Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

 1. trgo

  trgo Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  5
 2. Sgt.Granite

  Sgt.Granite Guest Guest

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten myös oikeuden päätös: "Ei rangaista". :king:
   
 3. Jazo

  Jazo Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 421
  Saadut tykkäykset:
  9
  Taas näitä älynjättiläisiä, jakajalla ei varmaan tullut mieleen että kylläkai se joku huomaa jos parin päivän aikana jää jakamatta +100 lähetystä, vieläpä samassa piirissä? :hitme:
   
 4. Vox

  Vox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  873
  Saadut tykkäykset:
  6
  (Siteeraan tulevia lukijoita varten kyseisen uutisen, kun linkki kuitenkin vanhenee:)
  Kovasti ihmettelen, ettei toisille kuuluvan omaisuuden hävittämisestä kukaan vaatinut minkäänlaisia korvauksia. Ehkä kaikki kadonneet postit sitten tosiaan saatiin viivytyksettä talteen ja oikeisiin osoitteisiin?

  Melkoista päänsilittelyä joka tapauksessa. Toivon mukaan kaveri ei sentään enää jatkanut Postin palvelujen kehittämistä...
   
 5. 100mo

  100mo Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  948
  Saadut tykkäykset:
  26
  Tänään tuli Play.com:ista tilaamani DVD pahvisessa kuoressa, koko amray kotelon päätysivu sirpaleina ja kansipaperi revenneenä!
  Liekköhän "tallojana" ollut Suomen Itella vai joku muu?
  Täytynee reklamoida Play:ta asiasta.

  [​IMG]
   
 6. tuom

  tuom Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauankos ihmiset ovat noita kustin polkemisia yleensä odotelleet ennen kuin olette alkaneet kyselemään lähetyksen perään?

  Itse tilailin loaded247.com:sta leffan josta tuli "Despatch Confirmation" -maili parisen viikkoa sitten (27.7.), mutta eipä ole vielä tähän mennessä saapunut perille. Alkaa vaan tuntua aika pitkältä tuollaiset yli kahden viikon toimitusajat, kun tuotetta ei kuitenkaan ole tilattu mistään afrikan perämetsästä, josta se pitäisi kuljettaa kamelikaravaanilla kalaharin yli lähimpään postitoimipaikkaan.

  (Uteliaille vielä tiedoksi tilaamani dvd: http://akas.imdb.com/title/tt0093779/). :)

  Toinen kysymys olisi, että miten kauan posti säilyttää lähetyksiä jotka eivät ole mahtuneet postiluukusta, ennen takaisinlähetystä? Mulla on jotenkin sellainen hämärä muistikuva, että ainakin joissain lähetyksissä aika oli pari viikkoa (voipi tosin olla että muistan aivan väärin).

  Tuli vaan tilattua play.com:sta Twin Peaksin 2. kausi (R1), enkä tiedä minkä kokoinen laatikko lienee kyseessä, ja voi hyvinkin olla mahdollista ettei se mahdu postiluukusta sisään. Ongelmana on, että toimitus mennee aika hilkulle, kun pitäisi lähteä ensi viikolla reiluksi pariksi viikoksi reissuun, eikä viitsisi mitään maksullista jakelun keskeytystäkään käyttää.
   
 7. Jeukkuli

  Jeukkuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 867
  Saadut tykkäykset:
  10
  Paketit säilytetään saapumisviikon lisäksi kaksi täyttä kalenteriviikkoa, maksikirjeet kolme viikkoa.
   
 8. augusti

  augusti Guest Guest

  Liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin ja näistä tulee vielä kotiin toinen ilmoitus, missä on mainittu palautuspäivä.
   
 9. Vox

  Vox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  873
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tämänpäiväisestä Aamulehden jutusta Postin maine ei välttämättä parane, mutta sentään kasvaa:

  http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/40427.shtml
   
 10. Tonppa

  Tonppa Guest Guest

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kerrotaanpas nyt tännekin, että näinkin "kivasti" voi Postin kanssa käydä...

  Minulle tulee iso määrä pelejä ja leffoja postitse työni vuoksi. Toiset maahantuojat/levittäjät lähettelevät pelejään ilman pyyntöä, eli niitä vain tupsahtelee postilaatikosta odottamattomasti.

  Noh, toissakesänä yhdeltä maahantuojalta ei tullut mitään useamman kuukauden aikana. Ihmettelin, sillä heillä oli kuitenkin hyvin tärkeitä titteleitä, jotka odotin saavani automaattisesti. Kyselyjen jälkeen selvisi, että he ovat kyllä lähettäneet minulle vaikka mitä, mutta yksikään paketti ei ollut tullut perille.

  Menin Postiin ja pistin metakkaa pystyyn. Tilannehan oli todella hankala, sillä en ollut tilannut mitään, vaan ne tuotteet oli lähetetty minulle "automaattisesti", joten ei ollut edes varmaa mitä kaikkea sieltä oli lähetetty. Arvion mukaan 15 - 25 peliä jäi tulemati.

  Metelöin Postissa ja sanoin, että saavat vaihtaa postinjakajaa ja vähän äkkiä.
  Esitin väitteen, että joku postikuski nappaa kaikki samannäköiset kirjekuoret (joissa selkeästi peli/DVD sisällä), koska tietää mitä niissä on sisällä. Kuoren yläkulmassa kun aina luki selkeästi mistä kirje oli lähtenyt. Sanoin vaan kovaan ääneen, että taitaa joku postijakajista omistaa erään tietynmerkkisen pelikonsolin.

