Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

 1. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 910
  Saadut tykkäykset:
  94
  Mulla tuli verolaput tänä vuonna sähköisesti. Oikeastaan mitään laskuja tai asiakirjoja ei tule enää paperilla, pl. paperiset kopiot.

  Hesari mulle tulee kyllä paperisena vielä. Jotenkin se kuuluu aamurutiiniin, joten kuinkahan helposti vieroittuminen onnistuisi?

  Toinen mitä.jään kaipaamaan on joulukortit. Meillä ne laitetaan esille ja tuovat mukavasti tunnelmaa. Sähköinen on hyvin plääh ja harmikseni oikeiden korttien määrä on vähentynyt huomattavasti viime vuosina.

  Olen siis löytänyt itsestäni wanhan kansan ihmisen.
   
 2. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 156
  Saadut tykkäykset:
  158
  Jenkkitilaukset tulee poikkeuksetta kirjeinä. Samoin pienemmät CDON, Dischop ja Amazon.de-lähetykset.
   
  sokka tykkää tästä.
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 464
  Saadut tykkäykset:
  143
  Kiinantavaraa tuntuu tulevan todella nihkeästi tällä hetkellä. Olen toki ollut tietoinen siitä, että heillä on ilmeisesti ollut vaikeuksia saada tavaraa maasta ulos, mutta toisaalta pieni osa tilauksista on tullut lopulta varsin ripeästi. Tuntuisi kuitenkin, että miten esim. kymmenestä yhtä aikaa tilatusta tavarasta pieni osa pääsee livahtamaan maasta ulos ja muista ei kuulu kuukausiin. Tässä on myös sattunut ensimmäistä kertaa sellainekin tilanne, että Kiinan seuranta näyttää tilauksen paitsi tulleen Suomeen niin myös olleen jo jonkin aikaa määränpääkaupungissa, vaikkei Suomen Posti löydä seurantanumerolla mitään ja toisaalta Kiinan seuranta ei ilmaise, että tavara olisi noudettavissa tms.. Ennen koronaahan sattui sellaista (tosin Saksan tilauksen kanssa), että tilaus saapui Postiin, mutta tiedossa oleva, huonosti asiansa hoitava henkilökunnan jäsen ei osaa lähettää ulkomaan tilauksista saapumisilmoitusta vastaanottajalle. Näin ollen en sinänsä ihmettelisi, jos paljastuisi, että Postin työntekijöissä löytyisi niitäkin, jotka nostavat korona-aikana kätensä pystyyn ja "hukkaavat" ihmisten tilauksia.

  Olen tosin ollut sitäkin aistivinani rivien välistä, että varmasti osa AliExpressinkin myyjistä saattaa sitä harrastaa koronahädässään, että merkkaavat paketin matkaan lähteneeksi, vaikkeivat ole tosiasiassa lähettäneet yhtään mitään. Onneksi ko. paikasta saa rahat takaisin suhteellisen kivuttomasti. Ikävää vaan se, että tällä hetkellä kymmenestä tilatusta tavarasta ehkä puolet tulee 1-2kk:n sisällä ja puolesta joutuu 2-3kkk:n turhan odotuksen jälkeen tekemään reklamaation.
   
 4. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 516
  Saadut tykkäykset:
  263
  Sama tilanne Australian kanssa. Pisin odotus on jo yli 2kk.
   
 5. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 072
  Saadut tykkäykset:
  111
  Totta. Tänään tuo uusi koodi ilmantui näkyviin, kun taas hain seurantatietoja Japanin postin tunnuksella. Jonkinlaisen ruuhkan takia paketti on vasta tänään lähtenyt tullista eteenpäin (noin viikon viipeellä – yleensä on toiminut sukkelammin).

  Todettakoon myös, että itse hoidan asiat kirjallisesti ja kirjeitse aina kun mahdollista. Tavoitteena on lähettää joka viikko vähintään viisi postimerkillä varustettua kirjettä tai korttia. (Kirjeenvaihtotovereita.) Pääsääntöisesti postin toimintaan on voinut luottaa. Kirjeitä saan joka viikko muutaman, viimeksi tänään saapui eBaysta ostettu BD.

