Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

 1. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  En luule. Kirjoittelin vain siitä mihin tämä maa on ajautunut.
  Postin pitäisi ns. yleishyödyllisenä valtionfirmana hoitaa asiansa niin, että homma toimii. Eikä vain ajatella tulosta.
  Yksityisiin yrityksiin on tuossa kuitenkin jonkinlainen ero ja yksityiset pyörittelevät firmaansa ja osinkojansa niin kuin huvittaa.
  Valitettavasti tulos tai ulos meininki on nykyään joka paikassa. Jopa näissäkin ja lopputulos näkyy.
   
 2. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Juuri näin. Mutta järkeä osataan harvoin ratkaisuissa käyttää.
  Helpoin on iänikuinen YT. Työnantajalle helppo ratkaisu, mutta harvoin tuottaa mitään muuta kuin lyhytnäköisesti.
  Ja seuraavat YT:t taas ensi vuonna, eikä kukaan kyseenalaista firman johdon osaamista.
   
 3. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Fakta on myös että paperittomia toimistoja on jauhettu jo 90-luvulta saakka.
  Kyllä varmasti kaikki on kuolevaa, mutta milloin.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Kuka mahtoi päättää ettei posti kuulu peruspalveluihin? Tietääkseni ei kukaan, ei edes Suomen hallitus.
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Voin hyvin kuvitella Postin somepäivityksiä joskus lähitulevaisuudessa... instagrammiin kuva kirjeestä pöydällä ja teksti "Tämmöinen ilmestyi jostain lajittelukeskukseen, tunnustaako kukaan omakseen? Ja mikä tämä muuten on? xoxo" o_O
   
  jmo ja Burkitsville tykkäävät tästä.
 6. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 317
  Saadut tykkäykset:
  664
  Haaaahahaaa!! Nyt liippaa jo läheltä.
   
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 421
  Saadut tykkäykset:
  865
  Koko postin voisi lopettaa. Miksi kukaan kuvittelee postin olevan joku "yleishyödyllinen valtionfirma"
  Kaikenlainen valitus kannattoman toiminnan tukemisesta on käsittämätöntä.
   
 8. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  802
  Saadut tykkäykset:
  133
  Semmoiseksihan se aikoinaan luotiin. Sitten Holkerin kokkelivetoisen hallituksen yhtiöittämiskiima iski ja loppu on surullista historiaa.
   
  71 dB tykkää tästä.
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Ei niinkään valtion firma vaan laitos. Aikoinaan oli ihan posti- ja telelaitos...
  Ja itseasiassa esim USA:ssa se on sitä edelleen, USPS on ihan perustuslaissa määritelty liittovaltion laitos.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 317
  Saadut tykkäykset:
  664
  On se helvetin hyvä, että useimmille meistä moinen edustanee lähinnä huonoa vitsiä -- koskien kommenteistasi kumpaakin. Jeesus...
   
 11. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  609
  Yhteiskunnassa on paljon "kannattamatonta", joka on kuitenkin loppujen lopuksi erittäin hyödyllistä koko yhteiskunnalle. Esim. lasten päivähoito on rahallisesti silkkaa tappiota. Mitään siitä ei synny, paitsi tietysti se, että vanhemmat pääsevät töihin. Poliisikin on vain menoerä budjetissa, ellei sitä koeta järjestyksen ja turvallisuuden tuojaksi. Asiat voivat olla kannattavia monesta näkökulmasta. Postilaitoksen ei ole tarkoituskaan olla "kannattava" samaan malliin kuin vaikka kauppakeskusten pitseriat. Perusinfran toimivuudella on merkitystä jopa siihen, miten ulkomaisia sijoituksia saadaan maahan. Kuka nyt viitsii laajentaa toimintaansa maahan, jossa edes postilaitos ei toimi?

  Sitäpaitsi sinunhan pitäisi olla tyytyväinen, että Posti on kannattava. Sehän on juurikin karsinut toimintojaan ja palvelutasoaan pienentääkseen kulujaan ja ollakseen voitollinen. Tämän luulisi miellyttävän sinun kapitalistista mieltäsi. Meillä muillahan tässä on valituksen aihetta ollut.
   
