PlusTV tuo uuden salausjärjestelmän!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Taky, 25.04.2012.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ei voi jakaa tallennuksia, mutta tietokoneelta tai vaikkapa älypuhelimelta voi lähettää musiikit ja valokuvat toistumaan digiboksin kautta TV-ruudulle. Tosin tuo DLNA löytyy "molemmista" pelikonsoleista sekä nykyisin käytännössä kaikista telkkareista ja bd-soittimistakin, niin eipä sitä tarvitse välttämättä boksissa enää erikseen olla. Jokin DLNA-laite löytyy kohta melkein jokaisesta kodista.
   
 2. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ja streamata esim. DivX-, DivX HD, MKV, MP4, VOB, ja FLV videotiedostoja. Tietysti kaikki toimii myös toisin päin, eli voit jakaa kaikki digiboksissa olevan materiaalin muille dlna laitteille, eli se tulee yhdeksi osaksi kotiverkkoa. Minulla ei ole ollut tarvetta yrittää katsella tietokoneella boksille tehtyjä tallenteita, mutta kyllä kai se mahdollisesti voisi onnistua ainakin salaamattomilla tallenteilla.

  Tuota olen myös miettinyt, kun tässä lähitulevaisuudessa saattaa tulla toisen Topfield 2401 CI+ hankinta, niin onnistuisikohan kahdella samanlaisella ja samalla firmisversiolla olevien tallenteiden jakaminen boksien kesken?
   
 3. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Manuaalin mukaan tämä on kahden virittimen laite, mutta salattuja kanavia se tallentaa vain yhtä kerrallaan. Jos on tallennus käynnissä salatulta kanavalta, et voi samaan aikaan katsoa kuin salaamattomia kanavia. Tuon rajoituksen takana on lienee juuri tämä CI+-standardin ongelma. Toisin kuin monissa muissa digiboxeissa Samsung ei ole mennyt kikkailemaan purkamattoman lähetteen tallennuksen kanssa, vaan on tehnyt "oikeaoppisen" CI+-laitteen.

  Täysin kelvoton laite kahden virittimen digiboxiksi, aivan kuin edeltäjänsäkin. Olennaisuuksien sijaan laite on tungettu täyteen kaikenmaailman turhia Smart Hubeja tms, jotka löytyvät jo telkkaristakin. Brittien markkinoilla tämä on varmasti paljon järkevämpi laite, koska vapaitakin HD-kanavia on tarjolla runsaasti. Suomen markkinassa tilanne on toinen; miksi maksaa melkein 500 € digiboxista, joka tallentaa vain yhtä salattua kanavaa kerrallaan?

  Manuaali on saatavilla täältä:
  http://downloadcenter.samsung.com/c...50214406/02230Q-STB-E7900M-XU-ENG-BM-0502.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2012
 4. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Käsittääkseni olen varoitellut ostamasta kahden virittimen CI+-digiboxeja, olivat ne Antenna Ready HD-hyväksyttyjä tahi eivät - potentiaalisen pettymyksen vuoksi.
   
 5. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä tuossa värkissä näkyy olevan jonkinlainen DLNA-serverikin, joka toimii toistaiseksi vain tiettyjen Samsungin Android-laitteiden kanssa. Voit tosin katsoa mobiililaitteella vain suoraa lähetystä, ei tallenteita.
   
 6. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hyvä kun huomasit :thumbsup:, jotta tietää ainakin mitä laitetta on hankkimassa. Laite ei manuaalin mukaan tue kahden salatun kanavan tallentamista.

  NOTE
  You can watch a free or scrambled channel while recording a free TV channel. If you are recording a scrambled channel, only a free channel can be watched. During Recording, DUAL VIEW is not supported Recorded files of less than 10 seconds are not saved.

  Voisiko tuohon tuen puuttumiseen vaikuttaa myös se, että laiteessa on sekä kaapeli ja antenni virittimet? Itse en kyllä pidä oikein ”oikeaoppisena” tuota laitetta tässä vaiheessa Suomen markkinoille, jossa ”tavallisetkin” HD-kanavat ovat salattuja. Tilanne on tietysti toinen, jos ja kun ja toivottavasti mahdollisimman pian nuo ”tavalliset” HD-kanavat muuttuvat salaamattomiksi.

