PlusTV tuo uuden salausjärjestelmän!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Taky, 25.04.2012.

 1. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Helppo vastaus, sillä Digitalla on vain yksi T2-nippu, eli se "mobiilikäyttöön varattu" D-nippu. Nythän sitä jo ilmaiseksi siellä jaetaan - promoksi, jotta mahdollisimman moni taloyhtiö virittäisi sen antennivahvistimiinsa. Viaccess-salaus menee päälle syyskuun alussa.

  DNA tulee lähettämään saman kanavan VHF-nipussaan toiseen kertaan - Conax-salattuna.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 965
  Saadut tykkäykset:
  293
  Mitä sitä enää D-nipusta runkkaamaan muualle....

  T: Vesku
   
 3. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Järjen köyhyyttä. Mitä extraa saa kuluttaja MTV3:sen ja Nelosen maksullisesta HD -versioista..? Vastaus: ei mitään.
   
 4. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  Samaa ajattelin itsekin, nyt kun kanavaniput F ja G pimenivät Tv Viihteen (Anvian verkossa) lopettamisen myötä ja H kanavanipun kohtalokin on epäselvä (toimilupaa ei tainut hakea kukaan).
   
 5. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mobiilin D-nipun täytyy toimia myös mobiililaitteilla. Mobiililaitteisiin on hankala istuttaa maksukortteja, joten luultavasti D-nippu tulee säilymään salaamattomana tulevaisuudessa.
  Jos MTV3 HD:stä halutaan laskuttaa joku korttimaksu tms. niin silloin se tullee siirtymään toiseen muxiin syksyllä.

  Voisin jotenkin kuvitella, että Yle HD ja MTV3 HD voisivat kenties tulevaisuudessa olla ilmaisjakelussa D-nipussa mobiilikäyttöä varten.
   
 6. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän aidot HD-ohjelmat näyttävät paremmilta kuin SD-kura. SD-videon lähettäminen HD-kanavalla tarkoittaa myös joissain tapauksissa parempaa kuvaa.
  Tällä hetkellähän SD-kuvan surkeus on yksi iso syy miksi muun muassa minä en hanki suurempaa televisiota.
   
 7. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olet tullut täysin harhaanjohdetuksi.

  Uusissa lupaehdoissa ei todellakaan sanota, että kaikkien D-nipun kanavien täytyy näkyä mobiililaitteilla, vaan että D-nippuun on varattava kapasiteettia mobiilikäyttöä varten. Digita ei todellakaan ole pyytänyt lupaehtojen vaihtoa mobiililaitteiden takia, vaan ihan vaan muuttaakseen tekniikan sellaiseksi, että ylipäätään jotain palvelu saa myytyä. TV-ohjelmien katsominen T2-nipusta on kuolleena syntynyt idea. Ja jos mobiililaitteeseen ylipäätään digiviritin asennetaan, on perinteiset T-niput käytettävissä. Mobiililaitteen pikkuinen ruutu ei tarvitse mitään Full HD:ta.

  Kuvitelmasi YLE HD:n ja MTV3 HD:n ilmaisjakelusta pelkästään mobiililaitteita varten on perusteeton. Se on niin kallista lystiä, ettei maksajaa sellaiselle ole eikä tule. Vai kenen ajattelit sen maksavan?
   
 8. Oletko kuullut huhuja tai ajatuksia siitä, loppuvatko sd-lähetykset 2016 jälkeen? Ei tunnu hyvältä ajatukselta että digiviritin tulisi mobiililaitteeseen näin lyhyeksi ajaksi.

