Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikat' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

 1. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 395
  Saadut tykkäykset:
  8
  Toivottavasti kaikki itsensä Työn Sankareiksi tuntevat saavat itselleen kunniamerkin. Itänaapurin entisestä, jo muodista pois menneestä kuvastosta varmaan löytyy jokin sopiva pränikkä. Me muut laiskat paskat voimme sitten kateellisina ihailla kaikkia kunnon iskutyöntekijöitä ja stahanovilaisia.

  Taisi mennä jo vähän ohi aiheen.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 105
  Saadut tykkäykset:
  96
  Eikös Suomi tässä hiljattain listattu taas maailman onnellisemmaksi maaksi (suomalaisuudelle tyypillisestä melankolisuudesta huolimatta)? Ehkä se liittyy osittain siihen, että monet suomalaiset käyttävät etuoikeuttaan olla uhraamatta elämäänsä työlle. Itse esimerkiksi olen nuoresta saakka ollut hyvin tunnollinen, enkä saa mielenrauhaa ellen hoida hommia hyvin ja mahdollisimman nopeasti (katson että viivytän siinä muita ihmisiä, jos hoidan hommat "omaa tahtiani"). Kuitenkin vuosien kymppiä hipovan keskiarvon jälkeen huomasin aikuisuuden kynnyksellä, että olen toki aherruksellani pedannut itselleni hyvät lähtökohdat yhteiskuntaan mutta samalla muovannut itsestäni jokseenkin epäsosiaalisen tapauksen, sillä valitsin aina läksyt ja kokeisiin lukemisen vapaa-ajan rientojen sijaan. Aikuisiällä päätinkin, että haluan toki työn, jossa koen saavuttavani jotain mutta jossa määränpää koskee aina ihmisiä ja jossa työ itsessään on osittain pakollinen paha siihen, että voi runsaalla vapaa-aikamäärällä vaalia läheistensä seuraa. Hyvää osviittaa tähän on antanut myös se, että tuttavistani suurimpia vapaa-ajan henkisiä ongelmia kokevia yhdistää työ, jossa kotona ja läheisten parissa vietetty aika on työn takia todella vähäistä. En toki sitä sano, etteikö olisi paljon niitäkin, jotka nauttivat urasentrisestä elämästä.

  Rahaakin toki tulee ajatella, mutta joskus vaikuttaa siltä, että pienemmät tulot nähdään ongelmallisina sen takia, että on itse itselleen pedannut elämän, jossa kuukausittaisten "pakollisten" menojen takia on pakotettu olemaan hyväpalkkaisessa työssä. Esim. jossain New Yorkissa voi olla täysin normaalia, ettei ihmisellä ole autoa ja siitä huolimatta omista tuttavista löytyy huonopalkkaisessa työssä olevia, joilla ei raha tahdo riittää vapaa-ajan menoihin ja jotka silti pitävät autoa, vaikka arjen ajetuista etäisyyksistä jokainen taittuu polkupyörällä alle puoleen tuntiin. Itketään ettei ole varaa matkustaa mutta taitaa sillä rahalla mikä menee autoon+bensoihin+veroihin+vakuutuksiin+huoltoihin+varaosiin saada ihan kivan matkan tai useamman vuodessa. Lapsiperheelliset ovat toki asia erikseen.
   
 3. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  37
  Unohdit sen +50k€ mitä maksaa parkis Helsingin niemellä....eikä siellä ruuhkaa ole kun ei poistu sieltä.
  Hyvä siellä on autolla kaupassa käydä. Stockallakin on kantiksille ilmainen pysäköinti.
  Jossain Kalliossa taas auto on ihan perseestä mutta eihän sinne olekaan mitään asiaa.
  Julkiset on taas kerran sanottuna ihan perseestä. Fillari on kyllä OK.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 105
  Saadut tykkäykset:
  96
  OT: Tosiaan, parkkeerauskin kuuluu vielä siihen listan jatkeeksi autoiluun meneviin kuluihin (joihin kai voisin jollain tapaa lisätä ilman ja luonnon saastuttamisenkin ajatellen sen kulttuurin harjoittamista, jossa bensakoneilla ajetaan ihan vaan ajamisen ilosta... sori mopointoilijat :D). Täällä Oulussa on sentään jotain mahdollisuuksia löytyy ilmaisia parkkipaikkoja keskustassa asioidessa, mutta joutuuhan sitä kuukaudessa maksamaan lämpötolpallisesta parkkipaikasta tai hallipaikasta ihan omassa pihapiirissäkin. On se vaan jännä asia, että auton omistaminen koetaan ikään kuin koetaan kansallisvelvoitteeksi, jota ilman ihminen on jotenkin vaillinainen... Siis niissäkin tapauksissa, joissa auton omistamista ei sinänsä voi oikeuttaa esim. työ- tai muiden pakollisten matkojen pituudella tai sillä, että on lapsiperhe.
   