  Paljon oikeaoppisempana pidän esim. Topfield 2401 CI+ boksia, jossa on ainakin FOUR VIEW. Kahdesta nipusta voi samaan aikaa tallentaa neljää salattua kanavaa yhtä aikaa. Ei vaan ole päässyt testaamaan neljän salatun HD-kanavan yhtä aikaista tallentamista, koska kaikki minulla näkyvät viisi HD-kanavaa ovat eri nipuissa.

  Aika kultaa muistot...

   
 7. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toki toki, sehän DLNA ajatus on.


  Ja todella näin on, sillä edellä kyllä juttua että ulospäin DLNA:lla ei digiboxista lähde tallenteita.
   
 8. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama homma siis kuin Sampan TV:ssäkin.
   
 9. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Anteeksi, joo tuo sana ”kaikkia” koski tuota edellä ollutta keskustelua valokuvista, musiikista ja videoista. ”Ja streamata esim. DivX-, DivX HD, MKV, MP4, VOB, ja FLV videotiedostoja. Tietysti kaikki toimii myös toisin päin, eli voit jakaa kaikki digiboksissa olevan materiaalin muille dlna laitteille” Käsitykseni mukaan noiden tallenteiden katsominen muilla DLNA laitteilla vähimmillään edellyttää, että toinen DLNA laite tukee toisella DLNA laitteella tallennettua materiaalia. Tästä syystä mainitsin tuon alla olevan ”vision”.

  ”Tuota olen myös miettinyt, kun tässä lähitulevaisuudessa saattaa tulla toisen Topfield 2401 CI+ hankinta, niin onnistuisikohan kahdella samanlaisella ja samalla firmisversiolla olevien tallenteiden jakaminen boksien kesken?” En tiedä olisiko tallenteita kuitenkaan tässäkään tapauksessa järkevää jakaa DLNA kautta, vai jollakin muulla tavalla, esim. yhteisellä tiedostopalvelimella tms., tai niiden yhdistelmillä tai mitä niitä kaikkia mahdollisuuksia näillä avoivemmilla laitteilla nyt onkaan.

  Joo sorry. Kysymyksestäsi ei vain oikein käynyt selville, että minkä verran tunnet DLNA merkitystä noin yleisesti. Turhaan sitä tuossa selvitettiin, mutta käsitykseni mukaan DLNA:ta ”tarvitaan” digibokseissa ihan samaan kuin kaikissa muissakin DLNA:ta tukevissa laitteissa. Tuota DLNA:ta näyttää nyt vain olevan ”kaikissa” (koskee nyt edellä käytyä keskustelua) muissa nykyajan laitteissa, kuin noissa Antenna Ready HD hyväksytyissä embedded Conax laitteissa.

  Palatakseni tähän salausjärjestelmä keskusteluun, niin en oikein ymmärrä, että miksi noissa edellä mainituissa laitteissa ei ole DLNA:ta? Jotenkin tuntuu, että ei kai sen ainakaan pitäisi mitään tietoturvariskiä aiheuttaa. Vai olisiko ne vain karsittu niistä varmuuden vuoksi?
   
 10. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hätä...;.), vuorovaikuitteistahan keskustelun tuleekin ollakin - Serviiota täällä pyöritetään.

  Lähinnä kiinnosti että jos jokin digiboxi olisi oikeasti DLNA:lla jakava tallennuksia - se olisi hyvä juttu - sillä jos olen oikein ymmärtänyt niin salattujen katsomiseen tarvitaan tallennuksen tehnyt laite+kortti kokoonpano ja sen istuminen DLNA ympäristöön äkkiseltään tuntuu haastavalta.
   
 11. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täysin samaa mieltä.

  Näin varmaankin on. Tähän kai näillä laiteiden "hyväksynnillä" pyritään. Mitä "hyväksytympi" laite on, sitä rajoittuneempi se kuluttajan kannalta näyttää olevan.
   