  SD näyttää taulutelevisiossa hyvältä pikselintarkkana, mutta mikä tahansa skaalaaminen ylöspäin tekee siitä hämärää. Mulla on kokemusta pienehköistä näytöistä, 14,1" läppärillä ja 18,5" pöytäkoneella, ja ylösskaalattu kuva on aina piloilla. Alasskaalaus taas ei kuvaa pilaa.
  Usealta valmistajalta on jo tullut kännyyn 1280x720 ja mahdollinen viritin tulisi varmaankin sellaisiin, joten olen hiukan huolestunut kuvan laadusta ellei se ole teräväpiirtoa. Kokemukseni mukaan sd-kuva ei ole hd-näyttöä varten.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 07.05.2012
 9. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 331
  Saadut tykkäykset:
  19
  mitenköhän tää vaikuttaa viaccessin tuloon?

  PlusTV ja DNA joutuvat lokakuun alkuun mennessä tuomaan markkinoille yhden katselukortin antenniverkkoon.

  Viestintäviraston tuoreen päätöksen mukaan kuluttajan on tulevaisuudessa saatava kaikki antenniverkossa tarjottavat maksu-tv-palvelut yhdellä katselukortilla.

  Viestintävirasto velvoittaa maksutelevisio-operaattoreita tekemään yhteistyötä antenniverkon katselukorteissa. Nykyisin antenniverkon maksukanavia ei ole saatavilla samalle kortille, vaan kuluttaja joutuu vaihtamaan korttia, jos hän haluaa katsoa eri operaattoreiden kanavia.

  Antenniverkossa maksutv-palveluita tarjoavat PlusTV ja DNA. Viestintävirasto edellyttää, että niiden pitää tuoda tarjolle yksi kortti lokakuun alkuun mennessä.


  http://www.digitoday.fi/viihde/2012...aa-saada-yhdelle-katselukortille/201228860/66
   
 10. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onpa yllättävää, että PlusTV vastustaa...:D

  Viestintävirasto on todellakin oikealla asialla!
  Ihmettelinkin, kun Viaccess nousi tapetille, että eikö PlusTV:llä kukaan mitenkään noteerannut tuota yhden kortin vaatimusta. Tai, etteikö mikään viranomainen alkaisi kysellä ikäviä.
  Vai oliko yksinkertaisesti tarkoitus ajaa muut samaan tekniikkaan - tai pois markkinoilta.

  Hankala yhtälö joka tapauksessa. VAROITUS! Seuraava on pelkkää arvailua.:eek:
  Yhteen korttiin kai noin teknisesti voisikin rakentaa tuen molempiin. Tämän saattaa tosin sopimuskiemurat eri "leririen" välillä tehdä äärimmäisen hankalaksi ja varsinaiset laitteet ovatkin sitten vielä vähintään kertaluokkaa vaikeampi este.
  Ehkä jollakin CI+[SUP]2[/SUP] moduulilla asian voisi ratkaista, mutta nykyisiä sisäisen lukijan vehkeitä ei hevin, tuskin mitenkään, saa ymmärtämään molempia.
  Ja vaikka tällainen ihmelaite saataisiinkin akaiseksi, halpaa siitä ei takuulla tule.
   
 11. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoinkin viestintävirasto "herää" tässä korttiasiassa. Itselleni on ihan se sama, mikä salausjärjestelmä laitteissa on käytössä. Kunhan olisi alusta asti ollut tämä yhden kortin vaatimus. Jännä nähdä miten viestintävirasto (tai jokin muu) ratkaisee tämän dilemman. Jos plustv pakoitetaan conax -järjstelmään, niin heittääkö se pillit pussiin..?
   
 12. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lieneekö viestintävirastolla käytössä myös uhkasakko, jolla varmasti saadaan a) speksit täyttävä salausjärjestelmä tai b) jompi kumpi lopettamaan toimintasa. Molemmat vaihtoehdot takaavat yhden kortin tai yhden salauksen järjestelmän. ;)
   
 13. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  297
  Saadut tykkäykset:
  13
  Viestintäviraston uutinen on luettavissa täältä:
  http://www.viestintavirasto.fi/index/asiointi-info/ajankohtaista/uutiset/2012/P_55.html

  Tuossa uutisessa on liitteenä myös PlusTV:tä koskeva päätös, jonka loppupuolella puhutaan myös uhkasakosta.

