Predators (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana deadstar, 09.07.2009.

 1. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas heikko tekele. Tuntui kuin olisi haluttu tehdä re-make ensimmäisestä, mutta jostain syystä päädyttiinkin näennäisesti uuteen elokuvaan. Predatorit olivat todella munattomia eikä vanhojen elokuvien kunniallisuudesta ollut jälkeäkään (lienevätkö olevan Predator-planeetan uutta gangsta-sukupolvea).

  Hahmot olivat ohuita ja kuivia - alun yhteenlyöttäytyminenkin sujui täysin kivuttomasti vaikka porukassa oli kaiken maailman höyrypäitä. Toimintaa oli loppujen lopuksi todella vähän ja sekin melko vaisua. En keksi oikein mitään positiivista sanottavaa :weep:

  1½/5
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2010
 2. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pettymys. Tekijöillä on sci-fi jännärin tekemisen yleinen ote niin pahasti jemma -nimisessä paikassa että yksityiskohtia ei edes jaksa ryhtyä haukkumaan.


  1/5
   
 3. Remus

  Remus Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oli hyvä elokuva.Ehdottomasti parempi kuin alkuperäinen predator. Tässä oli se jahti tunnelma saatu hyvin esille. 4/5
   
 4. BMF

  BMF Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin no, Kyllähän sitä ihan alkuperäisessäkin melko "reilusti" Blainia täräytettiin plasma-kanuunalla selkään. ;)
   
 5. Whitewolf

  Whitewolf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2002
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse pidin uusimmasta Predatorista. Hieman eri meininki kuin AvP sarjoissa jotka oli enemmän katso kerran ja unohda. Ehkä liikaa oli laitettu alkuperäisen Predatorin aineksia leffaan, mutta muuten leffa oli rautaa. Jatkoa odotellessa.:thumbsup:
   
 6. uhoney

  uhoney Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noh, katsoin leffan. Arvio ei kauas heittänyt, aika aivotonta. Oli parempi kuin odotin, mutta paska siltikin.

  Ei leffaa voi katsoa jos ei pidä sitä uskottavana. Predator oli juonellisesti vajukki, mutta sentään uskottava. Räiskintä pisti sohvan hyppimään ja telkkarin heilumaan. Predatorsia katsoessa omaa pieruakin säikähti. Ja jos se
  koirien/possujen/mitä nyt olivatkaan tulituskohtaus piti olla jonkinlainen vastike predatorin vastaavaan, niin aika vitun lusu oli.

  Johan tuo on ollut jo kauan vaivana leffoissa; kuvauksellisesti kaikki on tiptop uskomattoman hyvän näköistä kuvaa, mutta sisältöä ei sitten olekaan.
   
 7. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäs ihmeestä se tieto on tullut että Alice Braga olis israelilainen? Brasilialainenhan se on.
   
 8. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Esittää siis israelilaista.
   
 9. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en oikein päässyt sinuiksi tämän kanssa, oli ihan ok...... mutta tosellisuudessa just sellainen perrymys kuin odotinkin. Ei siis päässyt edes hyvän kakkososan tasolle, kyllä ykkönen on aina ykkönen.
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 993
  Saadut tykkäykset:
  432
  Oli kyllä pätevä toimintapaketti. Adrien Brody veti perskeleen hyvin tuon pääroolin ja muutenkin koko hahmogalleria näyttelijöineen oli onnistunut. Tarina nappasi hyvin mukaansa eikä meno oikeastaan hyytynyt missään vaiheessa.

  Ainoa mikä jäi hieman vaivaamaan oli Roycen viimeiset sanat. "Now, let's find a way off this fucking planet" Jotenkin ne eivät vaan sopineet tuohon lopun tunnelmaan.

  ***½
   
 11. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Vihdoinkin on aukko sivistyksessä paikattu ja tämä leffa katsottu yön pimeinä tunteina ilman häiriötekijöitä tiiviisti tarinaan keskittyen. Predator on toki klassikko ja mahtavan teennäinen yhteys Aliensien kanssa on saatu aikaan. Predatorsia ei siis voi katsoa omana taideteoksenaan, vaan leffa joutuu kantamaan hyvässä ja pahassa vuosikymmenten örkkisaagojen painon. No, olihan tämä ihan katsottava leffa. Jos nimi olisi ollut joku muu kuin Predators, olisin lopettanut katsomisen noin 30 minuutin kohdalla. Nyt katsoin loppuun. Sen verran Alien- ja Predator-leffat taustalla vaikuttavat. 2/5
   
 12. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Pazzen tavoin tuli täytettyä aukko sivistyksessä, joskin aukko ei ollut kovin suuri.

  Ensimmäinen Predator oli ihan kova leffa, Iso-Arska helisemässä isompaa Predatoria vastaan. Kakkososa oli jatko-osaksi kiva ja siinä oli oma tunnelmansa. Valitettavasti tämä kolmososa (jo AvP -leffoja ei lasketa) oli periaatteessa ykkösen heikko kopio. Idea, että predatorit nappaavat ihmisiä planeetalleen "Hunger gameseja" varten oli ihan hyvä lähtökohta. Muilta osin käsikirjoitus olikin perushöttöä. Brody pääosassa oli ok, vaikka ainoa asia mitä hänen piti tehdä oli puhua vuorosanansa karhealla äänellä. Loput hahmoista olivatkin paperinohuita ja suurimman osan ainoa persoonallisuus tuli eri kansalaisuudestaan tai siitä, että on nainen. Kliseiseen tapaan kaikki "ei-jenkit" paitsi mimmi kuolevat vuorotellen, ja naisenkin rooli oli perus nainen hädässä. Lopputaistelu onkin sitten tribuutti ensimmäiselle Predatorille.

  Laittoi ihmettelemään, että predatorit ovat tarpeeksi fiksuja ja kykeneväisiä, että pystyvät löytämään ja kaappaamaan ihmisiä maapallolta noinkin helposti, mutta eivät sitten löydä yhtä piileskelevää jäbää? Kai nämä predatorit olivat sitten vielä kehityksensä alussa?

  1,5/5 Jotenkin vaikea keksiä tähän franchiseen mitään uutta, kun nuo predatorit ovat sen verta yksinkertaisia.
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Tuli UHD katsottua.
  Oli muistikuvia parempi. Ihan perus toimintaleffa. Vaikea on ykkösen jälkeen mitään maata mullistavaa keksiä.
  Mukaan tempaisi kuitenkin musan ja viidakon tunnelma. Tästä kun ei osaa tapahtumia ulkoa, niin oli oikeasti kivempi katsoa kuin aikaisemmat osat.
   
 14. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 707
  Saadut tykkäykset:
  294
  Itellä ihan sama homma. Olin katsonut edellisen kerran, kun leffa julkaistiin. Ihan ok ryskettä. Ei tosin, mitään maailmaa mullistavaa.
   
 15. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 585
  Saadut tykkäykset:
  99
  Tulipas uudestaan katseltua levyltä ja olihan tämä edelleen ehtaa toimintaa! Kesäleffana käy kuin nyrkki silmään, Predatorin silmään nimittäin. Muutama kohta tuntui täysin uudelta, ei vain muistanut kaikkia juonenkäänteitä.