 12. jjtr

  jjtr Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko olla tämän hauskempaa conax salausjärjestelmän käyttö.? Linkitä, linkitä,linkitä....

  Teksti poimittu HD Thunder HD-5221 keskustelusta.
  Viestin lähettäjä Hedengren Team
  Juuri näin. Operaattorin tekemät linkitykset on verkossa vain tietyn aikaa. Jos kortti ei sillä aikaa käy laitteessa niin linkitys pitää tehdä uudestaan.Jos olet linkittänyt kortin vaikka boksiin ja CI+ moduliin ja haluat vielä linkittää vaikka makkarin boksiin niin kortin tulee käydä makkarin boksin lisäksi uudestaan kahdessa aiemmassa laitteessa. Muuten ne lakkaavat toimimasta. Lyhimmillään linkitys on verkossa kolme päivää. Jos hommaa ei heti linkityspyynnön jälkeen tee niin kolmen päivän jälkeen sitä joutuu pyytämään uudestaan. Ajat vaihtelee operaattoreittain. Niin myös se aika minkä kortin pitää boksissa olla jotta linkitys menee perille. Yhdessä verkossa kesti asiakkaalla viisi tuntia. Jossain taas tulee minuuteissa.

  Jos ei ollut vielä tiedossa niin linkitystä pyydetään operaattorilta kertomalla linkitysavain/chip id sekä ohjelmakortin numero.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2012
 14. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Lisäksi tällä Hedengren Teamillä on hienoa tuo, että he kertovat nimimerkissään ketä he edustavat. Olisipa näin * Ready HD Teamilläkin.
   
 15. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT mutta ei sen enempää kuin lainaamani postaus joten...

  Olettaisin että shilling on vastoin foorumin perusperiaatteita joten suosittelisin sinua raportoimaan väärinkäytökset välittömästi moderaattoreille jotka voivat sitten potkia nämä tarkoitushakuisesti valheellista informaatiota levittävät häiriköt pihalle ja asiapitoinen keskustelu, tässäkin threadissa, voi taas jatkua :rolleyes:
   
 16. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Anteeksi aiheuttamani häiriö. Tarkoitukseni ei ole jatkaa tätä keskustelua tämän enempää, mutta katson, että vastaus olisi vielä paikallaan. Kiitos neuvosta, mutta minulla ei ole mitään halua, eikä tarvetta saada täältä keskustelusta ketään pihalle. Päinvastoin. Toivoisin kaikkien keskustelijoiden lisäksi, että tänne tulisi jokin * Ready HT Team tai vastaava, joka selvittäisi meille kuluttajille näitä * Ready HD hyväksyntään salausjärjestelmiin jne. liittyviä kimurantteja asioita. Tarvetta sille mielestäni olisi. Mutta ei jatketa tätä tässä keskustelussa tämän enempää.
   
 17. mhelin

  mhelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
 18. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
 19. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viaccess-salaus on pyörinyt Digitan verkossa jo maaliskuusta. Eiköhän ole enemminkin kyse vaikeuksista löytää yhteisymmärrys lähetysten hinnasta.
   
 20. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tarkoittaa varmaankin samaa kuin Ruotsissa: Samat Boxerin laitteet tukevat sekä SD-että HD-lähetysten katsomista, mutta Viaccess-salaus vaaditaan aina. Koska Viaccess-salaus on jo verkossa nykykanavilla, voi PlusTV helposti aloittaa nykyisten kanavien jakamisen uusille laitteille uusilla Viaccess-korteilla. Nykyisten palveluiden katselu ei siis vaadi laitteilta Conax-tukea.

  On turha odottaa Suomessa myytäväksi mitään muita laitteita kuin niitä, joita Boxer jo nyt on hyväksynyt käytettäväksi verkossaan. Koko idea PlusTV:n kannalta on Ruotsalaisen sisaryrityksen valmiiden salausratkaisujen sekä laitesertifiointien käyttäminen.

  Nuo "PlusTV HD Ready"-laitteet on listattu tässä:
  http://www.boxer.se/vart-utbud/hardvara/
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2012