialla, miksi häntä kampittamaan? :p

  Itse olen liian nuori tietämään tästä mitään, mutta kuuklailun avulla kallistuisin kanssa Arvo Saloon. Tosin saattaa olla ilman "yksi" -sanaa. Ja muitakin lausahduksen alulle laittajia on Demareilla tarjolla, Kaarlo Pitsinki ja Rafael Paasio, mutta Mooses lienee kuitenkin liian nuorta vuosikertaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2011
 15. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Olisiko taiteilija Arvo Salo käyttänyt tätä ilmaisua kritisoidakseen silloisen hallituksen linjaa, eli että hallituksen maatalouspoliittinen linja olisi "tappaa talonpojat".


  Jankutan vielä Soinista;

  Halosta on kritisoitu "muumimammaksi" ja vaikka minkälaiseksi kansallisen häpeän aiheuttajaksi tanttamaisella pukeutumisella, lippalakeilla, nyssäköillä ja makkaraperunaostoksilla. Kumma kyllä, juuri nämä "kansanomaiset piirteet" (sänki, nenä&korvakarvat piponreuhkat milwallin huivit ja täysin istumattomat puvut järjettömän kokoisessa ruhossa)ovat niitä joilla Soinin kannattajat Soinia "kansan miehenä" arvostavat. :hitme:

  Disclaimerina sanottakoon että mielestäni Halonen ei todellakaan ollut aina ulkoisesti edustuskelpoinen. Mutta että toinen sellainen pitäisi saada? Halosen habitus, ja nyt Soinin ovat tosiaan sellaisia että aika moni ulkomaankauppaa käyvä iso firma katsoisi kys. henkilöt jo tämän perusteella kelvottomiksi edustaa yritystä kauppasuhteissa. Pressalta pitää löytyä tyyliä ja arvokkuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2011
 16. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Täyttääkö nykyinen Euroopan presidentti tämän vaateen mielestäsi? Eikö pätevyys kuitenkin ole tärkeämpi, eihän tämä mikään kauneuskilpailu ole?
  [​IMG] [​IMG]
   
 17. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  EI kauneuskilpailu, mutta kyllä se että pitää ulkonäöstään huolta on jonkinasteinen vakuuttavuuden merkki kansainvälisillä vesillä. Jollain Bill Gates:lla on varaa tulla palaveriin ruutupaidassa sandaalit jalassa. Pikkufirman (kuten suomen) toimarin on parempi viestiä jo ulkoisella habituksella sitä pätevyyttä.


  Ja se että on huoliteltu ei tarkoita että kyse on kauneuskilpailusta. Tasan eri asia. Van Rompuy on ehkä hassun näköinen, mutta parta on ajettu, kravaatti suorassa ja puku istuu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2011
 18. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Arvo Salon kynästä se lausahdus tuli.

  Olisikohan Ilkka-lehden kolumnisti riittävän etäinen kuvaamaan aihetta.
  http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/vihapuhetta-1.1049619/comments-7.1701440
   
 19. k_jartti

  k_jartti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.06.2005
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinku vaikka Ahtisaarelta?