  Kovin nopeasti tämä yhden kortin järjestelmä ei ole ainakaan tähän mennessä edennyt:
  Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 01.12.2006:
  http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/-/view/818681
   
 14. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viestintävirasto vaatii mahdottomia.

  PlusTV:n Viaccess 4.0:aa ja DNA:n linkittävää Conaxia yhtäaikaa tukevia moduleita ei ole olemassa, eikä edes mahdollista valmistaa, sillä CI+ ei tue molempia yhtäaikaa. CI+ tukee vain yhtä salausjärjestelmää kerrallaan - sama koskee myös Conaxeja. Sama kortille ei siis saa edes kahta Conaxia ilman suuria muutoksia itse CI+-speksiin ja todennäköisesti myös Conaxin linkitysspeksiin. Ja sellaisia on aivan turha odottaa pelkästään Suomen markkinaa varten. Ja vaikka sellaiset muutokset toteutettaisiin, vaadittaisiin vain kaikkien Suomen televisioiden ja digiboxien vaihtamista - ei sen enempää.

  Ainoa keino, jolla yhden kortin järjestelmän voisi toteuttaa olisi se, että molemmat operaattorit käyttäisivät yhtä ja samaa installaatiota jostain salausjärjestelmästä. Ja se on aivan sama kuin vaatisi kahta pankkia käyttämään yhteistä pankkijärjestelmää. Kävi miten tahansa, niin viestintäviraston vaatimus ei tule toteutumaan.

  Ylipäätään en näe mitään tarvetta yhden kortin järjestelmälle. Kunhan saataisiin edes yhden salausjärjestelmän ratkaisu, jotta laitteita ei tarvitse vaihtaa operaattoria vaihtaessa. Jos molemmat operaattorit myyvät samoja kanavia, ei yhdelle kortille ole edes mitään tarvetta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2012
 15. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  No johan menee entistä hullummaksi, molempia vaaditaan oikaisemaan tilanne uhkasakon uhalla. Tämä osoittaa kuinka kaukana ja tietämätön viestintävirasto on todellisuudesta. Nyt ollaan sitten pattitilanteessa, joos tavallaan molemmat järjestelmät ovat "vääriä". Jännäksi menee....
   
 16. Luckyman

  Luckyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän Canal Digital oli aikoinaan samalla Conax kortilla kuin PlusTV. PlusTV voi unohtaa uuden salauksen. PlusTV:n ainut motiivi oli halvemmat kulut ei todellakaan kuluttajan etu

  Aivan mahtava määräys. Luultavasti samojen kanavien lähettäminen moneen kertaan loppuu myös koska kanavat voivat myydä ne kummallekin kerralla
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2012
 17. Slarti

  Slarti Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähänhän on yksinkertainen ratkaisu: unohdetaan CI+ ja linkitys. Piratismin estäminen syynä on aivan naurettava. TV-sarjat piratoidaan jo alkuperämaassa ja leffat vuotavat jo ennen virallisia julkaisuja. Siinä yhden Suomen salausjärjestelmä ei vaikuta mitään.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 965
  Saadut tykkäykset:
  293
  Kuule kyllä ne edellenkin saa samalle kortille, ei mulla ainakaan ole kuin yksi kortti koneessa ja hyvin näkyy niin kolmosen, nelosen ja Canalin (joka on nykyään samaa konsernia kolmosen kanssa) kanavat, ne mikkä on tullu ostettua...

  T: Vesku
   
 19. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toki yhden operaattorin yhdessä salausjärjestelmässä voidaan hallita useita eri kanavapaketteja samalla kortilla, mutta siitä tässä ei keskusteltukaan. Keskusteltiin kahden eri operaattorin eri salausjärjestelmässä olevien kanavapakettien saamisesta samalle kortille.
   
 20. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki myydyt T2-virittimellä varustetut televisiot ovat CI+-paikkaisia. Kaikki Antenna Ready HD-digiboxit vaativat linkityksen. Miten ajattelitkaan nämä unohtaa?