Politiikka elokuvissa

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 19.01.2020.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Ajattelin aloittaa tälläisen ketjun koska täällä ei juurikaan ole keskusteltu politiikasta elokuvissa. Sehän on hyvinkin yleistä leffoissa ja sarjoissa että käsitellään politiikkaa monestikin vielä sen hetkinen poliittinen tilanne tosi elämässä vaikuttaa elokuviin. Esim handmaids tale joka ei ole ollut plazalla kovinkaan suosittu (voisiko johtua siitä että plazalla on suurin osa miehiä eivätkä he osaa samaistua samanlailla naisten kärsimyksiin ja kauhuihin kuin naiset) Mutta sarjahan ensimmäinen kausi on aivan järkyttävä ja kun vielä mietitään että voisiko se toteutua tosi elämässä niin mielestäni voisi . Jos todella tulisi suomessakin niin tiukka paikka että niitä lapsia ei syntyisi niin ja oltaisiin kuolemassa sukupuuttoon niin uskon että politikot voisivat ottaa pakkolait käyttöön ja pistää naiset vaikka pakolla paksuksi jos niitä penskoja ei muuten ala syntyä.

  Tänään katsoin invasion of the body snathers (1978) ja siitä tuli nyt ensimmäistä kertaa mieleen että sehän alkaa olla poliittisesti nykypäivää siinä mielessä että nykyään politikot ovat puhuneet väistönvaihdosta ja siinähän todellakin on käynnissä kokomaailman laajuisesti väestönvaihto.

  fahrenheit 451 leffassa taasen on käynnissä kirjojen sensuuri siitä tulee mieleen aina suomen videosensuuri

  Osassa noissa vanhoissa scifileffoissa on pelottavaa nähdä nyt vuosien jälkeen uudestaan ja todeta että niiden pelottavat visiot ovat toteutuneet osittain. Niinkuin thx 1138 jossa seurataan ihmisten tekemisiä hyvin tarkkaan ja vedetään rauhottavia ja muita mömmöjjä naamaan.
  Kun ajatellaan miten paljon suomessakin on lisääntynyt ahd lääkkeiden käyttö ja syötetään lapsille rauhottavia että heistä tulisi helpommin tuottavuutta valtiolle lisääviä ihmisiä
   
 2. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Hieman sellainen on ollut tunne että poliittiset sanomat olisivat vähentyneet scifi elokuvissa ja enemmän on tullut tilalle aivotonta mättöä,mutta en tiedä kuvittelenko. Voisihan tälläiset poliittiset scifi leffat olla hieman pelottavia valtioille jotka haluavat kontroloida kansaansa. kiellettiinhän jäätävä poltekin suomessa osittain siitä syystä että se ritisoi venäjän politiikkaa vaikka melko aivoton elokuva se loppujen lopuksi kuitenkin oli.
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Itse tosiaan etsin elokuvista aina jotain sellaista syvällisempää sanomaa enkä pelkkää hupia. Varsinkin scifi leffoista on kiva löytää elämän tärkeitä kysymyksiä mutta harmillisen vähän vuosittain tulee sellaista syvällisempää scifiä.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 706
  Saadut tykkäykset:
  394
  Ehkä 70-luku tältä osin sitä kulta-aikaa, kun oli vakavampi elokuva pinnalla. Hyvin monessa silloisessa elokuvassa yhteiskunnallista kantaaottavuutta pohjavireenä. Taksikuski, Network...
   
 5. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 351
  Saadut tykkäykset:
  176
  Olisipa yhä näin ja enenevässä määrin, sen sijaan, että parin tunnin "sisällön" tuottamiseen tuhlattaisiin tyhjää ajatusta ja aikaa kulttuurin kustannuksella.
   
 6. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  James Cameronin abyss on mielenkiintoinen tapaus kun teatteri versiohan on ihan erinlainen kuin minulla oleva versio. Siis lopussahan on niitä natsi juttuja ja minun mielestä ne luovat pohjan koko loppuratkaisulle. Olisi mielenkiintoista tietää miksi ne poistettiin teatteri versiosta onko kyse ollut pelkästään liiallisesta pituudesta vai liittyisikö siihen jopa jotain poliittista ainakin loppu sisältää natsien politiikkaa. Jos jollakin on tietoa asiasta olisi mielenkiintoista tietää.
   
 7. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 033
  Saadut tykkäykset:
  104
  Alan J. Pakulan poliittinen trilleri Ansa – Parallax View tulee ensi torstaina Yle Teemalla. Luvassa on jopa HD-siirto ja stereoääni. Itselläni on DVD, jossa kehnohko kuvanlaatu.

  Olisikohan tämä tulossa Criterionille? Viime vuonna hankin Kluten.
   
 8. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Nykyään noissa uudemmissa amerikkalaisissa sota leffoissa politiikka on mennyt hieman siihen suuntaan että niitä voisi sanoa jopa sotaa ihannoiviksi leffoiksi toisin kuin monia vietnam leffoja aikaisemmin.. Ne voisivat tuntua nykyään jopa värväys videoilta kuten american sniper ja hurt locker . Mahtaako näissä olla usan politikot rahoittajina että saataisiin enemmän sotilaita tapettaviksi. Tosi en kyllä silti kiistä etteikö nuo irakin pojatkin olisi mulkkuja mutta se että olisiko niitä tarvinnut lähtä ihan vartavasten sinne listimään niin en oikein tiijä. Kylläkait ne amerikkalaiset ovat siellä varmaan öljyn perässä ja uskottelevat että haluavat auttaa kanssaa.
   
