Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

 1. marlan

  marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  228
  Tänään Suomessa julkaistiin uusia postimerkkejä, mutta paikallispostin kassalla valkeni karu totuus: postimaksut olivat taas kallistuneet vaivihkaa. Huhtikuun 27. päivästä alkaen alin kotimaan postimaksu on 2,30 €. (Onneksi olin hakenut muutama päivä aiemmin merkkejä varastoon vanhalla hinnalla 2,10 €.)

  Varsinkin isoja kirjeitä lähettäessä filatelia käy kalliiksi. Lähetin 0,9 kg:n kirjeen Suomeen, postimaksu postimerkeillä 9,20 €, perillä ehkä joskus ensi viikolla. Onpa kuitenkin ensipäiväleimat keräilijälle.

  Jos olisin kirjeen asemesta lähettänyt ”XXS-paketin” ja maksanut verkossa, se olisikin ollut vain 5,90 € ja käytännössä se olisi kulkenut postissa kirjeenä ja sille olisi saanut seurannan (välttämättä se ei tosin toimi).

  Toisaalta jos tuo kirje olisi painanut 1,1 kg, postimaksu olisi ollut 13,80 € postimerkeillä tai 5,90 € XXS-pakettina.

  Tässä tapauksessa hintaero on jo ärsyttävä. Jos Posti arvioi, että alle 2 kg:n kirjeen kuljetus Suomessa tosiasiallisesti maksaa Postille 5,90 €, niin miksi postimerkkien käyttäjiltä kuitenkin nyhdetään peräti 13,80 € eli 7,90 € enemmän? Halutaanko postimerkkien käytöstä ja käteisasiakkaista päästä noin kiihkeästi eroon?

  (Pakettien postimaksut nousevat 1.6.2023 kolme prosenttia. Pääkaupunkiseudulla tulee jo halvemmaksi viedä kirjeet ja pikkupaketit itse perille.)

  Tänään lähetin myös ulkomaille (USA:han) 0,11 kg:n painoisen kirjeen lentopostitse. Postimaksu 17,50 €! Niin kirjekuoreen liimattiin 8 uutta postimerkkiä ja niihin lyötiin ensipäiväleimat vastaanottajan iloksi. Lähettäjä kiristeli hampaitaan.

  (Halvin verkosta ostettu paketti USA:han on 34,90 €, enimmäispaino 0,5 kg. Samanpainoinen kirje olisi 30,00 €.)

  Korkein postimaksu on enintään 2 kg:n pikamaksikirjeelle lentopostitse esim. USA:han: 139,00 €! Kun kallein postimerkki on Suomessa 5 €, niin kyllä niitä saa liimailla pakettiin melkoisen nivaskan. Käytännössähän kukaan ei tuollaista lähetä, joten hinnaksi voi lätkäistä ihan mitä hyvänsä eikä tarvitse piitata käytännön asioista (postimerkkien mahduttamisesta pakkauksen ulkokuoreen).

  Samalla paljastui, että Plus-merkkien myynti ja seuranta oli päättynyt jo 31.3.2023. Tämäkin palvelu oli sen verran hyödyllinen, että tottahan se pitää ottaa asiakkailta pois! Plus-merkit toimivat 1,50 €:n arvoisina postimerkkeinä ensi vuoden loppuun (1.4.2023–31.12.2024).
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2023
 2. Kusni

  Kusni Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  723
  Saadut tykkäykset:
  182
  Ihmettelin pari päivää sitten, kun joku huutomyyjä vaati CD:n postituksesta 4,60. No se on sittenkin Postin hinnaston mukaan. Tätä vauhtia voi femma mennä rikki ennen vuoden loppua.
   
 3. htavilap

  htavilap Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  161
  Kirjeet on kyllä älyttömän hintaisia verrattuna paketteihin. 6,90 € maksaa seurannalla varustettu paketti, joka saa olla 11 cm paksu ja painaa 25 kg.
   
  marlan ja Kusni tykkäävät tästä.
 4. Kusni

  Kusni Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  723
  Saadut tykkäykset:
  182
  Helposti-kuorissa on niin ikään hinta noussut. 20 kuorta kustantaa 63,50 €. Yksityinen kuluttaja ei voi jatkossa lähettää leffaa mitenkään alle 3 euron. Paitsi käyttämällä leimaamattomia/ohileimattuja postareita niin kuin entinen Akava-pomo.
   
  nepa tykkää tästä.
 5. marlan

  marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  228
  No, todella taitava kaveri tekee postimerkit itse:

  Iltapuhteella syntyi myös postimerkkejä.”