  Meni pari viikkoa ja kys. maahantuojan pelejä alkoi tulemaan taas normaalisti. Ja uskokaa tai älkää, ne vakiot postinjakajat olivat vaihtuneet. (Olin postin jakoaikana usein kotona ja tiesin kyllä täsmälleen ne pari heppua jotka niitä jakeluja tekivät. Eipä näkynyt näitä heppuja enää sen jälkeen.)

  Eniten tässä vain harmittaa, kun ei tiedä mitä kaikkea muuta olen missannut.
   
 11. Jazo

  Jazo Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 421
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tämä on loistava esimerkki ihmisen ahneudesta, jos postinjakaja oli tyytynyt varastamaan esim. vain joko 3:nen kirjeen, niin tästäkään ei varmaan olisi syntynyt mitään ongelmaa. Mutta ei, piti alkaa ahneeksi ja viedä kaikki kirjeet. :hitme:
   
 12. tuom

  tuom Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä ei onneksi muutenkaan tullut ongelmaa, koska lähetys kerkesi saapua juuri sopivasti ennen lähtöä. Ja näköjään kyseinen Twin Peaksin kakkoskausi oli vielä mahdutettu sen verran litteään pakettiin, että mahtui jopa postiluukusta.

  Toisen lähetyksen kohtalo alkaa sen sijaa epäilyttämään, ja jollei lähetys ole lomalta palattuani saapunut, niin joutuu ilmeisesti kyselemään perään..
   
 13. tuom

  tuom Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä tarvinnut kysellä perään, kun kyseinen the princess bride löytyi postien seasta kotiin tullessa. Täytyy sanoa, että kyllä siinä kesti hetken. :)
   
 14. gaston

  gaston Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 483
  Saadut tykkäykset:
  80
 15. samppa9

  samppa9 Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  lähiaikoina oon pannu merkille että melko useesti kun on yksittäisiä dvd:tä englannista tullu niin levy on irti keskiöstä...osassa sitten keskiökin paskana ettei enää pysy kunnolla.
   
 16. Slabs

  Slabs Guest Guest

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kotelossa levy irti on aika yleinen vaiva. Helisee vaan kun saapuu perille. On jotkin postimiehet mukavan agressiivisia niitten pakettien kanssa kun laukaseevat postiluukusta niin lentää melkei kämpän toiseen päähän. :D
  Onneks ei ole viel yksikään levy hajonnu, se vielä puuttus. :eek:
   
 17. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 067
  Saadut tykkäykset:
  428
  Niinpä, mullakin postiluukku on yli metrin korkeudella lattiasta, jos paketti ei ole pehmustettu niin hyvin kolahtaa... jewel caset varsinkin menevät siinä helposti päreiksi. CD-levyjä kannattaakin tilata aina sen verran iso nippu kerralla ettei mahdu luukusta pudottamaan. :eek:
   
 18. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 067
  Saadut tykkäykset:
  428
  Eipä sitten ole ihme kun jotkut lähetykset tuntuu välillä juuttuvan matkalla suomen postiin, pakettiseurannan mukaan, ja tulevat vähän nuhjaantuneen näköisinä sitten perille....
   
 19. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 569
  Saadut tykkäykset:
  212
  Tähän löytyy helppo ratkaisu, ns. postikassi. Itse tosin askartelin moisen ihan itse jo miltei vuosikymmen takaperin...
   
 20. eCu-

  eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt osu omaan nilkkaan..

  Voitin eräältä netticasinolta uuden 16gb iPod nanon (se hieno kosketusnäytöllinen), ja se luvattiin toimittaa minulle viikon sisällä. Tästähän riemastuin, emännälle loistava joululahja!

  Tänään kun tulin töistä kotiin, oli postilaatikossa paketti (KeKu14 nimitiedon tallennuksella) ja paketti avattu ja tyhjä. Ajattelin ensin että emäntä vastaanottanut paketin, ja jättänyt vaan kuoren laatikkoon. Katsoin sitten itellan nettiseurannasta mikä lähetyksen historia on: "Lähetys luovutettu vastaanottajalle 13:05". Suu loksahti auki, olin töissä 13:05 ja niin oli emäntäkin.

  Käynti postissa ei pahemmin auttanut, perus kaavakkeiden täytöt ja ihmettelyt. Soitto lähettäjälle, soitto kuriirille, soitto itellalle. Kaikki pallottelevat ja syyttävät toisiaan. Menee hetki ja joka paikasta vastataan samalla lailla:

  "Olet vastaanottanut paketin tänään klo 13:05. Emme voi tehdä asialle mitään"

  Joku tässä haisee pahasti.

  a) Jos joku identiteettivaras olisi paketin vastaanottanut, minkä ihmeen takia hän olisi tunkenut tyhjän paketin postilaatikkoon.

  b) Jos itse postipatu on napannut iPodin taskuunsa, miksi hän olisi laittanut paketin laatikkoon.

  Viimeinen oljenkorsi on paikallinen jakelukeskus, jos sieltä irtoaa jotain lisäinfoa. Lupasivat ottaa huomenna yhteyttä. Rahathan tässä kiinni ei ole, joten sikäli se ja sama. Sapettaa vaan kun kukaan ei ota mitään vastuuta. Kyllä se minun mielestäni on Postinjakajan vastuulla tarkistaa henkilöllisyys pakettia luovutettaessa?

  Saas nähdä, tuskin löytyy.