Plazavisa vol.8

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana J. Carpenter, 20.01.2012.

 1. J. Carpenter

  J. Carpenter Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeisen kierroksen teemanahan olivat itse visaan osallistuneet kilpailijat, vieläpä sijoittumisjärjestyksessään. Tämä jäi ilmeisesti kaikilta huomaamatta, sillä The Hurricaneen ei saatu ainoatakaan oikeaa vastausta vaan lähes kaikki tarjosivat Raging Bullia. Ykköseen veikattiin Robin Hoodia ja loppuihin sekalaista.

  Kilpailu on sitten todellakin ohitse ja voittajaksi selviytyi jajaju (128 pistettä), onnea! Toiseksi tuli viime vuoden verivihollinen big J (114 pistettä). Näiden kahden arvon kilpailijan lisäksi jokaisella kierroksella vastasivat Vikke (3.) Streami (4.) Samppa (5.) Mookid (6.) Chaplin (9.) Zakke (11.) Jeukkuli (12.) Kunniamaininta app:lle, kenen ansiosta saimme huomata , että jos jaksaa yrittää vaihtelevasta menestyksestä huolimatta, se kannattaa pitkässä juoksussa (28. sija)

  Vaikeimpina kuvina historiaan jäivät nollalla tunnistuksellaan Harry and the Hendersons (1987) (kierros 1), The Phantom of the Opera (2004) (kierros 13) ja The Hurricane (1999) (kierros 20). Harhaanjohtavin oli Koirankynnen leikkaaja (2004) (kierros 2) johon saatiin peräti 34 Rukajärventietä.

  Parhaimpia vastauksia olivat Jarkko G:n "cock goes where" (The Children's Hour ) ja Bruce S:n neljän kappaleen Draculasuora Roger Corman -kierroksella näin muutamia mainitakseni. :D

  Kuvien valkkaaminen oli todella haastavaa nykyisten kuvahakumoottorien maailmassa. Hitchcockin Psychon olisin ilman muuta halunnut mukaan kilpailuun, mutta visuaalinenhaku löysi jopa testimielessä seinästä nappaamani kuvat. Joku valitteli kisan alkuvaiheilla vaikeustasoa, sillä DVD-plaza on enemmänkin keskittynyt kotiteattereihin eikä ole niinkään elokuvafoorumi. Olisiko pitänyt laittaa kisaan kuvia vahvistimista ja videotykeistä? :)

  Mielettömät kiitokset Jorselle sivuston tarjoamisesta, toivottavasti Leffablogissa sentään joskus jotain elämää vielä jatkossakin nähdään. Kiitokset myös Sampalle kisaisännän rooliin koulimisesta!

  Kisan pitäminen oli suuri kunnia ja odotan itse suurella innolla ensi vuotta, jolloin itse pääsee kilpailemaan (edellyttäen tietenkin, että kisa järjestetään jota varmasti kaikki toivovat). Hyvää juhannusta ja nauttikaahan kesästä... ...elokuvien parissa:thumbsup:
   
 2. jajaju

  jajaju Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia J.Carpenterille vaivannäöstä ja haastavista kuvista.
   
 3. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 015
  Saadut tykkäykset:
  150
  Minä ainakin itkin leffoista ja kuvista. Olin päättänyt jättäytyä pois jo ennen visaa, mutta päätöksestä huolimatta tulihan kuvat melkein joka kierroksella tarkistettua. Toivottavasti visasta saadaan koonti jossa on kaikki kuvat. Voin sitten kertoa että montako oikeasti tiesin, mutta jo nyt voin paljastaa että ainakin 3-4 puhdasta nollakierrosta oli.

  Itkuni johtui siitä, että meikäläinen katsoo aika paljon leffoja, ja silti samalla kierroksella saattoi olla 3 leffaa, joista en ole kuullutkaan. En väitä että mun olisi ne pitänyt tunnistaa, mutta aiemmissa visoissa kierroksella ei ole yleensä ollut kuin korkeintaan yksi ihan vieras leffa. No, en tunnistanut esim. Yksi lensi yli käenpesä-leffaa, vaikka se ikkunakuva oli oikeasti hyvä. Vinkkinä seuraaville visaisännille, joka kierroksella pitäisi olla ainakin yksi helppo, kaikkien tuntema leffa. Jos kaikki kuvat ovat jostain b-luokan komedioista 80-luvun lopulta, niin ei se vaan jaksa kovain kauaa kiinnostaa. Nyt kuvat olivat liian vaikeita, enkä siis ihmettele kohtuullisen pientä vastaajamäärää tässä visassa. Tämä "elitismi" oli ehkä se suurin syy nillitykseeni.