  Pitäisin erittäin valitettavana sitä, että maailmanlaajuinen postitoiminta päättyisi eikä enää esimerkiksi voisi lähettää alle 2 €:lla kirjettä toiselle puolen maapalloa.

  Sähköposti on ipanoille.
   
 6. mopsi

  mopsi Member

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  521
  Saadut tykkäykset:
  22
  Näköjään (tosin tässä nyt ei ole mitään uutta) kirjeet toimitetaan yhä polkypyörällä, jossa kaksi avointa isoa sivulaukkua pyörän takana ja yksi avoin edessä. Kyseessä keskisuuri suomalainen kaupunki.

  Tietoturvan taso siis pyöreä NOLLA ja kuka tahansa voi esteettömästi niin halutessaan varastaa lähetyksiä.

  Erikoista, ettei jakeluvarmuuteen ja tietoturvaan ole panostettu voimakkaammin tällä postin jakeluportaan viimeisellä tasolla.

  Kun yhteiskunnassa ollaan tietotekniikan puolella puhuttu voimakkaasti tietoturvasta vuosikymmen tai kaksi, niin tällä kirjelähetysten osa-alueella se on yhä samalla tasolla mitä 100 vuotta sitten.

  Ihmettelen, ettei asiasta puhuta enempää julkisuudessa. Puhutaan kyllä kaikennäköisestä IT-puolen tietoturvasta, mutta sitten tällaisessa perustavanlaatuisessa asiassa (kirjelähetykset) panostus on ala-arvoista. Olisi mielenkiintoista kuulla viestintäturvallisuudesta vastaavien lainsäätäjien kommentti asiaan. Tai jonkun Timo Harakan.

  Vaikka asiassa ei ole mitään uutta, niin onhan se itseasiassa pöyristyttävää, että vuonna 2020 tilanne kirjelähetysten viimeisen jakelutason turvallisuuden osalta on edelleen tätä luokkaa eli sitä ei ole käytännössä ollenkaan.
   
  Vanha_susi tykkää tästä.
 7. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 156
  Saadut tykkäykset:
  158
 8. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  70
  Alkaa olla kyllä ryöstöhintoja jo. Huutonetissä tulee myytyä leffoja ja pelejä silloin tällöin ja noita kirjeitä tulee läheteltyä sitä mukaa kun tavaraa menee kaupaksi. Eipä tästä vielä montaa vuotta ole kun alle 250 gramman kirjeen sai 2,20 eurolla lähetettyä, niin kohta hinta on jo 3,5 euroa.
   
 9. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  989
  Saadut tykkäykset:
  90
  Kyllä, tuon verran ne maksoi vielä vajaat kymmenen vuotta sitten, kun aktiivisesti huutonettiä käytin. Olihan noissa ihan lyömätön hinta-laatusuhde.
   
 10. Kusni

  Kusni Active Member

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  35
  Joo, femman leffalle toimituskuluja (3,20 €) tulee jo nyt aivan liikaa. Ostajat sitten yrittävät tingata "7 euroa posteineen". Muutaman euron tienesti ei ole vaivan arvoista minun mielestäni.
   
 11. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  25
  Ongelmahan tuossa postin toiminnassa on vielä se että sen hoitaa ihminen. Täysin automatisoituna saatas hinnat alas.

  Itse kannattaisin tuota tavaroiden kuljetusta tyhjiössä (hyperloop). Suuriin kaupunkeihin ainakin. Samalla kun kaivetaan niin sähkö ja tietoliikennettä voidaan laittaa samaan kuoppaan.

  Voitas myös omasta mielestä räjäyttää jokainen suomen postilaatikko ja ihmiset hakis postinsa kaupassakäynnin yhteydessä automaatista (tosin sillä erotuksella että automaatteihin tulis se tavara kun näyttää henkkaria + koodia vaikka, eikä ne ois sillä nykysellä tyhmällä metodilla toteutettu, jossa koko seinä on varattu muutamalle ihmiselle.)
   
