PowerDVD 7 vaatii väkisin päivityksiä ikivanhoilla levyillä

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana ZED, 10.07.2012.

 1. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 699
  Saadut tykkäykset:
  20
  Ajattelinpa katsoa jonkin vanhan HD DVD -levyn, mutta ajatukseksi se ainakin toistaiseksi jäikin: Pelkästään HD DVD -toistoa varten säästetty kokonaan netistä eristetty ja käyttöjärjestelmäpäivityksiltä säästetty XP-HTPC -romu ei suostunutkaan toistamaan yhtäkään, edes aivan vanhimman pään HD DVD:tä, sillä aina näyttöön paukkui ilmoitus "A Critical component of the player requires periodical updates..." Ja höpö höpö. Toisto-ohjelma on paljon tuoreempi kuin ko. levy. Edes perinteinen evoparser.dll:n uudelleen nimeäminen ei tehonnut vaan aina tuli ilmoitusta näyttöön.

  Ongelma tuntuisi olevan niin syvällä systeemissä ettei PDVD:n uudelleen asennuksetkaan auta. Onkohan Cyberlink muun hyvän lisäksi leiponut sisään ohjelmaansa "parasta ennen" -päiväyksen siten ettei tietyn ajan jälkeen enää pysty käyttämään koko softaa vaan vaikka mikään ei olisi muuttunut alkaa ohjelma joka tapauksessa "soittamaan kotiin"? Pitääkö koko käyttöjärjestelmä asentaa formatoidulle levylle kalenterin näyttäessä esim. vuotta 2008 jotta Cyberlinkin softa olisi tyytyväinen?

  Toki ymmärrän ettei PDVD 7:llä enää uusia levyjä katsota, mutta tuo ei oikein vetele etteivät wanhat HD DVD:t toimi.

  Onkohan joku muu törmännyt moiseen ilmiöön?
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2012
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 699
  Saadut tykkäykset:
  20
  Edes puhdas käyttöjärjestelmä- ja sovellusasennus ei auta asiaa, aina vain tulee ilmoitus "A Critical component of the player requires periodical updates..." eikä toisto siten onnistu. Ihmettelen kyllä sitä että mikä on muuttunut: jos toisto kerran aikanaan toimi samoilla laitteilla ja ohjelmilla, niin miksi ei enää?

  Vaikuttaa siis varsin vahvasti siltä että ainoastaan laittoman oloisilla keinoilla on mahdollista katsoa laillisesti hankkimiaan elokuvia. Hieno homma.
   
 3. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 034
  Saadut tykkäykset:
  179
  Muo henk.koht vituttaa tuo PowerDVD:n ylivalta ja noi pakko päivitykset. Tulee sellainen ryöstöhenki aina mieleen, kun tuon sovelluksen avaa. Joo ja ei ole mullakaan, mitään ratkaisua tuohon ongelmaa. Jos sulta taipuu lontoo, niin ei muuta, kuin googlelta kysymään. Varmaan vastaavia ongelmia on muillä HD DVD käyttäjillä.
   
 4. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 699
  Saadut tykkäykset:
  20
  Ongelman aiheuttaja taisi selvitä: LG:n komboasema(t).

  Vaikka levyt tunnistuvat ja niiden hakemistorakenne on selattavissa resurssienhallinnan kautta, niin ilmeisestikään PDVD 7 ei pysty saamaan levyiltä dataa riittävän nopeasti. Muistelenkin että kyseisillä asemilla joita minulla on 2 kpl oli jotakin ongelmaa joidenkin levyjen kanssa jo aiemmin. Nyt jokin HD DVD -toistoon liittyvä komponentti on ilmeisen lopullisesti hapantunut kun mikään levy ei enää toistu. XBOX -usb -asemalla näyttäisivät toimivan.

  Mitä Cyberlinkiin tulee, niin siinä vaiheessa kun BD:t eivät enää toistu aikanaan hankkimallani 8-versiolla, niin taidan hakea marketista pöytäsoittimen ja kaventaa HTPC:n roolia. Tuon Cyberlinkin toiminta on ollut kautta aikojen sen verran outoa etten varmaankaan enää rahojani siihen suuntaan sijoita.