 5. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  37
  5,8L natural 16 Valve V8 Cobran kun käynnistää niin se on kuin 4 Nissania....
  Mutta on siinä kaunis ääni...ihan huvikseen tuota kuuntelee.
  725cc per pytty. Silloin lukee koneen päällä: V8 Cobra
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2019
 6. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 856
  Saadut tykkäykset:
  162
  Mustang?
   
 7. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  37
  351ci Ford pohjakoneena. Pyöri niin tasaisesti että kolikko pysyi pystyssa koneen päällä tyhjäkäynnillä.
  Nyt pilaa ilmaa Tanskassa.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 536
  Saadut tykkäykset:
  265
  Ei tällä kyllä ole mitään tekemistä Postin kanssa:D

  Aina löytyy ihmisiä, jotka tuntevat itsensä uhreiksi ja tietysti löytyy myös heidän puollustajiaan. Auttaako se puollustus edes? Sittenhän se saamaton vätys rupeaa itsekkin ajattelemaan, etten ole tehnyt mitään väärin vaan maailma on minua vastaan?

  Kun se meidän Jaska on niin reppana ja illuminati vainoaa tehden elämästä sietämätöntä.
  Eikös siinä kirkon lehdessäkin valittanut köyhyyttä kaveri, jonka eläke oli 2400€/kk? Miten kehtaa ja varmaan näiltä sivuilta löytyy ymmärtäjiä ja puollustajia. Ja jos se 2400€ eläkkeen kaveri seisosi leipäjonossa, niin kertoisi YLEn uutisille kirkkain silmin kärsivänsä ruuan puutteesta .Ja täällä taas päiviteltäisiin kuinka Sipilä on hyljännyt köyhät ja että tukia pitäisi nostaa.
   
 9. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  126
  Ei se ole ko. eläkeläisen vika, jos hän tienaa enemmän kuin sinä. Köyhyys on subjektiivinen näkemys kuten työn uuvuttavuuskin.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 536
  Saadut tykkäykset:
  265
  Tämä ehkä se ongelma. Grande ei ymmärrä koko asiaa, kuten ei suurin osa Suomalaisista. (ei tienaa enemmän kuin minä)

  Entäs se kaveri Balmuirin tehtaalla Intiassa? Varmaan valittaa työn uuvuttavuudesta ja hakee työkyvyttämyyseläkettä?
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 536
  Saadut tykkäykset:
  265
  Vittu, tämä ei avaudu mulle, vaikka vastaan kahdesti.
  Eli jos olet tienannnut 10 000€ kuukaudessa, olet köyhä jos nykyisin tienaat vain 5000€ eläkettä?
  Ja jos ehkä maailman vähiten työtä tehtävässä maassa uuvutaan on se työnantajan vika? Se on subjektiivista? Eli jos ylipäätänsä minun pitäisi mennä töihin, voisin sanoa että ahdistaa ja työ uuvuttaa liikaa?

  Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole elämää työn ulkopuolella. Lääkäreiden pitäisi määrätä heille ylitöitä. Ei vähemmän töitä. Ennen asuttiin rintamamiestaloissa 3000 neliön tonteilla, joissa kaikilla oli 15 omenapuuta ja perunapelto, kun ei kellään ollut rahaa mihinkään. Kaikki tehtiin itse. Mehut, hillot, piirakat, helvetin punajuuret. (isä laittoi lautaselle ja kaikki syötiin) Siemen perunat oli kellarissa. Ei juoksevaa vettä. Vessa liiterissä. Saunaan kannettiin vedet kaivosta.
  Joka maksoi ehkä monen vuoden tulot? Siis se kaivo.
  Isännät kävi kirkolla ostamassa huutolaisia taloon rengeiksi ja piioiksi,.
  Jotenkin tuntuu, että todellisuus on kadonnut näiltä viherpiipertäjiltä.