 12. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 298
  Saadut tykkäykset:
  180
  Luulet vaan... jos posti automatisoitaisiin kokonaan, hinnat nousisivat vielä reilusti nykyisestä - koska a) automatisointi maksaa rahaa ja b) automatisoidun järjestelmän ylläpito maksaa vielä enemmän.
   
 13. mdk 5.1

  mdk 5.1 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  849
  Saadut tykkäykset:
  58
  Itse näin idealistina näkisin kuitenkin parhaana että postia pidettäisiin vielä itseisarvona ja liiketoiminnan tavoitteena pidettäisiin vain plussalla pysymistä. Saataisiin vähän inhimillisyyttä henkilöstöpolitiikkaan ja asiakkaille eli kansalaisille ok palvelu.

  Siihen samaan voisivat sitten lopettaa sen rahan kylvämisen Venäjällä, jossa liiketoimintaa ei olla vuosikausiin saatu kannattavaksi. Postista kun ei hyvää liiketoimintaa tai myyntituotetta nykymaailmassa vain pysty enää tekemään.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 464
  Saadut tykkäykset:
  143
  Nyt tuntuu kiinantavara taas liikkuvan nopeammin ja, oli sattumaa tai ei, niin pariinkin osoitteeseen tippui tässä lähipäivien aikana useampi sellainen pieni paketti, joka oli tilattu 2-3 kuukautta sitten (lähettäjä ja tilauspäivämäärä toki eri). Kaikista nihkeintähän tässä on ollut nimenomaan niiden pakettien kanssa, jotka tulevat suoraan postiluukusta ja joita ei tarvitse lähteä henkkareiden kanssa noutamaan. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mihin ko. paketit ovat sitten matkallaan pysähtynet. Onko kyse juuri ollut siitä, että ne ovat olleet samassa kontissa Kiinan päässä, eikä niitä ole saatu maasta, vai mistä?
   
 15. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 516
  Saadut tykkäykset:
  263
 16. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 246
  Saadut tykkäykset:
  23
  Tilasin jenkeistä auton osia 6.4. ja toimituspäiväksi luvattiin nopeimmalla toimitustavalla 14.4.2020
  Paketista tuli lähetysilmoitus samana päivänä ja matkaan se lähti seuraavana mutta sitten se jumi Chicagoon kunnes lähti sieltä liikkeelle 22.4.
  Sittenpä paketista ei uutta tietoa tullutkaan, enkä enää jaksanut seuratakaan kunnes 24.6. saapui kirjeenä tullausilmoitus ja tullauksen hoidin samantien. Nyt postin sivuilta katsottuna paketti on saapunut suomeen 18.6. ja viimeinen tapahtuma on tuo 24.6. kun maksoin tullimaksut... Kaipa tuo ennen talvea saapuu.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 464
  Saadut tykkäykset:
  143
  Muistithan maksaa myös Postin käsittelymaksut Postin sivuilla? Tokihan ohjeistus on selkeä tullaamispyynnössä, mutta olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni siitä huolimatta on mennyt vanhalla kaavalla eli maksanut vain Tullin sivuilla ne yhdet maksut.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2020
 18. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 516
  Saadut tykkäykset:
  263
  Mikäs ihmeen viesti tuo on? :D Varmaan useamman vuoden takaa, kun nyt ei ole kyllä, mitään ilmoituksia tullut :D
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 464
  Saadut tykkäykset:
  143
  Katos ihmettä... Siteerattu viesti on kyllä ihan ihkauusi, mutta jollain ilveellä lähettäjäksi sain sinut KaKuin sijaan. :eek: Korjaan asian.
   
 20. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 246
  Saadut tykkäykset:
  23
  Juu, kyllä siinä oli joku postin maksu 2,90€ joka tuli alvien lisäksi.
  Edit: Eipäs tuo maksu ollutkaan samalla mennyt kuin tullaus vaikka sille oli oma rivi tullauksen yhteydessä. Kiitos huomautuksesta, tuskin oisin muuten huomannut tuota jos en nyt ois tarkistanut.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2020