  Itse kun en harrasta kuvahakumoottoreita, en osaa ottaa kantaa niiden hyvyyteen ja merkitykseen leffavisassa. Mielestäni on vain hassua, jos joku käyttää aikansa "googlaamalla" kuvia. Toki olen kuvia ennen vastausta tarkistanut kiekolta, mutta se kai on eri asia?

  Mutta joo, jokainen visaisäntä hoitaa homman tyylillään. Eikä tästä ainakaan haastetta puuttunut. Kiitos ja kummattus täältäkin, ainakin linja pysyi loppuun saakka.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2012
 4. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 420
  Saadut tykkäykset:
  137
  Visattajalle ja muillekin mukana sinnittäneille hahmoille virtuaaliset kädenpuristukset. Oli ihan jees tämmöinen tasaisempi setti tällä kertaa. Hyvä ja kiva ja silleen!

  Jotenkin sitä jo ottaisi vastaan jotain muunlaista visaa, kuin tällaista tilannekuvallista versiota, mutta mitähän sitten sekin olisi. Eipä sellaista tosin näin kesähikisenä jaksa edes funtseerata.

  Jos seuraavaan visaan ei löydy innokkuudesta puhkuvaa vetojuhtaa, niin tämä voisi melkein kokeilla... (jos tässä ei puhu nyt mikään taivaalta iskenyt auringonpistoke). :cool:
   
 5. Jeukkuli

  Jeukkuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 867
  Saadut tykkäykset:
  10
  Olipas melkoinen visa, kiitokset haastavista kuvista. Teemakierrokset toivat vaihtelua (repesin "Pikkupojat, Pojat, Pahat Pojat, Häjyt" -oivallukselle). Ja nyt treenaamaan yhdeksättä kisaa varten...
   
 6. J. Carpenter

  J. Carpenter Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Plazavisa vol.8:n kaikki kuvat löytyvät tutusta osoitteesta http://plazavisa.leffablogi.fi/

  PS. Olikin kova homma, sillä joku fiksu ei ollut tallentanut kaikkien kierrosten tunnistusten määriä, joten pientä penkomista oli vastausposteissa. No nyt ne on siellä, ei muuta kuin muistelemaan lämmöllä edesmennyttä kilpailua :naminami:
   
 7. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 015
  Saadut tykkäykset:
  150
  Kaikkia kiinnostaa nämä tiedot! Jos nyt oikein laskin / muistin, niin 44 pistettä olisin saanut. 33 leffaa visahetkellä näkemättä, noista kuitenkin pari sen jälkeen katsottuna. My Left Foot oli erinomainen, ja sen nappasin kirjastosta ihan vain kun nimi oli tuttu. Haasteellinen visa oli.
   
 8. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Onko Plazavisaa vuodelle 2013 näköpiirissä?
   
 9. J. Carpenter

  J. Carpenter Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffablogin jäähyväistekstissä lupailtiin alustaa käyttöön kunhan vain pitäjä löytyisi. Kiinnostuneita?
   
 10. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  26
  Visanpitäjän paikka on tosiaankin ensimmäistä kertaa vuosikausiin avoinna. Jos joku urhea urakkaan vapaaehtoisesti ryhtyy, niin apuja kyllä saa pistelaskupohjan sun muun muodossa.
   
 11. Euphemos

  Euphemos Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 267
  Saadut tykkäykset:
  11
  Hmm, mitenkäs olisi tällä kertaa musiikkipohjainen visa? Jotain klippejä kenties tähän tyyliin: http://random.ikioma.org/geocaching/elokuvamusiikkivisa/

  Tietty voi olla muustakin kuin elokuvamusiikista peräisin... mutta tietty yhtenäinen teema ainakin jollain tasolla saattaisi olla fiksu valinta.
   
 12. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 015
  Saadut tykkäykset:
  150
  Tuo vois olla kiva. Tosin kaipa huijarit noitakin jollain hakukoneella etsisivät netin syövereistä...
   
 13. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  26
  Puhelimien musiikintunnistussoftat helpottaisivat siinä määrin, ettei hakukoneitakaan tarvitsisi käyttää.