  Ehkä se subjektiivisuus tarkoittaa, ettei ole mitään rajaa sille miten vähän tarvitsee tehdä töitä, sillä se on jollekin subjektiivisesti liikaa?
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2019
 12. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 372
  Saadut tykkäykset:
  93
  Nyt menee otsikon ohi kunnolla, joten laitan tämän piiloon.
  Vasemmisto kävi oppositioaikana kampanjaa, jossa väitettiin tuloerojen kasvaneen ja eriarvoistumisen kasvaneen. Kun esimerkiksi Osmo Soininvaara kumosi tiedon, SDP:n Sanna Marin väitti, että totuus on tilastojen takana ja että hänen mielipiteensä on yhtä hyvä kuin tilastoitu totuus. US:ssa oli hyvä yhteenveto asiasta.
  Suhteellinen köyhyys lisääntyy aina kun joku keskituloinen saa palkankorotuksen. Ei se kuitenkaan pienennä kenenkään muun palkkaa.
  Onko tuo "köyhä eläkeläinen 2400€/kk" -artikkeli luettavissa muuten kuin paperiversiona?
   
 13. Snäckby

  Snäckby Active Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  37
  Tämä liittyy jo postiin. Oli tullut vaimokkeelle postia. Poliisilaitokselta. Siis Siis.....Sinä olet ostanut tuon uudemman auton ja pannut MINUT sen haltijaksi kertomatta minulle siitä mitään. Sinähän sanoit että Alfa on punaisena kaunis. Ja onhan sulla siihen avaimet.
  Kävi poliisissa ja eikä tuntenut minua. Piti oikein kiittää...
  Tiesin hänen sossutunnuksen ja maksoin samalla kun ostin.
  In Cash We Trust.
  Kerran mulla oli auton haltijana oli Joulupukki.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2019
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 239
  Saadut tykkäykset:
  283
  Giulia? Maukkaan näköinen ja oloinen peli, mutta ei ehkä oman rahan auto omasta mielestäni, eli mieluummin työsuhdepelinä. En väitä etteikö olisi laatua, mutta maine on vähän pelottava. :)
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 372
  Saadut tykkäykset:
  93
  Ihan hyvin Posti on minulla viime aikoina toiminut. Silti suosin Suomi-tilauksia Matkahuollon kautta. Nopeampi kuin Posti. Paketin voi hakea korttelin päässä olevasta K-kaupasta.
  Ulkomaan tilaukset otan työosoitteeseen. Paketit tulevat suoraan perille. Ei tarvitse koskaan käydä itse hakemassa automaatilta tai konttorista.
   
 16. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  126
  Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, mutta asiaan. Postiin toimitetulle Express-paketille ei voi vastaanottaja ostaa lisää säilytysaikaa. "Ei kuulu Express-palveluun".
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 105
  Saadut tykkäykset:
  96
  Niin no... Postin näkökulmasta se on voinut tuntua vähän ristiriitaiselta, että halutaan maksaa enemmän nopeasta toimituksesta, mutta sitten ei pystytä vastaanottamaan useampaan viikkoon (vai onko Express-paketeissa lyhyempi säilytysaika kuin normaaleilla paketeilla).
   
 18. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  126
  Sama säilytysaika, mutta kun Amazon on lähettäjänä, niin enpä voi vaikuttaa valittuun Postin pakettipalveluun. Ja aiempien kokemusten perusteella eivät ole kiinnostuneita ottamaan yhteyttä toimittajaan (Posti), ja tässä tapauksessa joutuisivat (aluksi) maksumiehiksikin.

  Toivotaan, että paketti olisi joku tavallinen postipaketti. Toimitusaika on ~2 vko, mutta aiemmin kaikki ovat olleet Express-paketteja, vaikka olisi sen viikon kestänytkin saapua.
   
 19. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 871
  Saadut tykkäykset:
  103
  Noh, Suomen Postin tapauksessahan express ei nykyään tarkoita nopeaa toimitusta vaan nopeaa noutoa, eli vastaanottajan pitää nopeasti hakea pakettinsa kun saa ilmoituksen sen saapumisesta. Toimitusaika voi olla ihan mitä vaan.

  Viimeksi kun Amazonilta jotain tilasin, vuoden vaihteessa, se saapui UPS:lla eikä Postin kautta. Ja paketin sai sitten noutaa K-marketista.
   
 20. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  126
  Ennen oli paremmin. Nyt on viime tilauksissa ollut jo suoraan, että paketin toimittaa Posti ja annettu Postin lähetystunnus.