  (Kyseessä on ”Kostajana” tunnettu kirjeherjailija.)

  Kiinnostavaa kyllä HS:ssä on viereisellä sivulla pikku-uutinen: ”Puhakka: Postilta ja rautateiltä ei voi vaatia kannattavuutta.” Näin demarit vielä 1984.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2023
 6. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  28
  Tilasin nyt taas vaihteeksi tuolta Amazon DE tavaraa kun meni ostokset yli 99 euroa( harmi kun aikaisemmin oli tosiaan 39 ilmaisiin kuljetuksiin), mutta nyt löytyi samalla enemmän kerralla niin päätin tilata.

  Mutta onko tosiaan niin, että tuossa kotiin kuljetuksessa( tulee postin kautta loppu matka) ei ole enää tarkempaa aikaikkunaa tilauksien saapumiselle. Tuli sieltä heti alussa arvioitu tilauspäivä ( mutta nämähän yleensä hiukan voi elää) ja kun posti oli saanut tuon heille kirjatumaan pari päivää sen jälkeen niin tuli tekstiviesti jossa sanottiin tuomme sen ma-pe 8-16 ilman erillistä ilmoitusta.

  Joten onko tuo nyt enemmän Amazonin tai postin tapaa hoitaa tuota. Onko Amazon DE hankkinut ( nyt vielä kalliimmalla vähittäistilauksella) huonomman palvelun tai onko posti nykyään kotiinkuljetuksille antamassa viikon varauksen milloin paketti kotiin tuodaan.

  Jos näin on niin jää tuolta tilaukset pois tai jos on postin nykyinen käytäntö niin ei tilata sitten mistään enää kotiin. Ymmärrän vielä yhden päivän ilmoituksen ja silloin odottaa 8-16 mutta koko viikko niin ei kiitos. Onko muilla miten tuo nykyään tullut postilta kotiin tuotuna, onko viikko tai näkeekö jostain ( edes seurannasta hiukan tarkemmin tilannetta, kuitenkin ilman viimeistä olen tulossa viestiä minkä vielä käsittäisi). En ole tosiaan vuoteen tainnut postilta kotiin mitään tilata.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 469
  Saadut tykkäykset:
  783
  Antaahan Amazon seurantakoodin. Omapostista voi sitten seurata aika tarkasti. Siellä omapostissa on voinut jopa valita, että saavat jättää paketin oven taakse jos ei ole kotona ja luottaa siihen, että kukaan ei tule pöllimään.
   
 8. Kusni

  Kusni Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  723
  Saadut tykkäykset:
  182
  Tuo "ma-pe klo 8-16" on Postilla nykyään vakio. Katsoin tekstareita vuoden taakse ja silloin lupasivat toimituksen "lähityöpäivinä". Ilmoitus tulee, kun lähetys saapuu Liettuaan ja siitä voi päätellä, että saa odotella 2-3 postipäivää.

  Nykyään valitsen noudon pakettiautomaatista. Oven taakse jättämistä en enää suosi, koska todellakin jättävät lähetyksen oven taakse, vaikka se mahtuisi vaivatta postiluukusta. Olen valittanut asiasta Postiin ja sieltä ovat vastanneet parikin kertaa, että voisihan ne toki työntää luukusta, mutta kun kuluttaja on pyytänyt jättämään ovelle, niin ei tarvitse luukuttaa. Valitukset eivät ole muuttaneet asiaa, mutta ovat sentään luvanneet harkita ohjeistuksen päivittämistä.
   
 9. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  28
  Sain tuon seuranta koodin kyllä ja sinne oli ilmestynyt tämän tekstiviestin jälkeen ilmoitus, että olemme lähettäneet henkilölle tekstiviestin, mikä oli juuri tämä ma-pe aikaväli viesti. Joten pitää vaan toivoa, että seurannassa on edes jotain tietoa jatkossa missä päin paketti liikkuu minäkin päivänä.

  En ole vaan koskaan aikaisemmin saanut noin laajaa postin kotiinkuljetus aikaa, joten ihmettelin tätä mitä muutoksia on tapahtunut tuossa postin toiminnassa kun koko ajan saa lukea huonontuneesta palvelusta jonka itsekin aikaisemmin huomannut. Paljolti tästä syystä joko jättänyt kotiinkuljetuksen tilaamatta tai käyttänyt muita palveluita missä parempi seuranta. Päivitän tietoa kun saan selvyyttä asiaan jos sinne seurantaa sitten tulee parempaa tietoa, toivotaan.
   