  Riker ja Burkitsville tykkäävät tästä.
 12. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Poliisin tai päivähoidon tarve ei ole vuosien varrella ollut laskeva toisin kuin kirjepostin. Vähemmän jaetaan kirjepostia harvemmin kuin ennen mutta tilalle on saatu automaatteja ja appseja jotka helpottavat postipalvelun käyttöä. Eli ei tämä minusta ole oikeastaan mennyt huonompaan suuntaan vaan päinvastoin. Muistan vielä kun jonotin jossain isossa postikonttorissa vuoroani jotakin postitusasiaa varten. Nyt ei kyseistä postikonttoria ole enää olemassa ja jonottaakaan ei juuri tarvitse. Entisaikaan verrattuna toimituksia saa nykyään moneen eri paikkaan, Matkahuoltoon, R-Kioskiin jne. Mitä tässä nyt pitäisi valittaa? Kun mainoksia ei tule joka päivä postiluukkuun? Laskut on jo muutettu elaskuksi ja kaiken muunkin kirjepostin voisi ottaa sähköisenä johonkin laariin. Yritin jossain vaiheessa sitä sähköistä postia, mutta silti kirjeitä välillä tuli… Onko tässä nyt ainoana ongelmana se, että niche-harrastaja joka vielä tilaa elokuvakiekkoja joutuu odottamaan toimitusta postiluukkuunsa pari päivää kauemmin vai mikä?
   
 13. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  609
  On toki hyviäkin asioita kehitelty, sellaisia, joita vaikkapa 30 vuotta sitten ei teknisesti voinut ollakaan. Henkilökohtaisesti Postipalvelut ovat "heikentyneet" viimeisen 10-20 vuoden aikana seuraavasti:

  1) 2000-luvun alussa nettitilaukset tulivat tyypillisesti jenkkilästä 2 viikossa ja Englannista viikossa. Sitten se muuttui niin, että jenkkilän toimitusajasta tuli Englannin toimitusaika ja joitain CDON:n lähetyksiä saa odottaa viikon parin päivän sijaan.

  2) Postin toimipiste oli aikaisemmin lähellä, noin 500 metrin päässä. Nyt toimipisteeseen on 1500 metriä. Valinnanvaraa on toimipisteelle eli voin ohjata moneen paikkaan pakettiautomaatteihin, mutta idioottimaisesti nuo paikat ovat supussa lähellä toisiaan, niin että niihin on lähes sama etäisyys. Lähikaupassani 500 metrin päässä on pakettiautomaatteja Apteekin, Matkahuollon ja muistaakseni jonkun kolmannenkin kuriirin lähetyksille, mutta ei Postin lähetyksille, joten taas tänään saa kävellä paskakelissä sinne 1500 metrin päähän. Selvästikin siksi, että Posti sijoittaa pakettiautomaattejaan supussa paikkoihin, joihin lähetysten toimitus on HEILLE kätevää. Se vähemmän kätevä osuus siitä toimituksesta ulkoistetaan asiakkaalle. He (johtoporras Postissa) korjaa hedelmät tästä "rationalisoinnista" bonusten muodossa ja meikäläinen kävelee sateessa. Asun Helsingissä korkeiden asumiskustannusten alaisena ja moisen vastineeksi toivoisi edes peruspalveluiden läheisyyttä, joka oli itsestään selvää vielä 10 vuotta sitten. Sen ihmeempää en toivo kuin pakettiautomaattia sinne lähikauppaan Apteekin automaatin viereen, mutta ei onnistu ei.

  Ihmettelen tuota valitusta kirjepostin vähenemisestä, ihan kuin vain kirjeet toisivat rahaa Postille. Se lähetys, jonka takia taas tänään kävelen 3 km edestakas (saa ainakin liikuntaa!) maksoi minulle yli 7 euroa postikuluina. Mihin tuo eurot menevät? Eikös tuo raha jaeta niihen toimijoiden kesken, jotka osallistuvat tuon paketin kuljettamiseen noudettavakseni joidenkin sopimusten mukaan? Ei kai Posti ilmaiseksikaan niitä paketteja kuskaa? Eli ehkä 2 euroa tuosta menee Saksan postille, 3 euroa sille lento-yhtiölle, joka paketin Suomeen lennätti ja loput 2 euroa Postille. Olenko väärässä? Mikä tuossa on ongelma kirjeeseen nähden? Sekö, että paketti painaa enemmän ja vie enemmän tilaa?
   