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 365
  Saadut tykkäykset:
  426
  Eiköhän tuo ole sitä normaalia "ajan pyörää"
  Kun olit nuori, oli Ameriikoissa oli suuri trauma hävitystä sodasta, josta kerrottiin, että kaikki tehtiin oikein ja olisi voitettu, mutta jouduttiin vetäytymään, kun vääryydellä väitettiin lapsia pommitettavan.
  Tähän rakoon sitten vuosien jälkeen lopulta tuli leffoja, jotka ehkä kuvasivat paremmin, mitä oikeasti oli käynyt.
  Nyt on taas tullut vain "voittoja" ja miksi lainaus merkeissä? Koska aina voi pyöritellä juttuja siten, että se FOX Newsissä siltä kuulostaa.
  Miksi ne mukamas kriittisetkin leffat näyttää värväysvideoilta? Se on ehkä sen syytä, että Amerikka ei vaan enää ole valmis näkemään omia toimiaan minään muuna kuin oikeuden oikeana kätenä.
  Ehkä toivomasi kriittiset sota leffat tulevat sen jälkeen, kun Trump on aloittanut sodan Iranin kanssa. (toivottavasti näin ei ikinä tapahdu)
   
 10. Valentino

  Valentino Active Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  480
  Saadut tykkäykset:
  39
  Amerikassa asevoimien eri haarat avustavat elokuvien tekijöitä auliisti, mutta sillä on kova hinta. Kuten Trumpinkin slogan kuuluu: America first! Olivatpa joukot sitten missä päin tahansa maailmaa, kaikki pitää aina näyttää positiivisessa valossa ja kaiken toiminnan pitää olla aina näyttää oikeutetulta. Jenkkisotilaan pitää olla maailman paras. Juuri tästä syystä tämän genren kiintiö tuli täyteen jo vuosia sitten. Ei enää.

  Tuo aivopesu on uponnut hyvin amerikkalaisiin, ja he kuvittelevat maansa olevan maailman paras. Olen käynyt sen verran usein siellä, että voin kuitenkin sanoa sen olevan melko lailla läpimätä valtio.

  Onko missään elokuvassa arvosteltu Amerikan sotatoimia maailmalla? Miksi mantereen alkuperäisten asukkaiden laajamittaista kansanmurhaa ei ole juurikaan käsitelty missään elokuvassa?

  Ei ole. Olisiko liian arka aihe..?
   
 11. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 179
  Saadut tykkäykset:
  311
  Iäkkäämpi valtamediaa koko elämänsä seurannut väestönosa ajattelee näin, mutta somessa/netissä pyörivät milleniaalit ovat altistuneet muullekin informaatiolle ja tiedostavat, että muualla maailmassa monet asiat ovat paremmin. Nuorissa on tulevaisuus rapakon takana.
   
 12. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Eikös tuota intiaanien teurastusta ole käsitelty tanssii susien kanssa elokuvan lopussa olikohan kertojan vai tekstin muodossa ja tietenkin pieni suuri mies leffassa oli se kuuluisa kommenttikin kenraalin suusta (vankeja ei oteta).

  Amerikan sotatoimia on käsitelty maailmalla ilmeisesti ainoastaan vietnam elokuvissa niinkuin syntynyt 4 heinäkuuta.
   
 13. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 195
  Saadut tykkäykset:
  160
  Onhan niitä käsitelty vaikka missä. Myös varsinkin politiikan osalta negatiivisesti. Katso vaikka Charlie Wilsonin Sota.
   
 14. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 119
  Saadut tykkäykset:
  45
  https://thefederalist.com/2020/01/2...hmond-despite-fearmongering-of-violent-riots/
  Hyvin oli nuoria osallistumassa Pro Gun marssiin.
  Muutama narkkari ja työtä vieroksuva ollut vain vastustamassa. Nuoretkin tajuaa ettei laiskottelu ole oikea tapa elää.
  Lisää Pro Gun elokuvia nuoriso toivoo.
   
 15. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  Apocalypto leffassa käsiteltiin amerikan alkuperäisväestön tuhoamista tosin espanjalaisten alkuun laittamana. Tekstin muodossa ja ruttoon sairastuneen intiaani lapsen muodossa. Alkutekstin oli mielenkiintoinen sen perusteella voisin päätellä että mel Gipson oli sitä mieltä että ne eteläamerikan intiaanit jotka tekivät ihmisuhreja tuhottiin ansaitusti.
   
 16. i-kari

  i-kari Active Member

  Liittynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  53
  Luonnollisesti, kun demokratiaa viedään kehitysmaihin. Maailman mahtavin valtio, maailman mahtavimmat asevoimat.
   
 17. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  61
  jaws on näköjään mielenkiintoinen kritisointi nykypäivän kuluttamisesta kun saaren pormestari ei halua että turisteja varoitetaan haista kun bisnekset voi kärsiä. Tätähän voisi jopa verrata ruotsin fuhanuun kun sielläkin ajateltiin ennemmin uhrata ihmishenkiä mieluummin kuin että bisnekset kärsivät. Onkohan ohjaaja ihan tarkoituksella halunnut kritisoida asiaa vai ihan muuten vaan laittanut kohtauksen leffaan siinäpä kysymys?
   
 18. Snafu68

  Snafu68 Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  881
  Saadut tykkäykset:
  62
  ^
  Saattoi olla kritiikkiä "on vaali vuosi, niin"-perusteella tehtyihin päätöksiin, eli yleisesti amerikkalaista järjestelmää kohtaan.
  (muistelen lonkalta, että tässäkin oli vaalit/valinta tulossa)