 10. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  28
  No joo, eihän tuo nyt ihan putkeen mennyt( jotenkin osasin epäillä). Otin oma postin käyttöön niin pystyisi paremmin seuraamaan( vaikkakin siellä olikin ihan samat kuin normaali seurannassa). Ekana piti olla 28.6 no siirtyi ( tai ei liikkunut seuranta) sitten 29( sama juttu) no tänään 30 päivä sitten olikin enemmän ilmestynyt illalla ja aamulla.

  Aamulla tuli kuljetuksessa asiakkaalle. No ok tiedän odottaa kello 16 asti. En kuunnellut musiikkia kuullokkeilla tai mennyt suihkuun nii ei jäisi ovi summeri kuulematta. Yhtäkkiä kello 1420 tuli amazonilta sähköposti, että pakettia ei voitu toimittaa. Ihmettelin hiukan oma posti app päällä kaikki ilmoitukset laitettu päälle, menin sinne ja näin kello 1356 luki: Lähetystä on yritetty toimittaa, mutta vastaanottajaa ei ole tavoitettu tai vastaanottajan luona ollut este. Lähetystä yritetään toimittaa uudestaan myöhemmin.

  Joo eli olin kotona, kesä ja kerrostalon piha ihan normaali, mutta taas asiakkaan syy. Otin heti yhteyttä chattiin ja valitin heille ja siellä taas ekat vian selitykset asiakkaalle tai muussa vika. Sanoi laittavansa kuskille viestin toiseen yritykseen ( kun piti antaa ovisummeri uudestaan kun ei uskonut, että kyllä jos osoite on vaikka 14 A 40 niin jokainen osaa painaa ovisummeria 40 aina näin osattu toimittaa, no annettiin uudestaan ovisummeri).

  Menin saman tien ulos(nätti ilma vähän aurinkoa ja happea) ja näin sekä ulko oven, että tien, yksi ainoa tulo suunta. Juttelin samalla kaverin kanssa puhelimessa ei mennyt aika pitkäksi. Näin kuitenkin kaikki tietenkin. Odotin n. 1h45 kun tuli viesti postilta pakettisi on noudettavissa toimipaikasta.

  Joten eivät he mitään uutta yritystä tuoneet mitä viestissä oli tai kun chat vielä sanoi näin ja sanoi laittavansa ohjeet kuskille toiseen yrityksen. Valehtelivat tässäkin kuten muka yrittivät tuoda paketin kotiin. Uudestaan chattiin yhteyttä, no tästä mitään hyötyä. Sanoi haluanko tehdä konsultaatiopyynnön sanoin kyllä ja jatkettiin aiheesta ja lopuksi sanoi, ettei sitten tuosta konsultaatiopyynnöstä todennäköisesti tule minulle mitään yhteyden ottoa. Joten kummastelin mitä hyötyä tuosta minulle. Tekee siellä jonkun keskinäisen selvittelyn ja kiittää kaikkia ja pomoille bonus ja asiakkaan syy ja minä en saa mitään tietoa tai anteeksi pyyntöä tai mitään. No tein sen ja sitten myös virallisen palautteen postin järjestelmään, en kyllä usko jos vanhaan yhtään uskominen tuoltakaan mitään vastausta tule.


  No yhteyttä Saksan Amazoniin ja heille valitus ja samalla sanoi, etten tule mitään pakettia hakemaan mikä on kotiin tilattu ja posti syyllistää asiakasta ja jättää työt tekemättä. He ymmärsivät, maksoi suoraan rahat takaisin ettei tarvii odottaa milloin paketti heillä takaisin ja tekivät myös palautteen postille sieltä päin liittyen tapaukseen. No säästyi rahat ja ostos sitten nii tärkeä ollut enemmänkin heräte ostos. Ja onneksi paketti oli jakaantunut 2 osaan Tiistain paketti tilauksesta(tärkeämpi ja kalliimpi tuli ihan hyvin, kuski teki työnsä ja osasi painaa summeria jopa, minkä mainitsin chattiin) tämän jälkimmäisen sitten joku vuoden työntekijä päätti ettei jaksa autosta kuumalla nousta ja vie suoraan toimipaikkaan.

  Jos jatkossa pystyy valitsemaan(nyt ei) niin kyllä tuota postia vältellään jatkossa, ei vakuuta heidän toiminta. Verrattuna ( esim budbee) josta joskus tulee kotiin tilauksia, niin heillä n1h30 aika ikkuna ja näkee seurannassa auton liikkeen koko ajan kartalla. Vuosia edellä postin palveluun. Enemmän valinnan vapautta toivottavasti jatkossa.
   
 11. Gape_new_well

  Gape_new_well Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2013
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mikä estää soittamasta puhelimella, kun ovat ovella/lähistöllä? Ennen soittivat, ei viimeksi.