 14. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tilanne on varmasti eri autottomalle henkilölle. Asun maakunta Suomessa ja taloudessa on 2 autoa.
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Jos sinulle lähipalvelut ovat tärkeitä, muuta perässä niiden lähelle? Eihän kukaan ole luvannut sellaista, että kaikki pysyy ennallaan.

  Maailma muuttuu koko ajan. Niitä lähikauppojakin on isoistakin kaupungeista hävinnyt leijonanosa. Koko ajan isompia yksiköitä nekin. Ja itse asiassa ruokakin siirtyy netistä tilattavaksi kotikuljetukseen (tai isomman kaupan automaatista haettavaksi), itsekin mietin miten voisi helpottaa arkea sillä keinoin.
   
 16. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  609
  Muutto on älytön rumba eli isompi paha. En ole luvannut olemaan valittamatta. Saan valittaa. Vapaa maa. Ei kuulu sinulle.

  En ole suinkaan ainoa "jääräpää" joka postin palveluista valittaa. Jopa kesällä Suomeen asumaan muuttanut Roy Rissanen ihmettelee Suomen postin toimintaa uusimmassa Youtube-videossaan.
   
 17. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 287
  Saadut tykkäykset:
  166
  Itselläni on tavoitteena lähettää vähintään 5 kirjettä viikossa. (Tämän viikon kiintiö täyttyi jo maanantaina.) Viime viikolla sain 4 kirjettä kotiin, vaikka olen huomattavasti (?) alle 70+. Minusta on mukavaa lähettää ja saada postia.

  Mutta tuo ihmettely... tässä todellinen kokemus:

  Vien kirjeet yleensä asiamiespostiin ja pyydän leimaamaan ne, koska lajittelukeskuksessahan ei postimerkkejä enää leimata. Kerran kassalla oli nuori tyttönen, joka ei ymmärtänyt ollenkaan, mitä asiakas pyysi. Hän iski kirjekuoreen ensin jonkin sinisen neliskanttisen leiman, mutta se ei kelvannut asiakkaalle ollenkaan. ”Pitää olla postileima!”

  Hätiin huudeltiin kokeneempi myyjä. Tämä otti postileimasimen ja leimasi kirjeen niin kuin kuuluu.

  Nuorempi myyjä osoitti ihmeissään postileimaa: ”Mikä toi on?”

  Kokeneempi myyjä selitti: leimalla mitätöidään postimerkit, kun ne käytetään maksuksi postipalvelusta ja lähetys otetaan kuljetettavaksi.

  (Postimerkkihän on eräänlainen velkakirja. Yrityksen ei ole järkevää jättää velkakirjaa mitätöimättä, kun sen edellyttämä suoritus tehdään.)

  Kun ostan ja myyn pikkutavaraa Huuto.netissä, olisi kyllä varsin onnetonta, jos maassa ei olisi postilaitosta, joka kuljettaa lähetykset kohtuuhinnalla perille. Lähdepä itse viemään käytettyä DVD:tä polkupyörällä johonkin huitsin Nivalaan...
   
  Burkitsville tykkää tästä.
 18. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 287
  Saadut tykkäykset:
  166
  Mutta ovatko ne aamulla tulleet kirjeet nimenomaan Postin vai jonkin muun jakeluyrityksen jakamia? Meille Hesari tulee n. klo 2 yöllä (Leijonajakelu), PKS:n kirjeet aamulla ja Postin jakaja saapuu joskus kello 18–20.
   
 19. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 317
  Saadut tykkäykset:
  664
  "Mikä toi on?" Apuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

  Ei perkele mikä mielikuva jäi tuosta fillarilla sotkemisesta devari povarissa jossain hevon kuusessa.
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 421
  Saadut tykkäykset:
  865
  En nyt lähtisi lasten päivähoitoa tai poliisia vertaamaan postiin tarpeellisuudella, kun nyt näyttää, että yksityiset firmat toimivat samalla alustalla halvemmin.
  "postilaitos" on kuoleva ala ja parasta mitä sille voi käydä, on se luoti. Johan koko Suomi meinasi mennä seis, kun parin hassun jannun työehtosopimusta yritettiin järkeistää. Nyt niitetään sitä kauraa. Miksi te ette valita siitä, että posti pakotettiin paskaan sopimukseen ja taas palvelut huononi, kun piti tukea kannattamatonta toimintaa?