  Pelle jätti paketin autotallin oven eteen. Onneksi katsoin illalla sinne ennen sateiden alkua. Ihme kun ei vienyt takaisin jonnekin minne lie tai heittänyt läheiseen puroon. Tai puro on liian kaukana, parikymmentä metriä. Ei varmaan jaksanut.

  Paketin painoksi laitettu runsaat 30kg, oikea on jotain 13-18kg. En viitsinyt punnita. Joissain tiedoissa oli 425,5kg. Oikea tuote sentään oli.

  Haaveilin, että olisi erehdyksessä ilmaiseksi saanut muutaman kilon kaikenlaista kamaa.

  Palaute Omapostissa jäi antamatta, kun sekin palauteikkuna katosi jonnekin helvettiin. Paska pulju!

  Kuka jaksaa/haluaa kytätä ulko-ovella 6 tuntia? Koska muuttuu niin, että : "Toimitamme paketin klo 0-24."

  30 euroa tuollaisesta. Mutta ei ollut vaihtoehtoja.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2023
 12. marlan

  marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  228
  Helsinkiläiseltä hammaslääkäriasemalta lähetettiin kirje kaikille asiakkaille. Eräs asiakas oli muuttanut, joten kirje palautettiin ystävällisesti lähettäjälle — tosin siihen vierähti neljätoista (14) vuotta...

  Tapauksesta kertoo mm. HBL (päivän lehdessä s. 10).
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 13. Perunasalaatti

  Perunasalaatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2022
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielenkiintoinen tilanne postin kanssa tällä hetkellä ja haluaisin tiedustella onko muilla sattunut vastaavaa.

  Tilasin ebaysta pari elokuvaa ja posti on nyt sähköpostilla ilmoittanut pakettien saapuneen ja odottavan tullausta. Ongelmana on se, että tullin sivuilla lähetystunnuksen annettuani tulli ilmoittaa "lähetys on jo tullattu. Tarkista lähetystunnus" tai jotain vastaavaa.

  Uskaltaako tässä jättää nuo postin sähköpostit kokonaan huomiotta ja luottaa tuohon tulli.fi väitteeseen, että paketit on jo tullattu? Kyseessähän on IOSS lähetys, mutta eikai se posti huvikseen noita sähköposteja lähettele? Oman kokemukseni perusteella nuo paketit täytyy silti tullata, mutta niistä ei tarvitse sitten enää mitään maksaa, koska verot maksettiin jo oston yhteydessä.

  Vai liekö tullin sivut bugiset? Ei olisi kyllä mitään uutta.

  E: Tosiaan unohdin vielä mainita, että postin itsensä sivuilla "lähetyksen seuranta" kohdassa lukee "Lähetys on tullattu" kummankin paketin lähetystunnuksella.

  E 2: Jaa jaa, tästä olikin keskustelua jo tuolla Arrow langassa. Pitänee kai itsekin odotella ja seurailla mitä omapostiin ilmestyy, jos paketteja ei ala kuulumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2023
 14. Kaitzu

  Kaitzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 499
  Saadut tykkäykset:
  41
  Taas vaihteeksi Posti ilmoittaa järjestelmässään .... "Lähetyksen toimitus voi viivästyä päivällä. Lähetyksen pakkaus tai päällys on vaurioitunut Postin käsittelyssä. Paikkaamme lähetyksen pakkausta tarvittaessa"

  Viimeksi oli iso kolo näytönlaatikossa, onneksi näyttö ei ollut kokenut kolhuja.
   
 15. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 304
  Saadut tykkäykset:
  40
 16. Kaitzu

  Kaitzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 499
  Saadut tykkäykset:
  41
  No osataan sitä muissakin firmoissa. DHL ilmoitti että paketti viivästyy koska .... "Lähetystä ei voitu käsitellä huonon säätilan vuoksi." Säätietojen perusteella Leipzig:ssa on satanut 1cm lunta :D
   
  71 dB ja nepa tykkäävät tästä.
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 469
  Saadut tykkäykset:
  783
  HAH HAH HAAAA! 1 cm lunta! Hah hah haaa! Tässähän kuolee nauruun!! :D :D :D
   
 18. JIH

  JIH Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  34
  Kannattaisi DHL:n siirtää käsittely taivasalta sisätiloihin.
   
 19. Kaitzu

  Kaitzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 499
  Saadut tykkäykset:
  41
  Pari vuorokautta paketilla meni tuolla Leipzig:ssä....
  upload_2023-11-30_12-35-8.png
   
 20. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  4 283
  Saadut tykkäykset:
  1 058